29 Temmuz 2013 Pazartesi

Oohlala Couple


İnsan berbat bir hayat yaşayacağı ihtimali varken niye evlenir? Başkasının annesi ile babası ile anlaşamama, onların elinden eziyet çekme ihtimali varken, eşinin kendini aldatabileceği, yarı yolda bırakabileceği, söylediği herşeyin yalan olabileceği yada birgün sevginin bitebileceği ihtimali varken neden evlenir?

Dünyada bir kişinin onun yanında olduğunu bilmek, dünyada bir kişiye sığınmak, dünyada bir kişi ile yaşayarak yanlızlıktan kaçınmak için evlenir. Paylaşmayı sevdiği için evlenir insanoğlu, hayatını paylaşabilmek için sevdiği ile... Evlilik bu yüzden ihtiyaçtır. Hayvansal değil, iç güdüsel değil sadece insanlıktan ihiyaçtır yola devam edebilmek, nefes almaya devam edebilmek için...

Yine de sonuç çoğunlukta tam tersi olur. Evlenince insanlar birbirlerine daha da yabancılaşır. Evliliği garanti olarak hissettiklerden kaybetme ihtimalini akıllarınadan geçirmeden en çok dünyada tek ihtiyacı oldu insana hor davranır...

Bu varsayımlarını arka planına alarak kocasının ihanetini kendi evinde gözleri ile gören ve boşanan bir kadın ile başlıyor hikaye. Bir aile dramı havasında...

Oysaki sömürge döneminde geyşa olan kadın ile özgürlük savaşçısı Koreli'nin imkansız aşkı ile başlıyor kaderleri. Birbirlerini seven aşıklar savaşa yenik düşüp, ayrı kalıyorlar dram vari. Sonraki hayatlarında ise karı koca olarak doğarlar kader bu ya... en romantik bağı ile.

Ancak adam her zaman hindir, tipik bir erkek gibi... Modern 2012 de aynı hinlik ile karşılaşan kadın boşanmakta bulur kırılan kalbi deva. Ancak kocasını hala sevmektedir. Bunun üzerine akıllansınlar ve tekrar eski evli hallerine dönsünler diye ruhları yer değiştirilir, en fantastik şekilde...

Bir ev kadının çektiği çile, kocanın kendini yanlız hissedişi, ihanet, kayınlık gibi konuların işlendiği şahane bir komedi dizisi olarak geliyor karşımıza Ohlala Couple... Evet komedi, yanlış yazmadım, yanlış okumadınız.:))


Hani biz -en azından ben- içinde her türü barındıran dizileri pek seviyoruz ya işte bu da tam benim sevdiğim gibi her tarzı barındırıyor.:)) Dram ile başlıyorsunuz, fantastik romantik komedi oluveriyor bir an da hava, hemen arından melodrama bağlayıp, mutlu bir son ile tatlıya bağlıyorsunuz işi.
 

 


Dizinin beni kendine bağlayan yanı komedisi ve oyuncuların mükemmel performanslarıydı. O kadar eğlenceliydi ki benimle birlikte annemde izledi diziyi. Belkide annemle paylaşmaktan diziyi, hergün yavaş yavaş merakla izlemekten olsa gerek biz çok sevdik anne-kız.

Shin Hyun Joon ssi ile ilk karşılaşmamız Kiss Me, Kill Me filmi ile olmuştu. Filmi beğenmemiştim ama Shin Hyun Joon'un oyunculuğu fena değildi. Ohlala Couple ile benden 10 puan aldı. Hayran kaldım oyunculuğuna bu kez. Bridal Mask'ın çok metini duymama rağmenhenüz izlemedim ama izlemema en büyük sebep o olacak kesinlikle.:)

Kim Jung Eun ssi ile ise ilk Le Grand Chef 2 filmiyle karşılamışız yıllar önce, şimdi fark ediyorum bende. Ama Oohlala Couple ile öyle güzel bir performans sergilemiş ki ben çok takdir ettim kendisini. İçinde resmen kaba saba bir erkek yaşıyor gibiydi. Her sofraya oturuşumda aklıma geliyor kocası gibi masaya oturuşu hala...:))

İki başrol oyuncu öyle güzel bir oyunculuk koymuşlar ki ortaya... Yan karakterlerin özellikle Han Jae Suk ssinin oyunculuğu çok basit kalıyor bazı sahnelerin onların yanında. Hele iki başrolün ağladıkları bir sahne vardı karşılıklı, benimde gözlerim doldu, oyunculukları bir kere daha tavan yaptı gözümde.:)






         Ayrıca ikisinin gözümde çok yakışan sevimli bir çift olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. :)









Adı: 울랄라 부부 / Woollalla Bubu
Bilinen Adları: Oohlala Spouses, Oohlala Couple
Tür: Romantik, komedi, fantastik, aile
Bölüm Sayısı: 18
Yayınlandığı Kanal: KBS 2
Yayın Tarihleri: 01.10.2012 - 27.11.2012
Yayınlandığı Günler: Pazartesi - Salı 21:55

Oyuncular:
  • Kim Jung Eun / Na Yeo Ok

  • Shin Hyun Joon / Go Soo Nam

  • Han Jae Suk / Jang Hyun Woo

  • Han Chae Ah / Victoria Kim

  • Byun Hee Bong 

  • Narsha


Ohlala Couple OST
1. Bana Gel 내게 와줘 - Sunye(Wonder Girls)
2. Bana Gel 내게 와줘 (Enst.)
3. Yaşadığım Yerde 내가 살아갈 곳 - Sung Si Kyung
4. Kıriun Saram 그리운 사람 - Sung Si Kyung
5. Mutsuz İlişki 슬픈인연 - Kim Jung Eun
6. Seni Seviyorum 사랑해서 - Kim Seung Jin
7. Seni Seviyorum 사랑해서 (Enst.)

8 yorum:

  1. Çok merak ettim, başlamak için sabırsızlanıyorum! ^.^

    YanıtlaSil
  2. Aslinda afisi pek gozum tutmadigindan izlemeyecektim bu diziyi, ama oyle bir anlatmissin ki, aksam ilk is Ohlala Couple a basliyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni en çok afişi meraklandırmıştı oysaki. Çok dört dörtlük bir yapım değil, ortalama bir dizi sayılır ama ben severek izledim.:))

      Sil
  3. Aynenn bende afişten dolayı başlamayanlardanım diziye :D Ama öyle bi anlatmışsın ki kübra abla acayip merak ettim bende en kısa zamanda başlamak istiyorum bu diziye ~ ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiş bir tek ban güzel göründü herhalde. İnşallah sizde benim kadar seversiniz Hilalcim. En azından ruh değiştirdikleri kısımlar çok eğlenceli... :)

      Sil
    2. Bi secret garden havası seziyoruum :D Seveceğime çook eminim tam benlik bi dizi hepsi bir arada :D Bu arada yeni yazı için çoook teşekkürleeer bunu demeyi unutmuşum hihiihih :D

      Sil
    3. Dizi 20 bölüm yarısı Secret Garden havasında, diğer yarı melodram aslında. Ama ben sevdiğim her halini, bir çok mesaj veriyor dizi anlamak isteyene.:) Umarım sende seversin benim kadar canım. İzleyince mutlaka düşüncelerini paylaş benimle.^^

      Sil