24 Eylül 2013 Salı

You're My Pet


Orijinal adı: 너는 펫 / Neoneun Pet
Bilinen Adı: : You're My Pet
Yönetmen: Kim Byung Kon
Vizyon Tarihi: 10 Kasım 2011
Süre: 110 Dk

Oyuncular:
  • Kim Ha Neul - Ji Eun Yi

  • Jang Keun Suk - Kang In Ho

  • Ryu Tae Joong - Cha Woo Sung

  • Jung Yoo Mi - Lee Young Eun


Konusu: Sert güçlü bir iş kadını yağmurlu bir günde kapısının önünde bir kutu bulur. Kutunun içinde yaralı genç bir erkek vardır. Onu evine alıp tedavi eden kadın bir anda insan cinsi bir köpeğin sahibi oluverir.

Film 2000-2005 yılları arasında yayınlanan bir Japon mangasından uyarlama. 2003 yılında uyarlanmış bir de JDraması mevcut manganın.

-Spoiler-
Ben film çıktığından beri Jang Geuk Suk için ve komedi türü olduğu için izlemek istemiştim ama bir türlü kısmet olmamıştı. Forumlarda film hakkında genelde kötü yorumlar okudukça izleme isteyim kaybolmadı desem yalan olur. Ama blogcuğumda bu film için o kadar çok öneri aldım ki sonunda izleyebildim filmi...

Okuduğum onca olumsuz yoruma inat ben sevdim filmi. Hele filmden sonra JDramasını izleyince daha sevdim sanırım. Sonu belli başı biraz tuhaf bir giriş olsa da daha elle tutulur bir tarafı vardı. Daha Korelilere göre bir giriş olduğuna karar verdim, diziyi izleyince. Kendilerine uydurmuşlar ve bence başarılı olmuşlar. İlk kez bir uyarlamanın başarılı olduğuna karar verdim sanırım. Evet filmde konunun işlesinde eksik yerler çoktu ama eğleneceli hoş bir filmdi bana göre. :) 10 bölümü 2 saate sığdırmak için bazı şeyleri göz ardı etmeleri gerekirdi. Bunu herkes hoş karşılamalı bence.

Eğlenceli komik bir filmdi benim için... Geun suk'un kafasına yediği çaplaklarla, kolunu kopracak güreş hareketleriyle, tekme tokat yediği dayaklarla çok eğlendim ben. Hak etti yediği sopaları. ohh olsun...:D



 Ceza almış Jang Geun Suk çok sevimli görünüyordu. :)) O kızımsı saçları konusunda hep şikayetçi olan ben sonunda o kızımsı saçların bir işe yaradığına sevindim. :D Sevimli bir ev köpeği görünümüne yardımcı olması.:D Dizideki Matsumoto Jun'dan daha çok benziyordu saçları sayesinde kızın ölmüş köpeğine. :))

Bir de gerçek köpekle oyuncak için kavga etmesi haha...:D Diziye göre film gerçek bir romantik komediydi. İnsandan köpeciğin sorunları yoktu. Varsa da filmde işlenmemişti. Kadında o kadar gururuna düşkün, acılar içindeki biri değildi. Etrafında 3 arkadaşı vardı. Aşırı yalnız değildi, normal sosyal bir hayatı vardı. Dizinin aşırı kasvetli duygusal havası yerine filmde canlı, eğlenceli bir hava vardı demek istediğim.

Film bir açıdan kadınlar erkelerine it gibi davranmayı sever fikrini verirken :D, dizi insanları birbirine bağlayan rahatlık, güven, ihtiyaçtır ki bu bir anlık gelişen hoşlantıdan daha farklı ve daha kalıcı bir boyuttur mesajı veriyordu. Bu yüzden dizi duygusal, film komikti.:)
"Dangyonhaji... Saranghajimaaa...:D" derken buldum burada kendimi bir anda. Klasik fan girl moduna bağlamasam olmazdı...:D

Dizi olsa ne güzel olur demiştim izlerken ama dizisinden pek memnun kalmadım özetle. Diziden memnun kalmayınca filmin değeri gözümde seviye atladı...:))

Ama bu durum Jang Geun Suk'un aldığı dans derslerinin yetersiz kaldığı gerçeğini değiştirmedi malesef.:)

Bu arada bazıları Kim Ha Neul ssi'yi sevmiyorlarmış, benim kendisi ile de oyunculuğu ile de problemim yok. Ama sevmeyenlere filmin sonunda Kim Ha Neul 'ın köpek muamelesi görmesi eğlenceli gelebilir.:D

4 yorum:

  1. jang keun suk'u izlemek çok eğlenceli. adamın enerjisi izletmeye yetiyor bence. bu kadar kız tipli birini neden beğendiğimi de bilmiyorum ama... film eğlenceli ama akıllarda yer edecek, tekrar tekrar izlenecek bir film değil. sadece izleyince yüzünüzü gülümseten şirin şeker sevimli bir film ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o tarz kaliteli bir film değil malesef, ama eğlence arayanları aradığına kavuşturabilecek özellikte.:)

      Sil
  2. Yazından etkilenerek bu filmi izledim.Film seçimleri yaparken görüyordum ama acaba iyi mi ? diye düşünüp sonra başka filmleri izliyordum.Gayet eğlendirici ve olaya daha önce pek bakılmayan bir açıdan bakılmış.Güldüğüm sahneler seninkilerle aynı :) saç yıkama sahnesi özellikle koptugum sahnedir. :D güzel bir paylaşım olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, benim gibi eğlenmene sevindim.:))

      Sil