16 Haziran 2013 Pazar

Kuragehime

          Merhaba sevgili çingular, farkındayım ki bu ara aşarı derecede düzensizleşti buralar, yaptığınız yorumlarda olmasa hiç hareket olmayacak blogda. İzlediğim bir çok şey olmasına rağmen hiç birini yazamadım buralara. Üstelik içlerinde çok beğendiğim yapımlar olmasına rağmen. Öyle uzun zaman girdi ki araya izlediklerimi unuttum inanır mısınız?

İşte onlardan biri "Kuragehime"...

 
          Denizanası Prenses anlamı gelen, İngilizcesi de "Princess Jellyfish" olan animemiz 11 bölüm kadar kısacık şahane bir yapım. Kendisi her anime gibi aynı isimli mangasından uyarlanma. Manga 2008'den beri yayınlamaya devam etmekte. Animemiz ise 2010 tarihli.


          Kendilerine Amar ismi takan otakularının yolların kesiştiği bir evde birgün bir tikinin düşmesi ile başlayan eğlenceli bir anime Kuragehime. Sadece Amarların değil bence içindeki her karakterin ufak çaplı birer otaku olduğu bir anime aynı zamanda. Otakuların dünyasında bir parça kendinizi bulacağınız, otakunun ne demek olduğunu daha güzel anlayacağınız, sevdiğimiz şeylerin bizi nasıl birer bağımlı haline getirdiğini eğlenceli bir şekilde izleyeceğiniz bir anime.:)) Erkek prensesi ile otaku kız kuruların maceralarını severek izleyeceğine inandığım bu romantik komedi tadındaki iki kez izlediğim animeyi sizlere de tavsiyemdir sevgili çingular...


          Ancak animenin çok kötü bir özelliği var ki o da 11 bölümcük olması. Final olarak çok da boş yarım kalmışlık hisse bırakmasa da arka plandaki bir sürü soru işaretine sebep oluyor anime. "2. sezon yok mu böhüüü " modunda hemen bir arayışa geçiyorsunuz ama nafile. İkinci sezon yok. Karakterlerin tanıtıldığı 4 bölüm OVA var ancak o da tahmin edersiniz ki yetersiz. Hemen mangaya sarılmak istiyorsunuz ama çevirisi de yok el makhum ümidinizi kesiyorsunuz; belki 2. sezon çıkar, olmadı biri mangaya el atar avantusuyla. Buna rağmen yine de animeyi izlemenizi tavsiye ederim. Taş çatlasın 2 gününüzü alır. Bu eğlenceden mahrum kalmayın derim. Bir şeyi iki kez kolay kolay izlemeyen ben bile iki kere izlemişim düşünün.:))

11 yorum:

  1. Eğlenceli birşeye benziyo , belkide ilk animem olur kendileri :))

    YanıtlaSil
  2. eneee 11 bölümcük mü? :)) izlerim ki ben bunu :) tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Yuppiii yeni yazı gelmiş :)) Anime izlemek istiyordum ama hangisiyle başlasam karar verememiştim, sanırım artık belli oldu :) 11 bölüm olması da güzel çabucak bitiririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hayal kıraklığına uğramazsın ama uğramayacağına eminin gibiyim.:)

      Sil
    2. Bende uğramayacağımı düşünüyorum sen tavsiye ediyorsun çünkü ;) Ayrıca çoğu dizi hakkındaki düşüncelerimiz aynı gibi nerdeyse sen beğendiğine göre bende beğenirim..Şu aralar izleyecek vaktim yok ama vakit bulur bulmaz hemen başlayacağım inşaallah..1 günde bitiririm ben onu :D

      Sil
    3. O zaman izledikten sonra yorumlarını bekliyorum.:)

      Sil
  4. Unni ben hic anime izlemedim .. Guzel mi sence yoksa diziler daha mi guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan dünyasında pek mümkün olmayan mimiklerle oklar ile çok eğlenceli oluyorlar. Hepsinin yeri ayrı ama eğlenmek için animeleri tavsiye ederim.

      Sil