8 Temmuz 2012 Pazar

Anime Dosyası: Ek Dosya: Working!! , Kyou Koi Wo Hajimemasu, 5 Centimeters Per Second

          Kore Günlükleri bitirmiş olduğu anime dosyalarına ek dosya ile devam ediyor.(!!??)  (Yani bu dosya bitmez...:D)
                  Working!!

          Wagnaria Restoranı çalışanlarının maceralarının anlatıldığı eğlenceli bir anime. Küçük şeylere ilgisinin sapıklık boyutuna erişmesine iki kalan Takanashi, erkek korkusu sayesinden gördüğü her erkeğe yumruk savuran Inami, kısa boyu yüzünden herkes tarfından ilkokul öğrencisi sanılan Taneshima, Yanki görünüşlü kibar Sato-san, gözünün Kyoko'dan başka kimseyi görmediği kalın kafalı Yachiyo, çevresindeki herkesi sırları ile avlayan Soma, kendine yeni bir anne baba arayan sakar, ortalık karıştırıcı Yamada, yemek yemekten başka birşey yapmayan yönetici Kyoko, süt almaya giderken kaybolan karısını arayan Oto-san ve tüm bunların yanında garip Takanashi ailesinin bayanları gibi birbirinden ilginç karakateri olan bir yapım.

          Anime 2 sezondan oluşuyor. İlk sezon Nisan - Haziran 2010 tarihleri arasından 13 bölüm olarak yayınlanmış. İkinci sezon bir yıl sonra Ekim - Aralık 2011 tarihleri arasından yine 13 bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Tahmin edersiniz ki Working!! diğer animeler gibi bir mangadan uyarlanma. Mangası 2005 yılında başlamış ve hala devam etmekte.


          Ben ilk sezona göre ikinci sezonu daha çok sevdim. Bunda ikinci sezonun daha komik olmasının yanında, birinci sezonun karakterleri sevdirmesi yatıyor.
          Sözü daha fazla uzatmadan sizi izlemeye teşvik edecek giflerle baş başa bırakıyorum.:))
      

    

      

 (Gifler tabiki de alıntıdır.)

                 Kyou, Koi wo Hajimemasu


          Soyadları tesadüf eseri aynı olan sıra arkadaşlarının kavga ile başlayan aşk öyküsü.
          Anime, manga tanıtımı amaçlı olsa gerek (diğerlerinin amacı da o gerçi de neyse:D) 2 bölüm. 2010 yılında yayınlanan animenin mangası ise 2008 ve 2011 yılları arasında 15 cilt olarak yayınlanmış. Özet geçer tadında olduğu için olsa gerek ben pek özel birşey bulamadım animede. Belki ben özel birşeyler bulacak havamda değildim bilemiyorum. Ama izlerseniz de birşey kaybetmiş olmazsınız. 2 bölüm sonuçta.:))


            5 Centimeters Per Second
 
          2007 yılında yayınlanan 65 dakikalık anime film.
Bir erkeğin hayatının farklı dönemlerinde ilk aşkın etkisini anlatıyor.
Hoş bir hikayesi olmasıyla beraber yine benim gözümde çok özel bir hikaye olamadı. Çünkü konuyu okuduğumda öyle büyülenmiş bir anlatımla karşılaştım ki dolayısıyla beklentim yükseldi. Bu yüzden de özel gelememiş olabilir.

          Fakat şöyle bir sonuca varmaktan da kendimi alı koyamadım; "büyümek insanı anlamsızlaştırıyor." Tıpkı benim, bizlerin, animedeki baş karakterin hayatının büyüdükçe anlamsızlaştığı gibi. 

          Özellikle alttaki sahne anlamsızlaşan hayatın hüznünü, değerli olduğu geç fark edilen günlerin özlemi ile çok güzel yansıtıyor bence.:)) (İzlerseniz bu kız ne diyor anlarsınız.:))

10 yorum:

  1. Working!!'i zaten seyretmeyi düşünüyordum senin yorumların sayesinde 3 anime yükseldi(listemde 20'den fazla anime var.) 5 Centimeters Per Second konusunda seveceğimi pek sanmıyorum fakat anlatımın için teşekkürler. Kyou, Koi wo Hajimemasu'iye de sıra ne zaman gelir ki dedim ya listem de 20'den fazla anime var.

    YanıtlaSil
  2. Çok şiddetle tavsiye edemem ama güzel bir seri Working!! en azından ben ikinci sezon çok eğlendim.:))
    Diğerlerini de canım birşey izlemek isteyipte yeni birşeye başlamak istemediğim zaman tüketmek amacıyla izlenebilir. Ben öyle yaptım.:))
    Benimde liste de kabarık ama nedense bu çerezlerle oyalanıp duruyorum hep.:))

    YanıtlaSil
  3. Yani ben Kore dizilerine yetişemiyorum diye üzülürken bir de karşıma animeleri çıkarıp iyice özendiriyorsunuz :)
    Ne olacak benim bu kore sevgimi içime atıp da bol vakti beklmem bilmem :)

    Sevgiler,
    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Hayatta bol vakitler kolay bulunmuyor malesef. Sizi çok iyi anlıyorum. En iyisi göz karartıp dar zaman dilimlerine birer bölüm birer bölüm sıkıştırmak dizileri...:))

    YanıtlaSil
  5. kore günlüklerisenin sayende animeye başladım ama şimdilik televizyondan izliyorum^^

    YanıtlaSil
  6. :)) Televizyon mu? Hangi anime peki?

    YanıtlaSil
  7. bleach . Naruto .darker than black . Sımdılık bukar ama tatıldeyım dıye daha devam edemıyorum

    YanıtlaSil
  8. bu arada bn yukarda solemeyı unuttum ben kore manyaqı ..) =)

    YanıtlaSil
  9. Ben televizyon izlemediğimen bilmiyorum pek.:)

    YanıtlaSil
  10. anımex dıye bır kanal var orada ızlıyorum ama sabahları kıdz oluyo ama gecelerı alt yazılı olarak bırtek savas yanı sey gıbı macera asklı olmuyor ıtazurana kıs gıbı oluyor (yanlıs yazmıs olabılırım..)) bu arada bn yıne kore manyaqı

    YanıtlaSil