10 Nisan 2011 Pazar

Full House



      Çok eğlenerek izlediğim çok güldüğüm dizilerden biri Full House. Romantik, komedi türünün komedi kısmının hakkını fazlası ile vermiş bir dizi. Bir çok kişinin ilk dizileri arasında yer alırken malesef benim izlediğim 18 diziydi. Keşke daha önce izleseymiş, neyi beklemişim bende bilmiyorum :))
      Diziyi geç izlememden ötürü - utanarak söylüyorum ki - oyuncuları da geç tanımak zorunda kaldım. Dünya starı Rain her yerde karşıma çıkarken ben onu hep es geçtim. (gerçekten utanıyorum.)
      Rain ile Song Hye Kyo çok tatlı bir çift olmuşlar ve ben kendilerini çok yakıştırdım birbirlerine. Diziden sonra çıktılar mı bilen var mı?

      Full House deyince gözümün önüne hep "Gom semari da hanjibe isso" şarkısı aklıma geliyor. Song Hye Kyo'nun yaptığı dans çok sevimliydi de Rain'in ki beni bitirdi. O kadar çok güldüm ki, hele kamera arkası çok daha komikti. Full House special bölümünde oyunculara arkadaşlarını aratıp şarkıyı söylediklerinde Rain suratına telefon kapatıldığında herkes yerlerdeydi gülmekten. Bu şarkı Rain başına bela olmuş o dönem sanırım. Haha:)
(Şekil: A1)
      Dizide, dizi tanıtımda Rain'in giydikleri çok acayipti. 2004 -2005 'in modasının biraz tuaf olduğunu biliyordum da Rain giydikleri Kore Dramalarda gördüğüm en tuaflarıydı. Hele dizinin ilk bölümünde giydiği şu yeşil kazak yok mu (şekil:A1), o kazağı parcalamak geldi içimden. O kadar saçma bir model görmedim ben. Ünlü bayanların davetlerde giydiği tuvaletler gibiydi Göbek deliğine kadar açık bir yaka, o yetmiyor muş gibi sırtı da aynı boyutta bir açıklıkta. önden geçse bi acayip, arkaya verse bir acayip. Omuzlarından düştü düşecek kazak. V yakanın suyunu çıkartmaktan ötesi olmuş resmen. Özetle o çok sinir oldum o kazağa. hayatımda gördüğüm en aptalca kıyafetlerden biriydi. Öldürseniz öyle bir şey giydirmem kimse :d
      Dizide sinir olduğum bir başka bir şey ise Kang Hye Won'du. Bir insan o kadar tutarsız olabilirdi herhalde. Resmen acındırdı kendini Lee Young Jae'ye. Kim istediğini bilmeyen tuaf bir kadındı. Sevenler var kendisini ben sevmedim. Hatta ben onun giydiklerine de sinir oldum hep aynı tarzda giydiyordu. İnsanlar onun giydiklerin, nasıl beğendi hiç anlamadım.
      Yoo Min Hyuk'a da kızmak isterdim ama ona kızamıyorum. O olmasaydı belki Lee Young Jae sevdiğini anlayamayacaktı karısını. Şu anlaşmalı evliliklerin olduğunu yapımları izlemeyi seviyorum ben ya güzel oluyorlar:))
      Herşey çok güzel ve eğlenceliydi tamam. Sürekli didişen ve birbirini kıskanan ama fark edemeyen Lee Young Jae ile Han Ji Eun çifti harikaydı ama ayrıldılar ya içim yandı yahu... İşte o zaman hiç birşey güzel değildi. Sanki Young Jae ile Ji Eun yer değiştirmiş gibi bir hal aldılar. (Aynı cümleyi tekrar kuracağım ama) Evet kabul herşey güzeldi dizi de ama final yine beni pek memnun etmedi. Eksik kaldı. Young Jae hepten saflaşması, buna karşılık Ji Eun 'ın ipleri ele alıp egemen olması biraz tuaf geldi bana. Kadınla erkek yer değiştirmiş gibiydi:D
      Rain'in herşeyi kaybetmeyi göze alıp basın açıklamasında bir kadını sevdiğim için ayrılıyorum demesi beni çok etkileyen bir söz oldu. Sevdiği kadın karısı ve o sevdiğinden sevdiği için ayrılıyor. Çok romentik değil mi? Bu da romantik, komedi dizimizin romantik bölümüydü işte.
      Hala içinizde izlemeyen olduğunu sanmıyorum. Varsa hiç vakit kaybetmeden başlayın derim. Çok eğleneceksiniz:))
      Ve son olarak söylemek istediğim bir şey kaldı: "I think I love you" şarkısı. Yıllardır bu şarkıyı dinliyorum ve hala aynı keyifi alıyorum. Şarkının melodisi, sözleri, diziye uyuşu gerçekten çok hoş...



Adı: 풀하우스 / Pool Ha-woo-seu (Dolu Ev)
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri: 14.07.2004 - 02.09.2004
Yayınlandığı Günler: Çarşamba - Perşembe 21:00

Oyuncular:

  • Bi (Rain) / Lee Young Jae













  • Song Hye Kyo / Han Ji Eun













  • Kim Sung Soo / Yoo Min Hyuk 
  • Han Eun Jung / Kang Hye Won


Full House OST:
01. Dolu Ev (Instrumental)
02. Kader - Why
03. Daima (Instrumental)
04. Sanırım - Byul
05. Shi (Instrumental)
06. Arkadaş Demek- Noel
07. Kader(Full Slow Instrumental)
08. Mavi Tepeler (Instrumental)
09. Kader (Slow Version) - Why
10. Sanırım (Guitar Instrumental)
11. Aşk için geç (Too Late) - G-soul
12. Daima - Why
13. Kader (Semi Slow Instrumental)
14. Aşk Kapıda (Instrumental)
15. Teşekkür edeceğim - Byul
16. Aşk için geç (Too Late)(Violin Instrumental)
17. Şaşırtıcı Aşk (Instrumental)
18. Paradiso (Instrumental)
19. Kader (Instrumental)

23 yorum:

  1. Bunu ilk izlediğimde içim kıpır kıpır oluyodu.Hala ne zaman izlesem (bi kere izlemek yeterli gelmedi sanırım :)) içimi bi mutluluk duygusu kaplıyo enerji doluyorum.Rain'in gülümsemesi bile yeter zaten!

    YanıtlaSil
  2. güzel ve eğlenceli bir diziydi. Romantik komedinin hakkını sonuna kadar vermişler. Bende vaktim olduğunda tekrar izlemek istiyorum aslında:))

    YanıtlaSil
  3. Google görsel aramalarda karşılaşır en üst resimle alanına. Hatta iznin olmadan resmi farklı kayıt edip yeni indirdiği full house film klasörünün içerisine ekledi bile. Sonrasında film hakkında görüşlerin ilgisini çekince ve Kore filmleri hakkında daha çok bilgi sahibi edineceği için siteni sık kullanılanlar listesine ekliyor. İlerleyen zamanlarda yine ziyaretçin olacak.

    YanıtlaSil
  4. Tüm bunları kimin yaptığını anlayamasamda..:)
    ileride ziyaretçim olacak herkese çok teşekkür ederim.:)

    YanıtlaSil
  5. special bölümünü nerde bulabilirim ? :)

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle Full House'un Special bölümü mü var!?
    Bu dizi benim içince çok çabuk bitti, bittiğini anlamadım bile :( bu kadar mıydı, emin misiniz dedim kendi kendime

    YanıtlaSil
  7. Var, bende youtube'da tesadüfen karşılaşmıştım.:)

    YanıtlaSil
  8. Türkçe alt yazısı var mı?

    YanıtlaSil
  9. Song Hye Kyo Ve Rain'in Sevgili Olmadıklarını Sanıyordum Ama Meğer Çıkmışlar Hemde Koskoca 1 Yıl Sevgili Kalmışlar Ve Rain'in İş Yoğunluğu Yüzünden (Sürekli Verdiği Konserlerden) Song Hye Kyo'yu Boşlaması Ayrılmalarına Neden Olmuş Ama Kötü Bir Ayrılık Yaşamamışlar Arkadaşlarmış Hatta Rain Katıldığı Bir Programda (İsmini Tam Hatırlamıyorum Ya Win Win'di Yada Yemek Yaptıkları Ve Yedikleri Programdı) Üstü Kapalı Olarak Bahsetmiş Biraz Song Hye Kyo'nun Adını Vermemiş Ama İşleri Yüzünden Onlara Zaman Ayıramadığı İçin Terkedilen Taraf Olduğunu Ve 1 Yıl Süren Bir İlişkisinin 2005'De Bu Yüzden Bittiğini Söylemiş Daha Sonrada Gülerek ''Ahh Herşey Ortaya Çıktı'' Demiş Sunucularda Gülerek ''Zaten Kim Olduğunu Biliyorduk'' Demişler ;)

    Buda Saçma Sapan Bir Özettir Neden Bunu Yazdım Ki Şimdi

    YanıtlaSil
  10. Ben bu yazıyı yazdıktan çok sonra öğrenmiştim çıktılarını ama bir yıl çıktılarını bilmiyordum. Yazık Rain'e çok çalışıyor.
    Teşekkür ederim, bu bilgiyi paylaştığınız için.:))

    YanıtlaSil
  11. yani izlenmesi gereken bir dizi eğer bende izlersem 18 . dizim olacak unni. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş bir tesadüf sedefcim, eğlenceli bir yapım tavsiyemdir.:)

      Sil
  12. Admin kaç bölüm bu dizi ? :)

    YanıtlaSil
  13. Admin Finalinde ayrılıyorlar mı ya niye kız onu sevmiyormu şu an 4. bölümündeyim lütfen söyle :(

    YanıtlaSil
  14. http://bulanikfikirler.blogspot.com/2013/08/full-house.html
    daha önce bahsettiğimiz hediyeni verdim bu yazının sonunda çingu :) bunu buraya yazmamın sebebi linkteki yazının da full house'la ilgili olmasındandır :D

    bu arada full house'u bitirdim, evet :D çok beğendim kendisini, dizi hakkındaki düşüncelerimi de blogumdan okursan sevinirim :) biliyorum buraya yorum yapmayı bırakmicaktım ama bu özel, bu yazımda sana hediye verdim o yüzden bu seferlik böyle geçiştirelim :D saat çok geç o yüzden yorumu hemen şimdi görmiceksin büyük ihtimalle ama hediyeni görmen için sabırsızlanıyorum, o yüzden yorumumu çabucak farkeeeettt!! :D :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen fark ettim, yorumumu da yaptıştırdım altına, Siwon olunca malum kendimi tutamadım, yine saçmaladım. Saçmalama girişimlerimi sen bloguna da taşırdım yani.:D
      Çok teşekkür ederim hediye için , gerçekten çok mutlu oldum, çok eğlendim.^^

      Sil
    2. senin sayende blogumda biraz hareketlenme oluyo, ben daha ne istiyim? :D sen saçmalama girişimlerini benim bloguma taşırmaya devam et lütfen :D :)

      ordan da sana cevap verdim eğer görmediysen diye söyliyim dedim :)

      ben de hazırlarken çok eğlendim ve beğenmene de çok sevindim :)

      Sil
    3. Görmem mi cevap bile yazdım.:))

      Sil
  15. ilk bölümü sıktı, sonradan aynı şeyler tekrar edip durdu. hani evi temizle, yemek yap, kavga et, evi temizletirken arayı düzelt,yemek yemek için sofraya oturunca tekrar didiş o arada kavga et... ha buna rağmen sevmedim mi sevdim:) ama son bölümün sonuna kadar olaya girememeleri ayrı bi boğdu o da ayrı... diziden aklımda kalanlar: young jae'nin cam silmesi,han ji eun'un üç ayı şarkısı ve dansı:))) ve son olarak yine dizinin en sevdiğim kısmı ost'leri oldu. en çok da "why"... dinle dinle eskidi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölüm bende biraz sıkılmıştım ama sonra çok sevdim diziyi. Fenoman olmuş özel dizilerden biri.:) Ostları da bir harika...:)

      Sil