30 Temmuz 2012 Pazartesi

Glowing She / My Shining Girl


          Rooftop Prince ile 2012 sezonuna açılış yapan 'K'ore Günlükleri'nin ikinci talihlisi Glowing She yada My Shining Girl -siz hangisini kabul ederseniz artık- o oldu. :))

-Spoiler-
          Diziyi izlemek konusunda beni cezbeden iki unsur vardı:
Birincisi: Kim Hyung Joon oluşu; Bu ara SS501 üyelerini boşladığımı farkındayım. Üyeler ikinci albümleri çıkarırken ben pek ilgilenemedim malesef. Bu yüzden telafi etmeye bu noktadan başlamak istedim.:)
İkincisi ise: dizinin romantik komedi türü olarak geçmesi.
          Ama gelin görün ki ben diziyi beğenmedim ve biraz hayal kırıklığına uğradım. Kahkaha bastığım sahneler olmadı değil ama dizinin konuya giremeyişi ve bir yere varamayışı finalde diziyi vasat konumuna sabitledi benim için.
          Her sakallıyı dedem sanangillerden bu Koreliler de canım. İçinde kiss sahnesi olan her yapımı romantik sanıyorlar. Ben dizide pek romantik unsur yakalayamadım sizin anlayacağınız. Hallyu starımızın herkesin içindeki sorumsuzca davrandığı kiss sahnesi "Büyümemiş erkekler gerçekten sinir bozucu. Düşüncesiz bencil aptal sonuçlarını göremeyen abalak, seni boğmak lazım" hissi uyandırıyordu sadece.:D
          Başlarken de söylediğim gibi dizi bir türlü konuya giremedi. Nasıl konuya girsem diye 7-8 bölüm süründü sonrada hepten dibe vurdu benim gözümde. Birbirine bağlamaya çalıştıkları ama çalıştıkça ipin ucu kaçan konular üzerine dönüp bir yere varamadan aşk üçgeni çıktı bir anda karşıma. Allah sen ne zaman hoşlandınız arkadaş birbirinizden? Nasıl özel bir an oldu da tugın tugın oldu kalpleriniz? Biz niye göremedik o anları?! Hallyu ile Jun Ji Hyun çiftinden bahsediyorum. Bence PD kazanacaktı tekrar başrolümüzün kalbini ama o kadar Hallyu yıldızı oynatıyoruz, ajumma da "Senden hoşlanmıyor değilim" desin de ayıp olmasın dediler bence.
          SS501 grubundan tanıdığım Hyung Joon'u gerçekten seviyorum. Sesinin güzel olduğu düşünüyorum. Öyle ki dizinin OSTlarından Heaven şarkısını ilk duyduğum çok beğenmiştim. Sözleri tahmin edilir kadar basit gelse de Hyung Joon çok güzel seslendirmiş şarkıyı. Ancak oyunculuğu konusunda övgüler de bulunamayacağım malesef. Oyunculuğunu zayıf buldum. Yada Park Kwang Hyun 'un yıllarını oyunculuğa vermişliğinden kaynaklanan profesyonelliğinin yanında Hyung Joon çok toy kaldı bilemeyeceğim. Belki rolü yakıştıramadım kendisine, bilemiyorum işte.:)

          Bir yere varamayışının yanında dizinin bir de klasik Hallyu Star hareketleri mevcuttu malesef. Evin içinde yada her yanlız kaldığında sahnede yarı çıplak dolaşmak, sürekli kameranın karın kaslarına zoomlaması... Ezik, zavallı, yanlız Hallyu bir sürü sorunu var... Oyyy bıcı bıcıı ilk kez de aşık olurmuş, ne kadar ilginç. Her zaman ki hikaye. Hallyu karakterini ben sevmedim yav. Bir kamyon dolsunu kadınla yatsın, ilk kez aşık olsun?! Yuh, "Erkekler işte böyle de öküzdür" mü demek istemiş burada yazarlar?, bilemedim. Üstelik Hallyu'nun birinci mi ikinci mi karakter olmasına karar veremeyen yazarlar beni zıvanadan çıkardı. Düzgün yazamamışlar, sonuçta da yazık olmuş Hyung Joon'a yani.
Halbuki pek de sevimli oğlumuz ama... Ah bu yazarlar...

          You've Fallen for Me (Heartstrings) dizisinin Profesörü Jung Yoon Soo'dan bu performansı beklemiyordum acıkçası. Oradaki ciddi ve fark edilmez karakterden sonra burada deli, kendini bir numara gören bencil, düzensiz kadını güzel oynadı bence. Özellikle dağınıklık saçlarını çok sevdim.:))
 


           Sonuç olarak ben diziyi beğenmedim. Hikayenin işlenemeyişini, bir yere varamayaşını, yan iki bayan karakterin o dizi de ne aradı falan hiç mantığa bağlayamadım. İzleyip, izlememek sizin tercihinize kalmış. Belki siz beğeneceksiniz bilemiyorum. Belki benim keyfim yoktu izlerken anlayamadım diziyi bilmiyorum. Gelipte çemkirmeyin bana sonra, "güzel diziymiş, niye bizi yanlış yönlendirdin" demeyin.:))



Adı: 자체발광 그녀 / Jachebalkwang Geunyeo
Bilinen Adları: My Shining Girl, Glowing She, Sunshine Girl
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 12
Yayınlandığı Kanal: KBSN
Yayın Tarihleri: 07.01.2012 – 17.03.2012
Yayınlandığı Günler: Cumartesi 24:00


Oyuncular:
  • So Yi Hyun / Jun Ji Hyun


  • Park Kwang Hyun / No Yong Woo

  • Kim Hyung Joon / Kang Min

  • Go Na Eun / Kim Kkot Min

  • Chae Young In / Seo Young Hee


OST:
Part 1 13.02.2012
1.Tekrar 다시 - 김정훈 Kim Jung Hoon
2.Parlayan Yıldız 다을 / Da Eul

Part 2 29.02.2012
1.Parlayanım 자체발광 - 레이나 feat. 만성Raina feat. Man Seong
2.Uzak - K2

Full Album || Release Date 2012-Mar-06
1.Parlayanım 자체발광 - 레이나 feat. 만성 Raina feat. Man Seong
2.Hergün 달콤 - 김형준 / Kim Hyung Joon
3.Tekrar 다시 - 김정훈 / Kim Jung Hoon
4.Kız (Space Cowboy Ver.) || by 김형준 / Kim Hyung Joon
5.Uzak - by K2
6.Uzun Gece 잠 못 드는 밤 -  김형준 feat. 길미 / Kim Hyung Joon feat. Gil Mi
7.Parlayan Yıldız - 다을 / Da Eul
8.Cennet (Akustik Ver.) || by 김형준 / Kim Hyung Joon
9.Parlayan Yıldız (Akustik Ver.) - 다을 / Da Eul
10.Shinny Herself 

11.Tear Drops
12.Aydınlık Gökyüzü
13.Gerçek Aşk
14.Cuban Night
15.Ay Işığında Dans
16.Parlayanım 자체발광 (Enst.) 


12 yorum:

  1. So Yi Hyun / Jun Ji Hyun , Heartstrings'teki bale öğretmeni değil mi?
    Ya da ben mi benzettim..

    YanıtlaSil
  2. Evet kendisi, yani aynı kişi, doğru tahmin.:))

    YanıtlaSil
  3. heyecanla izlemeyi beklediğim bi diziydi :( sırf jun için izlicektim :( uyarı için sağol yinede sırf Junun mimiklerini görmek için şöyle bi bakarım :D Bu arada blogun hakkında bi kaç soru sormak istiyorum. En üstteki izlediklerim, dinlediklerim butonlarını nasıl koydun? Ayarların altını üstüne getirdim bulamadım ben :D ayrıca çalma listesi içinde aynı şey geçerli :D nasıl yükledin? yardımcı olursan sevinirim D:

    YanıtlaSil
  4. Bilmiyorum belki sen beğenirsin. İzledikten sonra düşüncelerini benimle de paylaş lütfen.:)

    Ben yapalı çok uzun zaman geçtiği için tam hatırlamıyorum. Ama tasarım bölümünde "Gadget Ekle" diye bir şey göreceksin. Tıkla, açılan pencerede sayfalar sekmesini tıkla. Ekleme işlemi bittikten sonra gönderme sekmesinden "sayfaları düzenle"yi tıkla. Yeni sayfaya tıkla. Ondan sonra gelsin yeni sayfalar.:)
    Böyle değilse yada takıldığın yer olursa tekrar bana sorabilirsin.:))

    Çalma listesi için ise "http://www.mixpod.com/" sitesine üye olmak gerekiyor.:)

    YanıtlaSil
  5. çok sağol canım ya çok yardımcı oldun :D izlediğim an yazarım hemen :D

    YanıtlaSil
  6. Aynen sana katılıyorum ortada romantizim yoktu her yerde yzılan konudan da eser yoktu...Oyuncular boşa harcanmıştı...So Yi Hyun konusunda ben bu unnimin çok iyi bir oyuncu olsuğunu biliyordum bildiğim iki tane daha dizi var ikiside 50'şer bölümlük ben Gloria'yı seyrettim ve oyunculuğuna bayıldım...

    YanıtlaSil
  7. 2 kez izledim So Yi Hyun'u ama oyunculuğu beğendim. Yazık ettiler bu dizide kendilerini. Daha akıllıca düşünür daha güzel dizilerde yer alırlar umarım. :)) Gloria'yı bende merak ediyorum. Yenilerden fırsat bulursam onu da izlerim belki.:))

    YanıtlaSil
  8. admin tek kelimeyle süpersn aynı düsüncedym .d.d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra sen böyle söyleyince yazıyı tekrar okudum, ne yazdığımı unutmuşumda.:)) Aynı düşünceleri paylaştığımıza sevindim.:)

      Sil
  9. Ben dizinin sonunu pek anlamadım o yüzden de pek beğenmedim finalini. Ama hawaii versiyonu nu izledim. Evlendiklerini öğrendim sonunda.

    YanıtlaSil