15 Şubat 2019 Cuma

Go Back Couple


          2017'nin en tatlış dizileriden biriyle beraberiz bugün.
Bir yanlış anlaşılma yüzünden birbirlerinden nefret eder hale gelen çiftin hayatına giren fantastik bir durumla geçmişlerine geri dönmelerini anlatan, eğlenceli, yer yer duygusal, anlayana çok şey öğreten bir yapım.
          Hala izlemeyen kaldı mı biliyorum ama gözünden kaçıranlar varsa, tereddüt edenler varsa mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Akıcı bir şekilde işlenen dizi, karakterleri ile sizi kendine bağlayarak; duyguları ile kendinizden bir parça bulmanızı sağlıyor.

          Dizinin baş rollerini yıllardır izlediğimiz sevdiğimiz Jang Na Ra ile Reply 1994 de yıldızı parlayan ve başarılı yapımlarla ilerleyen Son Ho Joon üstleniyor. Açıkçası ilk duyduğumda çok da uyumlu bir çift olmazlar diye düşünmüştüm ama beni yanılttılar. Geleceğin aranan çiftlerinden olmasalar da; uyum sağlayarak verilmek istenilen mesajları çok güzel bir şekilde ilettiler bize.
          Bu tatlı çifte tatlılıkta çığır açarak yüreklerimizi ele geçiren yetenekli genç oyuncu Jang Ki Yong eşlik ediyor. İtiraf ediyorum diziyi bir tık ileri taşıyan bir karakter kendisi. Diğer dizilerini izlemedim ama yetenekli bir oyuncu olduğunu Touch Your Heart dizisinin konuk olduğu bölümünde kesinleştirmiş oldu bende.
           Dizi bir parça bize Reply serisinin hatırlatıyor, tıpkı Let's Eat 'in 3. sezonu gibi.
İnsana geçmişin güzelliğini hatırlatıp bir parça özlem duymanızı sağlıyor dizi. Hani herkes der ya, şimdi ki aklım ile lise dönemime yada üniversite dönemime dönmek isterdim diye. İşte dizimiz bu hayali bir gerçeği dönüştürüyor ve üniversite yıllarında tanışıp evlenen çiftimizin tüm geçirdiği yılları geri sarıyor ve onları tanıştıkları güne götürüyor. Tanışmamak için, yakınlaşmamak için elinden gelen herşeyi yapan çift sizce başaralı olabilecek mi?
Yoksa tam da hiç birimizin fark etmediği şeyleri fark etmemizi mi sağlayacak geri dönme temennisi olan bizlere?
          Hataların bizim için aslında ne kadar değerli olduğunun yanı sıra, hayatta her olumsuz şeylerin yanında mutlaka olumlu birşeylerinde olduğunu ama biz nankörlüğümüzden sadece olumsuzluklara takılıp kaldığımızı anlatıyor bize.
          Başrol karakterler haricinde arkadaş grubu da çok sevimli ve eğlenceli. Hatta dizinin eğlence kısmını daha çok bu arkadaş grubu oluşturuyor desek abartmış olmayız.
          Ailenin önemini de bize aktaran dizimizde gelecekteki çocukları ve anne özlemi ile ilgili sahneler de bize duygusal anlar yaşatıyor.
          O zaman o duyguları hatırlamak için spoilere geçelim hemen.

           Annesini yıllar önce kaybeden bir kadının tekrar annesi ile buluşması, ona hiç bir şey diyememesi ama onu tekrar kaybedeceği o anı, o yılları hatırlayarak hüzünle sevincinin burulması; gerçekten çok güzel yansıtılmıştı. Annenin bir insan için ne kadar önemli olduğunu anlatırken, bir kadın için annesizliğin burukluğu nasıl tarifsiz bir acıdır-ı gördük. "Çocuğum doğduğunda annem yanımda olsun çok isterdim" diyen Ma Jin Joo karakterini annesiz kalan ve kalmaktan korkan herkes tüm kalbiyle anladı eminim.
          Geleceğini değiştirme, pişmanlıklarından kurtulma imkanı bulmuş bir kadın; inatla annesini tekrar kaybettiği o dünyaya, acı dolu yalnız o dünyasına geri dönmek istiyordu. Neden? Çünkü o da bir anneydi ve canından kanından evladı için endişeleniyordu. Anne olmak demek herşeyden vazgeçebilmek, kendinden vazgeçebilmek demekti çünkü.

          "İnsanlar ne umutlarla evleniyor. Herşey çok tatlı başlıyor. Sevgimizin gücüyle herşeyi yeneriz gibi görünüyor. Ama yıllar geçtikçe kaybetme korkusu azaldıkça, nasılsa benim rahatlığı arttıkça insanlar farkında olmadan hatalar üstüne hatalar yapabiliyor bir anda. Hataları telafi etmekten korkup saklandıkça, yanlış anlaşılmalar büyüyor. Dağ gibi oluyor gözümüzü kör ediyor ben derken, deniz gibi oluyor boğuveriyor bizi içinde. Ekonomik yetersizlikler, zorluklar ilişkileri sarsıyor, çünkü insanlar çaresiz hissediyor. Oysa paylaşabilsek hayatı... Evlenirken ki amaç paylaşmak değil miydi hayatı? Oysa sevginin verdiği merhametle onu kırmamalıyım diyerek içimize atmaya başlıyoruz. Gerçek duygularımızı söylemek yerine saklamayı ve hiç bir şey olmamış gibi davranmayı tercih ediyoruz. Hiç bir şey olmamış gibi davrandığımız her an ilişkilerimizi mahvediyor oysa ki. Niyetimiz iyi belki ama sonuçta susarak kendi ellerimizle mahvediyoruz ilişkilerimizdeki samimiyeti." anlatan bir çifti işte çiftimiz; uzunca hali ile.:D

           Spoiler dediysek en sevdiğim, onca izlediğim dizinin içinde hiç bir zaman unutmayacağım sahnelerden biri olarak hafızama kazınmış sahneyi paylaşmazsak olmaz değil mi?

          Kızın zamanında bu çocuğu nasıl, hangi kafayla ret ettiğini ne biz anladık, ne de kendisi anladı.Biz buna kader diyoruz gerçi...

          Topuklu ayakkabılar ile yokuştan aşağı dört nalan koşan at misali uçan kızımız, kendisini yakışıklı karizmatik, askerimizin kollarında buluverir bir anda ve o masum ilk aşk başlar oğlumuzun yüreğinde.

          Tabi romantik sahneler bunlarla sınırlı kalmaz. Oğlumuzun ikinci adam olarak her fırsatı bizi kendine hayran bırakmayı başarır. Merdivenden düşüne kızı yakalaması çok klasik de olsa çok havalı görünüyordu yiğidin hakkını yemeyelim.


         İkinci adamımız bu kadar yakışıklıyken, kocasının kıskanmaması mümkün değildi. Bu erkeklerin sevdiklerini anlamaları için hep kıskanmaları mı lazım arkadaş dedirtse de bize eğlenceli sahneler izledik böylece.

Ben izleyeli çok uzun zaman oldu. Aklımda kalanlar bunlar. 
Mutlaka unutulmamalı dediğiniz başka sahneler, replikler varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Resimleri Google ve Instagram'dan aldım bilginize...
(posterler hariç, onlar resmi web sayfasından dizinin.)

Adı: 고백부부 / Gobaekbubu
Tür: Romantik, komedi, fantastik, aile
Bölüm Sayısı: 12
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri: 13.10.2017-18.11.2017
Yayınlandığı Günler: Cuma - Cumartesi 23:00

Oyuncular:

Jang Na Ra / Ma Jin Joo
Son Ho Joon / Choi Ban Do
Jang Ki Yong / Jung Nam Gil
Go Bo Kyul / Min Suh Young

OST:

1. Go Back - Every Single Day
2. Wind Song 바람의 노래 (Rüzgar Şarkısı) - So Hyang
3. Dream - Lucia
4. Confession 고백 (İtiraf) - Choi Nakta (최낙타)
5. You and I 우리라는 세상 (Bizim Dünyamız) - Lee Suk Hoon
6. Amazing - Hong Dae Kwang
7. Perfect Life - Every Single Day feat. Mxxg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder