22 Ağustos 2011 Pazartesi

Kore Günlüklerinden Öneriler....

Yapabilirim!
Yapabilir miyim?
Deneyelim:))

          Ortalama 1,5 yılda izlediğim 44 dizi içerisinden verdiğim sözü tutarak bir Top10 Listesi yapacağım şimdi sizlere. Yeni başlayanlara seçenek olsun diye:))
Ama önce uyarmak isterim. Çevremdekiler tuhaf bir zevkim olduğunu söylerler bana. Benim çok da bayılarak izlediğim bir şeyden nefret eden insanlar tanıyorum. Yada hiç de hoşuma gitmeyenlerin bayıla bayıla izleyenleri var. Yani derim ki sadece bana güvenmeyin:))
           Aldım elime kağıdı kalemi oturdum bir inceleme yaptım. Hangi sıraya hangi dizi yazmalıyım? Hangileri izlenmeden geçilmemeli? Eleme yapmaya çalıştım kendimce. Beceremedim. 10 ile sınırlandıramadım sayıyı:S

          Neyse uzatmadan yaptığım sıralamayı paylaşayım artık değil mi?:))

TOP10

1) You're Beautiful - Secret Garden:
You're Beautiful diyorum çünkü benim ilk dizim. İlk olduğundan mıdır nedir bilmem bende yarattığı etki anlatılmaz yaşanır cinstendi. İlk göz ağrım:)) O yüzden bir numara.
Ama Secret Garden'ı da geri atamazdım. Fansatik bir öyküsü de olsa Secret Garden ile asıl romantik komedi; fastastik öyküler ile yapılırmış bunu öğrendim.:))

2) Capital Scandal:
Çok severek gönülden izlediğim ilk dramalarım arasında yer alan harika bir yapım. Oyuncuların uyumu, komedisi, romantizmi, aksiyonu ile birlikte çok güzel bir yapım. Herkese tavsiye edebileceğim ve mükemmel finali ile beğeni kazanacağını düşündüğüm bir dizi. Evet biraz tarihi ama idare edin altı üstü 16 bölüm o da:))


3) Sungkyunkwan Scandal - Boys Over Flowers:
Sungkyunkwan'da tarihi bir dizi gibi görünsede görünüşe aldanmayın. Bence çok sıcak samimi bir diziydi.
Herkesin belki de en birincisi Boys Over Flowers neden 3. derseniz finali beni kıl etmişti de ondan. Bir numara aşağı çektim hıhh:))

4) Pasta - Coffee Prince:
Pastayı çok romantik çok komik özetle çok güzel bulmayan var biliyorum. Ama bende yeri başka. Ben çok severek izledim.
Coffee Prince'de erkek kılığına girmiş kız hikayesi mevcutsa o da güzeldi bee. Hakkını yiyemem:))

5) Sassy Girl - My Girl:
İkiside benim ilk dizilerim arasında. Dolayısı ile çok seviyorum onları da. Oyuncu kadrosunda benzerlikler var. Zaten yazarlarda aynı. Bu arada yeri gelemişken söyleyeyim hemen. Ben bu dizilerin yazarlarını yani Hong Jung Eun ve Hong Mi Ran kardeşlerin yazdıkları senoryaları çok seviyorum. Final genelde hayal kırıklığı yaratsa da güzel yapımlar oluyor. Tavsiye edebilirim:))

6) 49 Days - My Princess:
2 adet 2011 dizisi. 49 Days bu kadar gerilerde kaldığı için üzgünüm aslında. Çok kaliteli bir yapımdı çünkü. Aslında romantik komediden çok bir dram gibiydi ama dram olduğunu dizi bittiğinde hissediyorsunuz. Son iki bölüme kadar sorun yok.:)) O da bir fantastik hikaye...
My Princess TRT'nin dublajladığı Goong'lara benzese de konu olarak ben çok severek izledim. Oyuncuları çok sevdim herşeyden önce. Hikaye de gayet güzel işleniyor. Güzel bir romantik komedi daha.:))

7) Full House - My Name Is Kim Sam Soon:
Full House romantik komedinin; komedi kısmının hakkını vermiş ve bunu romantizm ile süslemiş şahane yapımlardan gözümde.
Kim Sam Soon sevilen romantik komedilerden. Ben sonlara doğru yine bir memnuniyetsizlik içine girsem de kesinlikle güzel ve izlenilesi bir yapım:))

8) Who Are You? -  9 End 2 Outs:
Son dönemlerde izlediğim, hemi de romantik komedilerin sıradanlaşmayı başladığını düşündüğüm bir dönemde adeta ilaç niyetine gelen iki dizi.

9) Hello My Teacher:
Yine romantik komedi yerine başka birşey mi izlesem diye tam dönüş yapma aşamasındayken izlediğim ve pek sevdiğim bir dizi. Özellikle Gong Yoo 'yu  izleme sebebi olarak gösterebilirim.

10) Miss Kim's Making One Billion Won Project:
İzlediğim 11. dizim olur kendileri. Ji Jin Hee yüzden izlediğim ama izlerken çok sevdiğim iyi ki izlediğim dediğim güzel bir yapım.

BONUS) Couple Breaking:
Bonus dizi çünkü 4 bölümcük. İlk aşkın anlatıldığı sıcacık ve eğlenceli bir yapım. Ben sevdim yani demek istediğim:))

          Bu bir romantik komedi listesi ama bunun yanında bir kaç dizi daha tavsiye etmek istiyorum kendime engel olamayarak:))



     Hong Gil Dong: İzlediğim en iyi dizi gözümde. Çünkü içinde herşey var. Tarihi, romantik, komedi, aksiyon hatta korku:)) Bence mutlaka izlenmeli. İzleyipte bir kişinin beğenmediğini duymadım şimdiye kadar.:))
Ayrıca o da Hong kardeşlerin kaleminden çıkma bir yapım.

     A Love To Kill: İçinde aşk, aşk ve aşk olan dizi. Rain'in oyunculuğu paha biçilemez. Korkmayın dram diye.:))

     Bad Love: Çok seveni olmasa da bu dizinin bence en azından ilk 10 bölümü gayet iyiydi. Üstelik gerçek hayattan alınmış bir parça gibiydi. Yada şöyle de açıklayabilirim: Hani televizyondan gündüz kuşağında yayınlanan programlarda işlenen konular vardır ya; kocasının metresi erkek kardeşinin karısıdır falan öyle bir hikaye işte. Ama inanın bana televizyondaki kadar sıkıcı ve saçma değil. Ben severek izledim. Başrol oyuncuları benim için çok önemlidir zaten bu dizin:))




          Sırf gülmek isteyenlere ise iki önerim olacak: Three Dads One Mom ve Oh My Lady. Birinin senoryası komik diğerini başrol oyuncu çok komik mimiklere sahip.:))

          2011 yılının çok bereketli olduğunu duyuyorum hep. En yakın zamanda onları da izlemek için can atıyorum:))



           Bu yazıyı çok karışık ve faydasız bulsuysanız gelecekte yazmayı düşündüğümüz en ödülleri yazımızı bekleyin.:)))




(Önermediğim ne kaldıysa artık izlediklerimin hepsini önerdim mi ne :S)

44 yorum:

  1. Heyyy :)) Çok hızlısın canım, çok mutlu oldum. Ellerine, zevkine sağlık. Umarım en kısa zamanda sırayla hepsini izleyeceğim. Çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ne demek rica ederim:)) İnşallah seninde beğenebileceğin yapımlardır.:))

    YanıtlaSil
  3. Sen beğendin ve önerdiysen eminim ben de beğenirim. İzledikçe yorumlarımı yazarım :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler önerileriniz için, birşey izlemeye başlamadan önce böyle tavsiyelere bakmak lazım, boşu boşuna izlemeyelim değil mi :)
    Bir de benden size nacizane bir tavsiye, eğer izlemediyseniz ve tarihi dizileri seviyorsanız Dong Yi'ye de bir bakın derim, biraz uzun belki ama, ben bayılmıştım :)

    YanıtlaSil
  5. Dramalara başlama sebebim tarihi dizilerdir. Çok severim. Dong Yi başladığı günden beri aklımda çok izlemek istiyorum ama çok uzun olması korkutuyor açıkçası. Ama bir gün kesinlikle cesaret edeceğim. Teşekkürler öneri için:))

    YanıtlaSil
  6. Işık yorumlarını mutlaka bekliyorum.:))

    YanıtlaSil
  7. Sanırım herkesin bu koreyle tanışması tarihi dizilerle oldu, aynen benim de öyle :)
    Bence gözünüzü korkutmasın bir başlandı mı su gibi gidiyor, hem belki 60 bölümlük diziyi daha uzun sürede izleyerek 2-3 günde sizin deyiminizle diziyi "yemiş" olmazsınız :))
    İzlediğinizde bir yazı yazarsanız çok sevinirim, yorumlarınızı merak ediyorum açıkçası..

    YanıtlaSil
  8. :)) Evet haklısınız izleme sebeplerimden biri kesinlikle diziyi yememek için olacak.:))
    İzlediğimde mutlaka yazıyı yazacağımdan emin olabilirsiniz. En kısa sürede izleyeceğim:))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili kore günlükleri,
    Senin değerli önerilerin doğrultusunda 3 haftada 3 dizi izleyerek kendi çapımda rekor kırdım ve şimdi yorumlarım için burdayım :) Öncelikle önerilerin tam benim zevkime göre, ama ben herhangi bir sıralama gözetmeden3 diziyi ardarda izledim.
    1. Personal Taste: Ki bu dizi kdramalarla ve senin blogunla tanışmamı sağlayan dizidir. Çok sevdim, Lee Min Ho'ya aşık olarak diziyi bitirdim (7puan).
    2. Boys Over Flovers: PT'den kalan LMH aşkım sayesinde listendeki diğer LMH dizisi olan BOF'ı seçmem vazgeçilmezdi. Bu diziyi PT kadar sevmedim. Goo Jun Pyo'nun derin ve karşılıksız aşkı ve herşeye rağmen vazgeçmemesi çok tatlıydı. Jan di çok salaktı. Kime aşık olduğunu, kimi sevdiğini anlayana kadar dizi bitti, benim de içim tükendi :) Final sahnesi senin de dediğin gibi çok saçmaydı "haydi hepbirlikte uzak ufuklara bakalım".. (5puan)
    3. Full House: LMH aşkıma ara vermek için başladığım, genelde iyi yorumlar almış olan bu dizi sayesinde yeni bir aşkım oldu: Rain :) Çok sıcak ve sevimli bir diziydi. BOF'tan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Ji eun ve young jae elektriğini sevdim. (7puan)
    4. Secret Garden: O kadar çok övülmüştü ki, büyük umutlarla başladım, belki de o yüzden hayal kırıklığı oldu. Ra im'e sayıp söverek bitirdim diziyi..

    Kore dizileri hakkında 3 önemli şeyi 4. dizimle beraber anlamış oldum 1.Kızlar sakar, sarsak, korunmaya muhtaç 2.Erkekler güçlü, çok aşık ve sonuna kadar aşkına sahip çıkıyor ve 3. Ben her dizide dizinin başrolüne aşık oluyorum :))
    Şimdi Youre beatiful'u izlemeye başladım, hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  10. Zevklerimizin benzer olmasına çok sevindim Işık.:))
    Yorumların beni çok eğlendirdi. Özellikle "haydi hepbirlikte uzak ufuklara bakalım" kısmı:D
    Bu dizileri izlediğim günlere döndüm bir an. İlk Kore dramalara başladığımda bende aynen senin gibiydim. Her boşrola bir aşık olma sendromu:D Ama zamanla geçiyor ama çok uzun bir zaman sonra geçecek benden söylemesi:D Geçse bile arada tekrar edecek bu sendrom.:)
    Erkekler her zaman bu kadar tutarlı değil dizilerde ama kesinlikle kıskançlar her zaman:))
    Kızların geneli böyle malesef, özellikle hepsinde bir korunmaya muhtaçlık durumu var ne yazık ki:))

    You're Beautiful izlerken ki duygularını tahmin etmek istiyorum.:)) Muhtemelen ilk başlarda yan oğlanı tutacaksın ama bir gülümseme ile başrol oğlana aşık olabilirsin:))

    YanıtlaSil
  11. benimde ilk dizim boys over flowers tı. :) orda izleyeli çok olduğu için adını hatırlayamadığım turuncu saçlı biri vardı Jan di nin ilk aşkı. onu orda pek sevmemiştim aslında yakışıklı bile bulmamıştım ama Playfull Kiss bayıldığım bir dizi herkese tavsiye ederim özelliklede dizinin sonundaki özel bölümler süper hep mrk ettiğimiz şey evlendikten sonraki hayatları nası diye :D

    ve o an orda baek seung jo ya aşık oldum oysa bof ta hiç beğenmemiştim ama burda çok tatlı kesin tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  12. Playful Kiss benim içinde çok özel bir dizidir, çok severim. Ama ne yazık ki tavsiye edemiyorum herkese. Çünkü her kişiye göre değil. Yani tavsiye ettiklerimin yarısı beğenirken diğer yarısı burun kırın kıvırdı. :)
    Yine de ben hala çok seviyorum Playful Kiss ve Hyun Joong'u:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. playful kıss'ı cok cokk cokkkk ızledım. Gercekten de herkese göre bir dizi degıl, benım hayatımın dızısı çünkü çocuk karakterıne uymayan bırıne asık olmak ıstemese bıle onu delı gıbı kıskanacak ve kendısını hıc bırakmasını ıstemeyecek kadar cok sevıyordu (ama bunu anlayabılen az ınsan vardı malesef :'( )

      Sil
  13. kızım önerdiğin dizilerin çogunu izledim 49days filmini önerinden okudum konusunu süperdi anlıyorsun diziden:)) sağol canım bizimle paylaştıgın için:))

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkür ederim , kendimce birşeyler anlatıyorum işte.:))
    Demek ki zevklerimiz örtüşüyor:)

    YanıtlaSil
  15. ya sen epey bilgilisin canım.. kaç yaşındasın ne zamandan beri kore dizisiyle içli dışlısın.. hangi yönetmen yapmış o dizi hakkında ne konuşulmuş ödül almış mı senden ögreniyorumm.. bn tw den izleyerek başladım sonra ondan bundan alarak izlemeye devam ettim.. senin geniş uzun kaydadeger bilgilerinden faydalanarak izliyorumm çogu diziyi..ellerine sağlıl.. bu arada bn züliş:)

    YanıtlaSil
  16. Züliş memnun oldum:))
    Aslında çok bilgili sayılmam. Bir fotograf bir oyuncu bir kamera arkası derken, meraktan kurcalamadığım yer kalmıyor. Tabi üye olduğum siteler ve takip ettiğim blogların, haber kaynaklarının apayrı bir faydası var bana.

    Bende tvden izleyerek başlamıştım. İlk dizim Jang Geum'dı. Ama gerçek anlamda son 1,5-2 yıldır harıl harıl drama peşinde, kore peşinde koşturuyor:) Vaktimde fazlaca müsaitti çünkü.:) Gerçi bu ara kişisel sorunlardan dolayı uzak kalmak zorunda kaldım ama en yakın zamanda yeniden izlemeye başlamak istiyorum. :)

    Birikimlerimle biraz bile yardımcı olabildiysem gerçekten çok sevinirim.:)
    Bu arada 21 yaşındayım.:))

    YanıtlaSil
  17. Yazın çok yararlı oldu yeni diziler keşfettim.Herkes anlatmış bende anlatıyım bari : Bende geçen sene bulaştım bu kore dizisi hastalığına .
    Abicim nasıl bişeydir böyle ya. Bir tanesini izledin mi başka bir dizi aramadan duramıyorsun.Dizinin gelişme ksımları bende baya bir beklenti oluştururken sonunda kalıyorum öyle. son bölümlerinde bir eksiklik farkediyorum sürekli bi yarımkalmışlık hissi falan kalıyor bilmiyorum . Belki bölümlerinin kısa olmasından dolayıdır. Sonlarını beğenmeyenlerdenim genelde. Yarınmkalmışlık hissinden .

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ederim, yararlı olduğumda çok mutlu oluyorum:))
    Nasıl hissetinizi çok iyi anlıyorum. Heyecanla başladığın, heyecanla izlediğin dizi son bölümde havası kaçmış balon gibi sönüşüverir. "Ne yani bitti mi?" hissinin getirisini bir kaç dakika yüzünden silemez insan.:)
    Ama zamanla beceriksiz finallere de alışıyor o insan. Hemde Türk filmlerinde araba çarptıktan sonra oyuncunun gözlerinin açılacağına alıştığı gibi...:D Ben alıştım yani.:))

    YanıtlaSil
  19. peki birşey sorucam bukadar kore dizisi izledin ya hani peki ya korecen nasıl yani biliyormusun korece biraz sen

    YanıtlaSil
  20. Şakır şakır konuşamıyorum ama bazen alt yazıya bakmadan izlediğim anlar oluyor. Yada alt yazıda eksik yada yanlış çevirileri anlayabiliyorum. Yada anladığımı sanıyorum bilemiyorum. Ama çok istekliyim. Allah bir gün izin verirse kesinlikle sökeceğim Koreceyi.

    YanıtlaSil
  21. Koregünlükleri Muhteşem Kraliçeyi tanıtsanız bir yazınıda olmaz mı acaba ? Ve ben Muhteşem Kraliçe dahil kore dizilerini izleyecebileceğim indirebileceğim bir site arıyorum yardımcı olursanız teşekkür ederim. emeğinize elerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  22. Daha önce Muhteşem Kraliçe ile ilgili yazı yazmıştım. " http://mykoreandrama-kp.blogspot.com/2011/02/queen-seon-duk.html "
    Ama televizyondan izlemiştim hangi sitede vardır bilemiyorum online halini. Ama google bu konuda yardımcı olur gibime geliyor.:)

    YanıtlaSil
  23. Çok teşekkür ederim cevabınız ve Muhteşem Kraliçe hakkında ki güzel yazınız için :) Ve Muhteşem Kraliçeyi hatırlayınca ağlamaklı oldum. İlk Kore dizim ve çok etkileyici bir dizi. Tarihi Kore dizisi tavsiye edebilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  24. Ben teşekkür ederim asıl, değer verip okuduğunuz için.:) Benimde 4. dizim Muhteşem Kraliçe. Çok severim bende. Günlerce onunla yatıp onunla kalmıştım. Çok güzel günlerdi.:))
    Yaklaşık 4 aydır dizi dünyasından uzak kaldım, kalmak zorunda kaldım. Ama hiç unutamadığım iki tarihi dizi var.:) İlk dizim Dae Jang Geum yani Sarayın Mücevheri. Diğeri de en bayıldığım dizi Hong Gil Dong. Özellikle Hong Gil Dong izleyip de beğenmeyen kimse ile karşılaşmadım. Mutlaka tavsiye ederim. :))

    YanıtlaSil
  25. sağolasın kardeş önerilerin iyi hoşta şöyle bir durum var boys over flowersın durumuyla you are beautiful durumu benzesiyor ister istemez aşk üçgenleri felan :D benim ilk göz ağrım playful kissti ordaki başrolü çok beğenmiştim boys over flowersta daha bir sempati duydum fakatt finalee öyle bir kıl oldum anlatamam sonra seninn sayfayı gezdim you are beautiful önermiştin ve cidden hayal kırıklığına uğradım ikiside çok güzel dizi ama beklentilerimi karşılayamadı finallerde

    YanıtlaSil
  26. You're Beautiful'da benim ilk göz ağrım. O yüzden tavsiye etmiştim zamanında.:))
    Ben onu izleyeli 2,5 yıl oluyor. Bu sürede üstüne çok daha kalitelerini izledim. Ama ilk olduğu için bende yeri ayrı. Diğer önerilerime göz atmanızı tavsiye ederim.:))

    YanıtlaSil
  27. ı'M SORRY ı LOVE YOU....... diyorumve susuyorum hala izlemeyen varsa şuandan itibaren başlasın bence :(

    YanıtlaSil
  28. tugba..TREE OF HEAVEN bence bir numara drama dizisi kesinlikle tavsiye ederim sende etmalisil KORE GÜNLÜKLERİ belki daha önce tavsiye ettinmi bilmem ama muhteşem bir dizi. bakmanda fayda var sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  29. Net hatırlayamasam da tavsiye etmiştin sanırım. Kısmet olursa izleyeceğim. Listeme daha öncede almıştım çünkü.:))

    YanıtlaSil
  30. bence hemen izle pişman olmazsın bu diziye benzeyen diziler tavsiye edermisi arıyorum ama tree of heaven den daha iyisini bulamadım belki birkaç tavsiyede bulunursun.diziyi izledikten sonra düşüncelerini bilmek isterim. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. Ne güzel, o kadar güzel hoş diziler önermişsin-ki ben çoğunu izledim, bazıları sırada- ama bence bizim de sana önerilerimizi sunmamız gereken bir yer olmalı :) Sonuçta korecanlarız hepimiz sırtlarımızı birbirimize dayamayacaksak nereye dayayacağız :))

    YanıtlaSil
  32. Elbette.:)) İzleme Listemin altına yorum olarak önerileri alabilirim aslında.:))

    YanıtlaSil
  33. BOF COK GÜZEL YAA KESİNLİKLE 1 NUMARAM :)

    YanıtlaSil
  34. Ellerine saglık ..!! Kusursuz bi liste hazırlamışsin aslında bende uzun süreli bi izliyciyim yaklaşık 2 yıldır izlemeye çalışıyorum ..;? Senden de yeni Kore dizileri hakkında tavsiye bekliyorum "BOF" hastasiyiz jandinin yemekten patlayip yok olmasını her ne kadar istesiysemde :)))benim diziler daha cok "saraydaki mücevher " ..düşlerimin prensi "..sarayın incisi "..zoraki prens .."efasane prens "denizler imparatoru "ve son olarakda "BOF" evet :)) biraz eski kaldılar ama dediğim gibi uzun süredir izleyemiyorum ama sahalara geri dondüm tavsiyelrini bekliyorum :()

    YanıtlaSil
  35. Teşekkür ederim.^^ Kusursuz bir liste değil ama başlamak içinde fena tercihler değil bana göre.:)) Bunlarla yola devam edebilirsin.:)

    YanıtlaSil
  36. Tesekkur ederim ..bende gara gara düşünüyodum ne izliycem diye ..galiba secret garden sıradaki dizim olucak :) boys over flower yeni bitirdim de her ne kadar sonu beni deli etsede:)) guZeldi permali joon pyo jandi katlanmamın tek sebebiydi..buna benzer bi dizi tavsiyeni bekliyorum ..ben tlfndan izlemeye çalışıyorum .zor oluyo haliyle :(( muhteşem kraliçe tadındada bi dizi önermeni bekliyorum ..!! Kraliçe olsun ama efsane prens sayesinde krallardan tiskindim:(( Listen uğraşmışsin baya eline saglık ;))

    YanıtlaSil
  37. scent of a woman "" bunu üstüne hiç birdizide ağlamadım mütiş bir dizi izlemeyenlere tavsiye ederim böyle bir aşk yok .. :/

    YanıtlaSil
  38. Admin ben kore dizilerine yeni basladim daha cok az izledim BOF personal taste city hunter secret garden youre beautiful dizilerini izledim sen en cok hangisini onerirsin acaba ??:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sorarsam çok dizi önerebilirim. Benim liste 90'a dayandı çünkü. Bu yüzden konularını okuyarak, beğendiğin türleri izlemeni tavsiye ederim. Ben öyle yapmışımdır hep...:)

      Sil
  39. teşekkür ederim siteniz ve yazılarınız çok güzel :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben teşekkür ederim, karalıyorum kendimce birşeyler işte.^^

      Sil
  40. arkadaşlar listeye IRIS ve IRIS 2 de ekleyin.

    YanıtlaSil
  41. İki yıldır Kore dizileri izleme rağmen sadece 7 diziyi tam anlamıyla bitirdim. Personel taste, you're beautiful, pasta kralı kim tak goo dizilerine ise yarıda bıraktım. Siz benden daha deneyimlisiniz ve daha çok dizi izlemişsiniz. Bu dizileri tamamlasam mı emin olamadım. Fikirleniriniz ve dizi önerilerileriniz olursa çok sevinirim. :)

    YanıtlaSil