18 Ekim 2011 Salı

Kaichou Wa Maid Sama

          Kimi Ni Todoke ile başlayan anime beğenim beni yeni bir tane izlemeye sürükledi. Aradım taradım... (Nasıl yalan:D Zamanında bir izleme listesi oluşturmuştum sağdan soldan. İçeriklerini bilmeden sadece isimlerini not almıştım. O piti piti yaptım seçtim içinden birini.:) )


         Şansıma Kaichou Wa Maid Sama'da çıktı. Ama iyi ki çıkmış. Usui gibi bir karakteri izlemeseydim yazık olurdu benim için:D Ayrıca çok da eğlenceli bir anime. O kadar güldüm ki. Benden daha deneyimli olanlar çizimleri pek beğenmemiş, videoların altındaki yorumlarda yazıyordu ama ben beğendim. Usui gibi ciddi bir yapıya sahip karakter komik çizimler sayesinde beni çok güldürdü çünkü.
          Konusu gelirsek aslında bazı bölümler biraz çocuksu, ama bazı sahneler de pek çocuklara göre değil gözümde. Yani ortaya karışık:)) Okul başkası Misaki erkeklerden nefret eden ve okulundaki bir avuç kızı savunan, feminist bir öğrencidir. Ama ekonomik koşullardan ötürü ona hiç uygun olmayan bir kafede hizmetçilik yapmaktadır. Ancak bu durumu okuldan biri öğrenirse okulda oluşturduğu itibar yerle bir olacak diye düşünür. Ben olsam bende öyle düşünürdüm:D
           Okuldaki her kurala uymayan erkeğe çatan hatta çakan başkan; gözüne "Sürekli kızları ağlatan yakışıklı çocuk " olarak görünen Usui Takumi'yi de azarlamaktan da geri kalmaz. Ama etrafıyla tamamen ilgisiz olan Usui, Misaki'nin sırrını öğrendiğinde artık onun peşinden ayrılmayan bir takipçiye dönüşür. Başlarda Misaki, Usui'nin kendisine psikolojik baskı yapmak için peşinden ayrılmadığını düşüncese zamanla onu " Feromon gezegeninden gelen sapık uzaylı" olarak tanımlar. Usui'de bu tanımlamaya severek katlanır ve her yapımda olduğu gibi başrol kızımızın her derdinde yanında olur. Hatta okul arkadaşları Yukimura bile onları "altın takım" olarak tanımlar ki bence haksız sayılmaz. Bazı bölümler gizli güçleri olan ve kötülükleri alt eden kahramanlar gibiydiler.:))
             Özetle ben derim ki güzel bir anime. Bence izleyin...:))
Üstelik ikinci sezonunda var.:)) Henüz bende izlemedim diğer sezonu. Çünkü çıkacak, çıktı, çıkmadı gibi belirsiz yorumlarla karşılaştım. Ama çıkmadıysa bile çıkacağı garanti...:))


             Not: Aslında daha güzel ve ayrıntı yazı yazmayı hedefliyordum. Resimleri bile hazırlamıştım ama günlerdir başımı kurtaramadığım nezle denilen iğrenç vak'a yüzünden bu kadar dandik bir yazıyı ile karşınızdayım. :)) Geçecek gibi durmuyor bu meret, buralar boş kalsın istemedim.:)) İdare edeceğinizi hissediyorum :))



 




34 yorum:

  1. Beklediğim yazı gelmiş daha yeni görüyorum kızdım kendime:)Yazıyı okumadan yorum yaptım çünkü daha bitirmedim aslında bitirmeye kıyamıyorum o kadar şahaneki:(Eğer spoiler içeriyorsa bitirdikten sonra okuyım 6 bölümcük kaldı zaten:((Eğer yoksa şimdi hemen okuyup yorum yapmak istiyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Hayır spoiler yok, aslında yazmak çok istemiştim ama...:( Resimler var sadece son bölümlerden. Onlara bakmazsan sorun olmaz bence:))
    Ama pek güzel bir yazı olmadı malesef. Hayal kırıklığına uğrayabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Hızlı hızlı geçtim Allahtan çok incelemedim resimleri.Eminim çok güzel olmuştur ama sana öyle geliyordur:)Hayal kırıklığımı asla!Sen çok iyi bloggersin tüm okurların yorumlarını cevaplıyorsun hemde tek tek:))
    Spoiler konusunda ise merak etme burda sana en beğendiğim sahneleri yazmak istiyorum yorum olarak ama tabi sen spoi içermesin yorumlarda diyorsan o ayrı.
    Tek kelimeyle şahane bir anime!Yani üzerine saatlerce konuşabilirim o derece şahane :))

    YanıtlaSil
  4. Övgülerin için çok teşekkür ederim.:)) Layık olmaya çalışacağım:))
    Olur mu hiç spoi içermesin. Hele tüm blog içerirken yorumlar içermesin istemek bencillik olurdu sanırım:))
    Bende anime hakkından uzun uzadıya konuşabilirim güzel yapım kesinlikle. Yani yorumlarını bekliyorumm:))

    YanıtlaSil
  5. arkadaşımın izleyip de çok beğendiği bir animeydi bu adından tanıdım :))

    çizimlerden midir nedir bilmiyorum ama lovely complexden başkası sarmadı, devamını getiremedim. :( tam hiyokoi'yi buldum diye seviniyordum (lovely complexin tam tersi - erkek uzun, kız kısa) o da bir bölümlük ve devamı da manga şeklinde çıktı.

    lovely complex kadar komik ama duyguyu veren bir okul animesi var mı önerin? :)

    harika blog, yeni suju hayranlarındanım ve takipteyim ^^ :)

    YanıtlaSil
  6. Anime izlemede çok yeniyim. Bu daha 2.animem.:)) O yüzden öneride bulunamıyorum malesef bu konuda(:

    Teşekkürler:)) Suju.. Doğru tercih:))

    YanıtlaSil
  7. Çok geç kaldım yazmaya kusura bakma nolur.Hayat çok yoruyor beni iş güç okul ders derken bide hasta oldum bi türlü şöyle keyiflenipte yorum yazamadım.:( Tekrar kusura bakma nolur.
    Kaichou Wa Maid Sama'yı çoktan bitirdim ve ısrarlara dayanamıyarak Death Note'a başladım tür olarak apayrılar galiba o yüzden 7. bölümde takılı kaldım:)Seni bilmiyorum ama ben çok özledim bu animeyi hani izlerken başka birşey var diyodum ama bittikten sonra daha iyi anladım.2.sezonundan haberin var mı??Umarım vardır ve başlamıştır.:)
    Son bölüm çok güzeldi Usui yine yaptı yapıcağını:))Bide dikkatini çekti mi bilmiyorum seslendirmeler çok iyiydi hele Usui'nin Ayuzawa deyişi...

    YanıtlaSil
  8. Çok çok geçmiş olsun:) Havalar çok fena bu aralar. Allah dışarıda kalanların yardımcısı olsun.:))
    Kaichou Wa Maid Sama'yı özlemekten çok Usui özledim sanırım :)) Fark etmez miyiz? Usui'yi o kadar karizmatik havalı yapan en önemli unsur sesti bence.:) Kendisine çıkmak teklif eden kıza hizmetçi takıntısını anlatan komik Usui ile karizmatik gizimli Usui sesinin aynı kişiden çıkması bunun kanıtı gibiydi.:))

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim.Dediğin gibi Allah yardımcıları olsun kimseyi evsiz bırakmasın...
    Çok güzel yazdın ya maşallah:)Aynen öyleydi çizimde hiç fena değildi sarı saçlar yeşil gözler :))Öldüren cazibe ondaki sürekli peşinde dolanıp takılıp duruyor ama öyle bir yerde öyle bi laf ediyor ki hiç beklenmedik anda işte oda onu ideal erkek yapıyor:))Senaristin bayan olduğunuda tam burada anlıyoruz :)

    YanıtlaSil
  10. hehehe:) Değil mi? Bir erkeğin böyle karakter yazıp çizebilmesine bende ihtimal veremiyorum.:))
    Hatta animeden dizi yapmak isteseler, Usui'yi oynayabilecek oyuncu bulamazlar bence.:D Kim olursa olsun kaldıramaz, eksik yada sahte kalır gibi geliyor bana. Öyle gözümde büyüdü Usui yani:))

    YanıtlaSil
  11. :)) Büyütülmicek gibi değil ki hani eski masallardaki beyaz atlı prensin günümüze uyarlanmış hali o.Bana bu animeyi Koreliler dizi yapar gibi geldi niyeyse.Zaten Usui karakteri bir çok dizideki ana karakterlerin toplamı.:))Boşuna demiyorum ideal erkek diye.Yalnız eğer dizi yapmaya kalkarlarsa yapım şirketinin baya dikkatli olması gerekir çünkü tüm karakterler çok iyi bunu yansıtabilecek kadar iyi oyuncular bulabilirlerse çok tutar dizisi.O sahnelerin canlısını düşündükçe...:)
    Ben aptal üçlüyede bayılıyordum onların sahnelerine çok gülüyodum çok şekerlerdi :))

    YanıtlaSil
  12. Eksik bir Usui'de olsa bende çok isterim bir dizide izlemeyi:)) Ama dediğin gibi oyuncu seçiminde çok özenli olmalılar:) Keşke yapsalar ya çok heves ettim birden:)) Herhalde başrole aşık olmayan kalmazdı:D
    Bende seviyorum o aptal üçlüyü. Kafe sahibide acayip şeker:)) Bir o kız kılığına giren oğlanı çözemedim gitti:)

    YanıtlaSil
  13. :)) Aynen onu bende bir türlü çözemedim.Ben tüm bölümleri indirdim öyle izledim her bölüm sonunda gelecek bölümün görüntüleri resimleri işte her neyse orda görünce dedim tamam kötü kız yoktu kötü kızımızda geldi.Ama sonra bi an şok oldum anlamadım orayı falan diyorum acaba altyazıda birşey mi kaçırdım.Bir bölümden sonrada hep şey sandım Misakinin kardeşine aşık olucak ondan sonrada hep erkek olarak kalıcak ama cık yani kaldı öyle ne inatçı çocuk:))

    YanıtlaSil
  14. :D Kaldı öyle gerçekten. Bende bekledim ha değişti ha değişecek ama yok:) İkinci sezona kısmet artık:)) Onun yüzünden bir an masum Usui'yi de sapık sandık yani ben ona yanıyorum:D

    YanıtlaSil
  15. :) Sorma sorma aynen öyle oldu.Ben dedim bide kendi kendime Usui bu kadar iyi karakter kötü kızda tam kötü olur(hani çileden çıkaranlar varya onlardan) ama kız bile çıkmadı...:))
    Benim en sevdiğim bölüm şey oldu aslında hepsini çok sevdim bayıla bayıla tane tane izledim ama o bölümdeki konu sahneler Usui falan ayrı bir hoşuma gitti.Hani bi tane çocuk vardı hipnoz yeteneği olan Misakiyi önce sarhoş gibi etti.Aklıma geldikçe gülüyorum hala Usui bunu kameraya aldı falan.Evin önünde sabaha kadar beklemesi hele Allajım....:))

    YanıtlaSil
  16. Evet animenin en romantik en ideal erkek sahnelerinin olduğu bölümlerdendi.:)) Aslında normal zaman dilimi olarak düşünce saçma ama animenin havasında bir başka olmuş hipnozlu bölüm. Bende seviyorum o sahneleri. :))

    YanıtlaSil
  17. Bayram dolayısı ile yoktum netimde yoktu anca yazabiliyorum.Bayramın mübarek olsun canım:)
    Evet oradaki fantastikliğin içine romantizmi katıp çokda güzel bağlamışlardı.Ondandır heralde akılda net olarak kalan bölümlerden biriydi...
    Sıradaki yazı'Can You Hear My Heart'!Görünce inanılmaz sevindim.Sanırım benden uzun bir süre daha kurtulamıcaksın :))

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ederim canım, seninde mübarek olsun:))
    Kim demiş kurtulmak istediğimi. Seninle yorumlaşmak çok güzel.:)) Zaten bu blogu açarken ki amacım sevdiğim yapımlar hakkında konuşmak onları çekiştirmekti.:) Sayende amacına ulaşıyor blog:))
    Şu anda Can You Hear My Heart izlemekteyim. Son 11 bölümüm kaldı. Bugün yarın biter. Her ne kadar cadaloz bencil anneleri benim sinir etsede kızla oğlanın arasındaki aşka bayıldım. Onların romantik sanheleri hakkında da bol bol yorumlaşacağız sanırım:))

    YanıtlaSil
  19. Amacına ulaşmasına katkıda bulunuyorsam ne mutlu bana.:))
    O dizi hakkında hiç birşeye rastlamamıştım ve can sıkıntısından indirip izlemiştim(hani beğenmezsem hemen izlemeyi bırakıcaktım).Sıkıntı falan kalmadı sonra ama;dizi öyle bir çekiyor ki içine onlarla gülüp onlarla ağlıyorsun.:)Tam Kore dizisi diyorum ben ona çünkü her duyguyu yerinde ve çok güzel işlemişler.Yazı için sabırsızlanmaya başladım ne yapsam bu arada bende tekrardan izlesem mi ne? :)) Cha Dong Joo şiyide çok özledim hani... :))

    YanıtlaSil
  20. Cha Dong Ju şi... bende özleyeceğim onu ileride:)) Diziye layık güzel bir yazı yazabilir miyim bilemiyorum ama, altında güzel yorumların olacağını şimdiden görebiliyorum:))

    YanıtlaSil
  21. Estağfurullah canım.Sen yeterki formunda ol döktürürsün bkz.Dream High yazısı!Onu okudum ama bir türlü yorum yazamadım hep Usui'nin suçu :))Çok güzel yazmışsın onu maş. her cümleye evet evet aynen öyle dedim ama dediğim gibi hep Usui yüzünden.Ondan konuşmaktan oraya yazamadım :D

    YanıtlaSil
  22. :D
    Usui sadece Misaki'nin kafasını değil bizim de kafamızı karıştırıyor:D
    Teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim:))
    Ben yazıyı bitirdikten sonra yine saçmaladım hissene kapılıyorum her zaman. Böyle sözler beni çok mutlu ediyor bu yüzden:))

    YanıtlaSil
  23. Kesinlikle o hisse kapılma maşallah çok güzel yazıyorsun.Anlatmak istediğini çok güzel yazıya döküyorsun öyle lafı dolandırıp ucunu başka bi yerden çıkarmıyorsun.:))Ve en önemlisi okuyucuyu sıkmıyorsun yani ben okurken sıkılmıyorum çünkü konudan konuya atlamıyosun her konuyu tam yerinde sonlandırıp bir başkasına geçiyorsun.İnan başka bloglarada baktığım ve okuduğum için söylüyorum.Çünkü bazı bloglarda izlediğim dizinin yazısında o kadar sıkılıyorumki 4 5 cümleden sonra okumuyorum.Seninki hep eğlenceli hemde çoğu zaman aynı fikirde oluyoruz ^^ :))...
    Maşallah maşallah.Nazar değdiricem diye korkuyorum :)) Hiç çekinme sıkılma yaz yani sen...

    YanıtlaSil
  24. Şuan beni gerçekten çok mutlu ettin, çok çok teşekkür ederim.:)) Ben aksine her zamamn lafı dolandırdığımı, konudan konuya atladığımı, tüm bunların sonucunda da saçmalıdığımı düşünmüşümdür. Öyle olmadığını düşünmen beni hem çok mutlu etti hem de rahatlattı. Tekrar teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  25. Rica ederim ne demek:)Mutlu olmana çok sevindim.
    Bir ara yazmaya heveslenmiştim ve yazdımda birkaç şey kendi çapımda ama şimdi yazmak istesemde yazamıyorum.İzliyorum,okuyorum bide yorum yapıyorum yetiyor :))

    YanıtlaSil
  26. kore mi u japonya mı

    YanıtlaSil
  27. bunu yazdığını hiç görmemiştim geçen bi sitede rastladım ne olduğu hakkında en ufak bifikrim olmadan açtım izledim (ben de o piti piti yaptım diğerleriyle bu animenin arasında :D ) şimdi de öyle hangi dizileri izledin diye bakarken yanlışlıkla animelere kadar indim ve bi baktım ki ne göreyimadını bile hatırlayamadığım ama yeni bitirdiğim şu anime :D gerçekten abim izlerken ikide bir gelip adı ne bu animenin diye soruyodu ben de durdurup adını telaffuz etmeye çalışıyodum iki saat :D abim de dalga geçiyodu dolayısıyla :D neyse işte, aslında ben de animenin çizimlerini hiiç beğenmedim ne yalan söyliyim.. öyle anime konusunda uzman felan değilim .. izlediğim animeler bi elin parmaklarını geçmez, (ya da bitirdiğim diyelim. ben animeleri yarım bırakıyorum genelde :D ) ama yine de beğenemedim çizimini ama çok eğlenceli bi animeydi yani çizimi felan takmadım izledim :) siz şu kız kılığına gireni anlamamışsınız ama ben honoko'yu anlamadım bi türlü, ne ayaktı o? :D hep birilerini sevmediğini söylüyodu ama herşeyde de yardımcı oluyodu.. hem kötüydü ama hep gülümsüyodu sevimli sevimli :D

    usui çok tatlıydı ama gerçekten de dediğiniz gibi ideal erkek :D kıza ne olsa yardım etti hiç bıkmadan :) kız da çok sevimliydi.. hep kızları korumaya çalışması felan, sanki kendi kız değil gibi :D ben şu aptal üçlüyü de çok seviyodum :D onlar da çok sevimlilerdi :D şu kız kılığına giren erkek de bence erkek hali çok yakışıklıydı keşke kız kılığına girmeseymiş.. yazık olmuş yakışıklılığına :D

    bütün anime boyunca usuinin kimin nesi olduğunu anlayamadık ama, çook gizemliydi :D zengin miydi değil miydi? ailesi nerdeydi?? neden yalnız yaşıyodu??? bir sürü soru takıldı yani aklıma...

    bunun da mangası varmış galiba.. gerçi skip beat gibi saçma sapan bi yerde bitmedi anime allaha şükür yani mangayı okumayı çok gerekli kılmıyo ama yine de mangasına da bakmayı düşünüyorum :) skip beatin mangasını okuyorum şimdi 146dayım :) heralde türkçe çevirisinde 145ti en son ben de bi bölümü ingilizce okudum, dayanamadım, öyle bi yerde bitmişti ki :D bu skip beat sayesinde manga okumayı sevdim yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skip Beat banada manga okumayı sevdirdi. Ben Usui'yi de çizimlerini de çok seviyorum. Benim 2.animem olduğundan belki de. İkinci sezonu mutlaka olması gereken bir anime ama yok malesef. El mahküm bende mangasını okuyacağım sanırım.:)

      Sil
    2. ben de usui'yi çok seviyorum ama çizimler hakkında aynı şeyi düşünmüyorum :) kesinlikle 2. sezon olmalı ama :) 2013te çıkıcak felan diyodu bazı forum sitelerine baktım da ama yani çıktığı felan yok :(

      Sil
  28. cok malca insan bari nktalama işaretlerini dzgn yapar yhaa sçs.s.s.s.

    YanıtlaSil
  29. E bunu o kadar sevmişsiniz Kamisama Hajimemashita'yı izlemeden olur mu hiç? Kamisama Hajimemashita'yı izleyin ve animeyle aşk yaşayın! Tomoe'nin her tavrında deliye döndüm ben. Bi anime nasıl bu kadar yakışıklı, karizmatik, havalı, iblis, mükemmel, ultra mükemmel olabilir? Bu yazının altına bu olmadı pek çünkü bu animeyle o animenin alakası yok. Ama brn yine de söyliyim dedim. Bunu da izleyeceğim 😊😊

    YanıtlaSil
  30. Izledigimde 26 bölme kadar var daha sonrasi varmı ve internette NE YAZMALIYIM
    Bilen varmi??

    YanıtlaSil
  31. Anime ne yazik ki tek sezon. Bu yüzden ovalardan başka bölümleri yok. Hikayenin sonunu öğrenmek için mangasını okumak gerekli.Türkçe çevirisi var manganın ama ben henüz okuma fırsatı bulamadım.

    YanıtlaSil