6 Şubat 2013 Çarşamba

'K'ore Günlükleri'nin Yeni Yılı "2"

          Artık bunama ciddi ciddi beni eleme geçirmeye başladı sanırım, kendi elceğizlerimle açtığım blogcuğum doğum gününü de unuttum ya daha ne bekliyorum doktora gitmek için bilmiyorum.:))
          Evet sevgili çingular saçmalama faslını bir kenara bırakırsam... 'K'ore Günlükleri ömrümden, ömrünüzden bir yıl daha çalmış da bizlerin haberin yok.:)
          İnanması benim için hala güç olsa da buralardaki 2. yılımı da doldurdum dün yani 5 Şubat itibari ile . Çok klasik olsa da 2. yaşımızda da tüm takipçilerime teşekkürlerimi göndermek istiyorum hemen.

          Geçen yıl blogcuğuma hediye niteliğinde bir haber paylaşmıştım sizlerle bilmem hatırlar mısınız? Kim Jae Joong o saatlerde Ankara'da Türk Fanları'nın karşındaydı. Bu yılın blog hediyesi ise 2013 Gyeongju Dünya Kültür Fuarı'nın İstanbul'da yapılacağına dair hepimizin mutluluktan havalara uçuran, içimize binbir tane umut ışını saplayan haber oldu. Üstüne bir de ilk günden bizleri Music Bank ile buluşturacaları haberi verilince " O da nesi Music Bank mı düzenlenecek daha ilk festival gününden hemde... omo omo, venniri venniri... Mayaların abuk alametlerinden biri olamasın, fos çıkmasın bu da..." desemde elimizde kapı gibi sözleşme var bakanlar arasında imzalanan.
Bu gerçek yani Allah izin verirse gelecekler bu yıl. Tek tek değil topluca hemde. Düşününce bile Music Bank'ı bir heyecan basıyor içime.:)) Eminim herkesin içinden en az bir kez "Ahh orda olup yakından izlemek, dinlemek vardı. " diye geçmiştir Music Bank performanslarını izlerken. Çok içten istemiş olmalıyız ki Allah kabul etti bence.:))
          Ama asıl sorun hepimiz oraya gidip gidemeyeceği bence. Ben şimdiden gitmek için baskı çalışmalarına başladım bile. Önümdeki 8 ay da anca kıvama gelir bizimkiler.:)) Bakmayın siz 22 yaşında bunak bir unni olduğuma. Ailem beni dizinin dibinde ayırmaktan tırsıyor hala. Allah izin verirse onları kandırıp gideceğim inşallah, iki elim kanda olmadığı sürece.
Hem İstanbul ile Bursa arası bir Marmara Denizi kadar canım. :))
          Tam da bu konu üzerine dün Facebook'da dolanırken bir video ile karşılaştım. Bu yılın videosu da şarkısı da bu olsun dedim. Geçen yıl ki Kabhi Khushi Kabhi Gham'a aldığım tepkiden sonra buna da ses çıkaran olursa valla bu sefer acımam.:)) (Link olarak değil direk videoyu paylaşıyorum, nasıl sa sonunda kime ait olduğu yazıyor. Emek hırslığı olmaz diye karar verdim.:))



          Videoda fark etmiş olduğunuz üzere Koreliler'in bizi fark ettiğini anlatmaya çalışıyor. Bazı kısımların farkındalıkla alakası olmadığını düşünsemde, bazı kısımların sadece bizimle ilgili olmadığı kanısına varsam da hoşuma gitti yapılan çalışma.:) İçlerinde beni en çok şaşırtan kısım ise Shinee Onew'in Müslümanlığı araştırdığını, hatta namaz kılıp, oruç tuttuğunu yazan kısım oldu. Allah tamamına erdirsin inşallah, gerçi 2 yıl öncesinin haberiymiş sanırım, pek tamama ermememiş ama...



          Neyse bu yılın hediyelerini belirlediğime gelelim geleneksel istatistiklerimize. Bakalım 'K'ore Günlükleri ikinci yılında ne kadar ilerlemiş ve kadar geri gitmiş.:))

          * Birinci yaşını 37 kayıtlı takipçi ile kutlayan blogcuğum bu yıl sayımızı dörde katlayarak hatta onu da geçerek 153 kişiye ulaşmış. Ay nasıl mutlu olmam nasıl teşekkür etmem dimi...

          * Geçen yıl ki benim yorumlarım dahil toplamda 435 olan yorum; bu yıl 1443'e ulaşmış. Yani bir yıl 1008 yorum almışım. Ay nasıl mutlu olmam nasıl teşekkür etmem dimi...

          * İlk yılını 122 yazı ile tamamlayan blogcuğumuz bu yıl sadece 61 yazı paylaşabilmiş ki bunlardan ikisi sevgili konuk yazarımız Işıkcığım'a ait. (Not: Konuk yazarım özledik seni bilgin olsun.:)))

          * En çok okunan 10 yazı sıralaması ise şöyle bir değişime uğramış:
10-Skip Beat: Bir Anime, Bir dizi, Japonya, Tayvan ve 2 Koreli... 
 9-Secret Garden: Gizli Bahçe... Ama Ne Bahçe...
 8-Aynı Gökyüzü, Farklı Zamanlar: Queen In Hyun's Man
 7-Full House
 6-Playful Kiss
 5-Kore Günlüklerinden Öneriler....
 4-Super Junior
 3-A.N.JELL: You're Beautiful
 2-Personal Taste
 1-Boys Over Flower

          2012 yılına ait en çok okunan tek yazım Skip Beat, utanarak söylüyorum ki...:)) Geçen yıl ile karşılaştırıldığında yerini koruyan tek isim A.N.JELL iken, Boys Over Flower birinci sıraya yükselmiş, bu da TRT Okul projesinin başarı göstergesi olsa gerek. Hemen ikinci sırayı da Personal Taste kapmış ki bu da Lee Min Ho dalgasının etrafı sarmaya başladığını ifade ediyor, bence.:))

          * Bu yıl en çok yorum olan yazı 30 yorumla Kore Günlükleri'nin Yeni Yılı olsa da; ben 29 yorumla The King 2 Heart'ı bu kategorinin galibi atadım. Çok uğraştım çünkü kendisini yazmak için. :)) Geçen yılın galibi olan Can You Hear My Heart ise yerini 66 yorumla A.N.JELL: You're Beautiful'a kaptırmış.:))


     *   En çok ziyaretçi kitle listemiz ise bu yıl şöyleymiş:
 1-Türkiye 275.295
 2-Güney Kore 7.718
 3-Amerika 7.594
 4-Almanya 3.089
 5-Rusya 2.026
 6-Azerbaycan 895
 7-Fransa 806
 8-Endonezya 480
 9-İngiltere 285
10-Hollanda 455

          Her seferinde söylüyorum ama bu ülke listesi beni çok şaşırtıyor açıkçası. Nedense içimdeki ses doğru olmadığını söylüyor ama "Blogger İstatistikleri" öyle diyor. Ben onun yalancısıyım yani. :))

          * Ve bir de tasarım değişikliğine uğradık. Gerçi genelde ben sevdiğim sitelerin değişmesinden pek hoşlanmam ama kendime olunca değişiklik yapmayı seviyorum.:))

          Sayılar veriler böylede peki ben nasılım? Geçen yıl bu yazıyı yazarken pek de iyi değildim. Ama şimdi çok şükür ki mutluyum, herşey mükemmel yada eskisi gibi değil ama zaten mükemmel olsun isteyende yok.:))

          Ama içimdeki yazma isteğinin yerinde bu yıl yeller esiyor ne yazık ki. Yazmayı bırakın, izleme isteyim bile yavaş yavaş kayboluyor sanırım. İnanmazsınız elimde 10 yarım dizi var bitmeyi bekleyen. Ama bitmiyor bir türlü... Başlamak istediklerim ise işin caba kısmı:)) Yine de burada olmayı, düşüncelerimi paylaşmayı, birşeyler izlemeyi seviyorum hala. Bana göre bu isteksizlik bloggerlara bulaşan bir hastalık, yakında geçeceğini ümit ediyorum.:)) 

          Gelecek yıllarda ve gelecekteki güzel dramalarda, filmlerde, animelerde buluşmak ümidiyle... Mutlu kalın, 'K'ore Günlükleri'nde kalırsanız ayrıca sevinirim.:))

18 yorum:

  1. Nice mutlu yıllara unni! :D Bu da senin "resmi" takipçin olmadan önce takip etmemin birinci yılı. :') Gurusun guru! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe teşekkür ederim canım.^^ Hep birlikte nice yıllara inşallah.:))
      Guru mu? omo... Böyle şeyler söyleme lütfen kendimi birşey sanırıyorum sonra.:D

      Sil
    2. Unniciğim sen sanmayacaksın da kim sanacak :D

      Sil
    3. :D O kadar iyi değilim canım biliyorum, o senin güzel görüşün.:)) Teşekkür ederim gerçekten mutlu ettin beni.^^

      Sil
  2. Nice yillara diyelim :) Cok guzel degisiklikler yasamissin mutlu oluyorsun bu yuzden isteksizlige ragmen burada olmaya gayret et dedigin gibi bu sadece bir virus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... ^^ Elimden geldiğince buralarda dolanıyorum işte.:)

      Sil
  3. nice yıllara:) sizi takip etmeye yeni başladım yazılarınız çok eğlenceli farkettim ki hergün girip yeni bir yazı varmı die bakar olmusum:)emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.:)) Eğlendirebildiğime çok mutluyum.:)

      Sil
  4. Kübra ablaaa :))
    Yazını ilk yazdığında okumuştum çok da eğlenmiştim ama yorum yazmamışım nedense. Nice nice güzel yıllara , daha nice güzel yazılar paylaş bizimle ve gülelim yazılarınla birlikte . Hem eğleniyorum yazılarınla hemde hangi diziyi izliceğime karar veriyorum , senin sayende secret garden ~ 49 days gibi kaliteli dizileride izledim :)
    İsteksizlik mi ?? Omo o.O Kovarım ben o virüsü sen hep bizimle kal ^_____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hep birlikte bol dramaları yıllara inşallah.:))
      Yorumlarını her zaman beklerim canım. Ben hep kalmak istiyorum ama virüsler peşimi bırakmıyor, kovalım vallahi şunları.:))


      Sil
    2. Kübra abla yazılarını özledim nerelerdesin ? :(

      Sil
    3. Buralardayım Hilalcim, içimde küçük bir yazma dürtüsü var ama ne yazsam bilemiyorum. Yorumlara cevap verip kayboluyorum pc başından.:))

      Sil
    4. Operation proposal yorumlarını merak ediyorum mesela :) Bide reply 1997, yaa sen yazda ne yazarsan yaz okunuyo valla özledim hergün giriyorum bloga yazı göremeyince üzülüyorum :))

      Sil
    5. Yakın zamanda yazmaya çalışacağım canım Allah izin verirse. Üzülme sen...^^

      Sil
  5. Yeni yıl yeni yazılar yuppiii :D Bu fikir çok güzel ya:D yeni yılınnı kutlar bereketli yazı yılı dilerim :)O isteksizliginide camdan aşağı at :D seni bekliyenler var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep.:)) Ben atmak istiyorum da o yapıştı sülük gibi gitmiyor...:)

      Sil
    2. Sülük gibiyse yak :D sülükler sıcağa dayanamaz düşer yakandan :) bizde çare çok :) Şaka maka inşallah istegin hemen yerine gelir hemde deli gibi :D Yoksa biz ne yaparız :):)

      Sil
    3. Hehe:) İnşallah Zeynep...^^

      Sil