13 Ağustos 2013 Salı

Samurai High School

          Sevgili Filozofcuğum taa fii tarihinde bana önerdiği bir Japon dizisi ile karşınızdayım bu kez sevgili çingular... Kendisine kocaman teşekkürlerimi göndermek istiyorum ve izlemekte çok geç kaldığımı da utanarak itiraf ediyorum.

          Samurai High School deyince, Gokusen'i düşünerek aklıma samurailerle dolu bir okul gelmişti benim, oysa sandığımın tam tersi fantastik bir drama ile karşılaştım.

          17 yaşında neredeyse bir çok lise son sınıf öğrencisinin başına gelen kararsızlık, hayat mücadelesine başlamadan yılma, ne yapacağına karar verememe, geleceğini şekillendirecek hayal eksikliği çeken, fazlaca korkak bir lise öğrencisi Mochizuki Kotaro'nun içine birgün 400 yıllık cesur bir samuray'ın ruhu kaçarsa neler olur derseniz. Herşeyden önce komedi olacağı kesin.:))

          Ama beklediğiniz komedinin yanında bir çok ders verdiği de aşikar anlayana. Benim için tren çoktan kaçmış olsa da özellikle lise öğrencilerine rehber olabilecek güzel bir dizi...:)

          Ben beklentimi aşırı yükselttiğimden, düşündüğüm kadar yerlere yatıp,gülmedim ama beklemediğim kadar da etkilendim. Bağlayacı yer yer heyecanlı acayip sevilesi bir yapımdı. Yerlere yatırmasa da çok eğlendim izlerken ve çok çok sevdim diziyi. İki günde bitirdiğim için üzülüyorum açıkçası ama hiç sıkmadan bağlandığım içinde mutluyum.:))

          Herkese tavsiyemdir benimde demek istiyorum ama beğenmeyen olur, gelir çemkirir diye korktuğum için kişisel tercihinize bıraktım gitti bu diziyi de...:))

- Spoiler-


          Samurayı çok sevdim, öyle ki lise öğrencisinden daha sevimliydi, süper karizmaydı.:) Bir insan hem ezik hem acayip karizmatik tavırları sergileyebiliyorsa oyunculuğunu takdir etmek gerekir. Miura Haruma bir şarkıcı olarak oyunculuğu ile gözüme girdi. Kendisini bir çok kişi Gokusen 3'den severken, ben henüz 3. sezonu izlemediğim için bundan mahrum kaldım. Ama pişman değilim.:) İzlerken diziyi gözüm sürekli ısırdı bir yerden ama nereden... bakıyorum dizilerine hiç birini izlememiş. Meğer ilk tanışıklığımız Kimi Ni Todoke filmi ile olmuş. O zamanlar "aman bu çocuğun neyini bu kadar beğeniyorlar" diye bir düşünce vardı aklımda. Şimdi neden beğendiklerini anladım. Benimde favorim artık kendileri.:)) Bir çırpıda izleyebilirim tüm dizilerini.:)

           Shirota Yu'ya da iyice alıştım, 3. izleyişim. Hala Hana Kimi'de itici görünse de, diğer yerlerde çok sevilesi itiraf ediyorum. Bir insanın oynadığı karakter çok önemli bir kez daha gördük. Yine de oyunculuğunda bir tık eksiklik vardı sanki burada, belki de iri görünüşüne olduramaramadım korkaklığı, bilemiyorum.:D


          Lise öğrencisinin samuray ile renklenen hayatının yanında, samurayın hayatı ne kadar acıklıydı... yazık... Karısını çocuğu ile birlikte geride bırakıyor, iç savaş için diyorlar ama bence bir hiç uğruna. Çünkü savaşlar saçmalıktan başka birşey değil, hangi dönemde olursa olsun...
           Ardındaki şiirde ne kadar manidar bunu da final samuray sahnesi ile daha da idrak etmiş olduk... Az kaldı ağlayacaktım...:)

Adı: サムライ・ハイスクール / Samurai High School
Tür: Fantastik, Komedi, Okul
Bölüm Sayısı: 9
Yayınlandığı Kanal: NTV
Yayın Tarihleri: 17.10.2009 - 12.12.2009 (Cumartesi 21:00)
OST: Kodoku no Taiyo - Monobright
Oyuncular: 
  • Miura Haruma / Mochizuki Kotaro


  • Shirota Yu / Nakamura Tsuyoshi

  • Watanabe Anne / Nagasawa Ai



Dizinin şarkısı da pek güzeldi kendisi gibi...

7 yorum:

  1. Bu bloga ilk yorumumdu sanırım Samurai High School. Ne kadar çok zaman geçmiş böyle~ :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ne kadar hızlı değil mi?:) Çok geç kalmış olsam da izlediğim için sonunda çok mutluyum. Bir kez daha izlemek istiyorum hatta. Tekrar teşekkür ederim.^^

      Sil
  2. Paylaşımın için teşekkürler, okuduklarımdan sonra hemen izlemem lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dizi listesi hazırladım sırayla izlemediklerime başlayacağım, tavsiyen var mı ? :)

      Sil
    2. Birden sorunca aklıma tavsiye edecek dizi gelmiyor, daha doğrusu izlediklerim arasından seçim yapamıyorum.:)

      Sil
    3. haklısın :)
      en iyisi ben dizilerin hepsini izleyeyim:)

      Sil