23 Nisan 2011 Cumartesi

Oh! My Lady...


        Super Junior'ın süper yakışıklısı Siwon dizi yapar da ben izlemem mi? Zaten bazı sahnelerde Siwon'a bakmaktan diziyi izleyemediğimi itiraf etmeliyim. Diğer diziler ile kıyasladığımda çok basit sıradan bir yapım gibi geliyor bana. Hatta saçmaladıklarını düşündüğüm sahneler ile Siwon'a yakışmadığını düşündüğüm sahneler var. Ama sonuç itibariyle Siwon sayesinde oldukça eğlenceli ve katlanılabilir bir diziydi. Fakat favori olmak için bence zayıf bir dizi.
      Aslında dizinin başlarında Siwon'un oyunculuğu da yavan geldi. Her an arkadan Suju'nun diğer üyeleri fırlayacakmış gibi hissettim. Ama sonradan bu ön yargım kırıldı. Siwon bir kaç diziden sonra mükemmel bir oyuncu olacak bence.:))

      Choi Si Won'u tanıyan herkes bilir ki Siwon yakışıklılığı kadar çok kullandığı jest ve mimikleri ile de bilinir. Dizide beni güldüren Siwon'un bu jest ve mimikleriydi işte. Hayranlarından kaçarken çocuğu taşıması süperdi. Sanki karpuz taşıyor gibiydi.:D Uyurken titreyen telefonu sanki içinde titriyor gibiydi. Gözlerini aça aça konuşmasına, alışverişe gidelim demesine bayıldım. Ortama ilk girişindeki karizması bizim eve de gel Siwon dedirtiyordu adeta. :D Kırmızı ceket bu kadar mı yakışabilir bir insan :))
Kızı kaybolduğunda sinirden herşeyi yıkabilecek siwon:) Ajummasına yavaş yavaş aşık olan Siwon... özetle bu dizi benim için yalnızca Siwon:)) Tekrar izlerim ama sırf Siwon için...
O zaman sizleri resme boğuyorum biraz.:))



      Dizinin vazgeçilmez repliği "ajumma"ydı. Zaten ana karakterde ajumma gibiydi. Ajumma iyiydi hoştu da Siwon'u finalde sürüm sürüm süründürdü ya öldüresim geldi bir ara. Sanki Siwon'dan iyisini bulacak. Eski kocası tam bir salaktı ajummanın. Bencil, ukala, cahil cühela bir karakterdi.
      Yoo Ra cadısını öldürmek geldi içimden. Kız her ne kadar dizinin sonunda iyi bir tutum sergilese de bana hep bir şeytanlık planlıyormuş gibi geldi. Kızın bakışlarında bir acayiplik var. Diğer dizilerde de öyle. Ama güzel kız gerçekten. Yalnız o rengarenk boyalı tırnaklarına ayrı sinir oldum. Ne kadar iğrenç duruyordu.
      Yoo Shi Joon ile Han Jung Ah çifti çok tuhaflardı. O kadın kocasını aldatacağına ayrılsaymış ya. Aldatmanın ne alemi var? Hadi aldattın bunu kocanın gözüne sokmaya ne lüzum var. Yoo Shi Joon soğuk nevaleyi güzel oynamış. Ama bu kadar ruhu donuk insan var mı yahu dünyada. Beethoven Virus'deki Kang Mae'den bile ruhsuzdu. Ama yinede karizmatik bir adam bence.
      Gazetecilere sinir oluyorum dizilerde. Adam takmış Siwon'un hayatını karartmaya:S Ama otoparktaki küçük bir çocuk tarafından dilenci yerine konulduğu sahne çok komikti. Finalde Siwon hakkındaki olumlu yazıları sayesinde de seyircinin gözüne girdi. Siwon gazeteciye içini açarken çok şekerdi. Ajummaya olan aşkını ciddi ciddi anlatıp sonunda kocaman gülümsemesi... (cümlenin sonuna istediğiniz fiili getirin.:))

       Aklı olmayan menajerden bahsetmek bile istemiyorum. İnsan kendisine abi diye hitap eden birine şantaj yapar mı yahu? Piyasa gerçekten böyle mi? Milli piyango bana bir çıksın, tüm sevdiğim oyuncuları, şarkıcıları bir şirket kurup kendi himayeme alacağım.:))
      Ve son olarak dizinin en sevdiğim ikinci karakteri. Sung Min Woo 'nun kızı Ye Eun' den bahsetmek istiyorum. Ne şeker bir ufaklıktı öyle o. Çok tatlı ve çok sevimliydi. (aynı Siwon gibi:D ) Siwon ile Ye Eun'ın sahneleri dizinin en nomu kiyovo(çok sevimli) yerleriydi bence...










      Siwon'un menajera yumruk atması çok saçma geldi bana. Dövüşme sahneleri de çok gereksiz geldi gözüme yakıştıramadım Siwon'a. Yoo Ra ile Siwon kaplıcaya gitmek için, sanki balayına gidiyorlarmış gibi bir yığın alakasız kıyafet aldılar. Abartmak böyle birşey herhalde. Ayrıca kız Siwon'nun abarttığı kadar güzel durmuyordu o elbise ile. hıhh :D
Dizide en sinir olduğum şey ise Siwon'un yarım bölüm boyunca boynundan bir türlü çıkarmadığı kolye ile tasma arasındaki bir göreve sahip abajur bozması ile kasap perdesi benzeri o acayip süstü. Süsten başka herşeye benziyor ya neyse...




Adı: 오! 마이 레이디 / Oh! My Lady
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: SBS
Yayın Tarihleri: 22.03.2010 - 11.05.2010
Yayınlandığı Günler: Pazartesi & Salı 20:55

Oyuncular:
  • Chae Rim / Yoon Gae Hwa

















  • Choi Si Won / Sung Min Woo

















  • Lee Hyun Woo / Yoo Shi Joon

















  • Park Han Byul / Hong Yoo Ra

  • Moon Jung Hee / Han Jung Ah


















Oh! My Lady Orjinal Soundtrack
1. Sen Bir Bebek - Sunny (SNSD)
2. Apta mıyım? - Jo Sung Wook
3. Aşk - 포맨 (4men)
4. Şehrin Meleği - DJ An Gwa Jang
5. Çiçeğin Açması
6. Sen bir bebek (Scat ver.) - Sunny (SNSD)
7. Aptal mıyım? (Gitar ver.)
8. Acı Gülümseme
9. Aşk (Bossanova ver.)
10. Şehrin Meleği (Inst.)

6 yorum:

  1. bnde daha bugün bitirdim diziyi.. komediydi.. çok sürükleyici olmasada koreliler yapınca sempatik oluyo..

    YanıtlaSil
  2. aynen.. hele küçük kıza bittim ama o küçük kızın baba demesini çok bekledimm.. sonunu çook begenmesemde genel itibariyle şekerdii:))

    YanıtlaSil
  3. gerçekten zorla izledim. sıkıcıydı, pek bir aksiyon yoktu ama senin de dediğin gibi siwon için ve o küçük bıdık için izlenir. siwon çok matrak yaa;)

    YanıtlaSil