24 Mayıs 2012 Perşembe

Anime Dosyası III: Lovely Complex, Hiyokoi, Ouran High School Host Club, Toradora

          Anime dosyaları kaldığı yerden son yazısı ile devam ediyor.

             Lovely Complex...

          Kimi Ni Todoke ve Kaichou Wa Maid Sama'dan sonra kalbime taht kuran 3 anime oldu Lovely Complex.
          Lovely Complex ile birlikte hayattan bir tat daha çalmış oldum. Çok güzel ve çok komikti.Tekrar izleme istediği var içimde.:)) Tekrar izlenmeyi kesinlikle hak eden çok güzel bir anime.
         Başta çizimlerin çok basit olacağını düşünmüştüm aslında. Ama izlediğim an fikrim 180 derece değişti. Çizimler şahane. Konuşmlarına bayıldım. Risa'yı herşeyi ile çok sevdim. Hatta o ağladı ben ağladım diyebilirim bazı yerlerde.:) Çok da güzeldi kızımız. Seslendirmede muhteşemdi. " Otani" diye bağrışı hala kulaklarımda.:))
          Konudan da bahsetmeli miyim acaba? Koizumi soyadlı uzun kızımıza "senin neren küçük 170lik. Sen Oizumi"sin tavrında Risa'nın tam tersi olan kısa oğlumuz Otani namı diğer Kotani olan Atsushi'nin hikayesi. (Şu kurduğum abuk cümleden birşey anlayan beri gelsin :s) Neyse demek istediğim konumuz tabiki aşk. Uzun kızımızın kendinden kısa ve kısa olduğunun binlerce katı kalın kafalı sınıf arkadaşını sevmesini anlatıyor. Animenin masum aşkı, komik kavgaları, karakterleri, seslendirmeleri o kadar eğlenceli ve güzel ki mutlaka izlenmesi gereken bir yapım. Tavsiyemdir yani izleyin çingular.  Ayrıca Bon Bon şarkısını da es geçemeyin dinleyim derim. Ben çok sevdim.:))
          2001- 2006 yıllarında yayınlanan aynı isimli mangadan uyarlanan anime 2007 yılında ekranlarda yerini almış. Daha sonrasında 2009'dan günümüze kadar devam eden bir şey var ama o kısmı çözümseyemedim ne yazık ki. Eğer tahmin ettiğim gibi yeniden başladılarsa mangaya belki bir anime daha hediye ederler bize.

Hiyokoi...

           İzleciler tarafından Lovely Complex'in tam tersi olarak düşünülen, 2009 da yayınlanamaya başlayan ve hala devam etme olan mangası için tanıtım amaçlı 1 bölümlük bir anime. Çok sıcak ve çok sevimli bir yapım. Keşke devamı olsa da izlesek diye hayal kırıklığına uğratma özelliği mevcut yanlız benden söylemesi.

          Ouran High School Host Club...

          Kalbime taht kuran 4. anime var sırada. Ouran High School Host Club.
          2006 - 2010 yılları arasından yayınlanan manganın 2008 yayın tarihli animesi. 2011 yılından bir de dizisini yapmışlar Japonlar. Başta diziyi de izliyip Skip Beat gibi karşılaştırma mı yapsam dedim ama kıyamadım animeye. Çünkü o kadar sevdim ki... Bitişi bende kocaman bir boşluk oluşturdu. Onlardan ayrılmak beni çok üzdü. Bu sebeptendir ki yazının devamında tek tek karaterleri olan baygınlığı anlatacağım konusunda hemen uyarmak isterim.:))
          İlk bölüme başladığımda hayal kırıklığına uğradım biraz. "Ortada 6 tane erkek var. Hani kız nerede, 6 erkeğin kalbini çalacak o şanslı varlık kim?" "Haruhi kız dimi kız, kız." "Ama hiç benzemiyor kıza." Hele erkek üniformasını giyince "Gerçekten kız değilmiş mi yaa" diye üzüntülerdeydim. Etrafta ampuller yanıp duruyor, ben Haruhi'yi sevmeye başladıkları için ampul yanıyor sanıyordum. Meğer kız olduğunu anlamışlar da ondan ampul yanıyormuş. Özetle bende Tamaki kadar aptalım aslında.:D Neyse Haruhi'nin kız olduğunu öğrenemek beni çok rahattı. Böylece diğer bölümleri gönül rahatlı ile izlemeye koyuldum. Kalalık bir anime olduğu için 26 bölüm karakterleri anlatmak ile geçti ama o kadar komikti ki hiç bir saniye sıkılmadım.
          Haruhi'nin en son kız olduğu anlayan yakışıklı sarışınımız Tama-chan host klübünün başkanı. Yani kendi değişiyle host ailesinin babası. Özellikle Haruhi'yi babası olarak sevdiğini konusunda kendi kandırması ile ne kadar safoş olduğunu kanıtlıyor. Hem saf, hem sevimli, hem çapkın tatlı mı tatlı bir varlık Tamaki. Haruhi'nin değimiyle doğuştan hostçu ama Honey'nin dediği gibi kendi hislerini fark edemeyecek kadar kalın kafalı. Yine de çok seviyorum kendisini. :D Beni en çok güldüren karakter o olmasına rağmen anime sonunda yaşadığı zor hayata o kadar içim sızladı göz yaşlarıma engel olmadım hem ağlattı hem güldürdü yani.
          Tamaki'ye göre kulubün annesi olan Kyouya, kendine göre egoist, etrafa çizmeye çalıştığı profile göre çıkarcı, paragöz biri. Yani kendini kötü gören ama aslında çok iyi bir kalbe sahip. Babası tarafından büyük baskı altında olan Kyouya'nun Tamaki ve Haruhi sayesinde iyi kalbi daha da gün yüzüne çıktı. Özellikle Tamaki sayesinde Kyouya öyle bir çiçek açtırıyor ki resimde anlamı çok büyük benim için. İzleyin görün.:))
Benim favorim Kyouya. Ben kendisini, ciddiyetini çok sevdim. Haruhi'ye borçunu silerim diye sürekli işkence etmesi ve karanlık yönünü bile çok sevdim. Tam benim tipim akıllı gözlüklü.:D Tamaki ile Haruhi evlensin, Kyouya da bana kalsın, hohohoho:D Fransadan gelen Renge'nin cosplayiyim ben huhuhu:D Şaka yapıyorum sadece, korkmayın, akli dengem zorlansada hala yerinde:D
          Hikaru ve Kaoru ikiz kardeşlerin sürekli Tamaki'yi kızdırma girişimleri en eğlendiğim yerlerdendi. Hikaru'nun kaba hallerinin Kaoru ile dengelenmesi, yanlız dünyaları çok güzel yansıltılmıştı onlarla ilgili bölümlerde. Hayatlarını mahvetmiş bir hizmetçi çocukların.
          Mori-senpai ve Honey-senpai'yi de ayrı seviyorum. Mori gerçekten en çekici yarışmasını kazanmayı hak ediyordu bence. Animede bütün karakterler anlatıldı ama Mori'nin anlatımı diğerlerine göre eksik kaldı. "Herşeyi Honey için yapıyor"a bağlanması bir izleyeci olarak beni tatmin etmedi söylemeden geçemeyeceğim. Honey ise gerçekten çok sevimli. Her fırsatta insanların suratına tavşanını dayaması çok komikti. Onun 3.sınıf öğrencisi olduğuna asla inanamıyorum.
         Haruhi bu zengin 6 oğlanın garipseyip abarttıkları herşeyden bıkması sonucu "şu zenginler...rrr" tepkilerine sonuna kadar hak verdim. Benim başıma geldiğinde bende aynı tepkileri verirdim. :))
          Daha çok şey söyleyebilirim. Hatta tekrar izliyip her bölümü yazabilirim size. Çok sevdim gerçekten. Hatta bittikten sonra artık benim için anime dosyasıda kapandı demiştim. Ama sanırım dramasını da izleyeceğim bu gidişle. Çok merak ediyorum nasıl yansıttıklarını. Ama eminim animeyi geçememişlerdir. Hiç bir yapım yok ki animeye üstün gelsin değil mi?

                       Toradora...


 
          2007 yılında yayınlanmaya başlanan ve hala yayınlanmakta olan aynı isimli manganın animesi Toradora. Kaplan ve Ejder anlamına geliyor animenin adı.
         Ailevi sorunlar olan, korkunç bakışları yüzünden etrafındakilerin uzaklaşmasına ve yanlış anlamalarına neden olan iki öğrencinin aynı sınıfa düşmesi ile başlayan bir hikaye. Aşk ve arkadaş konulu güzel bir yapım. Ama 1 numara olmaz kesinlikle benim listemde. Ben komedi seviyorum bu ise daha çok duygusal bir yapımdı. Öyleki ağladığım yerler mevcut. Hani bazen kalbiniz kırıldığından nefes alırken bile hissedersiniz ya acısını... yani kırıkları öyle canınızı yakar. Öyle kalbim kırıldı kalbi kırılan karakterlerle birlikte benimde işte.




          Ve böylece anime dosyalarının sonuna gelmiş olduk arkadaş. Bundan sonrada anime izlemeye devam ediyorum ama bir Kimi Ni Todoke, Kaichou Wa Maid Sama, Lovely Complex, Ouran High School, Skip Beat bulamayacağım bildiğimden içimde anime izleme istediği kaybolmaya başladı. Hem çok komik, hem romantik, hemde ecchi olmayan bir anime varsa söyleyin kaybolan istediğim geri gelsin.:))

          Bu arada kandiliniz mübarek olsun çingular. Allah tüm dualarımızı kabul eder inşallah.:))

4 yorum:

  1. Oyyy.. Canım, senin animeler klasörüne toptan talibim :D Çok güzel seçimler. Hepsisini izlemek istiyorumm ^^

    YanıtlaSil
  2. :))
    Umarım sende benim kadar beğenirsin canım. Özellikle ben 3. dosyadakileri çok güveniyorum beğeneceğin konusunda.:))

    YanıtlaSil
  3. Yorumuma nasıl başlasam bilemedim konuşursam samimi mi yoksa ciddi mi olcam ayarı tutturamıyorum aynı zaman da uzun mu konuşsam kısa mı onun da ayarı tutmıcak gibi :D
    Neyse ilk önce en merak ettiğim şey çingunun ne demek olduğu :D Cevabı cidden bekliyorum :D
    Yukarıdaki tanıttığın animelerden en çok sevdiğim lovely complex yalnız ben senin aksine mangayla başlayıp animesi olduğunu sonradan gördüm çoğunlukla da mangasını okuduğum serilerin animesini izlemem yine de değişen bir şey yok aynı duygu güzellikle verilmişti.Başlarken kimi ni todoke den ve kaichou wa maid-samadan da bahsetmişsin ikisi de romontik komedi arşivimde üst sırada yalnız kaichou wa maid-sama ya ilk başladığımda hem eğlenmiş hem heycanlanmış hem de romantizme kapılmıştım ancak ortalara doğru mu neydi kızın sürekli bizim centilmen usuimize gizlice aşık olmasına rağmen sürekli aşık olduğunu reddetmesi beni kızdan soğuttu ve finalin de çoğu animedeki gibi düzgün olmaması(aceleye getirmişler gibi geldi bana) sonucu yeterli hazzı alamadım(evet o kadar güzel seri yaparlar adam gibi tatmin eden bir final göremedim)
    hiyokoi ye gelirsek yine manga ile başladım animesi olduğunu da bilmiyordum civcivden tanıdım zati :D Romantizmi orta derecedeydi kimi ni todoke ile kıyaslanamaz bile tabi ki...
    Hazır bahsetmişken ona da değinmek isterim benim için eksisi az artısı fazla animelerden, eksilerini unuttum gitti, çok severdim rahmetliyi moduna girdim bitmeseydi iyiydi :))
    yalnız yine finali güdük kalan bir anime olmuş anime boyunca romantik giden bir seriden daha güze bir final beklerdim hiç yoktan iyidir bizi duygudan duyguya soktu diyip görmezden geliyoruz madem :D
    ouran hıgh.. ismi uzun üşendim yazmaya :D Haha o kadar uzun yorumu yazarsın bir izlediğin anime ismini yazmazsın ayıp sana diye düşünüyorsan tamamen haklsın :D Neyse romantizmi geride güldürüsü ön planda olan bu seriye de yine mangayla başladım,ışıltısı o kadar etkiledi ki en son animeye geçtim, yalnız belki de birçok kişinin düştüğü bir çelişkiye düştüm: olacaksa ancak ana karakterler arasında olabilen aşka nasıl değineceklerdi?-ana karakterleirn hepsinin erkek olduğuna dikkat çekerim-(gerisi spoiler benden söylemesi izlemeyen okumasın sonra kulağım çınlamasın :D)___bizim bu ana karakterin cinsiyet kavramının olmadıığını anladığımda bende ip koptu zaten :D ilk başta çok eğlendim ancak gittikçe güldürüsü absürt mü geldi desem ne desem animeyi de mangayı da yarıda bıraktım.Devamını izleme kararımı yorumunu okuduktan sonra tekrar düşüncem sanırım -evet o kadar üşengecim ki host club ün yorumu uzun göründüğü için sonra okumaya karar verdim :D- En sevdiğim karakter(ler) de sanırım ikizler bir de şu gözlüklü tipin(adını unuttum izleyeli -okuyalı çok oldu)sürekli ana karakterin yaptığı şeyleri paraya dökmesi ve çocuğun host clubda daha fazla kalmak zorunda olduğunu anlamasıyla hayal kırıklığına uğraması ayrı güzeldi.Son animeyi izlemedim ama sanırım yorumu azıcık görenler izlemediğim için sevinmiş olurlar herhalde :D ben bile yorumumu okumaya üşenirim zaten üşengecim ama gece gece nerden estiyse içimi dökesim geldi sana.

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle sorunun cevabını vereyim. Çingu: Korece arkadaş demek.

    Ben manga okumayı pek sevmiyorum. İzlemek daha güzel. Okurken canım sıkılıyor adapte olamıyorum konu ne kadar iyi olursa olsun. Benim için animeler candır o yüzden.:))
    Kimi Ni Todoke benim ilk animemdir. Bayılıyorum kendisine hala. Onu izlerken acayip tat almıştım. Bende yeri apayrı.
    Ve Kaichou Wa Maid Sama ve Usui... En sevdiğim anime karakteridir Usui. Usui o kadar müthiş göründü ki gözüme hiç birşey gözüme batmadı bu yüzden. Ama final gerçekten daha iyi olabilirdi. Şimdi ikinci sezonu bekliyorum ama pek ikinci sezon çıkacağa benzemiyor.:(
    Ouran High School Host Club... Ben seviyorum uzun uzun yazmayı. Zor ama yazması gerçekten. Bu da psikopat yanımın yansıması olsa gerek.:))
    Çok seviyorum bu animeyi. Beni çok eğlendirdi izlerken. Tüm karakterleri seviyorum. Her zaman söylerim kalabalık animeleri ayrı severim diye.:)) Ama benimde bir numaram gözlüklü yani Kyouya. :)
    Bende cevaplarken biraz ipin ucunu kaçırıp uzattım sanırım. Başladım mı tutması zor oluyor da kendimi.:))

    YanıtlaSil