7 Nisan 2011 Perşembe

Sungkyunkwan Scandal


    Tarihi konsepte bağlı dizilere bayılırım. Dram doruklardadır ve mutlaka içinizi açıtacak birşeyler barındırır içinden. Sungkyunkwan Scandal diğer tarihi dizilerden farklıydı ama en az diğerleri kadar güzeldi. Ve izlediğim tek mutlu sona sahip tarihi diziydi. çünkü kimse ölmedi şükür :) Oyuncular çok başarılıydı. Karakterler daha da çok başarılıydı. Senorya güzeldi. Eh daha ne olsun. Gözümde 2010'un en iyi dizilerinden biri.
Sungkyunhwan Scadal diyince gözümde tek bir şey belirir: O da Moon Jae Shin...
    Yoo Ah In mükemmel bir oyunculuk sergilemiş Sungkyunkwan scandal dizisinde. Kore Drama ve Bollywood olsun sevdiğim bir çok oyuncu oldu. Bazen oyunculuklarını bazen oyuncuların kendilerini beğendim (:D). Ama hiç bir oyuncu Yoo Ah In kadar gözümde yükselmemişti.  Yoo Ah In'i The Man Who Can't Get Married ile izlemiştim ilk. Ama 2009'dan 2010'a oyunculuğunu geliştirdiğini düşünüyorum. Moon Jae Shin olarak bir çok kişinin gönlünde taht kurdu.:) Kızı sevişine, ülkesi ve abisi bağlılığına, gerçekler için mücadele edişine, duruşuna, sesine, gülüşüne, herşeyine hayran bıraktı dizide izleyenleri. Dizinin en karizmatik karakteri idi :D Ölecek diye aklımızı aldı defalarca. (Tarihi dizilerde alışmışız sevdiğimiz insanların ölmesine :S ) Finali de çok sevimliydi dizinin. Moon Jae Shin hala hıçkırmalardaydı. :D

    Tabi en iyi çift ödülü kazandığı biricik arkadaşı Yeorim'i de unutmamak gerek. Yeorim hem yakışıklı hem kadın avcısı, hem züppe hem halktan bir parça... Song Joong Ki'de çok başarılı bir oyunculuk sergiledi ve dizinin en eğlenceli karakteri idi.
   DBSK'in Micky'si de Sungkyunkwan'da başarılı bir oyunculuk sergiledi. Başarılı diyorum çünkü tam zıttı bir insanı oynadı ve başardı. Açıkçası bende tanımıyordum Yoo Chun'u. Ama kamer arkasını izlerken ve Yoo Chun hakkında yazılılanları okuyunca öğrendim ki kendisi çok neşeli, sürekli hareketli biriymiş. Oysa dizide buzdolabından hallice bir adamı oynuyor. Bu kadar soğuk kanlı bir karakteri oynayarak oyunculuğunu kanıtlayan şarkıcılardan oldu. Normalde oldukça eğlenceli güler yüzlü tabiri caizse çoğu zaman şebek bir kişilik olarak kendini gay zanneden, gülümsemekten aciz soğuk nevaleyi güzel oynadı. Ve hiç çaktırmadı bana rol yaptığını gerçekten iyi bir oyuncu.
    Kore Dramaları bilmez bir arkadaşım tesadüfen gördüğü Kim Yoon Shik için kız olduğu söylediğimde çok şaşırdı. "Erkeğe benziyor ama " dedi. Eh benzer tabi erkek kılığına girmiş bir kızı oynuyor çünkü.:D
Çok sevimliydi Kim Yoon Shik. Ben kendisini çok beğendim Sungkyunkwan'da. Ama lütfen Hyun Joong ile başka reklam çevirmesin. (Şimdiden teşekkürler:D) ( Erkek kılığına girmiş kız demişken, çok alıştık şu erkek kılığına girmiş kız olaylarına yanlız ama napalım Kore Drama sektörü bununla iyi kazanç sağlıyor sanırım. Daha kaç tane bu konuyu içeren dizi var acabamerak ediyorum. :) )
    Diziyi anlatmıyorum hala izlemeyen varsa izlesin hemen. Şiddetle tavsiye edilir. ^o^

( Ama bir kaç güzel resim paylaşmadan geçemeyeceğim:) )






Adı: 성균관 스캔들 / Sungkyunkwan Scandal
Tür: Tarihi, Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri: 30.08.2010 - 02.11.2010
Yayınlandığı Günler: Pazartesi - Salı 21:55

Oyuncular:

  • Park Min Young / Kim Yoon Hee


















  • Park Yoo Chun / Lee Sun Joon

















  • Yoo Ah In / Moon Jae Shin

















  • Song Joong Ki / Goo Yong Ha




















Sungkyunkwan Scandal Original Soundtrack:
1. Sungkyunkwan Scandal
2. Buldum - Hero Jaejoong, Micky Yoochun, Xiah Junsu
3. Çizdiğin - Yeon Jung
4. Daha sevgi - Xiah Junsu
5. Veda için bekliyorsun - Hero Jaejoong
6. Gençlik Scandal - Lee Min Young
7. Üzgün olduğunu söyle - Dong Wook
8. Seviyorum - Jung Sun Ah
9. Çizdiğin (Acoustic Ver.) - Nara
10. Veda için bekliyorsun (Voice Ver.) - K
11. Çin Sütü
12. Baş Belası
13. Günün Konfüçyus Dersi

7 yorum:

  1. birsey sorabilir miyim? bu kim yoon shik park min young mu? birde benim ilk göz agrım,bir tanecik,canım olan oppam kim hyun joong mu?

    YanıtlaSil
  2. bir de bu sagıdakı posterde saga dogru 3. resmin altındakı dizinin adını alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  3. Hangi resim olduğu anlayamadım ama...

    Evet Kim Yoon Shik, Park Min Young. Ve evet aynı Kim Hyun Joong'dan bahsediyoruz.:))

    YanıtlaSil
  4. 49 days in yanın da duran 2 tane aşık

    YanıtlaSil
  5. A Love To Kill: Shin Min Ah - Rain

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir diziydi, tarihi dizi olduğu için ön yargılı başlamıştım ama ilk bölümden itibaren beni içine çekti. Özellikle Song Joong Ki'yi bu dizide tanıdığım için bende yeri ayrıdır.

    YanıtlaSil
  7. Song Joong Ki burada bir başka zaten.:)) Böyle eğlenceli diziler daha çok yakışıyor gül yüzüne:))
    Sungkyunkwan Scandal benimde çok sevdiğim yapımlardandır. Her zaman tavsiye listemde.:)

    YanıtlaSil