10 Ağustos 2011 Çarşamba

İlk Animem... Kimi Ni Todoke

          O da nesi? Kore Günlükleri diye kendini adlandıran bu yerde bir Japon animesi mi?.. demeyin sakın. Biliyorum sizler millet ayıran insanlar değilsiniz.:))
          Etraftaki dizi çılgınlığından sonra bir anime yaygınlığı var ki sormayın gitsin. Ki eminim bir çoğunuz bunu biliyorsunuz. Bundan en sonunda bende nasiplendim ve izledim bir tane.
İlkler insanlar için önemlidir, hele benim için ayrı önemli. İlk kez Japonca dinleyerek bir şey izliyorum. Japonca bilmem, ilgimide çekmezdi ama bir iki tane daha izlersem kesin ondan birşeyler kaparım.:)) Şimdiden "ohayo! (günaydın)" demeyi öğrendim:))
          Aslında herkes gibi ilk Japonca animem Şeker Kız Candy idi. Çok küçüçüktüm onu izlerken, ama hala hatırlarım neler olduğunu. Ne büyük sevgi ile izlerdim. Sonra bir zamanlar Starda Sevimli Hırsız diye bir anime daha vardı. Ben onu da pek severdim. Yemez, içmez, uyumaz onu izlerdim. Sonra malum büyüdük.(Keşke büyümeseydik) Büyüyünce insanların bir dönem özgürlükleri kısıtlanıyor vallahi. Çizgi film izlesen "Aaaa koca kız oldun sen. Hala böyle şeyler mi izliyorsun. Al eline bir iş yap" diyen mutlaka çıkan her evden. Allah'tan benim annem o kadar baskıcı bir kişilik değil ama bir kaç kez bu tip sözleri ondan olmasa da bende duydum. Neyse içimde sıkışık kalmış bu konuyu da paylaştıktan sonra asıl konumuza dönelim.:)
Özgürlüğümün kısıtlanmaya çalışıldığı o yıllardan sonra ilk kez bir anime dizisi izledim.

          Kimi Ni Todoke... Tek kelime ile bayıldım diyebilirim kendilerine. Hem güldüm hem ağladım. Kalbimi ısıttı adeta.Karakteri çok sevdim. İlk aşk olaylarına hastayımdır. O heyecan o belirsizlik bana ayrı bir zevk verir izlerken o yüzden çok yürekten severek izledim Kimi Ni Todoke'yi de.

          Şeker Kız Candy, Sevimli Hırsız gibi güzel bir anime, güzel de laf mı benim için onlar gibi harika...:)
Kalbime unuttuğum, hatırlamak istediğim, geçmişte derinlerde kalmış hayallerim... Çocuktum ben aşka aşık olduğumda, aşık olmaktan çok aşkı sevdim ilk. Benim için aşk Allah'ın yarattığı en güzel şeylerden biri ve yine aşk benim için Allah'ın yaratmış olduğu en zor kötü şeylerden biri. Hem evet, hem hayır nasıl olabiliyor aşk merak ediyorum hala. Bu sıcacık anime izlerken kalbimi ısıttı sanki. İçime ufaktan bir umut koydu, gerçekleşmesede yaşama sevinci otturttu.:) İçindeki aşk kadar arkadaşlığı da çok güzeldi. Arkadaşlarımı özledim resmen.:))

          Ve niçin izliyorsun sürekli birşeyler; diziler, filmler, animeler? sorusuna bir cevap daha yapıştırdım kendimce. Unutmak zorunda olduğum duyguları, dışarı vuramadığım duyguları yaşayabilmek için, unuttuklarımı hatırlamak için. Ağlamak istediğimde ağlamaklı bir film koyuyor sahneye, gülmek istediğimde güldürecek birşeyler, mutluluğu hissettiğimde, hissetmeye devam etmek istediğimde yada mutlu olmak istediğimde mutluluk verebilcek birşeyler, acıdan kıvranmak istediğim kıvrandıracak birşeyler, hem yanlızlığımı paylaşıyorum onlarla hem duygularımı... Onlar varken yanlız hissetmiyorum kendimi sanki. Konuşacak birine ihtiyaç duymuyorum onların sayesinde; çünkü onlar benim yerime konuşuyor sanki. Benim içimden gelenleri onlar nasıl biliyor? Yoksa sanıldığım kadar, sandığım kadar anormal biri değil miyim? Benim gibi düşünen, benim gibi hisseden, benim gibi hayal kuranlarda var mı yani? Sonuçta bunların hepsi hayal ürünü değil mi?:D
          Gerçekten dünyadan kopuyor muyum? Yoksa onlarla gerçek dünyayı mı buluyorum? Bilmiyorum... :)
Bildiğim tek şey mutlaka izlenmesi gereken bir anime olduğu. Mutlaka izleyin. Üstelik ikinci sezonu da var. Ben şimdilik bir ile yetindim. Bu akşam bir de filmini izledim mi değmeyin keyfime.
OSTlarına da bayıldım söylemeden geçemeyeceğim.:))




18 yorum:

  1. Hiç anime izlemedim.Bugün nerden geldiyse artık anime izleyesim geldi ve araştırırken bu yazını buldum.Ne güzel yazmışsın çok kıskandım açıkcası düşüncelerini duygularını çok güzel anlatmışsın maşallah.Yorum yapmadan edemedim yani:).Şimdi hemen başlayacağım izlemeye.Eğer beğenmezsem tekrar yorum yaparım:).Eline,yüreğine,emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim.

    Animeyi beğenirseniz de yorum yapın lütfen.:))

    YanıtlaSil
  3. Başladım izlemeye çerez gibi gidiyor zaten 7. bölümündeyim:)Kore dizilerine koreceye alışınca japon yapımı izlemek pek çekmiyodu beni korece japoncadan daha hoş geliyor kulağa bence ondan tedirgindim ama hikaye o kadar tatlı ki hemen alışıyor insan.Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum.Yazdığın kadar varmış yani ve dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Sadece bir animeyle bile ne kadar mutlu oldum.Tekrar yüreğine,emeğine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Tekrar teşekkür ederim:) Aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımıza sevindim:)
    Kesinlikle çok doğru bir benzetme çerez gibi gerçekten:)) Benimde ilk başta aynı tedirginliğim vardı. Ama dediğiniz gibi hikayenin sevimliliği güzelliği hemen alıştırmıştı beni de.:)
    Filmi o kadar iyi değil. Yani ben animesini daha çok sevdim.:))

    YanıtlaSil
  5. Bugün bitirebilirsem animeyi ardından hemen filmi izlemeyi düşünüyorum.Paylaşmak için şarkıların videolarını ararken hep filmden videolar çıktı izlememek için zor tuttum kendimi:)Şarkılarda çok güzel hele başta çalan şarkıya ve içindeki söze bayıldım.'dilerim yolları kesişir ve birbirine ulaşır hislerimiz' animeyi özetlememiş mi bir nevi?:)Sevdiğim ilk japonca şarkı oldu.:)
    Bu arada çok doldurdum buraları kusura bakma nolur...

    YanıtlaSil
  6. Olur mu hiç doldurmak, bir blog sahibi olarak beni en çok mutlu eden şey yorum almak:))
    Her zaman beklerim yani ziyaretini:))
    Kesinlikle katılıyorum animenin özeti olan bir cümle, bende çok seviyorum şarkılarını hala dinlerim.:))

    YanıtlaSil
  7. hımmm şey aslında yazılarının hepsine yorum yapabilirim ve o zaman gerçekten yeter diyebilirsin:)).Bilmiyorum artık benimde bir blogum mu olsa ne:/o kadar diziden sonra sanırım birikmeye başladı birşeyler ve yazmak güzel olur.Ama pek becerebileceğimi düşünmüyorum o zaman en iyisi ben hep yorum yazıyım dimi:))

    YanıtlaSil
  8. Yeter demeyeceğime emin olabilirsin.:)) Hatta çok sevineceğime de ben eminim:D
    Bende burayı izlediklerim çok biriktiği ve bunları paylaşma ihtiyacı hissettiğim için açmıştım:)) Blog yazmakta yorum yazmak gibi aslında. Bende buraya kendimce yorumlarımı yazıyorum yani:))
    Yorum yapmak konusunda bu kadar başarılı isen blog konusunda da başarılı olabilirisin bence:))

    YanıtlaSil
  9. Biraz geç kaldım ama hem animenin ilk sezonunu hemde filmi bitirince toptan bir yorum yazıyım dedim:)Hepsini izledim tabi 2.sezon hariç.Animenin nasıl gittiğini anlamıyorsun zaten.Filmide beğendim ama tabi anime yanında biraz eksik kalmış yani daha sıkı bir senaryo olabilirdi.Oyuncular çok tatlılardı ama senaryo daha güçlü olsaydı çok daha iyi olabilirdi bence:)2.sezonu çok merak ediyorum ne olucak bunların sonu:))tekrar tekrar çok teşekkür ederim yazını okudum ve çok beğenerek izledim.Artık yeğenime anlatabileceğim güzel masal daha var...:)
    Ayrıca izlediğim dizilerin yazılarını okuyup onlarada yorum yapmak istiyorum.Bir çok bloga bakıyorum okuyorum yazıları ama ilk defa bir yazıya yorum yaptım çünkü çok samimi ve güzel yazmışsın maşallah:)He bide hem çok iyi bi yazar hemde blogcusun çünkü yorumlarıma cevap yazdın ve böylelikle sohbet etmiş olduk:)O yüzden sıkı bir takipçinim artık güzel güzel yazılar yaz hep:))

    YanıtlaSil
  10. Masal... bu çok hoşuma gitti. :)) Masal gibi bir öykü gerçekten. Gördüğüm ilk minişe Kimi Ni Todoke masalı anlatmak istedim bende şu anda.:)
    Film konusunda bende aynı şeyleri düşünüyorum. Senoryanın zayıflığı ve animedeki herşeyi işleme istediği kurguya zarar vermiş. Ama animeye olan sevgiden olsa gerek filmde sevimli:))

    Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. Çok mutlu oldum gerçekten. Diziler hakkındaki yorumlarını da bekliyor olacağım.:))

    YanıtlaSil
  11. :))Hemen bir kaçına yazmayı düşünüyorum.Yazılarında görmedim 'can you hear my heart' dizisini izledin mi?Eğer izlemediysen mutlaka izle derim çok başka bir dizi...

    YanıtlaSil
  12. Henüz izlemedim, çünkü izleyemedim. Bir kaç sorun çıktı bilgisayarda onunla ilgili. Sorunlarım çözülür çözülmez izleyeceğim:))
    Teşekkürler öneri için.:))

    YanıtlaSil
  13. Rica ederim umarım benim gibi çok beğenir ve onun içinde bir yazı yazarsın.Onunda altını bu kadar yorumla doldurabilirim hatta daha fazlada olabilir o yüzden şimdiden kusura bakma nolur:D

    YanıtlaSil
  14. :))
    Mutlaka yazacağım:) Yorumlarını da bekliyor olacağım. Daha çok yorum... hmmm... kulağa güzel geliyor:D

    YanıtlaSil
  15. :)ama sonra yeter artık yazma ya diyebilirsin o zaman karışmam :))şimdi bi tane diziye yazmak istiyorum ama hangisine yazıcağımı şaşırdım :))

    YanıtlaSil
  16. Yok demeyeceğimin garantisi veriyorum şimdiden.:) Gönlünce yazabilirsin.:))

    YanıtlaSil
  17. Tamamdır o zaman:)çekine çekine değil seve seve yazıcam artık:))

    YanıtlaSil