12 Haziran 2012 Salı

Flower Boy Ramyon Shop



          Nihayet söz verdiğim dizilerden biriyle karşınızdayım. :)
4 çiçek oğlanın çalıştığı ramen dükkanı. Jung Il Woo, Lee Ki Woo'nun ve bu çiçek oğlanlardan çeken zavalı stajer öğretmenin maceraları....
         49 Days ile acayip sevdiğimiz Jung Il Woo bir romantik komedi yapsa da izlesek dedik. O da kırmadı bizi, yaptı. Lee Ki Woo içinde asker sonrası dönüş projesi olduğunu düşündüğümüz dizi başta bize yani bana, kendini sevdirdi. Her ne kadar kendimi 2011'in Hello My Teacher'ını izler gibi hissetmiş olsam da başta, beni çok güldüren bir dizi oldu. Ama son bölümleri izlerken zaman zaman sıkıldım. Bu yüzden  beni çok güldürmüş olsa da dizinin bir tık eksik olduğu gerçeği değişmedi.
          Ayrıca Cha Chi Soo ile Yang Eun Bi arasındaki aşk beni hiç enterese etmedi., duygulandırmadı hatta ruhumu bile dürtmedi. Oysaki 49 Days'de Il Woo beni öldürecekti ağlatmaktan. Karşılaştırma amaçlı söylemiyorum örnek amaçlı söyledim. Bizi o kadar ağlatan aşk varken bunların ki solda sıfır kaldı demek istediğim.:)
          Ama beni duygulandıran bir sahne vardı ki belki bir çoğunuzun umarsamadınız. Koçun ingilizce öğretmenine hazırladığı evlilik hediyesi. "Herkes senin en güzel gelin olduğu söylesede ben 5 yıl önce estetik olduğunu biliyorum. Ama sen böyleyken bile benim için yeterli güzellikteydin." "Mutlu ol." Mutlu ol dediği an gözlerim doldu. Çok kenarda köşe kalmış olsada beni çok etkiledi bu mutlu ol.:))
           Oyuncuların performansına gelirsek gerçekten iyidi. Jung Il Woo beklentilerimizi karşıladı. Karakter olarak görmeye alıştığımız ama buna rağmen sevdiğimiz bir rolü vardı. Ayrıca çizgimi aşıp çok yakışıklı, karizmatik, çekici ve sekşi olduğu gerçeklerini de araya sıkıştırmak istiyorum.:)) Ancak kara kaşları yakın çekimlerde çok göze batıyordu. Bir daha ki sefere kaşlarını da boyatmalısın İluya (Il Woo).:))


          Lee Ki Woo'nun canlandırdığı karakter ise sözleriyle sürekli gerçekten insan olup olmadığını sorgulattı bana. Bir tepkileri vardı olaylara, normal insanların söylemeyeceği türden. Örneğin "Cha Chi Soo ile uyuyor ama beni rüyasında nasıl görecek" dediği zamandaki  gibi.:)) Ama tüm dizi boyunca sürekli Lee Ki Woo'ya yazık olduğunu düşündüm. Hele dizinin final bölümde tası tarağı topladı ya hepten yazık oldu çocuğa yahu, kıyamam.:))

          Oğlanların etrafında fır döndüğü zavalı Yang Eun Bi. Ay evet zavallı ya. Hayatını karartılar birkaç dakikada kızın. Onların yüzünden resmen ahlaksız kadın damgası yedi kız. :)) Öğrencisi, kan bağı olmayana tanıdığı kardeşi, kocası ve sevgilisi ile birlikte yaşayan ahlaksız kadın :D Ve tüm bu rezilliğin üstüne benzin döken söz: "Yine de sadece benimle yatıyor."!!!  Ne demek o yaa, en çok güldüğüm sahnelerden biri oldu, deli Choi Kang Hyuk sağ olsun.:))
          Kız hasta olduğunda bile rahat vermediler zavallıya. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor, yakışıklı da olsalar kim uğraşır bu delilerle.:))

          Dizinin bu deli oğlanları haricinde çok tatlı iki konuğu vardı.
Onlardan biri  Pasta'nın balığı, The Greatest Love'ın Ae Jung'u yani Gong Hyo Jin. Arkada çalan Tugın Tugın şarkısı ile onu görmek beni mutlu etti.

Sevimli diğer konuğumuz ise şu aşağıda gördüğünüz beyaz şey. Bende istiyorum aynısından. Kazık kadar kız olsamda büyük pelüş oyuncaklara karşı olan zaafın hala tedavi edilemedi.:))

          Dizinin castı ile ilginç bir ayrıntılı verip yazımı sonlandırıyorum. Ramen dükkanında çalışan 4 çiçek oğlanın bir ortak özelliği var. Dördününde gerçek isimleri Woo yani U ile bitiyor fark ettiniz mi? (Gereksiz ayrıntıları fark etmekte üstüme yoktur da... :))

"Bu yazıyı beklentinizi karşılamadı, değil mi?
Bir sonraki blog güncellememde size bir sürprizim var çingular...
Bekleyin...:))"


Adı: 꽃미남 라면가게 / Kkotminam Ramyeongage
Bilinen Adları: Flower Boy Ramen Shop
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: tvN
Yayın Tarihleri: 31.10.2011 – 20.12.2011
Yayınlandığı Günler: Pazartesi – Salı 23:00


Oyuncular:
  • Jung Il Woo / Cha Chi Soo

  • Lee Chung Ah / Yang Eun Bi

  • Lee Ki Woo / Choi Kang Hyuk

  • Park Min Woo / Kim Ba Wool
  • Jo Yoon Woo / Woo Hyun Woo

OST:

1. 너란 사람 / Neoran Saram / Someone Like You (정일우 / Jung Il Woo)
2. Happy (유리아 / Yoo Ri Ah)
3. 사랑에 빠졌나봐 / Saranghae Bbajyeottnabwa / Falling in Love (유리아 /Yoo Ri Ah)
4. Sun - (Francis)
5. 러빙러빙 / Reobingreobing / Loving Loving (윤새하 / Yoon Sae Ha)
6. 말론 / Mallon / Just Say It (씨리얼 / C-Real)
7. 이야기 / Iyagi / Talk (셰인 / Shayne)
8. Ska? Ska? Polk!
9. 환웅의 귀환
10. 가슴이 보골보골
11. 천하무적 양은비
12. 아빠와 은비
13. 꽃미남 요리사
14. Love Is
15. 어이상실
16. 꽃미남 등장
17. 새로운 출발 



21 yorum:

  1. çok eğlendim bu yazıyı okurken. bende yeni bitirdim diziyi. bence de birşeyler eksikti sanki. bütün dizi boyunca hep belli şeyleri tekrarladım: "ama cha chi soo ondan küçüükkkkkk!" "yazık oldu caponuma!" ve "yok ruhbekçim yok. senin bu hallerini hiç beğenmedim!"

    YanıtlaSil
  2. efenim mimlendiniz http://ifeelgoodman.blogspot.com/2012/06/ilk-mim-ic-ses.html

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Pofuduk.:)
    Ben alıştım artık kızların büyük erkeklerin küçük olmasına Kdramalarda. Artık gözüme batmıyor.:) Bir de kim der Cha Chi Soo'ya lise öğrenciye diye. :D
    Ruh bekçisi... öyle bir karakter çıkmaz dizilerden o bir tane daha değil mi?:))


    Küçük Filozof çok teşekkür ederim mim için. Mimleri seviyorum. Bu benim ikinci mimim olacak, oley.:))

    YanıtlaSil
  4. Güzel anlatmışsın bence.Twitter adresin var mı acaba?Eklemek istiyorumda.Bu arada şu süpriz diziyi merak ettim.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim.:))
    Twitter kullanmıyorum malesef.:(

    YanıtlaSil
  6. Dizi hakkında bir fikrim olmadığı için, anlattıklarından pek birşey anlamadım ama, okumak yine eğlenceliydi, ayrıca süprizini merakla bekliyorum ^^

    YanıtlaSil
  7. Bende anlaşılmayacak kadar karışık anlatmışım aslında.:))
    Sürpriz biraz gecikecek sanırım.

    YanıtlaSil
  8. Bloggerim yine çok eğlenceli ve benimde üzerimde durduğum ayrıntılarla yazmışsın yazını :) Bizim kalplerimiz mi bir seninle ne :D Çünkü hep benimde çok fazla dikkatimi çeken şeylerin üzerinde duruyosun , mesela benimde dizide en çok beğendiğim sahnenin koçun düğün hediyesi olmadi gibi :) Diziyi daha dün bitirdim ve üstüne bu yazı çok güzel oldu çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. 3. foto kaçıncı bölüm

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Hilalcim. :))
    Kalplerimiz bir o zaman gerçekten de. Yada aklın yolu da bir mi demeliyiz?:))

    YanıtlaSil
  11. Adsız 3. foto 14.bölümün sonları...

    YanıtlaSil
  12. Hahah olabilir :D

    YanıtlaSil
  13. çok güzel izlemicektim ama senin yorumunla izledim ..)

    YanıtlaSil
  14. ben kendihesabımdan yazı gönderemiyorum nasıl gönderebilirim kore günlükleri

    YanıtlaSil
  15. Yorumlama biçiminden üye olduğunuz siteden giriş yaparak yorum gönderebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. Jung Il Woo'yu çoğunuzun aksine ben ilk bu dizide tanıdım kendimi anormal hissetmeye başladım cidden :( süprizi merak ettim :) bu arada admin alternatif sayfamız bölümündeki linki tıkladığımda açılan siteden hiç hoşlanmadım açık olmak gerekirse umarım bu siteyi unutmazsınn :(

    YanıtlaSil
  17. Aslında önce orayı açmıştım. Buraya gelince orayı unuttum. Sonra o sayfanın yönetimi değişiklik yapınca orası öyle saçma bir hal aldı. Bende hoşlanmıyorum ama kapatamıyorum da. Üyelik silmeyi kaldırmışlar.

    YanıtlaSil
  18. unni son koyduğun resme göre secret garden daki joo won gibimi giyiniyor daha izlemedim de onun eşofmalarına benziyor :D:D:D:D sence izlemeye değer mi yoksa buna bin basacak diziler varmı ben bir türlü seçemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında onun gibi giyinmiyor. Dizinin içinde karışık bir prody hayal sahnesi o. Ama benim çok hoşuma gitmişti. Mutlaka üstüne daha iyi diziler var ama ben izlediğime pişman değilim.:)

      Sil