6 Ağustos 2012 Pazartesi

Mim: En Kpop Grubu?

          Altıncı mim ile karşınızdayım çingular.:)) Sevgili Küçük Filozof beni şu yazısında mimlemişti. Kendisine teşekkürlerimi sunup hemen cevaplamaya geçiyorum.
         Konumuz KPOP enleri. Üç soruya cevap vermek için çok düşündüm. Malum Suju'dan ve SS501'dan başka grupla çok içli dışlı olduğum söylenemez. Elbette şarkılarını dinlediğim birkaç grup var ama sadece dinlemek yeterli gelmedi bana. Yine de bir karar verdim zorlayarak kendimi. Ama her soruya Super Junior cevabını yapıştırmamak için zor tuttum kendimi söyliyim. Suju'yu bir başka seviyorum çünkü.:))


Soru 1: KPOP'un en yetenekli grubu?
         Kız gruplarla çok içli dışlı olmamama rağmen, kız gruplarını yeteneklerini ikinci plana itip, dış görünüşle birşey elde etmeye çalıştıkları teorisini destekleyenlerden de olsam, gerçekten yeteneğine inandığım iki isim var. Davichi ve 2NE1. Gerçekten güzel seslerini olduğunu düşünüyorum. Kanıt olarak şu iki şarkı ile sizi baş başa bırakıyorum.:))




          Erkek gruplar da ise dağıldığı halde solo albümleri ile başarı yakayan SS501 grubumun yetenekli gördüğümü söylemek isterim.
          Aynı zamanda Suju'nun da yetenekli olduğunu düşünüyorum. Koreografi yaparlar, söz yazarlar, beste yaparlar, sunuculuk yaparlar, dizi çekerler, müzikalde oynarlar, Kore'deki programların %70'de görünürler. Her yıl bir albüm... Tamam hepsi farklı yeteneklerini sergiliyor hepsini aynı yetenekte değil ama bir grup olarak birbirini bu kadar tamamlayan daha kaç grup var? Bence yetenekli bir grup. Seviyorum Suju'yu.

Soru 2: KPOP'un en kaliteli grubu? 
          Aslında kaliteli ve yetenekli sözleri benim için aynı şeyi ifade etti Kpop grupları düşününce. Ama mim gereği kalite kategorisine de Big Bang cevabı vermek istiyorum. Zira onlar dün çapınca sevenlerini gururlandırıp yeteneklerini kanıtlayan bir grup hepimizin bildiği gibi.


Soru 3: KPOP'un en içi dışı bir grubu?
          En çok Super Junior'ı tanıdığım için bana göre en içi dışı bir onlar. Çünkü ben en çok onlarla içli dışlıyım.:D ELF cikleri ile her şeylerini paylaşmayı seviyorlar. Hiç karşılaşmadığımız halde bir bakışları ile ne söylemek istedikleri anlıyoruz yeri geliyor. Ben çok takip ettiğimden olsa gerek belki de.:))
 

5 yorum:

  1. 2NE1 ve SuJu konusunda haklısın çok zevkli bir mim...Ve sona eklediğin SuJu giftine bayıldım..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Irmak, aynı düşümemize sevindim.:))
    Bende bu mimi kime paslamasam diyordum. Eğer yazmadıysan ve yazmak istersen sana paslamak istiyorum. Ne dersin?:))

    YanıtlaSil
  3. Super J.'un bir tek sorry sorry japon versiyonunu dinlemiştim çok değişik sesler olduğundan 6 kişiden fazla bir grup olduğunu anlamıştım :)
    F.T Island ve C.N Blue girmeliydi bence cevaplarının arasına. Zaten bende üç grup dinliyorum F.T, C.N ve SS501 diğer gruplar arada dizi ostlarda çıkıyor ama aralarından "aha! İşte bu!" dediğim bir tek Beast var galiba neyse çok uzattım :D Susuyorum ben :D

    YanıtlaSil
  4. Kpop deyince özellikle aklıma F.T Island gelmiyor. Popüler kültürün bir parçası olmaktan öte farklı bir tarzı var bence F.T'nin.:))

    YanıtlaSil
  5. çok güzeller :)

    YanıtlaSil