27 Ekim 2011 Perşembe

Dream High

          Her yerde Dream High adı o kadar çok geçti ki beni de dolayısıyla bir merak sardı. Ama merak ettiğim kadar yokmuş, yine de ben sevdim dizi.:))



          Dizi hepinizi bildiği yada tahmin edebildiği gibi afişteki 6 sanat okulu öğrencisi ve onların hayatlarını etkileyen ve destekleyen öğretmenleri hakkında.:))

           Dizinin en iyi yanı prodüksiyonu. Zaten büyük şirketlerin ortak çalışması. Dizinin konuk kadrosu bile prodüksiyonun ve Kpop'un reklamı gibi zaten. Benim canım kazulet oppam Kim Hyun Joong'un ilk bölümde konukluğu da dizinin bana hediyesi. :)) Yani en ödüllerim 2'de prodüksiyon ödülü almaya şimdiden hak kazandıklar.:))
Dizinin 6 başrol öğrencisinin beşi şarkıcı, biri oyuncu. Ama maşallah hepsinin sesi pek güzelmiş. Dizinin en güzel yanı ise tabi ki şarkılarıydı. Hele IU'nun sesi ne güzelmiş öyle. Her bölüm söylediği şarkılar o güzel sesiyle birlikte kulaklarımın pasını sildi, yüreğime işledi.:))

           O vakit oyuncuları tanıyalım:
* Başrol oğlumuz Kim Soo Hyun. Dizinin tek oyunculuk mesleğini yapan başrolü.:))
* Başrol kızımız Suzy, Miss A grubunun 'maknae'si yani en küçüğü. Dizinin de en küçük oyuncusu zaten. 1994 doğumlu.
* Başrol oğlumuzun arkasında kalan ama her türlü romantik sahneyi kapan ikinci adamızın Taecyeon. 1988 doğumlu ve 2PM üyesi.
* Başrol kızımıza kötülük yapan karakterimiz Eun Jung'u biz zaten Coffee House'dan tanıyorduk. Ama bu kıza kötü olmak yakışmıyor be. Eun Jung'da T-ara grubunun lideri. 1988 doğumlu.
* Son başrol kızımız ise güzel sesli IU. 1993 doğumlu.Geçmişin şişkosu, geleceğin de tekrar kilo almışı...:)) Kızcağız 200 gün boşuna uğraştı:))
* Ve dizinin son başrolü, başına buyruk karakteri Wooyoung. 1989 doğumlu, 2PM üyesi. Pil Suk'un Kim Hyun Joong'dan sonra ki platonik aşkı.:))
           Gördüğümüz gibi Kpop grupları fink atıyor dizinin içerisinde. Tamamıyla popüler kültüre odaklı bir yapım. Super Junior Leetuek ve Eunhyuk, SS501 Kim Hyun Joong, 2PM Nichkhun ve Chansung, 2AM, MissA'in diziye konuk olması, OSTların 2PM Junsu, 2AM Changmin ve Jinwoon, Wonder Girls Sunye tarafından söylenmesi popüler kültür parçası olmasının kanıtı.:) OST demişken şahane olduklarını söylemeden geçersem ayıp etmiş olurum. 1,5 haftadır hala aynı şarkıları dinlediğim halde sıkılmadın. Merak ettiyseniz sizi buraya alalım.:))

           Karakterler ise her drama da gördüğümüz karakterlerden. Örneğin; zamanında zengin ve burnu büyük olan ancak şimdilerde babasının borçları yüzünden hayalinden vazgeçmek zorunda kalan bir kız, basının gözünün sürekli üzerinde olduğu zengin bir adamın saklaması gereken gayri meşru oğlu, her müzikal dizide olduğu gibi milyonda bir görülen malum kulak hastalığı başına gelen ve psikolojik bunalıma giren bir oğlan, herkes tarafından yeteneksiz olarak adandırılan ve türlü kötü işleri bulaşıp en sonunda cinsel istismara maruz kalan bir kız, güzel sesli ama çirkin ve şişko aynı zamanda acayip masum bir başka kız, ve kendini bir halt zanneden okulun en başarılı kendini beğenmiş ve ukala öğrencisi bir oğlan...
           Bu karakterle çok sık karşılaştık farkındasındır ama diziyi daha genç ve idol pop gruplarından üyeler oynayınca daha bir ilgi çeker oluyor işte. Dizinin son 10 bölümü diğer dizileri geride bırakıp reyting sıralamasında 3 sırada yerini almış. Bakalım yıl sonunda ne gibi ödüller alacak KBS'den merakla beklemekteyim:)

           Gelelim tüm bu bilindik durumlar içinde dizide benim sevdiğim şeylere ve kişisel yorumlarıma.:)
 
          Dizide en en sevdiğim şey Pil Suk ile Jason çiftiydi. Hatta bazı bölümlere sırf onları izlemek için katlandım diye bilirim. Sanki diğerleri başka bir dizinin reklam arası çıkan fragmanları gibiydi bazen. O kadar ayrı, o kadar sevimlilerdi işte.:)) Jason'ın kıskançlıkları çok eğlendirdi beni. Ve biliyordum Jason'ın telefonunda resmi olan diğer kız kim, telefonda konuşup I love you dediği kız kim, hemen anlamıştım. Dizi konusunda inanılmaz deneyim sahibi oluyorum git gide.:D Yada dizi çok alışılmış olaylara sahipti bilemeyeceğim.:D
           Tüm dizi boyunca severek izlediğim bu şeker çiftin dizi haricinde ortalıkta dönüp duran ve rahatsız edici boyutlara uzanacak duruma kadar gelmiş dedikoduları mevcut. Bir gün bu ikili setten sonra birlikte yemeğe gitmişler ve tabiri caiz bir şekilde ayvayı yemişler hatta yutmuşlar. Sen misin çıkan? Çocukları buldukları her fırsatta sıkıştırmışlar. Özel bölümde, birlikte katılmadıkları halde bulundukları her programda üstlerine gelmişlerde gelmişler. Özel bölümde bu konu açıldığında gizli gizli isyan ediyordu Wooyoung seyircilere seslenirken: "Gitmeyin arkadaşlar sizler için güzel şarkılar hazırladık." şeklinde. Night After Night programında olayın ayrıntılarını açıklayan Wooyoung'un açıklamalarını merak edenler, youtube da İngilizce alt yazılı halini izleyebilirler. Ben programı 2PM incelemem adına altyazı olmadan izlemiştim. O yüzden Korece tam olarak olayı anlayamadım ama çok da umurumda da değil yani. Hiç uğraşmadım çevirmek için. Anladığım kadarıyla bir hafta önce programa IU da katılmış ve konu ile onunda açıklamaları var. Ben onu da izlemedim. Dediğim gibi umurumda değil.
           Ayrıca çok kurcalayan magazincelere de seslenmek istiyorum.:) Yavv size ne... Çıksınlar... Siz sorgulamayın ki hayranlar sorgulamasın, hayranlar sorgulamasın ki şirket sorgulamasın. Yakmayın çocukların başını. Bu yaşta evlenecek halleri yok ya. Biraz takılıp ayrılırlar yahu size ne:)) Ayrılmasalar da size ne, çocukların işlerine mani olmayın.:)) Boyband gruplarının fanları biraz acımasız oluyor çünkü. Haklarındaki küçük bir aşk meşk dedikodusu oğlan tarafı olan idol gruba hayran kaybettirdiği gibi kız tarafına da antifan kazandırıyor malesef. Zaten öyle bir haber yapmışlar ki çok yakıştırdığım ve gerçek hayatta onaylamayı gönülden kabul edebileceğim bu çifte karşı ben bile bir ara "ne yaptığınızı zannediyorsunuz bakayım siz, altan alttan ne işler çeviriyorsunuz hıı?" moduna giriyordum az kaldı.:))
           Neyse bu konu bizi aşar.:))


          Dizi boyunca Leeteuk ile Eunhyuk'un olduğu sahneyi merakla bekledim. Nasıl güldüm ve nasıl acıdım Eunhyuk'a o sahnede anlatamam. Hye Mi nasıl çaktı öyle, yerle bir etti abisini.:)) Zavalı Eunhyuk, yeni yetme kızlar bile yere deviriyor onu. Böyle olacağını belliydi canım, grup o kadar ezdi ki çocuğu ekranda, sonunda herkes çakıveriyor bitane :D:D Hep Kangin, Leeteuk, Heechul yüzünden, korkuttular hep saf çocuğu; sonuç bu:D:D Şaka bir yana, hakikaten şiddete maruz kalan neden Leeteuk değil de Eunhyuk oldu merak ediyorum.:))



          Evin byeontae nunası (변태 누나) bizim çıtır oğlanları görünce kendinden geçti. Bende gülmekten kendimden geçiyordum az kalsın:)) Bir an gelecekte böyle bir nuna olmaktan korktum:D

         Her dizide olduğu gibi bu dizinin finali de " Ne yani bitti mi şimdi? " şaşkınlığı yarattı bende. Tamam ikinci sezon olacak biliyoruz ama böyle abalak bir şekilde dizimi bitirilir canım. Aaaaa.:)) Hem gönül isterdi ki şöyle Dream High grubu olarak neler yaptıklar bir göreydik değil mi? Hemencikte dağılmışlar yani tek kasetle, hıh:))



           Dizimiz, duygudan yoksun Go Hye Mi'nin duyguyu öğrenmesi, birinden hoşlanmanın nasıl olduğunu Pil Suk ile Jason ilişkisinde çözümlemeye çalışması ile aşk hakkındaki mesajını, asıl tema olan hayalleri gerçekleştirme hikayeleri de toplumsal yüreklendirme mesajını vermiş oldu:
                   Aşk:
Aşk bazen dolaba yapıştırılan bir alışkanlıkta, bazen yanağa kondurulan bir öpücükte, bazense o öpücüğü kıskanma da yatar. Aşk sinsice uzanıp pusuya yatar. Aşk bazen bir kadına, bir erkeğe; bazen eski bir dostta, yardımına koşana, iyi bakana, güzel konuşana, bazen bir düşmana... Ama aşk tamamı ile samimi olanda gizlidir, samimi olmada... kalpten gelende gizlidir. Kibirli olsun, iyi yürekli olsun, acımasız olsun, korkak olsun, güzel olsun, çirkin olsun aşk her zaman kalpte gizlidir.
(Kalbin çarpıyorsa hala ya birgün aşık olmuşsundur yada olacaksındır, ki zaten bütün insalar ilk yaratıldıklarında Yaratıcılarına gönülden bağlanmamışlar mıdır?) (Gri kısım da benim mesaja eklediğim düşüncemdir.:))
                 Toplumsal Yüreklendirme:
Eğer dilediğin kalbinden geçiyorsa ve geçerken sen oturduğun yerde değil de büyük bir çabayla bekliyorsan kalbinden geçeni, işte; aşk olsun, iş olsun, yetenek olsun, irade olsun, cesaret olsun... Kendi duvarlarını tevazu göstererek kırdığın anda kalbindeki dileğin de gerçekleşmiş olduğunu gözlerinle göreceksin demektir.
 ^^.

           Diziden yaşamsal felsefeme katkıda bulunan bir cümle ile yazımı sonlandırıyorum: " Bir şeyi deli gibi seviyorsan, bu da yetenektir." ;))

 Adı: 드림하이 / Dream High
Tür: Okul, drama, komedi, romantik
Bölüm Sayısı: 16+Özel Bölüm
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri: 03.01.2011 - 28.02.2011
Yayınlandığı Günler: Pazartesi - Salı 21:55

OST:
1.
(Yüksek Rüya) Dream High  - Taecyeon, Suzy, Kim Soo Hyun, Wooyoung, JOO
2.
(Bir Gün) Someday – IU
3. (Sevgilim)
My Valentine – Taecyeon & Nichkhun
4. (Unutma)못 잊은 거죠 Can't Forget (If) – Park Jin Young
5. (Belki) Maybe – Sun Ye (Wonder Girls)
6. (Seni Sevemez Miyim) 사랑하면 안될까 Can't I Love You – Changmin & Jinwoon (2AM)
7. (Gitme) 가지마 Don't Go – Junsu (2PM) & Im Jung Hee
8. (Birisi'nin Rüyası / Kiminin Rüyası) 어떤이의 꿈 Someone's Dream (Feat. So Hyang of POS) – San E
9. (Kış Çocuğu) 겨울아이 Winter Child – Suzy
10. (Rüya) Dreaming – Kim Soo Hyun
11.
(Unutma) 못 잊은 거죠 Can't Forget (If) (Inst.)
12.
(Belki) Maybe (Inst.) 

Oyuncular:
  • Kim Soo Hyun / Song Sam Dong 

  • Suzy / Go Hye Mi

  • Ok Taecyeon / Jin Gook - Hyun Shi Hyuk

  • Ham Eun Jung / Yoon Baek Hee

  • Jang Wooyoung / Jason

  • IU / Kim Pil Sook  

27 yorum:

  1. Çok güel bir yorum olmuş canım,gerçekten çok merak ettim, izlemekistedim şimdi.. Zaten YB ve MSOAN ile "müzikli diziler"e merak salmıştım, sen de iştahımı kabarttın gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene sevindim canım:)) Çok çok güzel bir dizi diyemem ama şarkıları çok çok güzel.:) En azından müzikleri için izlenir, yanında Pil Suk ile Jason da hediye olur diye düşünüyorum:))

    YanıtlaSil
  3. Böyle hediyeye can kurban :))

    YanıtlaSil
  4. Çok merak ediyorum bu diziyi vizeler bitsin direk buna başlıycam. Eline sağlık dizi öncesi bilgilendim. Ama yazının tamamını okuyamadım, herşeyi yazmışsın canım :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında herşeyi yazmamak için çok uğraşıyorum ama spoi vermeden de yazamıyorum:( :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lanet olsun az önce Pil Suk ile ilgili çok ağır bir spoi aldım dayanamayacağım :'(

      Sil
  6. Çok güzel yazmışsın:)Ben de bi yerden sonra sırf Pil Suk ve Jason için izledim diziyi.Ama IU'ya da bittim resmen :))

    YanıtlaSil
  7. Admin üzülme sen yazılarının başına spoi içerir diyorsun gerisi okuyanlara kalmış sen elini korkak alıştırma :) Sıkıntı ile başlamıştım bu diziye ama müptelası oldum bu diziden sonra hangi sitelere üyeysem oradaki sunbae'lerimden hep öneri istedim ama sonuca ulaşana kadar bir haftam boşa geçmişti :(

    YanıtlaSil
  8. Bu korkak hali. Korkmasa elim tüm bölümleri milim milim anlatacağım diye korkuyorum.:))

    YanıtlaSil
  9. Çekinme, uyarını başta yapıyorsun ya önemli olan o gerisi dediğim gibi okuyanlara kalmış :)

    YanıtlaSil
  10. bana güzel dizi önerir misiniz?

    YanıtlaSil
  11. ya my princess my girl ve boys over flowers çok beğendiğim diziler.ama onlar gibi bulamıyorumm..senin en sevdiğin dizi hangisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim dizi listesi o kadar kabarık ki... Hangisini seçsem bilemedim.
      Ama 49 Days, The Greatest Love, The King 2 Heart, Queen In Hyun's Man, Capital Scandal, Hong Gil Dong, Pasta, Bad Love, Faith, A Gentleman's Dighty,Reply 1997 en kalitesine güvendiklerim.:))

      Sil
    2. topu topu 4 tane kore dizisi izledim ve hepsi de muhteşemdi, izlemeni öneririm (garantili):
      -Boys Over Flowers (izledin ama yine de söylemek istedim)
      -Playful Kiss (Ji Hoo-Kim Hyun Joong başrol oynuyor)
      -City Hunter (Gu Jun Pyo-Lee Min Ho başrol oynuyor)
      -Personal Taste (Gu Jun Pyo-Lee Min Ho başrol oynuyor)

      Sil
  12. çook teşekkür ederim ozaman :)

    YanıtlaSil
  13. bana da müzikal bi dizi öneriri misiniz ?? dream high gibi müzikleri çok hoş olsun lutfen :);)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Şunun gibi dizi" tarzında önermeleri çok beceremiyorum aslında. Ama izlediklerimin için Dream High2, KPop - The Ultimate Audition, You've Fallen For Me bu tarz müzikal ağırlıklı diziler. Beethoven Virus de klasik müzik ağırlıklı... You're Beautiful 'un yine müzikleri çok güzel ve bir KPOP grubunu anlatıyor.:)

      Sil
    2. shut up flower boy band benim ilk dizim ve müzikal ağırlıklı süper bir dizi

      Sil
  14. you are beautifulu ve you have fallen for me yi izledim zzaten :)) teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  15. afedersiniz hani şu kızdığınız dedikodular hangisi ıu ile wooyoung arasındakiler ben night after nighti izledim cidden birşeyler var veya varmış gibi

    YanıtlaSil
  16. Okul tarzı dizilerden en sevdiğiniz beş tanesini yazar mısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi school love on ve to the beautiful you çok güzel cidden :) pek okul tarzı dizi izlemedim açıkçası ama bunlar çok güzel

      Sil
  17. Ya sormak istediğim bir şey var gerçekten aradım ama bulamadım bilen varsa söyleyebilir mi lütfen? Pil suk'un finalde kilo aldığında anasınıfı çocuklarına söylediği şarkıyı bilen var mı?

    YanıtlaSil
  18. kore deyim seviyorum türkiye bu sabah döndük tavsiye ederim

    YanıtlaSil