8 Mayıs 2013 Çarşamba

Dediği Belirsiz Yazı: Sorular ve Fikirler... "Neler Düşünmüş Yine Bu 'K'..." :)

Merhaba sevgili çingular... Nasılsınız? Nasıl gidiyor Kore Dramalar ile hayat? :)

          Son günlerde şunu fark eder oldum ki Kore fanlarında bir artış var. Boys Over Flower etkileri diye düşünüyorum çünkü BOF yazımın altına aldığım yorumları takip edemez oldum. Çok sevildi BOF Türkiye'de. Çok geç kalınmış bir sevgi bu bana göre. 4-5 yıl kadar bir geç kalınmışlık...:))

           Eee fanlar artınca benimde kaşılaştığım soru sayısı bir ara çığrından çıktı. Yoruldum inanın aynı cevapları vermekten. Toptan fikrimlerimi açıklayayımda bitsin bu çile...:))

          Günlerde haftada bir karşıma çıkan ve artık beni sinir eden bir soru var. "BOF'un ikinci sezonu çıkacak mı?" 50.ciye söylüyorumdur herhalde bilmiyorum arkadaşlar. Ama sanmıyorum da çıksın. Hatta istemiyorum da ben çıksın. Peki neden?
           Çıkmaz çünkü 2009'dan bu yana çok sular aktı o köprünün altında. Herkes aldı başını gitti. Hepsi bambaşka yollarda ilerliyorlar aynı kadroyu toparlayamazlar bir araya, mümkünatı yok. Farklı bir kadro ile yeni bir BOF çekilir mi? Evet çekilir. Bunun örnekleri var. Full House'un 8 yıl sonra ikinci sezonu çıktı. Peki kadro aynı mı? Kesinlikle değil, konuk oyuncu bile yok eski kadrodan. Tad aynı mı? Tabiki değil, nerede Full House'un o sıcaklığı, samimiyeti... İki dizi ayrı dünyanların insanı adeta... Dream High 2 çekildi hemde 1 yıl kadar kısa bir sürede. Tat aynı mı? Kesinlikle değil. Kadro aynı mı? Alakası yok... Goong nerede? Goong S nerede? Birbirinin devamı niyetine çekildiler ama ilk sezonun tadı yok kesinlikle... Bunun gibi bir çok örnek daha var. Gelen gideni aratır derler, vazgeçin ikinci sezon sevdasından bence. Böyle kabul edin ve önünüzdeki dizilere bakın derim ben. İzlenecek çoook dizi var daha. Saplanıp kalmayın bir BOF'a, zamanla daha da kaliteliler çıkacak karşınıza zaten garanti veriyorum. İzlediğiniz ilk 20 diziyi kesinlikle çok seveceksiniz. Benim öyleydi çünkü...:))

          BOF sevgisinin yanında Lee Min Ho sevgisinde bir artış var bugünlerde. Minozların sayısı gün geçtikçe artıyor ülke topraklarında. Hoş oğlan MinHo ssi, yakışıklı.... yolun başında olsa da yetenekli, her yıl biraz daha pişirecek kendini belli...

Ama...

           Geçenlerde Facebook'da dolaşırken bir soru gördüm. Kore Dramaları izlemeye başlamış yeni biri, bir soru sormuş. "Kore'nin Shahrukh Khan'ı kim?" Altında "Lee Min Ho olabilir" cevapları yazıyordu ama ben aynı fikirde değilim. Bilir misiniz sevgili çingular Shahrukh Khan kimdir? Shahrukh Khan nam-ı diğer King Khan. Bollywood'un kraldır kendileri... DDLJ filmi ile 1995'de yıldızı parlamış, karşına aldığı her hatunu bakışları, öldüren cazibesi ile kendine hayran bırakmış, eritmiş bir isimdir. Shahrukh Khan karaktere bürünmez rol yaparken, karakterler Shahrukh Khan olur. Filmlerde adı Rahul olur, Raj olur, Devdas olur, Don olur ama hepsinde yalnızca Shahrukh'u görürsünüz. Adamın öyle farklı bir büyüsü vardır işte. Bu yüzden üzülerek söylüyorum ki sevgili Minozlar, Min Ho ssi Shahrukh olabilmek için daha çok yolun başında. İkisi en azından şimdilik ayrı dünyaların insanı... Belki bir Shahid Kapoor olur ama Lee Min Ho'dan ama Shahrukh zor yani... Yine de "Kore'nin Shahrukh'u kimdir?" sorusuna benimde verecek bir cevabım var. Kang Ji Hwan...

          Tam Shahrukh Khan olamasa da (Shahrukh bir tanedir çünkü, türünün son örneği... :D) onda da vardır biraz Shahrukh'luk... Kang Ji Hwan'ı da izlerken tıpkı Shahrukh izlerken gibi yalnızca Ji Hwan görürsünüz. Bunu ancak Ji Hwan yapabilir. Bu tepki ancak ondan çıkabilir, ancak ona yakışır bu davranış diye düşünürsünüz. Tanımıyor musun hala Kang Ji Hwan'ı. Yazık çok şey kaçırıyorsunuz bence. Koşun başlayın hemen Capital Scandal'a ardından bir Hong Gil Dong patlatıp, bir filmine göz atayım edasıyla My Girlfriend is an Agent de izlediniz mi bitti bu iş! Anlayacaksınız ne demek istediğimi.:))

          Ve dizi önerileri...
Bana "onun gibi, bunu gibi dizi önerir misin?" diye sorulunca kalıyorum taş gibi. Her dizi kendine özel bence. Onun gibisi, bunun gibisi yok. Türleri aynı olan dizilerin içerikleri de benziyor. Ama onun aynısı yok yani o bir tane. Vazgeçin aramaktan aynısı... :))
          Ama kalitesine güvendiğim dizileri sorarsanız hemen arz edeyim sizlere. Tavsiyem olsun...
49 Days, The Greatest Love, Sungkyunkwan Scandal, Pasta, Capital Scandal, Dae Jang Geum, Queen Seon Duk, The King 2 Hearts, Bad Love, Coffee Prince, Queen InHyun's Man, Faith, A Gentleman's Dignity, Reply 1997, Goong (ama altyazılısı.:), My Princess, Protect The Boss, Rooftop Prince...

          Son günlerde Kore Fanlığı'ndaki artışın yanında sevdiğim bloggerlar da hep Hint Filmleri ile karşılaşır oldum. KDrama severler bu hobiyi hayatlarına yeni mi dahil ettiler yoksa hep vardı da seslerini mi çıkarmıyorlardı bilmiyorum ama bu durumdan fazlaca memnunum.:) Çünkü bir zamanlar benim uzmanlık alanım Bollywood'du. :D Aşırı sevdiğim, çok sahiplendiğim, acuvumun içi gibi bildiğim, bilemediğim yerlerini saniyeler kadar kısa sürede öğrenebileceğim sağlam kaynaklarımın olduğu bir alandı benim için. Koreliler hayatıma yerleşince kendilerini terk etmiş olsam da kalbimdeki yerini her zaman korumuştur Hint Filmleri. 10larca film arşivim, 1000lerce şarkı arşivimin bulunmakta, sayı her geçen gün artmaktadır hatta..

           Hatta ve hatta bugünlerde blogcuğumun terk ediş sebebim de yine aynı sektördür. Evet KDramaları terk ediş sebebim olan bir Hint Dizisi ile yaşıyorum bu ara. Yaşıyorum çünkü son 2 aydır sırf onları izliyorum. Eee Kore Dizileri gibi 16 bölüm değil tahmin edersiniz ki. Ama bir bölüm KDrama izlemek yerine aynı süre zarfından 3 bölüm izliyorsunuz. Bu kadar kısa süreli bölümlere, bir Hint Filminin saatler sürdüğü hesabını katınca dizinin 398 bölüm oluşuna şaşırmazsınız umarım. :) Ben şu an 302'deyim. 225'e kadar Türkçe Altyazısı hazırlandı ama ben 210 dan beri alt yazısız izliyorum ve neredeyse tamamını anlayabiliyorum. Yılların verdiği film izleme alışkanlığım nihayet meyvelerini verdi ve konuşacak kadar olmasa da anlayacak kadar ilerlettim Hintçe'mi...:D

           Yakında, hakkkındaki fikirlerimi sizlerle de paylaşacağım, Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon ekibiyle tanışmaya hazırlayın kendinizi demem o ki...:)

          Bir ne dediğü belirsüz yazımızın daha sonuna geldik sevgili çingular... mere dostlar... Ben IPKKND dünyama geri dönüyorum... Ahh Arshi... ahhh... :))

















26 yorum:

  1. Ayy inanmıyorum kaç bölümlük dizi dediiin? :D Maşallaah Hintçeni ilerletmene sevindim. Gerçi adamların Hintçesi kalmamış, İngilizceyi şiveli konuşuyorlar o kadar. Neyse sen burda varken ben hiiç Hintçe konusunda ahkam kesmeye kalkmayayım ^.^ Hint dizisini anlatan yazını sabırsızlıkla bekliyorum..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,kesinlikle katılıyorum.:) Özellikle son yıllarda arada Hintçe kelime yakalamak için çırpınıyorum adeta oyuncuların röportajlarını izlerken.:) Ama bu dizi de sadece belli karakterler İngilizce ağırlıklı konuşuyor. O yüzden işim daha rahat. Çünkü benim İngilizce bilgim ilkokul seviyesinde malesef...:(

      Sil
  2. bende anlayabiliyorum bende :) ingilizce dillerini parsellemiş olsada arada kullandıkları hintçe kelimeler kürtçe ve farsça kelimelerle çok benzer, bu da işimi kolaylaştırıyor, oralara gitsem aç kalmam yani :)
    iyi bir film izleme kapasitem ve müzik arşivim olmasına rağmen, cesaret edip bir bollywood dizisine başlayamazdım herhalde, tebrikler :)
    ve koreli aktörlerle hintli aktörleri karşılaştırmak çok yersiz, çok farklılar birbirlerinden, ben shahid kapoor'u shahruk'un veliahtı olarak gördüğümden ona da yetişemezmiş gibi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede çok farklılar, hele Shahrukh olmasına imkan yok.:)
      Mutlaka tavsiye ederim, sevdiğim bolly filmlerinin tadını buldum ben bu dizide. Gerçek aşkı anlatışı ise ayrıca güzel.:))
      Türkçe(modern olmayan Türkçe :D) ile çok ortak kelime var Hintçe de. Cümlelerin yapı bakımı İngilizce'ye benzese de anlam benzerliği için bilinç altına işliyor hemen insanın.:))

      Sil
  3. Ah ah ben de 3 idiot'tan sonra geç kalmış bir hint filmi severim :/ yavaş yavaş izliyorum filmlerini ama dizilerinden bi haberdim belki senin yazından sonra izlerim bilinmez :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2007'den beri devamlı bir Bollywood takipçisiyim. Öncesinde de tv de yakaladıkça izlerdim. Çok severim Hint Fimlerini.:) Diziyi de izlersin umarım.:))

      Sil
  4. UNNİ BENM KUZENM BOF UN İLK YILINDA BANA ÖNERMİŞTİ. AMA BEN KDRAMALARDAN BEFRET EDİYORDUM . AMA BENDE O ZAMN BAŞLASAM 4 YILLIK KDRAMA SEVERİ OLURDUM . NASİP DEĞİLMİŞ .. YIL 2013 YENİ BAŞLADIM SAYILIR. . . AMA OLSUN BLOĞUNA HAYRANIM YAZILARINI 4 GÖZLE BEKLYORUMMM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet Sedefcim, hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor insan.:))

      Sil
    2. kesinlikle noona hayatta merak ettiğim iki kişi var . biri sen birde çok sevdiğm bir kitabın yazarı ... gerçekten

      Sil
  5. Yaaa Kübra ablaa :))
    Bende Hint filmlerini çok severim , Dostana ve 3 İdiots favorilerim :D
    Ama , tabiki K-drama galip geliyo benim için . Yani demem o ki , noluuuuur K-drama yazıcıklarını da boşlama ve arayı açma . Ben öyle bağlandım ki senin yazılarına hergün mutlaka gidip bakıyorum bloga yazı gelmişmi diye :)
    Bu arada anlattığın hint dizisini de merak ettim , o yazınıda merakla bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostana benim en çok güldüğüm filmlerden biri. Abhishek Bachchan ve John Abraham'ın şahane performanslarını unutulacak gibi değil.:))
      Kdrama izlemeyi o kadar abarttım ki biraz ara vermeye ihtiyacım olduğunu anladım canım. Ama daha yazacağım çok Kdrama var, merak etme.:))

      Sil
  6. Abhishek Bachchan kesinlikle çook iyi bir oyuncuymuş , bu filmle tanıdım kendilerini :D Bunu duyduğuma da çoooook sevindim , e o zaman ben yine beklemedeyim . Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle ablacım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok bekletmemek için daha hızlı olacağım bende inşallah.:))

      Sil
  7. Peki bu hint dizisini nereden izliyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bollywoodfanatikleri.com dan izliyorum. Başka bir yerde de yok sanırım.:)

      Sil
  8. Canım seni takip etmeye başladım bende kore hayranıyım :)) benim sayfamıda takip etsen gerçekten sevinirimm ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Kore fanını bir Kore fanı olarak takip etmeliyim elbette.:))

      Sil
  9. aYYyYY cok sevindim bu diziyi izlediğine cünki benim ilk internet dizim uykusuz kalışlarım hayranıyım bu dizinin benim herşeyim bu dizi desem asla abartmam yane :D Arnav Khushi diorum başka bişy diemiorum baştan sona iki üç kez izledim ve hala ara sıra sevdiğim sahneleri izliorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe... Arshi bilen biri inanamıyorum. Yoldaşımı bulmuşum gibi hissetim şuan.:D Diziyi bitiremedim ben henüz. Ama dizinin alt yazı ekibine katıldım senkron yapıyorum. Normalde asla sabredemeyeceğim birşey ama Arshi sayesinde seve seve uğraşıyorum. Ahh birde Shyam'ın olduğu bölümler bana denk gelmese...:))

      Sil
  10. Ahaha SHyam ı sevmm kendisini ama Anjali yle cok yakısıolar bnce dizide boy pos ii bnce .d Ama kimse Arnav olaaamazz .d Bi de bi ara ceviri yapmaya calısıodum ama yapamadım tabe .d Meccbur orijinal bulup altyazısız izlemiştim öyle bile keyif aldım sonra İngilizce altyazıyla izledim flan yane Arnav için yapmıcagım şey yoktu bağımlıydım resmen su an atlattım ARnav Sendromunu zor oldu ama :)Cast cok ii bi dizi izlemeyen güzel ve gerçekçi bi aşkı kaybeder diorum .. . Ayyy 111.bölüm enfesti oof of diorum daha ne diyim :)Hatırlıorum depreşiorum .. .:) Ayrıca khushi yane Sanaya gerçek hayatta evlenmiş sevgilisyle üzüldüm ya halbuki Arnavla cok yakııolardı gerçi Baruncum tatlım oda evliydi ve hala evli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala bitirmiş değilim diziyi. Sinire sinire izliyorum bitirmeye kıyamamıyorum. :/ Türkçe altyazılı bölümler bitince bende orjinalinden devam etmek zorunda kaldım. Ana Hintçem gelişti inan yarısı anlıyorum bölümlerin.:)
      Aşkın gerçek hali... hele o henüz evlenmedikleri bölümler... hem birbirlerinden nefret edip hem kalplerine söz geçirememeleri ahh...
      111. bölümü kaç kez izledim hatırlamıyorum bile.... jadu hai nasha hai... bende büyülendim sanki onlarla o an... hehe:D
      Bir de 170'inci bölüm yok mu..? teri meri meri teri prem kahani hai mushkil... sanki şarkı ikisi için yazılmış... o nasıl danstır! Şarkıyı biliyordum Bodygaurd filminden ama o dansı izledikten sonra adeta şarkının değerini arttı gözümde.:))
      Sanaya ne zaman evlenmiş en son sevgililer diye duymuştum sevgilisi ile ben. (Biraz garip bir cümle kurdum ama anlamışsındır eminim sen.:)) Shahrukh ile Kajol'dan sonra en çok yakıştırdığım çift Arhsi.:))

      Sil
    2. Aslında tam emin değilim ama bi sitede Google translate göre o çevirmişti .d düğün çanları çalıyor 2013 15 mayıs evlencekleri ve düğüne sadece yakın dosları gelicek falan yazıyodu sevgilisiyle pek yakısmıolar Mohit (sevgilisinn adı)i gözüm tutmadı :d
      Kimya denen bişy var ve kimyaları acaip tutmus söylememe bile gerek yok :D Benim gözlemlerime göre .d bnce gerçek hayatta bi elektirk oldu aralarında yaa cünki birbirlerine nassıl bakıolar yaa olamaz böyle bişy son bölümlere doğru hele oof oof yane :) Ah Barun Ah diorum .. ama yani bnce dizi gerçek oluyoduda Barun gitmiş diziden zaten neymiş karısı kıskanıyomuş öyle duydum .f okudum .. Ben olsam catlardım az bile kıskanmış ALLAH yardım etsin o kadına daha coook kıskanır cok .d Sende gidip gül gibi adamla evlenmeseydin be kaardeşiiim.d bırak adam bekar takılsaydıda bari vicdanımız sızlamadan hayaller kursaydık .d Teri meri olayı benide yıktı geçti zaten of of ben o dizi için olan bi şarkı sanıodm cnki sarkı onlar için yazılmış gibiydi vallahi .d Salman khanın filmini izledim ne alaka kel alaka sarkıyla film yine yapmış saçma ama komik bi film işte .d sanaya ile barunum bi film çeksede izlesek yahuuu ..d ama sanmam artık onlar bi araya gelmez bnce .. . Shahrukh Kajol zaten mikemmel :) ya bide Arnav dan etkilenmicek kadın varmı .d Sanaya bnce cok ballı başka tabir bulamadım ancak ballı oluo bu durumda cnki .d adamla dizidede olsa aşk yasıo be .d bu ona hayatı boynca yeter .. .

      Sil
    3. Haha beni çok güldürdün Burcu. Söylediklerine harfiyen katılıyorum. Resmen benim düşüncelerimi yazmışsın. Barun şu ara film çekimleri ile uğraşıyor ve bence film sektörüne girip dizileri bırakınca hata yaptı. Çünkü insanın karşına her zaman kaliteli bir film gelmiyor. Hele şuan üzerinde çalıştığı projenin ne konusu beğendim, ne başrol kızını beğendim. Öyle başarılı bir diziden sonra daha kaliteli bir yapımda olmasını isterdim. Beni menajer edinsin en iyisi. :D Ben ona ne Devdaslar ne Veer Zaaralar ne Jodha Akbarlar ayarlarım. Bir numara yaparım onu Bolly'de:D Sonra da Aamir 'in karısını bırakıp Kiran'ı aldığı gibi Barun da beni alır :D İçimdeki Arnav canavarını uyandığı şuan, geçtim yine saçmalama moduna...^^

      Sil
    4. =)Barun filmlerde cok yol katedemez bncede cünki bir Aamir bir Shahrukh olabiliceğini yada onlar kadar yetenekli oldgunu düşünmüorum yetenekli ama okdr deil bnce kbakma Baruncum ask başka iş başka xd Gül gibi diziyi bırakıp gittin haala çekemedin su filmi .d ah ah Aamir dednde bn fena hayranıyım Aamir Khanın karısına gelince resmen adamın zaafını kullanmış evlenmişler gözüm tutmadı o kadını alttan pazarlıkçı.d bi röportajlarını okumustmda bi garip demeçler vermiş yok evlenmeyi düşünümodum bi an oldu falan filan zaten birlikte yaşıolarmıs hiç yakıştıramadım Aamire gözümde farklıydı .d olsun ama yinede kızmıorum ona kadın oyuna getirmiş .d Ayrıca ben Barunu film çekmek için sırf bu nedenle gitiğini düşünmüorum cok isteseydi filmide çekebilir dizide de oynardı sezon finalleri tatilleri oluodur illaki yemezler Barunum .d

      Sil
    5. Hehe Burcu çok güldürüyorsun beni yorumların ile.:))
      Kiran'ı gözü tutan var mı zaten? :))
      Haklısın kesinlikle yemezler yani Barun, Hindistanda adamlar bir yılda kaç film çekiyor? Sende pek ala idare edebilirdin ikisini.:)
      Lakin ne desek boş olan oldu artık.:/ Bir ara Hindistanda ikinci sezon çıkacak diye bir haber yayılmış ortalığa sonradan ikinci sezon değil, dizinin 2.tekrarı yayınlanacağını açıklanmış Star.
      Biz Arshi severlerde bir proje olsa da bir araya gelseler diye bekleriz bundan sonra ama ümit %5 kadar az...

      Sil
    6. Bncede az hatta olanaksız ama para her kapıyı açar .d diomuşum:) Barunun filmi eylülde vizyondaymıs ayrıca bi film daha cekiomuş vee filmde Anjali de olcakmıs 22 yards mış filmin adı .d Zaten bi daha Sanaya yla oynarsa kesin boşanır ahaha .d o yüzden oynamasa daha ii .. .yazzık gönah evliliği bozulmasın .d A h ah Barun bir ateşe attın bizi diorum başka bişy demiorum fazla eskitmesin oo Maşşlh güzelim yüzünü hemen ceksin filmlerini gerci onun yane yaşlandıkca daha bi karizma olcagını düşünüorum oda ayrı bir konu :) bu arada :) gurmeet te vardır bilirmisin onu onuda severim oyunculuğu bnce baya ii onu Sanaya ile bi dizide görmek isterdim ama o gidio abi nerde evli dul kadın yane dizilerdeki hikaye böyle oluo ona asık olur onla evlenir yazık ediolar adama tamam BİRRR Barun olaamaz ama oda fena deil lütfen adam gibi bi dizide oynatsınlarda izleyelim yahuuu :) Gerci şimdi diosundur KHuSHİ ARnaV ama barunda cok nazlı cıktı o yüzden yoksa ikisini birbirlerinden baskasına yar etmezdim ama gercekler acı ben napiiim .. :)

      Sil