4 Temmuz 2012 Çarşamba

Atashinchi No Danshi



          Honey and Clover'ı izlemeye kafaya koyduğum sıralarda diğer japon dizilerine bir göz atmak geçti içimden. Evimin Erkekleri ile isimden dikkatini çeken Atashinchi No Danshi konusunu beğenip listeye kaldım hemen. Üstelik tanıdık oyuncularda mevcuttu içinden. Honey and Clover ardından dayamayıp izledim bir ev dolu deliyi. Pişman mıyım kesinlikle değilim. Yine izlerim ve tavsiye ederim sizlere de...

          Hikayemiz Erol Evgin kılıklı bir adam, 6 deli baş çocuğu ve zavallı Chisato hakkında.
Chisato babasının borçları yüzünden tefecilerden kaçan bir evsiz haline gelmiştir. Birgün bu Erol Evgin kılıklı adam, alacaklılar tam da Chisato'yu köşeye sıkıştırmışken onu kurtarır ve borcunu öder. Ama karşılığında 1 aylığına eşi olmasını ve ölünce de evlatlık 6 oğluna bir süreliğine annelik yapması ister. Üstelik Chisato bunları bir anda değil kademe kademe öğrenmek zorunda kalır.

Konudan sonra gelelim karakterlere:
Chisato           1.oğul Fuu           2.oğul Takeru         3.oğul Sho         4. oğul Masaru     5.oğul Satoru     6.oğul Akira

Chisato;  6 tane erkekle uğraşması gereken zavallı kız. Hanazakari No Kimitachie'nin Mizuki'si yine erkekler içinde.:) Bu kızı seviyorum ben yahu...:)

1. Oğul: Fuu; Çapkın ressam. Bu çocuk uzunca bir süre ortada yok. Sonradan gelip kızımız diğerlerinin güvenini tam kazanmışken ortalığı karaştırıyor. Ve siz onu, o noktada boğazlamak istiyorsunuz.:))

2. Oğul: Takeru; 27 yaşında dövüş ceketi giyen, motosiklet çetesi lideri çatlak insan.:) Hanazakari No Kimitachie'de Mizuki'nin abisini oynadığını çok sonradan çaktım ben siz cahil kalmayın benim gibi.:) (çok mühim bir konuda sanki, bende işte:))

3. Oğul; Sho; Host klüpte çalışan yakışıklı para göz oğlumuz. Bu yüzü bir yerden hatırlıyorsunuz değil mi? Honey and Clover'ın Mayama'sı oluyor kendileri doğru tahmin. :)) Hachimitsu to Clover yazımı okuyanlar orada Mayama'ya bir paragraf nasıl söylendiğimi bilir ki Honey and Clover'ı Ikuta Toma için izlemiş biri olarak ondan hiç bahsetmeyip sadece Mayama'ya olan kinimi kusmuştum.:D Ama Sho olunca burada, sevdim bizim gıcık Mayama'yı. (O zaman hemen bu noktada araya bir spoide sıkıştırayım bari.:D) Dizi sonunda "Oh sonunda doğru bir iş yapacak bizim Mayama" diye bekliyordum ama yine beni kıl edip "sonra söyleyeceğim" dedi ya...  Oğlum ne gıcıklığın var senin bana.:) Sonra söyleyeceğim ne demek, hemen söylesene mutlu etsene izleyiciyi...:D
(Oyuncuyu oynadığı karaktere göre kalıplaştırmak çok çocukça biliyorum ama ne yapayım canım. Can çıksa huy çıkmıyor işte.:))

4. Oğul: Masaru; Kadın fobisi olan ünlü bir model. Kadın fobisini nasıl yendi dersiniz. Tahmin etmesi zor değil.:)) Masaru da Hanazakari No Kimitachie'nin hare arayan sevimli elemandır. Hatırlarsınız mutlak.

5. Oğul: Satoru; 17 yaşındaki eve kapanan sihirbaz lise öğrencisi.

6. Oğul: Akira; En sevimlileri. Ciddi çoktan büyümüş tavırları olsa da, saat 9'u vurdu mu ayakta bile tak diye uyuyan, anne özlemi çeken bir masumcuk kendileri.

          Evin hizmetçisi, avukatı, hain sekreteri, çatlak net cafe sakinleri ise diğer karakterlerimiz. Hizmetçi ve avukat ise kendi çapında ayrı eğlenceler. Onları anlatmamayım da izlemeyenler keşf etsinler.:)

          Başlarkende söylediğim gibi tavsiyemdir. Eğlendiren güzel bir dizi. Meraklandırıcı yanları da var. Bence sizde seveceksiniz.:))



Adı: アタシんちの男子 / Atashinchi no Danshi (Evimin Erkekleri)
Diğer Adı: 家族以上、恋人未満!? / Kazoku Ijo, Koibito Miman!?
Bilinen Adı: My Boys, More Than Family But Less Than Lovers
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 11
Yayınlandığı Kanal: Fuji TV
Yayın Tarihleri: 14.04.2009 - 23.06.2009 (Salı 21:00)


Oyuncular:

  • Horikita Maki / Mineta Chisato

  • Kaname Jun / Okura Fuu

  • Okada Yoshinori / Okura Takeru

  • Mukai Osamu / Okura Sho

  • Yamamoto Yusuke / Okura Masaru

  • Seto Koji / Okura Satoru

  • Okayama Tomoki / Okura Akira 

  • Takashima Reiko / Koganei Kyoko

  • Yamamoto Koji / Tokita Shuji 


Tema Şarkısı: Infinity - GIRL NEXT DOOR

10 yorum:

  1. Ben aslında izleyecektim bu diziyi ama dilleri bana halen çok yabancı geliyor o yüzden vaz geçtim ama seyredesim geldi bugün başlayacağım..

    YanıtlaSil
  2. Animeler sayesinde çok alıştım ben Japonca'ya hatta seviyorum bile konuşmalarını.:) Tavsiye ederim mutlaka izlemelisin. Umarım sende benim kadar seversin.:))

    YanıtlaSil
  3. En kısa zamanda izleyeceğim :)) Koishite Akuma(Vampire Boy) yeni bitirdim çok hoş bi diziydi tavsiye ederim.Hana Kimi'nin Oskar'ı burda müdür yardımcısıydı.Deli hallerine alıştığım için biraz garipsedim :p Bu arada ne zaman bi japon film-dizisi görsem karşıma hep şu Yamamoto Yusuke çıkıyor.Pek ünlü orda heralde,ya da in midir cin midir ne?? :D

    YanıtlaSil
  4. Benim de izlediğim dizilerde hep tanıdık oyuncular oluyor tesadüf diyip geçelim en iyisi biz.:)) Deli Oskar'ı ciddi rolde merak ettim açıkçası, listeme aldım diziyi. Tavsiye için teşekkürler.:))

    YanıtlaSil
  5. Bu arada baş roldeki karizmatik vampirimizi de es geçmeyelim.Malum,ağzımdan salyalar akıtarak izledim dizinin yarısını ^^

    YanıtlaSil
  6. Okayama Tomoki değil okura akira rolünde oynayan kişi koji seto , onun en büyük hayranlarındanım :Dyanlış yazmışsın canım :D

    YanıtlaSil
  7. hayır canım o koji seto bakabilrsin her yere :D

    YanıtlaSil
  8. Yazıyı kontrol ettim ben zaten cevaplamadan önce.:)
    Evin 6. yani en küçük oğlu Akira, Akira'yı oynayan da Okayama Tomoki. 1996 doğumlu.
    Evin 5 oğlu Seto Koji. Satoru rolünde. 1988 doğumlu.
    Sen yanlış kişiye hayran olmayasın.:D
    Yada yanlış yeri okuyorsun.:))

    YanıtlaSil