25 Ekim 2012 Perşembe

Feast of the Gods


          2012 dizilerinin izleyebildiğim kadarını izleyip sevgili bloguma hoş bir proje kazandırmak adına baş koyduğum yolda bir diğer adresim Feast of the Gods oldu.
          Bir dönem ülkemizi sarıp sarmalayan, üstünden yıllar geçtiği halde televizyon kanallarınıda temcit pilavı gibi sürekli ısıtılan Sarayın Mücevheri (Dae Jang Geum) dizisini hepiniz biliyorsunuz artık. İzlememiş olsanız bile bilmemek mümkün değil kendisini.:)) Dae Jang Geum dizisinin en sevdiğim yanlarında biri mutfak kısmıydı.
Bu diziyi izlememdeki en büyük neden işte o mutfak sahnelerini özlememdi.:)
          Kore'nin geleneksel tatlarının korunduğu Arirang'ın arka planını oluşturduğu dizi çeşitli yemek yarışmaları ile kazanma hırsları, aşağılık duygusunu, kıskançlığı ve bunların getirisi hataları ve katlanılması gereken sonuçları anlatılıyor. Dizinin türünde her ne kadar romantik komedi yazsa da, anlatılmak istenen şey daha çok ailenin önemi, kıskançlık, evlatlık hisleri, büyütmek, doğurmak, kazanma hırsı gibi kavramlar... Aşk çok ikinci planda. Yemekler dizinin süsü, Arirang çalışanları ise dizinin tuzu biberi.
           Dizi reyting sıralamasında güzel yerler edinmiş kendine. Ama bana göre bu diziye 32 bölüm çok fazla. Zaten çocukluk dönemleri sakız gibi uzayan dizi; ikinci 10 bölümlük kısmında o kadar çok durgunlaştı ki sıkıntıdan patladım. Özellikle Choi Jae Ha ile Joon Young çıkmaya başladıktan sonra dizi heyecanını yitirirdi sanki. Bir de tekrar düşmeye başlayınca bitiremeyeceğim sandım bir ara. Örneğin; Jae Ha ile Go Joon Young bir türlü ayrılamadı da, ayrıldı, ayrılamadı, yüzük parmağa girdi, çıktı. Do Yoon, Joon Young yemek pişirdi pişirdi, bir türlü yediremedi. Joon Young ailesini buldu ama kendini kabul ettiremedi, ettiremedi, ettirdi mi ki boşuna süründü sanki. Baek Seol Hee ile Ha In Joo kötülüklerine doyamadı, doyamadı vs. vs... Allah'dan imdadıma haftalık izlediğim diziler koştu da zor zar atlatabildim o bölümleri. Ama son 10 bölüm Haemil'in aşkının peşine düşmesi ile aranılan kan yerini bulundu ve severek bitirdim dizi.:))
-Spoiler-
Bu prinç keki değil, biliyorum.:)
          Geleneksel yemek izleyeceğim diye bekleyen ben, aradığımın bir tık altında bir yemek tablosu ile karşılaştım. Ama bu boşluğu Haemil ile doldurmayı da becerebildi yazarlar gözümde. Dizin en sevdiğim yanı böylece renkli prinç keki ve Kim Do Yoon'nu oldu.:)) Baştaki umursamaz tavrını ve ters cevaplarını her zaman devam ettirmesine rağmen KDramalardaki ikinci adam rolünün hakkını sonuna kadar verdi, sevdiği kızı korumak için elinden gelen herşeyi yaptı, sevdiğinin her zaman yanında oldu, yakışıklıydı, düşünceliydi, anlayışlıydı ve ikinci plandaydı. Kısacası tam bir ikinci adamdı ama bunu kıza uzunca bir süre çaktırmadı.:))
En çok güldüğüm repliklerden biri oldu.:)
Böyle diyerek kyalarımızı ortaya çıkarsa da,
böyle diyip kızı bozma konusunda da üstüne isim yoktu.:))
Buna rağmen sevdiceğinin kalbini böyle romantik bir anda çalıverdi işte.:))
Tabi ki bu sevimli hamurları yapmasının da büyük payı var o kalbi kazanmasında.:)
          Haemil'in eşsiz karakteri karşısında yazarlar daha fazla dayanamadı ve sonunda kızı kapan ikinci adam olarak drama tarihine geçirdiler karakterlerini. (Malum çok nadir bir olay bu. Benim drama tarihime geçti işte banane.:)) Bu özellikte benim dizinin en sevdiğim noktası oldu işte. Gerçi finali biraz sönük kaldı, ne gerek vardı bir sene ayrı kalmalarının ama neyse en azından benim gönlüme göre bir seçim yaptıkları için geçtiler sınıfı.:))

Ve diğer hoşuma giden sahneler;

Neden acaba? Bir düşün bakalım safoş...:)
Üçünde de aynı ifade...
O nasıl bir psikopat bakıştır öyle. Bu minişin oyunculuğunu şu sahne ile çok beğendim. Arang yazımda bunun üç katı beğeneceğim.:))
:D
Kafasına omlet yiyen bir şef...:)
Her ne kadar sahte In Joo'ya eziyet ederek mantığımı zorlasa da bu sözü ile sorumluluğunu yerine getirdi gözümde.:)
Yada Jae Ha olmaz dediğinde benim tarafımda olduğunu hissettiğimden de bu sahneyi sevmiş olabilirim. hehe:)

          Daha bahsedilesi bir sürü kısım var -malum 32 bölüm- ama hiç uğraştırmayacağım sizleri de kendimi de. Benim için en hoş yerleri yazdım ve gidiyorum. Hoş olmayanlarla ve gerisi ile uğraşmak size kalsın.:)

Not: Picasa resimleri kolajlarken site isimleri zarar gördü. Kasti bir sansürleme yoktur. 
Suç picasanın:)


Adı: 신들의 만찬 / Shindeuleui Manchan
Bilinen Adı: Feast of the Gods
Tür: Romantik, komedi,dram, yemek
Bölüm Sayısı: 32
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 04.02.2012 - 20.05.2012
Yayınlandığı Günler: Cumartesi - Pazar 21:50


Oyuncular:

  • Sung Yu Ri / Go Joon Young

  • Joo Sang Wook / Choi Jae Ha

  • Lee Sang Woo / Kim Do Yoon

  • Seo Hyun Jin / Ha In Joo - Song Yeon Woo

  • Jun In Hwa / Sung Do Hee

  • Kim Bo Yun / Baek Seol Hee

  • Jung Hye Sun / Sun Noh In



OST:
Part 1 / 17.01.2012
1. Unuttun Mu? 잊었니? - 이승철 / Lee Seung Chul
2. Seni sevdiğimden 사랑하고 있는데 - 정하윤 / Jung Ha Yoon
3.
Seni sevdiğimden 사랑하고 있는데 (Enst.)

Part 2 / 09.03.2012
1.
Bu yüzden koşuyorum 그래서 달린다 - 김태우 / Kim Tae Woo 

 Part 3 / 16.04. 2012
1. Aşkın sesi 사랑소리 - Sunye (Wonder Girls)



Diğer fotograflar için tıklayınız.

Ve son olarak "Kurban Bayramınız Mübarek Olsun çingularım...

8 yorum:

  1. bende yemek olayına hayran olduğum için izlesem mi diye düşündüğüm ama sonrasında 32 bölüm kesinlikle bitiremeyeceğim için vazgeçtiğim dizi:D
    demek 2.adamı seçti bencede bu tarihe geçmeli

    YanıtlaSil
  2. Ben konuyu ve başroldeki kızı çok sevdim :D
    Ama senin kadar sabırlı olamayabilirim ben ve o sıkan yerlerde bırakabilirim diziyi o yüzden cesaret edipte başlayamayacağım sanırım :D

    YanıtlaSil
  3. Mutfak konulu dizileri hep sevmişimdir. Bunuda en kısa zamanda izleyeceğim :D Tanıtımı çok beğendim :D

    YanıtlaSil
  4. Sonunda kızı 2.adam mı kapıyo ben 11.bölüme kadars eyrettim durdum çünkü ilk 11 bölümü hayatımda bir ilk yaqparak ing altyazılı seyrettim yani 11 bölümden çok eksiklerim var ama sonunu da söylemişsin ben de okudum o kadar bölüm nasıl dayancam bilemiyorum bence bu dizi benim seyretme listeme katiyen giremez

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir tanıtım olmus ellerine sağlık :)
    Diziyi izleme istegi uyandı, bakalım ne zaman izleyebilecegim.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim çingular...:))

    YanıtlaSil
  7. Mimlendin unniciğiim :D http://ifeelgoodman.blogspot.com/2012/10/cumhuriyet-bayram-mimi.html

    YanıtlaSil