8 Ağustos 2011 Pazartesi

A Love To Kill; Öldüren Aşk



          Hakkında söylenecek bir çok şey olan ama hiç birşey söyleyemeyecek durumu getiren dizi;
A Love To Kill...
          Çok iyi bir oyunculuk, çok iyi bir senorya, beni kalbimden vuran delik deşen eden bir aşk hikayesi...
Şarkıların, müziklerin, sözlerin sahneye muhteşem uyumları, hikayeye muhteşem uyumları, Rain, Shin Mina, herşeyi ile beni kendine hayran bıraktı dizi.
          Ne yalan söyleyeyim benim için I'm Sorry, I Love You dan kat kat iyiydi. Uzun süredir beni kendine hayran bırakan dizi olmamıştı böylesine. Böylesine etkileyen olmamıştı. Sonunda hüngür hüngür ağlatan bir dizi. Heyecanla izledim her bölümü. Benim için diziler 10. bölümden sonra tatlarını kaybeder. Ama bu 11,12,13 de bile bana aynı tadı verdi.
          O kadar çok severek izledim ki... Bir intikam dizisinin bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim.
          Rain'e adeta hayran kaldım, kala kaldım bu dizide. Çok güzel bir oyunculuk koymuş ortaya. Rain'i Rain yapan bu dizidir bence. Çok karizmatik kesinlikle. Duruşu, bakışı, konuşması herşeyi ile ortaya çok güzel bir emek koymuş bence.
          50 yıl düşünsem Rain ile Shin Mina'nın bu kadar güzel uyum sağlayacağı aklıma gelmezdi ama 6 yıl önce bu uyumu ortaya koymuşlar. Shin Mina'nın oyunculuğunu her zaman beğenmişimdir. Burada oldukça iyiydi oyunculuğu.
          Benim için beklenmedik isim Kim Sa Rang oldu. Bu güzel isimli ve güzel yüzlü oyuncuyu Secret Garden da tanıyıp sevmiştim. İsmi, yüzü kadar oyunculuğu da güzel bence. Şiveli konuşarakta yeteneklerini ortaya koymuş.
          Öğrendim ki Lee Ki Woo'nun çok hayranı varmış. Şuan askerdeymiş kendilerini. Hayranlarını dönüp yeni yapımlarda rol alması dört gözle bekliyor. Ama bana sorarsanız ben hayranı değilim:)) Rain varken bu dizide gözüm başka birşey görmedi zaten. Rain herşeyi herkes kapatmış çünkü. Yoksa ben Rain fanı da değilim yani.:))
          Kang Bok Gu'nun en baştan Cha Eun Seok'u sevdiğini hissetmiştim. " Seni ilk gördüğüm anda sevdim. 
İntikamımı alana kadar birdaha gözlerine bakmak istemedim." dediği an vuruldum sanki. Biliyordum sevdiğini ama ilk gördüğü andan olduğunu düşünmemiştim hani.
          Ölümüne Aşk mı dizinin adı? Hayır bence öldüren aşk. Çünkü dizi bittiğinde benden bir parça ölmüş gibi hissettim. Kalbim ateşine düşmüş gibi yandı adeta.
          Özetle diyebilirim çok güzel bir hikaye, mükemmel oyunculuk ve mutlaka izlenilmesi gereken bir dizi. Hiç birşey için değil en azından oyunculuk adına, Rain'in oyunculuğu adına izlenmesi gereken bir dizi.


Adı: 이 죽일놈의 사랑 / I Jukilnomui Sarang (Ölümüne Aşk)
Bilinen Adları: Ijuksa / A Love to Kill (Ölümüne Aşk) / This love I want to kill / The Love of Death / Detestable Love / Knock Out by Love (KBS World)
Tür: Romantik
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri: 31.10.2005 - 20.12.2005
Yayınlandığı Günler: Pazartesi & Salı 21:55

Oyuncular:

  • Bi / Kang Bok Gu

  • Shin Min Ah / Cha Eun Seok

  • Kim Sa Rang / Han Da Jung

  • Lee Ki Woo / Kim Joon Sung

  • Kim Young Jae / Kang Min Goo




Soundtrack:
01 - Artık 이상 - Howl
02 - Ölümüne Aşk 죽일 놈의 사랑 - Lee Soo Young
03 - Yine de... Aşk 그래도...사랑이다 - Shin Seung Hoon
04 - Rüya -K. Will
05 - 애루 (Aeroo)-Z'ta
06 - Her Nasılsa 어쩌다 - Tae Wan
07 - Birleşme 재회 - Lim Hyun Jung
08 - Kolay 쉬어 - Glue
09 - Bunun adı aşk 까짓 사랑 - Tae Wan
10 - Beni kandırma 속이지마 (Don't Fool Me)- Glue
11 - Rüya   (Ballad Version)- K. Will
12 - Ölümüne Aşk 죽일 놈의 사랑 (Inst.)
13 - Yine de Aşk 그래도...사랑이다 (Inst.)



14 yorum:

  1. bu dizi yaktı yüreğimi dağladı resmen.senin de dediğin gibi bi parçam öldü benim de.en azından dizilerde mutlu olmayı hak ediyoruz aşkın sadece varolabildiğini değil de devam edebileceğini de görmeyi...

    YanıtlaSil
  2. "en azından dizilerde mutlu olmayı hak ediyoruz aşkın sadece varolabildiğini değil de devam edebileceğini de görmeyi... "
    kesinlikle katılıyorum. :))
    Fakat herşeye rağmen dizilerde gerçek hayatın parçaları. Ve yeri geldiğinde gerçekler gibi onlarda acımasız olduğunda diziyi sadece dizi olmaktan kurtarıp üstlere taşıyabiliyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  3. ayy bu dizi seninde sizlerinde dediği gibi aglamaktan içim yandı yaff.. aglamak isteyen oturup bu diziyi izlesinn.. her intikamın sonunda aşk çıkar oartaya:)) bende ilk bakışında aşık oldugunu bilmiyordum şaşırdım.. yeniden ellerine sağlık tatlım

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. :)
    Neler hissetiğini çok iyi anlıyorum.:)

    YanıtlaSil
  5. Bu diziyi izlemeyi çok istiyorum fakat mutsuz sonla bitmesinden o kadar korkuyorum ki...Çünkü kesinlikle ağlamaktan gözlerim patlar ve bir kaç ay depresyona girerim.Senin önerin nedir çingum?Benim gibi bir sulugöz izlemeli mi bunu sence??

    YanıtlaSil
  6. Bende çok sulu göz biriyimdir ve gözlerim patladı ağlamaktan.:)) Birkaç gün bağrı yanık ne demek oluyor onu yaşamış oldum dizi sayesinde. Ben böyle diyeyim sen sonunu tahmin et çingu.:))
    Yine de izlediğime, patlattığıma gözlerimi hiç pişman değilim.:))

    YanıtlaSil
  7. İşin ucunda Rain var şimdi izlememek olmaz neyse ben mendillerimi hazırlamaya başlasam iyi olur :))

    YanıtlaSil
  8. Daha ilk bölümünü yeni bitirdim ilk bölüm -olduğu gibi- karışık geldi

    YanıtlaSil
  9. Özellikle ilk iki bölüm biraz karışık. Ama ben büyük beğeni ile izlemiştim.:))

    YanıtlaSil
  10. Ahh, daha yeni(bayramın 2.gününde) bitirdim diziyi hiç ağlayasım gelmedi nedenini bilmiyorum :/ Ama pişman değilim izlediğime

    YanıtlaSil
  11. Ben çok ağlamıştım. Pişman olmamam yeterli beğenmek için.:))

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir yazı olmuş. Ijuksa' yı Misa' dan sonra izlemiştim 2008'de. Senaristler aynıydı sanırım ondan. Bi ile Shin Mina' yı tanıdığım diziydi. Hatta ilk ezberlediğim şarkı da Rüya / Gugum :) Hala piano parçasını ve tangoyu dinlerim. İzlemeyenlere tavsiye ederim. Misa gibi büyük beklentiler içinde seyretmeyin ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.:) Ggoom benimde çok sevdiğim bir şarkı.:)

      Sil