28 Ağustos 2011 Pazar

9 End 2 Outs

 

           Bu drama afişini görünce ne düşüyorsunuz?
" Dizi sanırım beyzbol ile ilgili. Kız beyzbol takımı olmadığına göre muhtemelen oğlan beyzbol oyuncusu. Bu bir dizi olduğuna göre antrenörde olabilir kız. Kız ile oğlan birbiriyle anlaşamayan zıt karakterler olduğu gün gibi ortada. Bu arada bayan oyuncu ne kadar sempatik çıkmış." diye düşünülebilirsiniz.
          Sonra konuyu araştırmaya kalkarsanız düşündüklerine yakın bir konusu olduğunu görürsünüz. Sporla ilgili olduğunu üstüne basa basa söyledikleri için izlemek için tereddütte edebilirsiniz. Ama hayır kesinlikle sizi kandırıyorlar, hem afiş hemde konu yazıları...
          Yani demek istediğim beni bu şekilde kandırdılar. Bende erteledikçe erteledim diziyi.
          Evet dizi beyzboldan bahsediyor. Beyzol oynayan bir oğlancıkta var. Ama kesinlikle başrol oyuncumuz değil. O halde size gerçek konuyu anlatayım ve izlemeyenlerin yanlış bildilendirildiğini düşündüğüm için ayrıntıya girmeyeyim. 
          Hong Nan Hee 30 yaşına girmiştir ama ne evlenebilmiş nede işte istediği başarılıyı elde edebilmiştir. Hayatının bu 30 yılında bir baltaya sap olamadığını düşünen annesinin baskılarına dayanmak zorundadır bir de. Nan Hee'nin tüm bu sıkıntıları içinde sahip olduğu en güzel şey Byun Hyung Tae ile 30 yıldır süren dostluklarıdır. Bu iki arkadaşın arasında özel diye birşey yok. Tüm hayatlarını birbirini ile geçiren bu iki dost her açıdan birbirini tanır ve ortak zevklere sahiptirler. 
          Yada
          Onlar öyle zannediyorlar. İki yakın arkadaş bir gün aynı evde yaşamaya başlayınca aslında birbirlerinin bilmediği bir çok özelliğin olduğunu fark eder. Üstelik aynı evde yaşayan ikili eskisinden farklı hisler ile de burun buruna gelmek üzerelerdir.
          Peki: Arkadaşlık mı? Aşk mı? İşte dizi tam olarak bunu soruyor. Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?  "Çok gezen mi çok bilir çok okuyan mı?" "Yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtan" gibi kısır döngüsü olan zor sorulardan biri.
          Seçim yapmak o kadar zor ki? Arkadaşını kaybetmek korkusu, aşkına sahip olamanın verdiği kırıklık... Bir çok insanın başına gelen bir durum aslında değil mi? Ama gerçek hayat romantik komediler kadar insaflı olmuyor ne yazık. Bu sorunu başarılı bir şekilde atlatan çok az insan var malesef:))
          Aman iyi ki ayrınıta girmedim hee. Sonunu bile çıtlattım. Neyse idare edeceğinize inaniyorum.^-^   

          Yine çok uzattım ama kişisel fikirlerimi söyleden geçemeyeceğim. Dizi oldukça güzeldi. Ben çok severek izledim tam benim sevdiğim tarzdaydı zaten. Aynı ev, iki yakın arkadaş ve aşk. Hem romantik, hem komik. Her ne kadar tatilde biraz abuklaştıklarını düşünsem de gülün bile dikeni var diyip susuyorum. Dizinin en ilginç yani sevenlerin arasına giren yan bayan oyuncunun dizinin 12. bölümünden sonra ortaya çıkmasıydı. İlk kez bir dizi de çiftler yan oyunculardan baskı görmediler belkide. Sadece kendileri ile çeliştiler o kadar. Zaten yan bayan oyuncunun baskı yapmayı bırakın, dönmeye bile hakkı yoktu Nan Hee'nin de dediği gibi. Çok kalleşmiş valla. Vicdansız hıhh.:))
          Playful Kiss'in Bong Joon Gu' su burada bir beyzbol oyuncusu. Hee işte işin beyzbol ile alakalı tek kısmı o. Gerisini boşverin. Zaten Lee Tae Sung hobileri arasında da varmış beyzbol. Ama diziden önce mi edindi, sonradan mı sevdi bilemem.
          Lee Jung Jin ile Park Soo Ae'nin uyumu güzeldi. Tam arkadaş gibilerdi. Başlarda Lee Jung Jin gözüme yakışıklı görünmedi ne yalan söyliyim. Ama nasıl yapıyorlarsa yapıyorlar dizinin sonunda başrol oyuncuların %80 insanın gözüne yakışıklı yada güzel görünüyor. Bunu henüz anlamış değilim.:)) Park Soo Ae'nin gamzesine bayıldım. Kendisini Denizler İmparatoru'ndan tanırız. Ama burda daha çok sevdim ben.:))




Adı: 9회말 2아웃 / 9hoemal 2aus
Bilinen Adları: 9 End 2 Outs / 2 Outs in the 9th Inning
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 14.07.2007 – 09.09.2007
Yayınlandığı Günler: Cumartesi & Pazar 21:40


Oyuncular:

  • Lee Jung Jin / Byun Hyung Tae

  • Park Soo Ae / Hong Nan Hee

  • Lee Tae Sung / Kim Jung Joo

  • Hwang Ji Hyun / Yoon Sung Ah

  • Lee Sang Woo / Lee Joon Mo

  • Park Hye Young / Park Ji Sun 


Soundtrack:
1. 9 End 2 Outs 9회말 2아웃 (Tema) - Kim Ji Su 김지수 [Kompozisyonu / Aranjmanı 작곡/편곡]
2. Yine Uçmak - Byul 별
3. Aşk cezbedici 사랑당기기 - 모세(Mose)
4. Çünkü sen - 줄라이 프로젝트(July Project)
5. Tanıyorum 보이나요 - 지호(Jiho)
5. Kalmak - 정재욱
7. 30 Yıllık Bir Hikaye 1 서른살 이야기 1 - 허무함 (Tango탱고) -
Kim Ji Su 김지수 [Kompozisyonu / Aranjmanı 작곡/편곡]
8. Yaz Aşkı - Park Jun Su 박준수
9. 도루 - Choi Song Kwon 최성권
10. Gerçekten Seviyorsan 정말 사랑이라면.. - Park Min Ji 박민지 [Dong Yoo동요]
11. Gerçekten Seviyorsan 정말 사랑이라면.. - Park Min Ji 박민지
12. 30 Yıllık Bir Hikaye 2 서른살 이야기 2 - 외로움 -
Kim Ji Su 김지수 [Kompozisyonu / Aranjmanı 작곡/편곡]
13. Dostluk & Aşk 우정 & 사랑 - Kim Ji Su 김지수 Park Min Ji 박민지 [Dong Yoo동요]
14. Dostluk & Aşk 우정 & 사랑 - Kim Ji Su 김지수 Park Min Ji 박민지
15. Senin Konun 그대의 향기 - Park Jun Su 박준수
16. 번트 -
Choi Song Kwon 최성권
17.
30 Yıllık Bir Hikaye 3 서른살 이야기 3 - Bekleme 기다림 (Bossanova) - Kim Ji Su 김지수 [Kompozisyonu / Aranjmanı 작곡/편곡]
18. 하얀 기억 - No Song Hee 노성희
19. Jeju adası Hatıraları 제주도의 추억 -
Park Jun Su 박준수




4 yorum:

  1. emeğine sağlık gomawo ^^

    YanıtlaSil
  2. maalesef bu dizide elimde sürünenlerden hala bitiremedim 7. bölümde kalakaldım bitecek bitecek mecbur hehe aslında sıkıcı degil ama birkaç dizi birden izlemeye kalkınca böyle oluyor diziye bir şanş daha verip izlemeye koyulacagım :))

    YanıtlaSil
  3. Çok doyurucu bir finali olmamasına rağmen sevdiğim bir dizidir.:))

    YanıtlaSil