11 Kasım 2011 Cuma

MAMA 2011 Adaylarında Gözüme Takılanlar (Bölüm 1)

          Eğer Kore yapımları ile bir gıdım bile alakanız varsa mümkün değil ki Kpop'dan haberiniz olmasın. Dramaydı, filmdi, gruptu derken bulaşıveriyoruz bir şekilde Kpop müziklerine. Ortalıkta bir yığın çocuğun grup olup fink attığı, hergün yeni çocukların piyasaya fırladığı bu karman çorman popüler sektör bana göre sömürünün en büyük simgesi ama yine de sevdiğim gruplar, bayıldığım şarkılar var. Zaten önemli olan bir şeyi eksilerine rağmen sevmek değil midir? Ama benim için Kpop takibi mümkün olmayan birşey. O kadar çok grup, şarkı, single, albüm, OST var ki; takibi mümkün olması imkansız zaten. Yine de bu beni bu ayın 29'undaki MAMA 2011 ödüllerinden mahrum bırakacak bir sebep değil.:))
          MAMA ile resmi tanışıklığım geçen yıl oldu. Geçen yıl canlı canlı MNet'in sitesinden izleyip; 2PM performansa bayıldığım, 2NE1 tanıdığım bu ödül gecesine bu yıl bende bir oy vereyim dedim. 17 kategorinin daha ilk kategorisinde "Bunlar kim ya?" diye kaldığım için ve adeletsizce dinlemeden oy vermek istemediğim için bir dinleyelim bakalım hepsine tek tek dedim. Allah'tan Youtube diye birşey var da istediğimiz her klibe ulaşabiliyoruz.:)) Bu yazıyı benim gibi olup sadece sevdiği gruplara oy vermek yerine adaletlice en iyiyi seçmek isteyen ve yeni tatlar keşmek isteyenler için hazırlamaya karar verdim. Adayların tek tek kliplerini paylaşacağım ve gözüme takılanlara yorumlar yazacağım.:))

1. En İyi Yeni Erkek Sanatçı
          Yeni oldukları için hepsini ilk kez dinledim bende.:))
Kim Ji Soo - Miss You So




Boyfriend - Boyfriend

Şimdi bu çocukları ilk kez duydum desem yalan. Kim Hyun Joong'a olan benzerlikleri ile grubun ikizleri pek bir konuşulmuştu. Ama şarkı ve klibe ilk göz atışım. Bir de Türkçe Altyazılısı izledim. Saçma bir şarkı. Ama popüler kültür deyip geçiyorum.



N-Train - One Last Cry

Bu grup bana DBSK'nin ilk çıktığı zamanları hatırlattı. Neden acaba??? Alakaları da yok ama...


Huh Gak - Hello
İşte ben en çok bu şarkıyı sevdim. Klibi de beğendim. Devam edecek demişler nasıl devam ediyor acaba klip:)


B1A4 - Beautiful Target
Eğlenceli bir klip ve hareketli bir şarkı. Aslında beğendim ama banane sömürünün bir parçası olamayacağım ben.:D Huk Guk'un şarkıyı daha çok beğendim üstelik. Üzgünüm minişler oyum size değil:p



2. En İyi Yeni Bayan Sanatçı

Dal★shabet - Supa Dupa Diva

Bu ne ya? Kız grup eşittir bacak teorisine yeni bir grup daha eklenmiş gibi görünüyor. Şarkılarını da beğenmedim hıh.:))



Brave Girls - Easily
Bu bayan bacaklar bir öncekilere göre daha iyiler. En azından sesleleri daha baskın ve daha güzel, kamera her ne kadar bacaklara zum yapmakta ısrar etmiş olsada:)


A Pink - I Don't Now
Kız grupların en itici bulduğum ikinci yani, hep bir an-kın havasındaki şımarık, çocuksu ile aptalsı karışımı hareketleri. Ama biz sesleri ve şarkıları değerlendiriyoruz bu kategoride değil mi? Klipleri izlemeden şarkıyı dinlemek daha mantıklı aslında ama merak işte, naparsın:)



Jang Jae In - A Toy Soldier
Ben solalardan nedense daha ümitliydim ama hayal kırıklığına uğradım biraz:))


Han Groo - Witch Girl


Sizce oyum kime olmalı:))



3.En İyi Erkek Grup
          İşte benim için en zor kategori. Kime oy versem; ilk göz ağrım Super Junior'a mı? Farklı tarzını ve üyelerini sevdiğim Big Bang'e mi? Yeni yeni kafama taktığım ve severek incelediğim 2PM'e mi? Yoksa aday oldukları şarkı ile performans uyumunu pek beğendiğim DBSK'nin bölünmüş ikilisine mi? Hepsinin şarkısını da seviyorum. ??!??!
Aaaaaa objektif olamıyorummmm, karar veremiyorummm:))


TVXQ - Why (Keep Your Head Down)


Beast - Fiction


Big Bang - Tonight


Super Junior - Mr.Simple



2PM - Hands Up


Bu kategori fan kapışması olacak gibi görünüyor...:)

4. En İyi Bayan Grup
          Fan kapışması 2...:))

Brown Eyed Girl - Sixth Sense
Ben bu kızları karanlıkta görsem korkarım mı ne?:) Brown Eyed Girl grubunun Abracadabra şarkısı tercih ederim.:)) (Şarkı yalnız altını çizerim:) )


Girls' Generation - The Boys
Ben bu kızları hiç sevmem. Nedeni yok, ben kız grupları pek sevemiyorum.Ama bu demek değil ki sevdiğim şarkıları yok. Sevmiyorsam da dinlediğim şarkılar var.:)
Neyse asıl demek istediğim şey; inanmazsınız, -ben kendime inanamadım çünkü- SNSD kızlarının bu tarzlarını beğendim. O an-kın hallerinden kurtulmaları hem daha iyi hem daha gerçekçi olmuş:))




Kara - Step


2NE1 - Ugly
Bu arada ben düşündüm de size bir şarkı ile sınırlandırma getiriyormuşum gibi hissettim.:)) Siz albüme ismini veren şarkıları dinleyin ama albüm genelini düşünün oy verirken:D (Düşünmeseydim daha mı iyiydi ne çok karmaşık oldu.) Her neyse benim oyum 2NE1'a. (Genel düşündüm, tek şarkı değil:) Özellikle I Am The Best ve Hate You şarkılarını göz önüne aldım:))



f(x) - Pinocchio


5. En İyi Erkek Sanatçı
Kim Bum Soo - Last Love


Kim Tae Woo - Echo
Hikayeli kliplere bayılırım. Başta bir bu ne apsürtlüğü hissetsemde sonradan beğendim. Aaa ama biz kliplere değil sanatçılara oy veriyorduk değil mi? :))



Kim Hyun Joong - Break Down

Burda kimler varmış, biri yazının başında adaletten mi bahsetti? Kim o kim o? Ben değilim o:D Oyum Hyun Joong'a. Ne demişler "Hoca verir talkımı kendi yutar salkımı "
Bu klibi, şarkıyı, albümü, Kim Hyun Joong'u kaç kez izledim, dinledim acaba? Albüm hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız sizi şuraya alalım:))


Sung Si Kyung - Even Now
Güzel şarkı aslında...


Whee Sung - Heartsore Strory
Bu da iyi aslında...



6. En İyi Bayan Sanatçı

Kim Wan Sun - Super Love


Beak Ji Young - Ordinariness
Bu kadını dinlemeyi seviyorum. Az buçuk (çok az buçuk) Korece'm ile bu şarkısını da sevdim.
Bilin bakalım klipte kim modellik yapıyor? Fantastik Çift dizisinin Jang Chul Su'su yani Oh Ji Ho...



Seo In Young - Into The Rhythm


IU - Good Day
Sömürü olarak gördüğüm Kpop'un görüşüme çomak sokan ismi IU.
Bu kıza çıktığında sinir oluyordum ben sırf sömürüye alet diye. Ama sesini ve tarzını (masumluğunu diğer an-kın kızlardan farklı olmasını) çok seviyorum.:))



G.Na - Black & White
Şarkıyı beğendim. Zaten G.Na dinlemişliğimde var. Ama şarkıdan çok klibi sevdim. Televizyonun karşısana geçip dans ediyor ya... hehe:))


Eee o zaman ben şimdi kime oy vermeliyim? IU mu Beak Ji Young mu? :)


         
Bugünlük bu kadar. Fazla Kpop yüklendim bir anda. Yazık banada...:))

4 yorum:

  1. çook güzel bir yazı olmuş ^^

    valla kpop'u ne kadar takip etmeye çalışsamda bunca grubun peşine düşememiştim.. bu yazı acaip güzel oldu,çok oy kullanmak isteyenlere de çok yardımcı olmuş :)

    en rekabetli kategori de en iyi erkek grup olacak sanırım .. bigbang'e oy vermeyi unutmayalımm :D

    evet, ben o kadar objektif değilim ^^

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler:))
    Bende çekişmeli kategori olarak görüyorum en iyi erkek grubu. Bireysel olarak bile bende çekişme yarattığı için:))
    Ne kadar uğraşsakda objektif olmamıza engel oluyorlar. Onların suçu bence bu durum:D

    YanıtlaSil
  3. K-pop'ada yorum yazmasam olmaz ama:)Ellerine sağlık öncelikle buda çok güzel olmuş herzamanki gibi:)Okumaya başlarken çok meraklandım çünkü bende oy verirken kendi kendime çok yorum yaptım ondan seninkileride çok merak ettim.:)
    İlk olarak en iyi yenilere oy vermeden bende senin gibi şarkıları dinledim hemide youtubedan:)Yazıyı okurken ondan çok güldüm(iyiki varsın youtube umarım bir daha kapanmazsın:)).Oyuma gelince;öyle pek birini tutmadım sesi bana iyi gelene verdim oyu :)
    En iyi erkek grubunda ise hiç zorlanmadım ben çünkü koyu bir VIPyımdırde:)Objektif olsaydım da yine BigBang'e verirdim çünkü SuJunin 2PMnin yani diğerlerinin 2 şarkısını beğeniyorsam BigBangın 5 şarkısını seviyorum.Ee zaten ondan VIP oldum:))(bu arada senden bir tebrik yazısı bekliyorum BigBange EMA için :))Ayrıca fan kapışması konusunda sana kesinlikle katılıyorum ki zaten SuJu açık ara önde sanırım.
    En iyi bayan gruba gelince
    Girls Generation için yazdıklarının her harfine aynen katılıyorum.+ olarak farklı kıyafetlerde daha iyi olmuş neydi o öyle 9 tane uzun bacak yanyana:).Oyumda senin gibi 2NE1ydı!YG familynin yeri bende çok ayrı onunda etkisi var ama zaten korenin en havalı kız grubu onlar Kim Hyun Joongda dediği gibi :))
    Yine doldurdum buraları çok yazdım.Aslında diğer kategoriler içinde söyliyeceğim 2 3 şey var ama en iyisi daha fazla doldurmıyım ben buraları.Tekrar ellerine sağlık çok güzel olmuş.Devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, beğenmene ve yorumuna çok sevindim:)) Diğer kategoriler hakkındaki düşüncelerini de merak ettim. Onları da paylaş lütfen.:)

    Kapatmasınlar bir daha Youtube'u. O bizim Kore'ye açılan en önemli pencerelerimizden.:)

    O "uzun bacak yanyana" sendromu tüm kız gruplarda var. Ben bıktım onlar bıkmadı. Hele performans oyları yazısını hazırlarken bugün daha da bıktım. Kendi bacaklarımı bile 3 ay görmek istemiyorum.:))

    Big Bang bizim grurumuz:)) Kazanamama gibi bir ihtimal hiç yoktu zaten.:)

    YanıtlaSil