24 Haziran 2011 Cuma

My Princess...



          Henüz izlemem gereken 2010 dizilerini izleyememişken; gündemden uzak kalmamak adına 2011 dizilerini de el attım. İşte ilk 2011 dizim My Princess...
          Dizinin yönetmeni Pasta'nın yönetmeni aynı zamanda. Pasta'daki görselliği çok beğendiğimden aynı yönetmenden bir dizi izlemek oldukça iyiydi. Ama Pasta kadar güçlü bulmadım bu kez montajı.
          Kore Dramaları izleye izleye bazı şeyler çok sıradanlaşmaya başlasada My Princess güzel bir dizi. İlk bölümler çok güldürüyor. Özellikle eski tarihi dizilere olan atıflar çok hoşuma gitti.
          "Nottemunida..!" Queen Seon Duk'un Mi Shil'inin Prenses Cheon-Myeong'a söylediği eziyet cümlelerinden biri. Ama taze prenses Lee Seol söyleyince Mi Shil gibi korkutucu olmak yerine komik oluyor tabiki.:)
          "Elime bıçağı aldığımda Jang Geum gibiyimdir. İhtiyaç duyduğum tek şey Ji Jin Hee" :D. Hepimizin tek ihtiyacı o değil mi?:))
          Queen Seon Duk ve Prenses Cheon-Myeong demişken hemen lafı Park Ye Jin'e getirelim. Queen Seon Duk'daki melaike prensesimiz burada süpürgesi eksik kalmış bir cadı. Bakışı, duruşu, sözleri, hareketleri hatta saç modeli bile korkutucu. Baştan aşağıya kötü bir karakter. Kötülükten başka birşey düşünmüyor. Aldattığı oppasına parasız kalacak diye acıyor ama Lee Seol'un da suçu yok farkında değil.
          Lee Seol; her prenses hikayelerinde olduğunu gibi konumundan habersiz kendi çapında yaşayan, drama izlemekten drama tarzı hayaller kuran, her türlü sitede üyeliği bunulan, her başrol karakter gibi biraz sakar, bazen akıllı, bazen aptal, çoğunlukla cana yakın ve hareketli bir kız...
         Park Hae Young; kaybetmek üzere olduğu mirasını korumak isteyen, ama iyi kalbinin kötülük yapmasına izin vermediği yakışıklı mı yakışıklı, akıllı mı akıllı, bilmem kaç yerden özel diploması olan, zengin olmasına rağmen devlet görevinde çalışan bir diplomat.10 parmağın 100 mağrifet :))
Song Seung Hun'u ilk kez izledim. Kamera arkasındaki hallerini, dizideki hallerini, oyunculuğunu ve kendini çok beğendim itiraf etmeliyim.:))
          Nam Jung Woo yani prensesimizin profesörü, zamanda Oh Yoon Joo'nun ilk aşk ve Lee Seol'un platonik aşkı. Bu yüzden Heo Young iki kat gıcık olduğu bir insan.:)
          Karakterler böyle işte. Çok bahsetmek istemiyorum yeni dizi olduğu için. Ben severek izledim. Başrol oyuncuları çok sevdim. Aralarındaki elektrik çok güzeldi. Çok eğlenerek izlediğim bir dizi My Princess...
Sonlara doğru komedinin yerini dramatik olaylar alsada güzel bir diziydi. Final yine vasat tabiki ama alıştık artık napalım:))
          İzlenmesini tavsiye edeceğim dizilerden.... İyi Seyirler... :))




Adı: 마이 프린세스 / My Princess (Prensesim)
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 05.01.2011 – 24.02.2011
Yayınlandığı Günler: Çarşamba - Perşembe 21:55

Oyuncular:

  • Song Seung Hun / Park Hae Young

  • Kim Tae Hee / Lee Seol

  • Park Ye Jin / Oh Yoon Joo

  • Ryu Soo Young / Nam Jung Woo


Soundtrack
My Princess Original Soundtrack Part 1
1. Düşüş - Lee Sang Eun
2. Senin Yüzünden 너 때문인걸 - BEAST
3. Rüzgar Üflemek 바람 불어라 - Heo Ga Yoon (4minute)
4. Gün Batımı 노을 - Every Single Day
5. Değişiklik - Every Single Day
6. Kasio - Taru
7. Son Şarkı - Lucite Rabbit

My Princess Original Soundtrack Part 2
1. 그 사람을 아껴요 Neşeli Kişi - Yang Yo Seob (BEAST)
2. Ayılar 곰인형 - ogsangdalbich 옥상달빛
3. Vaha 오아시스 - Jun Ji Yoon (4minute)
4. U.F.O - Ok Yo Han (피아)
5. Genç Prenses - Carl Kanowsky & Moon Sung Nam
6. Kalp - Every Single Day
7. Düşüş (original ver.) - Every Single Day


15 yorum:

  1. nereden izleye bilirim acaba*?*????????***

    YanıtlaSil
  2. bu diziyi nasıl izleye bilirim acaba

    YanıtlaSil
  3. Ben yeppudaa'dan indirip izlemiştim. :)

    YanıtlaSil
  4. Komik olsa da tarihi bir havası var :(

    YanıtlaSil
  5. Tarihi değil ya :D Ben sevmiştim.:))

    YanıtlaSil
  6. Böyle hafif hafif hissettiriyor tarihi ama :D

    YanıtlaSil
  7. Merhaba...Ben yazılarınızı çok beğeniyorum ve her gün sayfanızı ziyaret ediyorum. Bu kadar Kore dizi-film izledikten sonra az da olsa Korece biliyorsunuzdur :) Neden Korecenizi bizimle paylaşmıyorsunuz :) Sakın yanlış anlamayın size akıl verdiğimden değil sadece fikir sunuyorum...Bildiğiniz Korece kelimeleri Türkçesiyle bir yazı haline getirip bizleri aydınlatamaz mısınız ? :):) Şimdiden teşekkürlerrr :):)

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim beğeniniz ve ziyaretiniz için.:))
    Çok az biliyorum. Ve ne kadar doğru olduğu tartışılır. Doğruluğundan emin olmadığım bilgileri paylaşıpta insanların kafasını karıştırmak istemiyorum açıkçası. Kendimi daha fazla geliştirdiğim bir zamanda belki paylaşabilirim. Ama şu noktada düşünmüyorum.:))
    Ara ara yazılarımdaki bir iki kelime ile idare edelim şimdilik.:))
    Fikriniz için teşekkürler bu arada...:)

    YanıtlaSil
  9. Bende teşekkür ederim yorumumu tuhaf görüp eleştirmediğiniz için :) Zaten böyle bir şey de sizden beklenilemezdi hoş yazılarınızdan dolayı :) Tekrar teşekkür ederim :):)

    YanıtlaSil
  10. Son ucak sahnesi gercekten guzeldi .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Severek izlediğim eğlenceli bir yapım.

      Sil
    2. ben biraz uzun sürede izlediğim için sıkıldım ama konu olarak güzeldi..

      Sil