27 Haziran 2013 Perşembe

Salamander Guru

          Kore Dramalara başladığımdan beri sitcomlarda hep gözüm kalmıştır. Sitcom eşittir komedi olması gerekirken her yapım o beklenilen başarıyı elde edemez bir türlü. Öyle ki bazı sitcom sandıklarınız ruhunuza fenalıklar bastırır. Bunun bir örneğini Harvet Villa ile yaşayıp pişmanlığa uğraşmış biri olarak söylüyorum ki sırf böyleleri yüzünden diğer sitcomlara el atmak istemezsiniz. Yine de bir cesaret edip bir sitcom daha mıncıklayayım dedim. Neyse ki bu sefer hayal kırıklığına uğramadım.

          2012 sezonun kısa dizilerinden biri olarak sayılabilecek Salamander Guru iki kaçak hırsız, bir gizem peşindeki teknolojik suratsız oğlan, bunak bir falcı ve tüm bunların içine düşmüş kaçık bir polisin çevresinde geçiyor. Dizi sitcom olmaktan çok yıldızlar geçidi gibi. Konuk listesi o kadar kalabalık ve dolu ki dizinin en sevilesi yanı olu veriyor zamanla.

          Aslında ilk başlarda gayet sıkıcı hissetmiş olmama rağmen, zamanla çok sevdim diziyi. Bunda konuk oyuncuların etkisi, kurgunun başarılı olmasının payı çok büyük. Bu özellikleri ile dizi beklediğim üstünde bir dizi haline geldi özetle...:)

          Dizinin izlenmesine büyük payı olan isimleriden biri de Min Ho. Çok Shinee fanı sayılmam sizinde bildiğiniz gibi. Grup olarak bildiğim, üyelerinin kim olduğunu bildiğimden öteye gidemez Shinee bilgim. Minho ile resmen tanışıklığımız abartmıyorum Beautiful You ile olmuştur hatta. Ama ben Min Ho'yu Salamander Guru da daha çok sevdim. Ve kız kadar güzel yüzüne bir kez daha hayran kaldım diyebilirim. Nasıl bir güzelliktir, o sevimliliktir Ya Rabbi... öhömmm... neyse... Dizi de bir sarhoş halleri vardı görmeniz lazım derim ben. Sırf bu sebepten bile izlemeli Min Ho hayranları. Onun dışında. Çok özel yani olmamasına rağmen ben diziyi sevdim ve karakterleri sahiplendim. İzlerken başlardan sıkılsam da sonradan eğlendim. İzleyip izlememek ise sizin tercihinize kalmış.

          Ve son bir uyarı ilk bölümleri oranla son bölümler daha güzel... Başlayacaksanız sonuna kadar sabredin derim, pişman olmazsınız sabretttiğinize.:))

         Bu arada unuttuğum ve hemen eklemek istediğim birşey var. Dizinin OSTlarından Saranghanda 'yı mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim. Ben çok sevdim, sözleri de çok bilindik kelimelerden oluşuyor. Bir gün çeviririm belki bizler için.:))


Adı: 도롱뇽도사와 그림자 조작단 / Dolongnyong Dosawa Geulimja Jojagdan
Bilinen Adları: Salamander Guru, Salamander Guru and the Shadow Operation Team, Salamander Guru and the Gang
Tür: Sitcom
Bölüm Sayısı: 10
Yayınlandığı Kanal: SBS
Yayın Tarihleri: 27.01.2012 - 30.03.2012
Yayınlandığı Günler: Cuma - Saat 23:00

Oyuncular:
  • Oh Dal Soo / Seon Dal

  • Im Won Hee / Won Sam

  • Choi Min Ho / Min Hyuk

  • Ryu Hyun Kyung / Kyung Ja

  • Lee Byung Joon / Bum Gyu
 

Salamander Guru OST
1. Defter 노트북 - 에이트 8Eight
2. Defter 노트북 (Enst.)
3. Seni Seviyorum 사랑한다 - 써니힐 Sunny Hill
4. Seni Seviyorum 사랑한다 (Enst.)
5. Bekliyorum 기다린다 - 조현아 Jo Hyun Ah
6. 기다린다 (Enst.)

14 yorum:

  1. İndirip henüz izleme fırsatı bulamadığım dizilerden biri. Fırsat bulunca izleyeyim :)

    YanıtlaSil
  2. olleyy yeni yazııı unni :D bu aralaar sık giremiyorsun sanırım ..:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son üç gündür güncelliyorum aslında canım, son 6 aydır en sık girdiğim günler bu günler yani:D

      Sil
  3. Güzel bir diziye benziyor birdo Min Ho'muz olunca tadından izlenmeyecek gibi dizi arıyodum bu iyi oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Min Ho var diye şöyle bir göz gezdirdiğim ama hiç hoşuma gitmeyen bir sahneyle karşılaşıp, Lee Byung Joon'unda oynadığını öğrendikten sonra izlemekten vazgeçtiğim dizi(o sıralar Faith'i seyrediyordum ve o adamı görmeye tahammülüm yoktu o kadar sinir olmuştum :D)..Bu yazıdan sonra izleme listeme tekrar ekleyeceğim galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun sayesinde bende az kalsın bırakacaktım diziyi ama burada sevimli bile sayılır kı ajusshi.:)

      Sil
  5. Çingumm benim acilen bi komedi izleyip kendime gelmem gerek. Bana önerebileceğin bi dizi var mıı ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komedi diyince aklıma The Greatest Love gelir her zaman.:)
      Rooftop Prince, Protect the Boss, A Gentleman's Dignity, Big(finali berbat olsa da ben çok eğlendim.), Arang(ilk bölümleri), Ohlala Couple, Lie to Me, Coffee House(ilk 10 bölüm), Pasta, Secret Garden, You're Beautiful, Gumiho, Hong Gil Dong, Sungkyunkwan Scandal, Capital Scandal diğer eğlendiğim diziler ama çoğunun ağlatma potansiyei vardır son bölümler yada saçmalama potansiyeli...
      Tam komedi olsun diyorsan Hanazakari No Kimitachie ve Gokusen serisini tavsiye ederim. Yalnız JDrama bu ikisi...:))

      Sil
  6. Çoğunu izlemiştim zaten ama dediğin gibi tam bir komedi istiyorum ve o yüzden Gokusen'e bir giriş yapıyorum.Malum Hana Kimi'den sonra Japonya'dan komedi dalında pek bir ümitliyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hana Kimi'nin üzerine komedi tanımıyorum ama Atashinchi no Danshi de çok eğlenerek izlediğim bir Jdramadır, tavsiye etmek geldi içimden.:))

      Sil
  7. Onu da izledim çook hoştu:) Bu Japonlar absürd komediyi iyi yapıyorlar :D

    YanıtlaSil