27 Şubat 2011 Pazar

Hello, Schoolgirl!


Orijinal adı: 순정만화 / Sunjeong Manhwa
Bilinen Adları: Hello Schoolgirl / Crush on You
Yönetmen: Jang-ha Ryu
Yazar: Pool Kang, Yoon Jae-Keun
Süre: 113 dakika
Vizyon Tarihi: 27 Kasım 2008

Oyuncular: 

  • Yoo Ji Tae / Kim Yun Woo

















  • Lee Yeon Hee / Han Soo Young















  • Kang in / Kang Sook















  • Chae Jung Ahn / Kwon Ha Kyung














    Konusu:  Kim Yun Woo 30'lu yaşlarda tek başına yaşanan saf iyi niyetli bir adamdır. Lise son sınıf öğrencisi olan komşu Han Soo Young aralarında zamanla bir bağ oluşur. Gençliğinin verdiği rahatlıkla etrafta dolaşan Han Soo Young bir anda kendisinden yaşça oldukça büyük komşusundan hoşlandığını fark eder. İkili birbirlerini sevmektedir. Ama yaş farklı başlarına beklenen sorunları açar.
    YunWoo'nun çalıştığı dairede çalışan Kang Sook tren istasyonunda gördüğü kendinden büyük bir kadına ilk görüşte aşık olur. Ama bu kadın eski sevgilisine kafayı takmış bir şizofrendir.

    Film durağan filmlerden. Ben izlerken çok sıkıldım. Tin tin tin işliyor hikaye. Ne zaman bitcek diye düşündüğüm filmlerden. uzadıkça uzuyormuş gibi geldi bana.
    Oyuncuları çok sevdim. Zaten Suju'nun Kangin'i var diye izlemek istedim filmi itiraf ediyorum:)
    Durağan film sevenler çok severek izliyor bu filmi. Sizde onlardansız çok severek izleyeceğinize eminim. Ama beni sarmadı pek:)

25 Şubat 2011 Cuma

Runaway From Home


Orijinal adı: 집 나온 남자들 / Jipnaon Namjadeul
Bilinen Adları: Looking For My Wife(Bakın Karım), Runaway From Home (Evden Kaçak)
Yönetmen: Lee Ha
Yazar: Lee Ha
Süre: 108 dakika
Vizyon Tarihi: 8 Nisan 2010

Oyuncular:
  • Ji Jin Hee / Seong-Hee 












  • Yang Ik-Jun / Dong Min










  • Lee Mun-Shik / Yoo Kwak











    Konusu: Ünlü bir radyo programcısı Ji Jin Hee katıldığı bir yayında eşinden ayrılacağını söyler ve ortadan kaybolur. Kayboluşunda özgürlük ararken birden vicdanının onu rahatsız ettiğini fark eder. Vicdanını rahatlatmak için harekete geçtiğinde aslında işlerin tam tersi yönünde gittiğine öğrenir ve en yakın arkadaşı ile yollara düşer. Yolcuğunun sonunun gelmeyeceğini düşünen arkadaşa inatmışçasına yolculuk biter ama karakolda. Ünlü radyocu hırsızlıkla suçlanmaktadır.
    Başına gelmeyen kalmayan iki arakadaşı nasıl bir son beklemekte?
İnsanların asla kendine dışardan bakmadığı ve kendi bencilliklerini fark etmediğini anlatan bir film.
Bencil olsa da biri onu sever misiniz? Sevgili, arkadaş, anne-baba, kardeş vs... Sizce bencillik sevgiye engel mi?

    Ji Jin Hee merakıma izlediğim bir film. Kötü değil ama durağan filmlerden. Durağan film sevenlerden değilimdir. Hareket heyecan olmalı filmlerde. Konu tın tın saniye saniye işlendiğinde bana fenalık geliyor. Ama kötü bir yapım değil kesinlikle.İzleyebilirsiniz:)

Attack on the Pin-Up Boys


Orijinal adı: 꽃미남 연쇄 테러사건 / Kkotminam Yeonchae Tereosakeon
Bilinen Adı: Attack on the Pin-Up Boys
Yönetmen: Lee Gwon
Yazar: Park Yeon-sun
Süre: 81 dakika
Tür: Komedi
Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2007 
Oyuncular: 
  • Kibum
  • Siwon
  • Heechul
  • Kangin
  • Donghae 
  • Eunhyuk
  • Shindong
  • Ryeowook
  • Sungmin
  • Hangeng
  • Yesung,
  • Leeteuk
    Konusu: 3 Lisenin en popüler çocukları arka arkaya okul dönüşü saldıraya uğrarlar. Saldırgan okulların en yakışıklı öğrencilerinin yüzüne insan pisliği atmaktadır. Ama bu üç çocuk bir anda çok ünlü insanlar haline gelirler. Şarkıcı olur, model olur vs. Bu olayı takip eden Kibum blogunda saldırı hakkında tahminlerde bulunur. Sıranın kendi okuluna geldiğine söyler. Ancak kendi okulunda bir değil 3 popüler öğrenci vardır. Herkesin merak konusu haline gelir bu 3 yakışıklıdan hangisinin saldıraya uğrayacağı. Saldırıya uğrayanların ünlü olduğunu hesaba katan bu üç yakışıklı bir yarışa tutulurlar.
    Bakalım saldırgan hangisini seçecek?
    Saldırgan kim?
    Neden böyle birşey yapıyor?
    Ve en önemli soru bu kadar pisliği nerden buluyor? :D

    Biraz matematik problemi sorarmış gibi anlattım ama idare edin.:) Filmin sonunda cevaplara ulaşacaksınız:)
Film çok eğlenceli bir yapım olmuş. Zaten Suju oynar da nasıl eğlenceli olmaz! Ryeowook'a bayıldım filmde. En komik o bence.
    Filmin sonunda yer alan "Wonder Boy" şarkısı ve klibi en sevdiklerimden zaten. Ama Yesung'un film içinde söylediği "Are You Ready" şarkısı bende adeta Hayko Cepkin dinliyormuşum gibi bir his yarattı. Bilmem sizde benimle aynı fikirde misiniz? :))
    Son olarak film ile ilgili bir kaç Suju haberi verip yazımı sonlandırıyorum. Super Junior üyelerinin yer aldığı bu filmde Kyuhyun kadroda bulunmuyor. Sebebi ise Suju üyelerinin bir trafik kazası geçirmesi. Kyuhyun çekimler sırasında hastanede yattığından dolayı filmde rol alamadı. Leeteuk'da çekimlere katılamadı. Çünkü o da hastaneydi. Tüm film boyunca aslında pandayı Ryeowook oynadı ama filmin sonunda sanki Leeteuk'muş gibi gösterildi. Yani Leeteuk'a konuk oyuncu demek yanlış olmaz.
    Kaza hakkında tam olarak herşeyi bilmiyorum ama kaza gerçekten çok büyükmüş. Super Junior üyeleri ölümden dönmüşler adeta. Heechul bilincini kaybetmemek için dilini çok şiddetli ısırdığından ağzı kanlar içinde kalmış. Bunu hayranlarını korkutmamak için yaptığını söylüyor. Saf kandan boğulcak Allah korusun haberi yok. Ayrıca Explorers of the Human Body izlediyseniz kaza yüzünden Heechul bacağına yerleştirilen devasa demiri mutlaka görmüşsünüzdür.
    Hangi üye olduğunu tam bilmiyorum Onun babasını ziyarete gittiklerinde mi olmuş, cenazesine gittiklerinde mi olmuş öyle birşeydi. Ama tam bir bilgiye sahip değilim dediğim gibi kaza ile ilgili.

The Legend of Seven Cutter


Orijinal adı: 카리스마 탈출기 / Kariseuma talchulgi
Bilinen Adı: The Legend of 7 Cutter / Escaping From Charisma (7 Kesen Efsanesi / Karizmadan Kaçış)
Yönetmen: Kwon Nam-Ki
Yazar: Jeong Heo, Hwang In-Ho
Süre: 100 dakika
Tür: Komedi
Vizyon Tarihi: 30 Mart 2006

Oyuncular:

  • Ahn Jae-Mo / Jung Han-su 



  • Yoon Eun-Hye / Han Min-ju




  • Lee Jeong / Baek Sung-gi






    Konusu: Jung Han-su başka bir okula transfer edilir. Ancak o okula ayak basmadan hakkında anlatılan hikayeler çoktan herkesin kulaklarına ulaşmıştır. Kulaktan kulağa daha da büyüğen hikaye adeta efsanevi bir havaya bürünür. Ancak efsanede anlatılan ile okula gelen mülayim çocuk birbirinden farklıdır. Sınıfta kendi bir halt zanneden Sung-gi yeni transfere fena kafayı takar. Onun zararsız olduğuna kanat getirdiği anda Han-su'nun sakarlıkları yüzünden canının tehlikede olduğunu düşünür ve korkar.
    Sakar Han-su okulun boksör kızınını kaza ile dikizliyormuş gibi bit duruma düşer. Min-ju kendini dikizlediğini zannettiği yeni transferi dövüşe davet eder. Ama korkan Han-su kıza aşıkmış numarası yapar.
    Aslında okuldan başka bir kızdan hoşlanmaktadır. Han Su'nun kendisinden hoşlandığı düşünen Min Ju, karşılıksız bir hoşlantı içine girer.
    Tam bir komedi filmi. Acaba anlatılan hikaye doğru mu değil mi derken merakta uyandıyor izleyiciye. Ama iğrenç sahnelerde var. Örneğin; ahtapot sahnesi:S
Final açısından beni pek memnun etmedi film. Genel anlamda güzel bir filmdi ama final başarısız olmuş bence.

24 Şubat 2011 Perşembe

Super Junior M 'e Yeni Kadro

    Super Junior tanıtım yazımda Hangeng gittikten sonra Super Junior M muallakta demiştim. Ben bunları söylerken SM yeni kadroyu çokdan kurmuş halbuki. Tam ağzımdaymış yani yada aptal bana malum oldu:)

    Eunhyuk ve Sungmin gruba yeni katılan üyeler olmuş. Eunhyuk'un katılacağını birkaç gün önce duymuştum ama Sungmin beni şaşırttı. Emin olamadım, kendi kendime gerçekten Sungmin diye bir kaç tekrarladım klibi izlerken:)
    Ben Hangeng'i çok sevdiğimde eksikliğini hissetmedim desem yalan. Güzel şarkı olmuş, Çince'den her ne kadar hoşlanmasamda Suju şarkı yaparda ben sevmem mi? Şarkının Korece versiyonu da vardır inşallah:))
İşte video klip ve yeni şarkı "Perfection"...

    Eunhyuk şarkı söylerken mi kendine güveni beni hep şaşırtmıştır ama burda çok farklı bir güvene sahip olmuş sanki. Bakışları duruşu bir öncekine göre çok daha farklı göründü gözüme. Zaten Kpop gruplar gözümüzün önünde büyüyor resmen. Eunhyuk'da büyüyenlerden oldu sanırım:)
    En çok merak ettiğim ise Hangeng'in yerine kim lider oldu acep?
    Klipte gördüğümde ve genele yayılan bir eleştirim olacak son kez. Bu oğlancıklarının gözünü neden bu kadar çok kara boyuyorlar yahu. Allah korusun gözleri çıkacak yakında. Her geçen gün bu makyaj dozunu daha da arttırıyorlar, bu da benim hoşuma gitmiyor. Ne tuaf bir moda anlayışı var bunlarda. Sonra bir sürü dedikodu çıkıyor çocuklar hakkında yok gaydi bilmem neydi. Böyle boyarlarsa bunları moda diye daha çok dedikodu çıkar haklarında benden söylemesi.

Park Jung Min'in Fanlara Cevabı

    Bir kaç gün Park Jung Min'in solo performanslarını paylaşmıştım burada. Demiştim ki çok yanlız görünüyor gözüme. Yani ufaktan bir acıma duygusu belirmedi desem içimde yalan olur. :)
    Ama gördüm ki ben yanlızca dağıldılar diye kendime acımışım:D Kendini beğenmiş Jung Min oppa gayet rahat her zaman ki gibi haha:)

Fanlar performansta JungMin'e " Oppa! Park Jung Min en iyisi!" diyorlar. Bakın cevabı ne oluyor JungMin'in?:))

20 Şubat 2011 Pazar

My Sassy Girl




Orijinal adı: 엽기적인 그녀 / yeobgijeog-in geunyeo
Bilinen Adı: My Sassy Girl (Hırçın Kızım)
Yönetmen: Kwak Jae-Young
Yazar: Kim Ho-Sik (Roman), Kwak Jae-Young
Süre: 123 dakika
Tür: Romantik, Komedi
Vizyon Tarihi: 27 Temmuz 2001 
Oyuncular:
  • Cha Tae-Hyun / Gyun-woo 
  • Gianna Jun / The Girl






     Konusu: Garip bir kızla tesadüf sonucu metro karşılan Gyun Woo kıza yardım etmek isterken, başına büyük bir bela açar. Ama ne bela. Nereye gitse artık karşına bu kız çıkmaktadır. Başlarda böyle bir durumda olmak hoşuna gitmese de zamanla alışır ve kızdan hoşlanmaya başlar. Onun istediği herşeyi yapar.
    Ama bu garip kız hala eski sevgilisini unutamamıştır. Gyun Woo ile mutludur fakat kendini bir ilişkiye hazır hissetmez ve sevgilisine ihanet etmiş gibi hisseder. Kız Gyun Woo'dan zaman ister ve birbirlerine vererek bir kaç yıl sonra buluşmaya karar verirler. Acaba kızın duyguları değişebilecek mi dersiniz? Zaman araya girdiğinde en iyi dostluklar bile bozulurken bu ikili aşklarını kaybetmiş olabilir mi?
    Güzel bir finale sahip film. Çok tahmin edilmez değil ama hoş bir final.
Soo 'da yaşadığım kötü deneyim ardından bu film bana resmi ilaç oldu. Güzel kore filmleri olduğuna bilinç altımda ikna oldu yani:)
Buyrun fragmana bir göz attın izlemediyseniz:)) 

Miss Kim's Making One Billion Won Project


























    Dae Jang Geum'dan sonra bende başlayan Ji Jin Hee hayranlığımdan daha önce bahsetmiştim. Daha ilk zamanlar Ji Jin Hee'nin bu dizisi gözüme ilişmişti ama izlemeye bir türlü fırsatım olmadı. Eh bir de o zamanlar ortada altyazı falan da yoktu. Kısmet; The Man Who Can't Get Married'ten sonra Ji Jin Hee sshinin üzerine 7 dizi izledikten sonra izleyebildim diziyi. Diziyi izlemeden önce fan psikolojisi gereği çok sinir oluyordum Kim Hyun Joo'ya. Ama izledikten sonra çok sevdim kendisini. En sevdiğim unniler arasında:))
    Harcadığı parayı asla umursamayan Park Moo Yeol (Miss Kim'in deyimi ile Park Gun) vurdum duymaz, zengin bir aile çocuğudur. Ama süprizlerle dolu hayat onu yaşadığı pembe rüyadan uyandırıp gerçek dünyanın ortasına bırakır. Umursamaz sorumsuz Park Gun annesinin sağlığını korumak, abisinin mezarına sahip çıkmak için kaybetmek üzere oldukları evi geri almak zorunda olduğundan Miss Kim'le para kazanma yolları ararlar.
    Kendi halinde bir mimarlık şirketinde çalışan Kim Eun Jae evlenmek üzere iken terk edilir. Ama sevdiği adamı kaybetmenin acısına katlanamayan Miss Kim sevgilisini geri kazanmak uğruna para kazanmak için çeşitli projeler denemek zorunda kalır.
    Ancak bu ikilinin para kazanması başkalarının planlarını bozduğundan önlerine çeşitli engeller çıkar. Acaba iki arkadaş amaçlarını gerçekleşirebilecekler mi? Kaybettikleri hayatı geri kazanabilecekler mi? Herşey bozulduktan sonra eski haline gelir mi? Merak ediyorsanız izleyin derim. Güzel ve eğlenceli bir dizi. Tam bir komedi. Ben çok severek izledim. Ji Jin Hee Sshim böyle tatlı oynar da ben sevmem mi? :))
Ama yine final konusunda başarısız olan dizilerden. Bitirmek için bitirmişler gibiydi. Askıdan kaldı sanki bazı şeyler...
    Dizi de en çok sinir olduğum karakteri anlatmak istiyorum sizlere. You're Beautiful'da Hwang Tae Kyung'un uyuz annesi bu dizide de tam bir uyuz. Kadına cadıyı oynayan oyuncu sıfatı yapışmış olmalı. Burda da oldukça bencil ve cadı. İzlerseniz sizde benim kadar sinir olacaksınız:)
    Ji Jin Hee çok yakışıklı dizide. Hareketleri oldukça komik ve eğlenceli. Kamera arkasında da çok eğlenmişler.
   Yoo Young Hoon (Park Gun Hyung) bana Song Il Gook'u hatırlattı hep diziyi izlerken. Size de benziyorlarmış gibi gelmiyor mu?
    Dizide en çok sevdiğim sahne ise Park Gun ile Miss Kim'in sokak tezgahı başında para kazandıklarında deli gibi zıplaması:) Aklıma gelmişken Miss Kim unniye teşekkür etmek istiyorum. Park Gun onu uyurken öptüğünde bizim yerimize onu yastık ile dövdüğü için:)) Oh canıma değsin demiştim sürekli haha:))

    Son olarak dizi hakkında küçük bir fan haberi de vermek istiyorum size: Evli ve çocuklu olan Ji Jin Hee Sshim:) rol arkadaşı Kim Hyun Joo unniyi arkadaşı olarak çok seviyor. Belki bana öyle gelmiştir ama böyle küçük kardeşine ay canım benim gözüyle bakar ya insan Ji Jin Hee'de onu gördüm ben:))
























Title: 파란만장 미스 김 10 억 만들기 / Paranmanjang Miseu Kim 10 Eok Mandeulgi
Bilinen Adları: Miss Kim's Making One Billion Won Project / Miss Kim's Adventures in Making a Million (KBFD) / Troublemaker Miss Kim (YesAsia) / Ms. Kim's Million Dollar Quest
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: SBS
Yayınlandığı Tarih Aralığı: 07.04.2004 - 28.05.2004
Yayınlandığı Günler: Çarşamba & Perşembe 21:55

01. Pa Ran Man Jang Miss Kim 10 Uk Man Deul Gi (Instrumental)
02. Nae Ga Uhb Da Myun (Love Theme) - Kim Ga Yun
03. Se Sang Ap Eh Suh (candy song) - Kim Ga Yun
04. Ji Geum Eun Him Deul Uh Do (Instrumental)
05. Jak Eun Bo Suk (Bijou) - T.B (True Bird)
06. Shining Love - Lim Ha Young
07. Geu Nyuh Eh Boon No (Instrumental)
08. Tell Me - Maroo
09. Nul Wi Han Ee Yoo - Baek Se Ahm
10. Doo Go Bwa (Instrumental)
11. Ggeut Ee Ran Ee Reum Eh Shi Jak - Park Soo Jin
12. Geu Nyuh - Kim Hyun Jung
13. Nae Chin Goo (Instrumental)
14. Do Jun Jung Shin (Instrumental Scat)
15. Nun Na Eh Hwal Ryuk So (Instrumental)
16. Ji Na Gan Heun Juk Deul (Instrumental)
17. Dda Bi Boo Bi Doo (Instrumental Scat)
18. Jam Ja Neun Tae Yang (Instrumental)
19. Geu Gun Geu Rae (Instrumental)
20. Money Party (Instrumental)

Oyuncular:
  • Ji Jin Hee / Park Moo Yeol











  • Kim Hyun Joo / Kim Eun Jae











  • Park Gun Hyung / Yoo Young Hoon











  • Kim Sung Ryung / Suh Woo Kyung

19 Şubat 2011 Cumartesi

Park Jung Min İlk Sola Çalışması: Not Alone

    Herkesin bildiği gibi SS501’in üyesi Park Jung Min 20 Ocak 2011’de beklenen klibi Not Alone’ı yayınlayarak solo çıkışını gerçekleştirdi. Aynı gün Mnet’te canlı performans ile karşımıza çıktı Jung Min. Ertesi gün yani 21 Ocak’ta KBS Music Bank’taki performansı ile dinleyici karşısındaydı bu kez. Ondan sonraki gün 22 Ocak’ta MBC Music Core’de göründü.Ve böyle ediyor her hafta Park Jung Min'in performasları...

    Şarkısı Not Alone yani "Yanlız değilim". Her ne kadar yanlız değilim dese de Jung Min gözüme o kadar çok yanlız göründü ki anlatamam. 

    Bahsettiğim performanslardan biri:
Sizce de yanlız görünmüyor mu, hemde çevresinde onlarca insan olmasına rağmen ?
   
    SS501 çok geç kalarak tanıdığım bir grup ama kısa sürede gönlüme taht kurmuşlardı. Dağılmaları beni çok üzdü. Her ne kadar farklı şirketlerde olsak da dağılmadık diye ısrar eden grup kendiside bal gibi biliyor ki artık bir arada iş yapmaları oldukça zor. Jung Min sahnede yanlız görmek beni oldukça üzdü. Ama şarkıya başlamadan önce SS501 üyesi Park Jung Min'in solo çalışması Not Alone yazması çok hoşuma gitti. Benim gözümde her zaman SS501 olarak kalacaklar. 5i sonsuza dek 1 arada kalamasalarda TripleS lerin gönlünde her zaman biraradalar. Hepsine başarılar diliyorum:)

18 Şubat 2011 Cuma

My Girl


























Tersten başlıyorum bu kez anlatımıma; :)

Adı: 마이걸 / Ma-i-geol
Bilinen Adı: My Girl
Tür: Romantik Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: SBS
Yayın Tarihleri: 14.12.2005 - 02.02.2006
Yayınlandığı Günler: Çarşamba - Perşembe 21:55

Soundtrack:
01. Chum Boo Tuh – Yun Woo
02. Asla Evleda Deme – Mario & Nesty
03. Suh Reun Bun Jjeum – KYO
04. Tek başına – Lim Jae Wan
05. Sang Uh Reul Sarang Han İn Uh – Jo Kwan Woo
06. Neul – Tree Bicycle
07. Kızım – Park Yong Suk
08. Sarang Eun Him Deun Ga Bwa – Lee Ji Soo
09. Tek Başına (Female Ver.) – Kara
10. Sang Uh Reul Sarang Han İn Uh (Female Ver.) – Park Hee Kyung
11. Mutlu Mutlu – Song Bo Ram
12. Sarang Ee Shim Shim Hae Suh – K2

Oyuncular:
  • Lee Da Hae / Joo Yoo Rin













  • Lee Dong Wook / Seol Gong Chan












 
  • Lee Jun Ki / Seo Jung Woo













  • Park Si Yeon / Kim Seo Hyun














    My Girl en sevdiğim dizilerden biri. Bilgisayarımı boşatırken farkında olmadan baştan sonra tekrar izlediğim ve ne olacağını bildiğim halde gülüp ağladığım bir dizi:)
    Yalancı Joo Yoo Rin ile dürüstlük abidesi Seol Gong Chan'ın aşk öyküsü. Köşeye sıkıçan Gong Chan, yalancılıkta büyük usta Yoo Rin ile bir işe girişir ve aynı evde akraba gibi yaşamaya başlarlar. Ama birbirlerini sürekli gören ikili sonunda aşkın ağına düşer. Ama akrabalık oyunu başlarına büyük sorun açar.
    
     Dizinin eğlenceli sahnelerini birde kamera arkasında izleyin. Çekilirken çok daha komik anlara şahit olmuşlar aslında:)
En komik kamera arkası ise Lee Dong Wook'un yataktan patates çuvali gibi düşmesi:)

    Diziyi izlerken tam bir Joo Yoo Rin hayranıydım. Lee Da Hae rolünü o kadar güzel oynamış ki hayran kaldım. Hele o sarhoş olduğu sahnedeki oyunculuk süper. Kıvırcıklar saçlar, kocaman gözler Joo Yoo Rin olmak ona çok yakışıyor bence. Şimdilerde Lee Da Hae'nin yüzüne baktığımda sanki başka biriymiş gibi geliyor hep ama. Estetikten diyorlar ama sanki başka birşeyler eksilmiş gibi onda.
    Lee Dong Wook'a da Seol Gong Chan olmak çok yakışmış. O hala gözümde Seol Gong Chan:) Şimdilerde askerde. Hemde rol arkadaşı Lee Jun Ki ile birlikte bu görevini yerine getiriyorlar.
    Jun Ki gerçekten çok iyi bir oyuncu, şarkıcılığının yanında oyunculuğu da çok iyi. Onu şarkıcı olduğunu öğrendiğimde şok olmuştum.
Şekil.A1 :)
Ağlama yeteneği süper. Bir oyuncu ağlayabiliyorsa oyuncudur derler. Çünkü normalde insan içi acımadan ağlamaz. Gerçi oyuncular bunun eğitimini alıyor ama neyse:) Seo Jung Woo "bir playboyda aşık olur"u kanıtladı seyirciye. Hemde nasıl aşık olur ahh ahh. Jun Ki'm bırakan sen Joo Yoo Rin'i sana kız mı yok? Biz Türkiye'de ne güne duruyoruz) Hemide estetiksiz güzelleriz biz:) (Neden bi anda bu kadar kendimi beğenmiş kesildim ben yahu:D)Jun Ki'nin diziye girişi pek havalı ve oldukça karizmatikti bu arada:)(şekil A1)

    Bu üç başrol hakkında yaptığım olumlu eleştirileri malesef Kim Seo Hyun karakteri için yapamayacağım. Seol Gong Chan'ın ilk sevgilisi olan bu kız hem çocuğu en zor zamanında terk edip hemde hiç birşey olmamış gibi çocuğa geri dönüyor ve onu geri kazanmak için yapmadığı kalmıyor ya öldüresim geldi kızı. Yok öyle bir uyuzluk abidesi. Bu kız yüzünden Coffee House izlemek istemiyorum. Kendisi orda başrolde de. Hemde en sevdiğim oyunculardan biri Kang Ji Hwan ile. (hırrrrr...:@) Yinede Kang Ji Hwan hatrına izleyeceğim:))

     Az önce Seo Hyun'a uyuzluk abidesi mi dedim? Onun bu ünvanını elinden alıp yerine dizinin büyükbabasını bu ünvana layık görüyorum. Gereğinden fazla abartıp, geri kafalılığın dibine vurmak o adamın yaptığına denir ancak. Sonunda çocukları kavuşturmasaydı öldürmüştüm o adamı. Zaten yatalak ölmek üzere. Sen son günlerinde neden mutsuz ediyorsun be adam çocukları. Vefasız hal-abeoji (büyükbaba). O istemediğin Joo Yoo Rin mutlu etmedi mi seni?
    Joo Yoo Rin'in hava alanında ağlaması beni öldürdü. O ağladıkça ben ağladım. Yandı çiğerim yandı:)
    Bahsetmeden geçemeyeceğim bir çift var dizide. Seol Gong Chan'ın halası ile eşi süperler ya:) Dizinin en iyi ikinci çift ödülünü veriyorum onlara:)

    Dizi Sassy Girl'ün benzeri gibi. Yazarları aynı zaten. Oyuncularda var ortak. Hatta Sassy Girl'ün başrol oyuncuları son bölümde konuk oluyorlar diziye. Konu olarakta birbirine benziyor diziler aslında. Sassy Girl'de Byun Hak Do (Uhm Tae Woong) çifti büyük bir olayla ayırırken My Girl'de Kim Seo Hyun (Park Si Yeon) bu görevi üstleniyor. Her iki dizide de çift ayrıldıktan bir kaç yıl sonra yeniden karşılaşıyor. Her iki dizide de kız saklanıyor. Oğlan büyük adam olsa ya büyük adam olmaya devam etse de hayattan kopuyor. Yanlızca sevdiği kızı düşünüyor. Ve sevdiği kız ile karşılaştığından peşinden ayrılmayarak gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyor.
    Her ne kadar birbirlerine benzeselerde ikisini de izlemek ayrı güzel bence.

Her dizinin OSTlarını olduğu gibi bu dizininkileri de seviyorum. Telefon melodisi olmak için oldukça uygun şarkılar;)

SuJu'nun Versiyon Sevdası :)

Sorry Sorry ile 2009'da kendini kanıtlayan devasa grubumuz Super Junior, popüler olan şarkılarını değişik versiyonlarla yenileyerek dinleyicilerini sıkmamayı hedefliyor. (Tabi ki bu benim kişisel görüşüm:))
Seviyorum ben bu versiyon olayını. Genelde şarkıların remixlerinden nefret ederim ama bu versiyonlar gerçekten tam bir yenilik üstelik tam olarak remix de denilemez.

Super Junior 29.12.2010 SBS Gayo Daeju'da Bonamana'nın farklı bir versiyonu ile sahne almıştı. Gösteri başındaki teaser biraz mantık sınırlarını zorlayıp anlamsız gelsede Bonamana'yı çok seven biri olarak bu versiyonunuda çok sevdim. Oooo diye başlayan biten bir şarkı kulağıma bu kadar hoş gelebilirdi herhalde.



Dedim ya mantık sınırlarımı zorluyor teaser... Sevgili Suju üyelerimin birbirine bir sahneye çıkmak için kafa göz dalması zaten yeteri kadar mantıksızken birde Siwon ile Donghae'ye tabanın yetmeyip duvarda dövüşmesi hepten acayipti çok güldüm hatta.
Anlaşılan Heechul şimdilerde de Leeteuk'a takmış kafayı şarkıyı söylerken o ne samimiyet canım aaaa:D Tamam biliyoruz hayranları kıskandırmak için yapıyorsun, çığlık atsın çok hoşuna gidiyor ama yeter herşeyin sınırı var dimi:)
Gruba sarı saç hakimiyet kurmuş gibi. Aman Siwon, Donghae, Kyuhyun saçını sarıya boyamasında ben razıyım o hakimiyete. Hiç yakışmıyor onlara sarı saç çünkü:)

Asya turlarının ikincisi olan Super Junior Super Show 2'deki It's You şarkısının Rearranged versiyonunu da çok sevdiğimi itiraf etmeliyim. Sözleri güzel olmasına rağmen It's You çok sevdiğim bir şarkı değildi eskiden... Ama bu versiyonu çok sevdim. Sahne performansı da harika zaten.



Suju'nun en çok versiyon yemiş şarkısı ise Sorry Sorry; Remixi, answerı, japoncası her hali var maşallah:) Hatta bir programda üyelere Sorry Sorry farklı versiyonlarda doğaçlama söylemelerini istiyorlar. Oldukça eğlenceli ve güzel şeyler çıkmış ortaya.


 Benim gözde Sorry Sorry'im ise Answer olan:)


Hepsi'de pek bir hoş çıkmış klipte. Sujunun en karizmatik klibi gözümde. Üstelik 12 üyenin son bir arada oldukları klip olma özelliğini de taşıyor.

17 Şubat 2011 Perşembe

Baby and Me

,
Orijinal adı: 아기와 나 / Agiwa Na 
Bilinen Adı: Baby & Me (Bebek ve Ben)
Yönetmen: Kim Jin-Young
Yazar: Lee Seong-Min, Won Choi, Kim Jin-Young 
Süre: 96 dakika
Tür: Komedi, Aile
Vizyon Tarihi: 14 Ağustos 2008

Oyuncular:
  • Jang Geun-Suk / Joon Soo 






  • Kim Byeol / Byeol Kim 






  • Mason Mun / Woo Ram 






    Konusu: 19 yaşında vurdum duymaz bir lise öğrenci olan Joon Soo'nun okulda çıkardığı sorunlardan gık diyen anne ve babası sorumsuz oğulları sorumluluk duygusuna sahip olsunlarda diye evi terk ederler. Başlarda özgürlüğe bayılan Joon Soo hayatına Woo Ram girince özgürlükten nefret eder hale gelir. Çünkü tek başına bir bebeğe bakmak hiç de kolay değildir. Super markette sepetine bırakılan bebeğin kendisinin olduğunu öğrendiğinde şok geçiren Joon Soo oğluna süt anne aramaya başlar. Ama işler sandığı kadar kolay olmayacaktır.

    You're Beautiful'dan sonra bende başlayan Jang Geun Suk hayranlığı beni bu filme getirdi. Soo'da yaşadığım kötü deneyimden sonra bu film çok iyi geldi. :)
Filmde yönetmen çok iyi iş çıkarmış. Ufacık bir bebek adeta kamera karşında rol yapıyormuş gibi görünüyor. Bebeğin mimikleri sahnelere çuk diye oturmuş. En azında bebek için yani yönetmenin emekleri için izlenmeye değer bir film:))

Goong S

























    Goong'un devamı niteliğinde çekilen, yönetmeni aynı olan ama yazarı farklı olan dizi Goong S.
Bana sorsalar Goong mu Goong S mi diye ben Goong'u seçerim. Goong S yani Trt tanımıyla Zoraki Prens Goong'un yanında çok sönük dürüyor. Sırf izlemek için izledim diyebilirim.
    Prens olduğunu bilmeden büyüyen bir prensin öyküsü. Saray kurallarını öğrenmek yetmiyormuş gibi bir de yeni tanıştığı kuzeni ile büyük bir yarış içine girmek zorunda kalır. Bu yarışın yanında bir de çaprazlama ilişkiler dahil olunca hayatına Kang Hoo için yaşamının belki de en zor zamanlarını oluşturur bu yeni dönem.
    Biliyorum bir çok kişi Se7en hayranı. Geçen estetik ameliyat yaptırdığına dair haberler okudum. Ve bu dizi ile şimdiki halini karşılaştırınca farklılığı bende gördüm. Hangisi daha iyi derseniz yeni halinde suratı daha küçük ve sanırım kiloda vermiş biraz. Yakışmamış desem yalan olur. Estetiğe kesinlikle karşıyım ama bana estetikli hali çirkinde görünmedi yani demek istediğim. Kore'de estetik almış başını gidiyor zaten. Se7en yaptırmış çok mu:)
    Herkes Park Shin Hye bu dizi ile tanırken ben You're Beautiful'da tanımıştım. Ve daha öncede söyledim: Ben Go MiNam'ı severim ama Park Shin Hye sevmiyorum işte hıh. Burda da sevilcek bir yanı yok. Ne yapmayı çalıştığını bilmeyen sonunda tüm yaptıklarını aşk bağlayan, filmin sonunda da iyi insan rölüne bürünen garip bir karakteri canladırıyor.
    Lee Joon kötü tarafta olmasına rağmen ben kendisini yine de sevdim. Kötü biri değil aslında. Üstelik prens olmayı pek sevdiği söylenemez bence. Onun babasına, annesi sinir oldum yanlız.
    Aslında düşününce Goong S çapraz ilişkilerden ibaret gibi.
    Dizinin anti-fanı değilim ama dizinin fanı da değilim. Tabi izlediğime pişman da değilim:)




























Adı: 궁 (宮) S / Goong (Gung) Season S
Bilinen Adları: Palace(saray) S / Prince Hours(Prens Saatler) / Imperial Household S / Goong Special(Goong Özel) / Zoraki Prens
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayınlandığı Tarih Aralığı:10.01.2007 - 15.03.2007
Yayınlandığı Günler: Çarşamba & Perşembe 21.55

Soundtrack:

01. Goong S (Instrumental)
02. HowL - Miracle
03. J - Junhaji Mothal Mal
04. A&P - Namu
05. Dong Bang Shin Gi - Remember (Drama Version)
06. Vanilla Unity - Nuwa Hamkke
07. Yellow Tail - Super bike (Drama Version)
08. SOREA - Sarangbaragi
09. Vanilla Unity Choha Choha (Drama Version)
10. Miracle Ballad (Orchestra Version)
11. Hwain (Instrumental)
12. Who? (Instrumental)
13. Gyungboggoong jig (Instrumental)
14. Secret Waltz (Instrumental)
15. Poongraegoonsangok (Instrumental)
16. Goong Iyagi (Instrumental)
17. Secret Waltz (With Strings)
18. Bakkuro Dadhin Chang (Instrumental)
19. Gooreum Gatun Sesang (Instrumental)
20. Miracle Happy Run Version

Oyuncular:  
  • Se7en / Lee Hoo - Kang Hoo














  • Heo Yi Jae / Yang Soon Ae 













  • Song Yong Shik / Lee Joon














  • Park Shin Hye / Shin Sae Ryung 

16 Şubat 2011 Çarşamba

Goong




























    Trt'de esen Saray havasından hepiniz haberdarsınızdır herhalde. O zaman modern saray Düşlerimin Prensi'ni de bilmeyen yoktur. Neden olmasın canım vardır elbet, siz de... Herkese herşeyi bilmek zorunda değil ya.:) Ben size bilmeyen bir çok kişi sayabilirim. Örneğin, ben... :$
    Demiştim ya Jang Geum bittikten sonra Trt'ye küstüm bir ara, izlemedim diğer dizileri diye. İşte Goong da tam o döneme rastladı. Tabi daha sonraları -Allah razı olsun ekleyen arkadaşlardan- netten izledim. Dublaja pek tahmül edemiyorum orjinal dile alıştıktan sonra ama gelin görün ki bu diziyi dublaja rağmen sevdim. Ama ne yazık ki müptelası değilim. Şayet orjinalini izleseydim alt yazılı o zaman eminim müptela olurdum.

    Güzel dizi... (Gerçi şimdiye kadar hangi diziye kötü dedim ki :D)
Entrikalar ile dolu olsa da seviyorum ben saray hayatını. Tabi asla onların yerinde olmak istemem. Oturup koltuk tepesinde izlemesi yeter.:) Saray günümüze taşınınca gerçekten güzel bir dizi haline gelmiş. Çok romantik ve çok komik sahnelerin yer aldığı diziyi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Ama imkanınız varsa altyazılı izlemelisiniz. Dizinin Ost'ları da diğer diziler gibi çok güzel, özellikle enstrümental olanlar... (Bu blogu niye açtım ki herşeye güzel demek için mi:S)

    Konusuna gelince 2000'li yıllarda Kore'de saray olsaydı dan yola çıkılarak hazırlanan bir öykü. Ve diyebilirim ki insanı tatmin etmeyen bir final:S Çocuklar tam birbirlerini sevdi. Ayırdılar ya, kıl oldum resmen.

    Karakterlerden birkaç cümle ile bahsedelim:
O melaike gibi çocuk Yul dizinin sonlarına doğru canavara dönüştü ya, anası ve aşkta bulamadığı karşılık yüzünden... Böylede kötü olunmaz ki canım:)
Ah annesi yok mu annesi...Şu güç hırsı ne de anlamsız geliyor bana. Neden başkalarını ezme çabasına girişir insan hiç anlamam, ahh...
Min Hyo Rin mıdır nedir sinir etti beni. Önce çocuğu istemedi. Sonra istedi. Tamam kız milleti dengesizdir, biliyorum bir kız olarak ama bu kadar da dengesiz olunmaz ki canım aaaa:D
Shin Chae Kyung çok tatlı bir kızdı. Saç modelleri, Shin'e olan aşkı, Shin ile didişmeleri çok eğlenceliydi. Shin Chae Kyung'ı oynamak Yoon Eun Hye çok yakışıyor. Zaten onu ünlü yapan dizide bu dizi.
Çok insan gördüm, çok soğuk insan gördüm ama Shin kadar soğununu hiç görmedim.

    En eğlenceli bölümlerden biri ise Chae Kyung'ın evlerinde kaldıkları bölümdü. En acıklı sahne ise Chae Kyung'ın Shin'den ayrıldığınında arabanın arkasından koştuğu sahneydi.:(





























Adı: 궁 (宮) / Goong (Gung)
Bilinen Adları: Palace (saray) / Princess Hours(Prenses Saatler) (MBC Global Media) / Imperial Household / Düşlerimin Prensi
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 24
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayınlandığı Tarih Aralığı: 11.01.2006 - 30.03.2006
Yayın Günleri: Çarşamba & Perşembe 9:55 PM

Soundtrack:

Track List I
01 . Belki Aşk (salang-ingayo)-J & HowL
02 . Sen…ben aptalız.(Acoustic ver.)- Stay
03 . Gitme -Enstrümental& The One
04 . Tekrar denemem izin ver - Seo Hyeon Jin(서현진 )
05 . Seni seviyorum, Sadece seni seviyorum II - Sim tae Yun (심태윤)
06 . Belki Aşk (salang-ingayo) [Perhaps Love (사랑인가요)] (Remix ver. 가재발)
07 . 1993 sanhe 49 yıl
08 . Saray
09 . Kötü Elbise!
10 . 우주 정복 1
11 . Kristal Çiçek
12 . A Dancing Teddy
13 . 내가 선택한 길이야!
14 . Kalbime ulaşmadı.
15 . Yapraklar düşüyor.
16 . 우주 정복 2

Track List II
01. Aşık olmak
02. Seni seviyorum
03. Ben şarkılar söyleyeceğim
04. Her zaman
05. Saray (Piyano)
06. Rüzgar istemiyorum
07. Yapraklar düşüyor (Piyano)
08. 너를 보면…(Words by 비궁마마)
09. 惡緣
10. 내 맘속의 너 (Words by 황태자)
11. Home
12. 닿지 못한 마음 (Acoustic Version)
13. 별처럼… (Words by 비궁마마)
14. 말할 수 없어도

Oyuncular:
  • Yoon Eun Hye / Shin Chae Kyung 














  • Joo Ji Hoon / Lee Shin  














  • Kim Jung Hoon / Lee Yul














  • Song Ji Hyo / Min Hyo Rin