27 Mayıs 2013 Pazartesi

Barfi !


          Aşkın ne kadar özel olduğunu anlatan, aşkın kalpten geldiğini anlatan, görünürde sadece aşkı anlatan ama altında onunla birlikte binlerce cümle kuran, sessiz- sakin özel bir film... Barfi...

          Her zaman savunmuşumdur, "Neden hint filmleri?" diye soranlara hep aynı cevabı vermişimdir; onlar gerçek aşkı anlatıyor. Aşkın varlığını anlatıyor, derinliği anlatıyor, anlatmakla kalmıyor, hissettiriyor, yüreğinizi bir parçasını, sizinle kilometrelerce alakası olmayan bir aşka bağlıyor... Tıpkı Barfi gibi...

          Belki hiç anlayamayacağımız, hayatın koştumacasında asla yaşamadan aklımızın ucuna gelmeyecek bir dünyanın renginiyle boyuyor aşkı. Herkesinkinden daha özel, daha parlak, daha ayrıcalıklı...

          Bir çokları tarafından üzerinde durulmayan kıyıda köşede kalmış hayal kırıklıklarının yarattığı mecburiyetler, mecburiyelerin getirisi alışkanlıklar, alışkanlıkların fark etttirmeden oluşturduğu bağlar... O bağların bütünleşip saf aşkı oluşturması... Zorlama olmadan, çaba gerektirmeden, fark etmeden, fark ettirmeden, kendiliğinden hayata gelip yerleşen, aşk...

          Hakkında hiç birşey söylemek istemediğim ama çok şey söylemem gereken bir film. Ne yapmalıyım bilmiyorum, bildiğim tek birşey var tekrar izlemek istediğim. Herkes izlemeli bence bu özel filmi...:))

           İzlemeye doyamadığım, ağlamaya doyamadığım bir film.... Ağlattığı halde yüzünüze kocaman bir gülümse yerleştiren, bir film. Güneş ile ayın bir arada olduğu tek zaman, tutulma anıdır. Göz yaşları ile gülümsemenizi bir araya getirecek bu film, yüreğinizde bir tutulma gerçekleştirecek. :))

      

          Hikaye kadar, akış hızı kadar oyuncularda çok başarılı. Ranbir Kapoor çok yetenekli, tanıtımlarda bahsedildiği gibi dedesi Raj Kapoor'un kanını taşıdığı için değil; Allah onu yetenekli yarattığı için, torun olarak değil Ranbir olarak başarılı genç bir isim. 2000 Dünya Güzeli Priyanka Chopra ise en iyi performansı ile karşımızda. Priyanka'nın 10'dan fazla filmini izlemiş biri olarak söylüyorum ki en başarılı olduğu filmi. Belki de ikiside çok özel karakterlere can verdiği için böyle ama her yiğidin harcı değil diye düşünüyorum bu film.

          Herkesin gündeminde olacak bir filmi bloguma taşımak istemezdim aslında. Fakat uzun süredir aşkın bu kadar güzel anlatıldığı bir film izlememiş. Yolculuk yaptığım metro, rayların üzerinden değil benim üzerimden geçiyordu sanki filmden eve dönerken.:))


           Bir 2012 filmi Barfi; Türkiye için çok geç kalınmış bir film aslında. Buna rağmen Bollyseverler tarafından fazlaca reklamı yapılmış bir film. Öyle ki Başrol Ranbir Kapoor'un Google çeviri modunda Türkçe konuştuğu bir tanıtım videosu bile var.:)

5 yorum:

  1. ''yüreğinizde bir tutulma gerçekleştirecek''
    bu söz için bile izlenir, ne güzel yazmışsın :)
    hiçbir bollywood filmine yapılmadığı kadar reklamı yapıldı bu filmin, ilk defa sinemada bollywood izlicem diye de heyecan yapmıştım ama, her şehirde gösterime girmedi maalesef..
    ranbir kapoor gerçekten çok başarılı bir oyuncudur evet, severim kendisini :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.:)
      Bursa'da da bu hafta gösterime girdi. Girmeyecek diye çok korktum. Yavaş yavaş sizin oralara bile gelir belki.:)

      Sil
  2. kesinlikle izlenmesi gereken bir film. ama her şehirde gösterime girmedi ve bende izlemek için başka bir şehre gittim. çok merak ettim acaba sinemada hint filmi izlemek nasıldır diye. ve bu merakıma değdi çünkü film gerçekten çok güzeldi. özellikle filmdeki mekanlar ve filmin müzikleri....bence bu film kesinlikle kaçırılmamalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende değeceğini düşünüyorum. Gerçekten çok kaliteli ve özel bir yapım.:)
      Bende herkese tavsiye ediyorum.:)

      Sil
  3. Çok güzel bir kurgu. Hint filmlerini zaten severim barfiyi konusu itibariyle ayrı bir sevmiştim.

    Ben de bu filmi engellilik konusunda farkındalık yaratan birkaç film önerisiyle birlikte inceledim.

    http://kanvekuller.blogspot.com.tr/2015/04/cam-cocuk-filmler-engelsiz-yasam.html

    YanıtlaSil