17 Eylül 2013 Salı

Nail Shop Paris

          Sizleri uzun süredir JDramalarla havadan sudan yazılarla oyladığımın farkındayım. Kore Dramaları paylaşmıyorum demek onları izlemekten vazgeçtim demek değil, tahmin edebileceğiniz gibi.:)

İzleme Listemde 101 sırada yer alan Nail Shop Paris ile sizlere bir süpriz yapmak istedim bugün...:))

          MBC Queen kanalında yayınlanan 10 bölümlük mini bir dizi Nail Shop Paris. KDramalar da ne kadar klasik olursa olsun çok sevdim iki konu vardır. Biri fantastik hikayeler; ruh değişimleri, gumiholar vs., diğer ise oğlan kılığına giren kızlar. Bu iki hikayeyi izlemekten daha zevklisi yok benim için.:) Bir suoju manga, harem manga tarzında, erkek fatmanın etrafındaki tüm oğlanlar sartıntıya uğradığı, eğlencesinin de ayrı bir hediye olduğu sevilesi yapımlar benim için erkek fatmalar...
          Özet kadar hızlı girişi olan ama garip bir sona bağlanan diziyi inanması zor ama ben çok sevdim. Ama tavsiye etmek konusunda kararsızım. Zira herkesin sevebileceği bir tarzı olmayabilir sonucu.Yine de tekrar söylüyorum ben çok sevdim.:))

-SPOİLER-


          Bu kez erkek fatmamızı KARA Gyu Ri oynuyor. Yazar olan ve orjinal bir hikaye yazmak için sadece erkeklerin çalıştığı Nail Shop Paris'e çalışmaya başlıyor hikaye gereği. Gördüğüm en soğuk erkek fatma kendileri. Yahu kızda ruh yok sanki. O kadar soğuk ki, insanlara soğuk, oyunculuğu soğuk... Kara'yı pek bilmem, gruptaki ya da gerçekteki hali nasıldır bilmiyorum ama dizide çok soğuk kendisi. Gerçi bir keresinde  SS501 ile katıldıkları programda  izlemiştim Gyuri'yi. Hyun Joong'un 2-3 katı tuhaf cümleleri olan bir kızdı.:))

          Ama onun soğukluğunun yanında oğlanlar çok yakışıklıydı. Hele o Alex ekrana her çıktığında "çalsenggin (yakışıklı)" demekten dilimde tüy bitti resmen.:)) Dizide MBLAQ Cheon Doong'un dizide olmasına ayrıca sevindim. Mono Lisa performansı izlerken ilk gözüme takılan oydu. Ama en çok Kay karakterini sevdim.

          Ben karakterlerini seve sevine durayım, onlarda müşterinin sadece tırnak bakımlarını değil, özel hayat sorun giderici görevini de üstlendiler. Tahmin edersiniz ki başarılı da oldular. Ama beni rahatsız eden kendi hikayelerini özet modunda geçerken onlarına aşırı yoğunlaşmalarıydı. Yine güzel, anlamlı bölümlerdi her ne kadar klasik olsalarda. 

          Üç yakışıklı oğlanın içinde kendini bulan erkek fatmamız romanını bahane ederken Alex'i sapık gibi takip ededursun, Alex'i niye takip ettiğini anlamaya çalışan Kay de onu takibe başlar. Böylece 1. ve 2.adam kim anlamış oluruz.

          Her KDrama'da olduğu gibi gönül istedi ki 2.adam kazansın. Alex'i çok beğenmeme rağmen, kızı almasına gönlüm razı olmadı bir türlü. Çünkü Alex'in sevgisi çok aceleye gelmişti. Öğrendikten hemen sonra hoşlanmaya başlaması, gerçekten hoşlanmaktan uzak gibiydi. Oysaki "İlk geldiğin günden beri kız olduğunu biliyorum" deseydi, o zaman "hee" dicektim "Canım hep hoşlanmış kızdan yazık." Ama Kay ile aynı anda öğreniyor halbuki Kay ondan kilometrelerce ötede duygu olarak.:)

          Kay karakterini sevmemdeki en büyük etki aşkıydı. Sevgisinin gerçekliği, samimiyeti duyguları...Sonuna kadar gidebilecek, güvenilir biri, boşitta, kaba, acıların çocuğu... Özetle her hatunun beğeneceği tüm kiriterler var onda.:)) Böyle olunca da vicdan Kay'in tarafını tutuyor işte.:))

          Ama Kay'ı gözümde yükselten şey erkek fatmanın kız olduğunu öğrendiğinde verdiği tepkiydi. Kpop - The Ultimate Audition yazımda "Biri de öğrenince kızın boynuna atlasın. Oh iyi ki kızsın, seni seviyorum" desin diyerek sitem etmiştim. İşte Kay de tam böyle yaptı. Bunun sonucunda bende level atlaması da kaçınılmaz oldu tabiki...:))

          3.Adamımız Jin'e gelirsek çok sevimliydi. Kendini beğenmiş cümleleri, Kay'ın onu rahatlığını, kıza samimi olmasını kıskanması beni çok eğlendiren sahneler oldu.:)) Jin'in ilk kız olduğunu öğrenmesi ve başka biri ile çıkarak bu karmaşık aşk üçgeninden uzak olması da ayrıca güzeldi bana göre.:))
Doğru valla... Hele bir de evlesinler bak, tamamen siliyorlar diğerlerini hayatlarından...:))
Hepimizin Gumiho'dan anladığı: Lee Seung Ki maceraları...:))
Alexcim yakışıklı olduğunda kadar akıllı, anlayışlı, iyi kalplisin ama yavaşsın anacım, çok yavaş...:D
Bu cümle beni resmen bitirdi. "Eski Türk filmi mi izliyorum ben, n'oluyor yahu" oldum bir an. Bu kızın hikayelerini gerçekten sevdiklerine inanamıyorum hala.:))

          Ama dizinin en tuhaf kısmı erkek fatmanın sapık gibi sürekli (2 kere-herşeyi abartma eğilimi var bende:D) Alex'i öpmesydi.


-Final Spoiler-
          Kızın yazdığı romandaki konuşma tarzları çok komikti, o sahneleri eğlenerek izledim. Ama Kay'in çok havalı olduğunu söylemek isterim. Hikayesinde kazanan Alex olsa da, gerçekten kazanan Kay'di ve böyle her iki adamda kazanmış oldu ilk aşamada.


          Dizinin fantastik kısmını ise hiç beklemiyordum. Hayır yani olayı fantastik boyuta bağlamasalardı da gayet güzel heyecanlı bir diziydi, ne gerek vardı gumiho kısmını anlamadım aslında. 
          Bu da ikinci aşamaydı işte. Kızımız Kay'i seçti ama Alex'i de gumiho yapıp Kay mefta olduktan sonra sonsuz kadar birlikte yaşacaklar hissi vermeleri, Kay'in sinir olduğu gibi Kay'i çok zavalı bir duruma düşürdü ama onun asla haberi olmayacak.:))

          Kısacası ben ikinci adamın kazandığı dizileri çok seviyorum ama bu defa her iki adamda öyle saçma bir final olmasına rağmen kazandı ya yetti bana, gerisini önemli değil.:D

Adı: 네일샵 파리스 / Neilşyap Parisı
Bilinen Adları: Nail Shop Paris, Nail Salon Paris
Tür: Romantik, Komedi, Fantastik(!)
Bölüm Sayısı: 10
Yayınlandığı Kanal: MBC Queen
Yayın Tarihleri: 03.05.2013 – 28.06.2013
Yayınlandığı Günler: Cuma 23:00

Oyuncular:
  • Park Gyu Ri / Hong Yeo Joo

  • Jun Ji Hoo / Alex - Kim Ji Hun

  • Song Jae Rim / Kay - Kang Jong Hyuk

  • Cheon Doong / Jin

  • Han So Young / Kim Ji Soo

  • Kim Chae Yun / Geum Mi Rye

  • Byun Woo Min / Woo Min


OST:
Nail Shop Paris OST Part 1
1. Bekleyeceğim (기다릴 거에요) - Park Gyu Ri/Kara (박규리/카라)
2. Bekleyeceğim (기다릴 거에요) - Enst.
Nail Shop Paris OST Part 2
1. Birşey Söyleme (아무말도 하지마) - Bong Gu/Gilgubongu (봉구/길구봉구)
2. Birşey Söyleme (아무말도 하지마) - Enst.
Nail Shop Paris OST Part 3
1. Kollarımda (그대여 내 품에) - Min Hoon Ki (민훈기)
2. Kollarımda (그대여 내 품에) - Enst.

10 yorum:

  1. Benimde favorim KAydi. Konuşma şekli ve kalın ses tonu baya bi karizma katıyo kendisine. Alexide sevdim zaten oynadığı başka bir diziden tanıyorum Alexi.Sanırım New Gingseng Story ydi dizinin adı. Benim en kızdığım ,alexin kızımızın kız olduğunu öğrenince''Aaa sen kızmısın, o zaman bende aşık olayım bari'' der gibi şıp diye aşık olmasıydı. :::S Kay i bi yerden tanıyorum diye diye diziyi bitirdim.Sonradan hatırladım 2ne1 in Go Away klibinde oynuyodu ve CLe okkalı bi tokat atmıştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kay'i bende bir yerden hatırlıyorum ama hala nereden olduğunu bulmuş değilim. Meraktan hemen klibi izledim, ben daha önce izlememiştim o klibi. Ne saçları varmış maşallah CL kadar.:D Ve ne kötü vurmuş kıza, içim parçalandı.:))

      Benimde en sinir olduğum kısımlardan biri o. Erkekken kardeşim, kızken aşık oldum mantığı çok sahte olmuştu.:)

      Sil
    2. flower boy ramyun shop dizisindede oynamış oynadığı dizilere göz atarsan hatırlayabilirsin :)

      http://yeppudaa.com/showthread.php?t=24119-Song-Jae-Rim

      Sil
    3. Aa evet, hatırladım, arka plandaki arkadaşlardan biri olduğu için silinmiş hafızamdan. Teşekkür ederim.:))

      Sil
  2. Bende o iki konuyu çok seviyorum :) Bunu izleme listeme almamın sebebide erkek kılığına giren kız olmasıydı ama şöyle bi göz attım kız çok soğuk geldi, oyunculuğunu pek beğenmedim.Bi de pek yapmam ama gittim sonunu izledim meraktan, çok saçma geldi o yüzden erteliyorum hep izlemeyi..Her yerde Kay'ın çok beğenildiğini okuyorum merak etmiyor da değilim.:DBakalım ne zaman izleyeceğim..Sen benden daha kıdemlisin diziler konusunda benim daha izlemediğim güzel diziler var öncelik onların :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunu bende bilseydim, izlemezdim herhalde.:) Sonunda çok gereksiz bir fantastik boyut var. Ben dizinin başında komedi öğesi olsun, soğuk kıza biraz espri katalım diye yazmışlar sanmıştım gumiho hikayesini. Ama onlar ciddiye bağladı.:)

      Sil
  3. Allah Allah o roman sahnelerinde nasıl eğlendin, benim kulağımı tırmalamıştı oralar :D bence dizinin o fantastik olayları falan biraz fazlaca tırt olmuş, ne gerek vardı canım :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok saçma olduğu için dalga geçerek eğlendim ben kendini kendime. Onlar eğlenceli olduğundan değil aslında.:D O kısmı tam belirtmemişim yazarken benim hatam.:)) Konuşma şekilleri... hele Alex'in çıkardı saçma ses, beni eğlendirdi bilmiyorum. Problem bende sanırım.:))

      Sil
  4. Bu yazıyla biraz alakasız yorum olacak ama içimde kalacak sonra :) Love Rain dizisini izledin mi bilmiyorum ama izlemeni tavsiye ediyorum.Gerçekten güzel bir dizi :) Yorumlarını da çok merak ediyorum izlemidiysen lütfen en kısa zaman izle ve bu bloğa yorumunu yaz :D (kusura bakma biraz emri vaki oldu, izlemek istemezsen bunu anlarım.Karar senin :D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke iletişim bölümüne yazsaydın Ama çok da önemli değil.:)

      Love Rain'i izlemedim ama o kadar çok izleme tavsiyesi aldım ki, artık üzerimde baskı hissediyorum adeta.:D
      Benimde çıktığı günden beri izlemek istediğim bir dizi ama bir türlü elim ermedi izlemeye, hep başka şeyler girdi araya.
      İzlemek kısmet olursa yazmayı düşünüyorum elbette.:))

      Sil