22 Temmuz 2012 Pazar

Beklenen Sürpriz: Rooftop Prince

          Hayal kırıklığına uğradınız değil mi?:D Flower Boy Ramyun Shop 'un sonunda "Bir sonraki blog güncellememde size bir sürprizim var çingular... Bekleyin...:))" diye bir söz vermiştim. İşte o sıralar Rooftop Prince izliyordum.
Çok büyük bir sürpriz olmadığının farkındayım.:) Ama ben sevdim diziyi. Üstelik süpriz aslında Rooftop Prince değil. Nihayet benim düzenli KDramala izlemeye dönüşüm sürpriz. Sürprizin bir diğer yüzü ise Kore Günlükleri 2012 sezonunu açmış bulunması. (Nasılda uyduruk sebepler oldu.) Neyse sürprizmiz bu çingular özetle...:))


          İzlediğim ilk 2012 dizisi olma özelliği taşıyan bu yapımı ben sevdim. Herşeyden önce dizi benim tarzımdı. SBS'in fantastik temalı dizilerine bayıldığımdan mıdır nedir bilmem, bunu da seviyorum. Bence izlenemeli.

          O vakit oyuncular ile başlayalım söze... ve sözü uzatmadan direk spoilere geçelim.:))
Başrol dört oyuncu da benim için tanıdık ve sevdiğim yüzlerdi. Yoochun ile Han Ji Min sevmek normalde, benim için kötü olan Lee Tae Sung ve Jung Yoo Mi'nin sevdiğim yüzlerden olmasıydı. Çünkü dizideki rolleri gereği ikisininde sevilecek tek bir yanı yok bildiğiniz gibi.

           Öncelikle Yoochun'u övmek istiyorum biraz. Kendisinin oyunculuk performansını ilk Sungkyunkwan Scandal'da izlemiştik ve (en azından ben) çok başarılı bulmuştuk (buldum yani:)). Yoochun'u biraz kez daha takdir ettim burada. Hatta "helal sana" nidaları attım yeri geldi izlerken oyunculuğu karşısında.:)) SKK Scandal sevgimden mi bilmiyorum ama tarihi adamı oynamak çok yakışıyor canım. O ciddiyetinin altındaki şebelek tavırlar Yoochun'a çok yakışmış. Rolünün hakkını vermiş, rolü kendine yakıştırmış. Hemen Yoochun'a seslenmek istiyorum burada " Bu yolda devam etmelisin, Yoochun ssi fighting!! Her yıl bir dizi yapmaya devam et lütfen, sana güveniyoruz, romantik komedi olsun yanlız." Çok duydu, dimi?:D
          Han Ji Min ise sevdiğim sayılı bayan oyunculardandır. Dae Jang Geum, Capital Scandal, Yi San gibi birbirinden başarılı ve sevilen dizilerle karşmıza çıktı.
          Lee Tae Sung kötü adam hemde köküne kadar kötüyü oynasada ben onu Playful Kiss ve 9 End 2 Outs dizilerinden seviyordum.  Jung Yoo Mi ile Dong Yi de tanışmış ve sevmiştim kendisini ama burada herkes gibi bende boğmak, boğmak ve boğmak istedim. Yong Tae Moo ve Hong Se Na çifti kötüğünün suyunu çıkardı resmen.

          Diziyi tasarlarken "Atalarımızın şimdiki Seul'ü görse ne yaparlardı?" diye mi yola çıktılar bilmiyorum ama tarihten göçüp gelen dört adamım uyum sağmala dönemleri çok komikti. Çoha da yaverleri de çok sevimliydiler. Parmağı kesilince tuvaleti gelen ilkokul çocuğu gibi parmağı havada bekleyen velihat prens, arkaya binin deyince kamyon yerine koydukları otomobilin bagajına binen üç kafadar, yangın söndürücüye bulanmış 4 Chosonlu, trafik ışıkları gibi oradan buraya koşturan deliler gibi çeşitli uyum sağlama dönemleri beni çok eğlendirdi.
          Kocaman bir gürültü ile başlayınca dizi insan ne oluyor diye şaşırıyor önceleri. Tarihteki o sır perdesini kaldırmak için finale doğru inanılmaz bir merak uyanıyor içinizde ama ilerken o merakın yerine kalbinize bir aşk acısı çöküyor. Sizin olmayan ama çok derinlerden yaralayan...
          Senden hoşlanıyorum derken ki göz yaşları... Seni sevmemem gerekiyor ama ben kendime engel olamıyorum, püü benim duygularıma, böhüüüü diye haykırışların simgeleşmiş haliydi sanki. "Kıyamam sizee canlarım. Sizin kaderiniz birlikte olmak Allah böyle yazmış, değiştiremezsiniz. " cümlelerini kurduraca kadar çok sızlattı içimi izlerken. Yani resmen gerçekmiş gibi muamele edip, kendimi çok kaptırdım diziye. :D Hatta prensesin kötü bir insan olduğunu çözdüğünde şükürler etim Allah'a. Düşünün nasıl ciddiye aldığımı artık.:))
          20 bölüm olan dizi benim için de bir çok izleyici gibi aslında 19.da bitti. Hemde ne bitmek, bizde bittik resmen.:) Zaten Lee Gak zor bela kabul etmişti sevdiğini Park Ha'yı. Bir de böyle ayrılınca bizde kendimize gelemedik malesef bir süre. 19.bölüm beklediğim kayış koptu kısacası. Han Ji Min'den daha çok ağlamışımdır herhalde ben.:D "Kacima çohaa böhüüüüüüüü" eşliğinde tamamlamış oldum bölümü. Bu yazarlarda çok acımasız canım. Herhangi bir yerde, bir hayal gibi, rüya gibi ortadan kaybolacak korkusu yarattılar bize. Sonunda da en mutlu anlarında... ahhh diyecek kelime bulamıyor insan...


          20. bölüm olayı açıklığa kavuşturmak tatlı sona bağlamak içindi, biliyordum ama bekledğimden daha çok ağladım o bölümde de. Arka arkaya izlediğimden olsa gerek.:)) Son bölümdeki tüm komiklikler bile içimdeki acıyı silmeye yetmedi. Ve sormak istiyorum; son sahnedeki o çoha mıydı, Tae Yong muydu? ne kadar tatlı sona bağlamaya çalışırlarsa çalışınlar olmamış. Yani o çoha değil ki, sonuçta tüm anıları çoğa ile igili dimi?
Böhüüü diyerek tekrar ağlamaya başlayabilirim hemen.:))

         Dizinin sadece aşkı değil OSTları da bir o kadar güzel. Her dinlediğimde içimi yakıyor hala. Şimdi bir de Türkçe altyazısına baktım, ağlamaya ramak kaldı şarkı bitine kadar.:) Sözleri de diziye çok uygun. Baek Ji Young'un muhteşem sesi ile dinlediiğimiz After a Long Time şarkısının, erkek vokal Jo Eun 'ın söylediği After a Long Time 'ı ile birleştirilince bazı sahneler dizide beni çok etkiledi. Ali'nin söylediği Hurt ise başka bir güzellik. Mutlaka tavsiye ederim dinlemeyelere. Zaten diziyi izlediyseniz mutlaka dinlemişsinizdir ve büyük konuşuyorum sizde beğenmişsinizdir kesin.:)) Diğerleri de güzel ama bu üçünün yeri bende ayrı.
Bir de çok sevdiğim bir tema müziği var dizinin. Bu müziğin çaldığı sahneler ise çok eğlenceliydi.



          Sevdiğim bu güzel yanları haricinde beni hoşnut etmeyen noktalarda vardı tabiki. Örneğin;
* Park Ha'nın annesini bulmasını sakız gibi uzattılarda uzatlılar, içim daraldı. Gol bekleyen futbol holiganı gibi hissettim kendimi bir ara.
* Se Na'nın iyi tarafa geçmesi şimşek hızıyla oldu. Hiç samimi gelmedi bana.
* Tae Moon sonuna kadar her daim kötüydü tamamda hani bu adam kuzenini yanlışlıkla denize düşürmüştü, o noktada bir uyumsuzluk vardı gibi.
* Zenginlerde ne çok seviyor şu "squash "ı. 2005'de My Girl'de onu oynuyorlardı. Üstünden 7 yıl geçti hala aynı oyunu oynuyorlar. Bana fenalık geldi.:))
* Büyükanneleri koca çeneli, yargaracının tekiydi, ama ölünce de içim burkuldu. Ölmeseydi iyiydi çünkü bu noktada kötülüğün iyice suyu çıkmış oldu.

          Bu küçük rahatsız edici noktalar haricinde çok severek izlediğim güzel bir yapımdı. Uzun süredir böyle içli aşk izlememiş, ohh iyi oldu da izledim. Sizi Devdas kılıklar sizi, az ağlatmadınız bizi.:D

Adı: 옥탑방 왕세자 / Oktabbang Wangseja (Çatı katındaki Prens)
Bilinen Adları: Rooftop Prince, Attic Prince
Tür: Fantastik, Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: SBS
Yayın Tarihleri: 21.03.2012 – 24.05.2012
Yayınlandığı Günler: Çarşamba – Perşembe 21:55




Oyuncular:

  • Park Yoo Chun / Lee Gak - Yong Tae Yong 

  • Han Ji Min / Park Ha - Bu Yong

  • Lee Tae Sung / Yong Tae Moo

  • Jung Yoo Mi / Hong Se Na - Hwa Yong 

  • Lee Min Ho / Song Man Bo

  • Choi Woo Shik / Do Chi San 


  • Jung Suk Won / Woo Yong Sul 





OST:
Part 1 / 2012.03.22
1.
Uzun zaman sonra 한참 지나서 - 백지영 / Baek Ji Young
2. Yara 상처 - 알리 / ALi
3.
Uzun zaman sonra 한참 지나서 (Enst.) V.A.
4.
Yara 상처 (Enst.) V.A. 

Part 2 / 2012.03.29
1. Mutlu Son 해피엔딩 - 박재범 Jay Park
2.
Yara 상처 (Enst.) V.A. 

Volume 1 / 2012.04.19
1.
Uzun Zaman Sonra 한참 지나서 - 백지영 / Baek Ji Young
2. Yara 상처 - 알리 / ALi
3. Mutlu Son 해피엔딩 - 박재범 Jay Park
4. Buyongji Gölü 부용지 연못 
5. Boş 빈

6. Çatı katındaki Prens옥탑방왕세자 
7. Sınırlı 4lü 쫄쫄이 4인방
8. Seul Gezisi 서울 나들이 

9. 금소화동숙
10. Bilmece 수수께끼 
11. Uzun zaman sonra 한참 지나서 (Enst.) V.A.
12.
Yara 상처 (Enst.) V.A. 
13.
Yara 상처 (Enst.) V.A.

Part 3 / 2012.04.27
1.
Uzun Zaman Sonra 한참 지나서 - 조은 / Jo Eun
2. Gökyüzü Altında Bile 어느 하늘 아래 있어도 -박기영 / Park Ki Young
3. Adante - 지인 / JEA:N
4. Zor Aşk 사랑은 어려워 - 트와일라잇 / Twilight
5. Parlamak 비춰줄께 - 길구봉구 / Gilgubonggu
6.
Uzun zaman sonra 한참 지나서 (Enst.) V.A.
7. Gökyüzü Altında Bile 어느 하늘 아래 있어도 -박기영 (Enst.) V.A.
8. Adante (Enst.) V.A.
9.
Zor Aşk 사랑은 어려워 (Enst.) V.A.
10.
Parlamak 비춰줄께 (Enst.) V.A. 

Şu çiçek bile uzunca bir süre içimi acıttı.:))
           Selamımızı da çaktıktan sonra bir diğer dizide bulaşmak üzere çingucanlar.

 

Tüm Mümin kardeşlerimin Ramazan'ı mübarek olsun bu arada.:))

25 yorum:

  1. Yaşasııın !! :D
    O zaman senden yine güzel dizi yorumları alıcaz demektir , bu diziyide izlemek istiyodum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. mimlendin ^^ http://ifeelgoodman.blogspot.com/2012/07/2-mim-kpopun-enleri.html

    YanıtlaSil
  3. Filmi izlerken çok eğlenmiştim ama bu yazıyı okumak diziyi daha bir hoş hatırlamamı sağladı (^_^) Ben bu diziyi babam ve kız kardeşinke izledim, babam fena değil dedi, kız kardeşim ve ben harika dedik. Elbette sebebi Yoochun'du (^_^) Sonunun öyle saçma bitmesinin nedeni reankarnasyon olayı idi. Aslında o kişi hem Lee Gak'tı, hem değildi... Bu arada ben yeni bir bloggerım. Bu bloğu bana sevgili Agasshi tavsiye etti. Anlatım tarzımız gerçekten çok etkileyici ve akıcı, okurken gerçekten çok eğlendim (^_^)

    YanıtlaSil
  4. bende çok beğenmiştim bu diziyi. yazın çok güzel okuması da eğlenceliydi. hep sen bize tavsiye ediyorsun bir de ben dizi tavsiye etmek istiyorum. Wild Romance ve The King 2 Hearts ikisinide izle:)

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldin blog dünyasına. :)) Hayırlı olsun, güzel paylaşımlarını bekliyoruz.:))
    Agasshi'ye kocaman teşekkürlerimi gönderiyorum buradan hemen. Tavsiye blog olmak çok güzel bir duyguymuş, çok mutlu oldum şu anda.:D
    Övgüler için çok eşekkür ederim. Böyle güzel övgüler olunca şımaracağım diye korkuyorum açıkçası. Ama mutluyum.:)) Umarım hayal kırıklığına uğratmam.:))
    Biz alıştık zaten saçma biten dramalara. Bitmeyenini bulmak pek kolay değil.:))

    YanıtlaSil
  6. >Adsız
    Teşekkür ederim.:))
    Tavsiyeler için ayrıca teşekkürler.:)
    The King 2 Hearts izledim ve beğendim. Çünkü altında çok başka şeyler anlatan farklı bir yapım. Yakında onun hakkında fikirlerimi de paylaşacağım inşallah.:))
    Wild Romance hakkında olumsuz yorumlar okuduğumdan listeden çıkarmıştım ama tekrar düşünmeliyim sanırım.:)

    YanıtlaSil
  7. İzlemeye başladım çook güzelmiş gerçekten bloggerim böyle güzel dizileri pylaşmaya devam et bizimle !! ^__^

    YanıtlaSil
  8. Beğenmene çok sevindim Hilalcim. Koreliler böyle güzellerini yapsın bizde izleyelim, paylaşalım.:))

    YanıtlaSil
  9. Şimdi bitirdim diziyi ve hala ağlıyorum yok böyle bi aşk yok böyle bi çaresizlik :(

    YanıtlaSil
  10. Dimi? Yıkıcı bir son malesef:(
    Ama var böylesi aşk, böylesi çağresizlik.:)Bir kaç daha biliyorum ben böylesini.:))

    YanıtlaSil
  11. Ben ilk defa rastladım :)Kalbim parçalandı sanki nasıl ağladım şaşırdım kendime , ben yaşasam bu kadr ağlardım heralde :)

    YanıtlaSil
  12. Ne diziydi ama :( en çok bulmacanın çözüldüğü sahne hoşuma gitti :) Sarı ajussi çok yakışıklıı :))) MinHo oppa zaten tanıdık çoha ile mavi ajussiyi ilk kez izledim, çoha çok yetenekli ^^

    YanıtlaSil
  13. Çoha Park Yoochun yani bu demek olur ki Sungkyunkwan Scandal izlemedin, öyle mi Özlem?

    YanıtlaSil
  14. Evet izlemedim, üst üste 4 buçuk (The return of iljimae'nin son 4 bölümünü izlemedim, sıkıldım) tarihi dizi izleyince sersemledim, tuhaf hissettim :S

    YanıtlaSil
  15. Tavsiye ederim mutlaka izlemesin.:)
    Diğer tarihi dizilerden farklı bir dizi. Çok eğlenceli, benim en sevdiğim dizilerden biridir.:))

    YanıtlaSil
  16. Önce birkaç tane günümüz G.Kore'sinde geçen dizi izleyeyim, kendime geleyim :D

    YanıtlaSil
  17. komedi diye başladığım diziyi hörgürt föşürt ağlayarak bitirdim ;( park ha ile lee gak mahvettiniz beni. 300 senelik mektup, 300 senelik aşk oldu mu şimdi ;((
    ayrıca dizinin Chosun dörtlüsü muuuhhtteeşşeemmmddiii :)))

    YanıtlaSil
  18. ben en çok 300 sene geçsede seni seveceğim dediği sahneyi sevdim aynen bende komedi diye başladım ama aşk olarak bitti bayıldım :D

    YanıtlaSil
  19. Ne diziydi beeee..... Mahvettiii...
    Şimdi bunun peşine neyi beğeneceğim de neyi izleyeceğim..Zor, çok zor...!!

    Ne diziydi arkadaşş.. Uhh....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ve kaliteli bir dizi Roftoop Prince. Çok seviyorum bende...:))

      Sil
    2. Vayyy sevgili adminciğim, seni görmek ne güzel.. :)) İşe başladığından beridir bizi unutuverdin, ben de pek uğramadım, daha doğrusu sayfana uğradım da yorum yazmadım, şimdikinde de artık cevabı 1 ay sonra alırım diye düşünüyordum ki gelmişsinnn çok mutlu oldum :)) Nasılsın nasıl gidiyor yeni işin, çok zordur bilirim Allah yar ve yardımcın olsun amin.. :)


      Roftoop Prince beni benden aldııııı götürdüüüü.. O evlendikleri ve kaybolduğu sahne gitmiyor aklımdannn gözümdenn.. İçim burkuluyor.. Hele o mektup sahnesi.. O neydi öyle yaaaa..... Bambaşka hisler oluşturuyor insanda.... Bu dizi beni cidden mahvetti.. Hele o şarkılarıııııııı yok muu.... İyiki 20. bölümü yapmışlar yoksa iyice mahvolurdum..

      Şu an ise senin yazılarını ve başka yerlerde baya methini okuyunca Sungkyungwan Scandal izlemem gerektiğine inandım ona başladım.. QSD tan sonra tarihi diziler pek sarmasa da bu sardı cidden dediğin gibi var.. Bu da merak uyandırdı ben de hadi bakalım. :)

      Sil
    3. Çok severim Sungkyunkwan Scandal... Arada açıp izlediğim dizilerdendir.:))
      Çok yoğun çalışıyorum Nurcum. Öyle ki bu yorumuna bile kaç ay sonra cevap veriyorum, kusura bakma.:( İş saatlerim git gide zıvanadan çıkıyor. 15 saat çalıştığım günler var... gerisini sen düşün...:)

      Rooftop Prince'in After a Long Time şarkısı hala içimi burkar... Nasıl güzel anlatıyor dizinin duygularını, şarkının sözleri... ahhh~

      Sil