24 Ekim 2013 Perşembe

Ikemen Desu Ne

          Ne kadar kötü yorum okursam okuyamayım hakkında, üstüne daha da kaliteli onlarca dizi izlesem de You're Beautiful'un bendeki yeri çok özeldir. Hala arada özleyip atlaya zıplaya izlediğim bir dizidir. Her yıl mutlaka bir özlem gideriz kendisi ile.
          Park Shin Hye'in Hallyu yıldızı olmasını sağlayan bu fenomen olmuş yapım diğer Asya Ülkeleri tarafından tekrar çekildiğini duymuşsunuzdur mutlaka. Hatta izlediniz bile belki. İşte onlardan ilki Ikemen Desu Ne.

          Minami Shineyo'nun 2011 Japon versiyonu Ikemen Desu Ne.

16 Bölümlük Kore dizinin 11 Bölüme düşürülmüş hali diyebiliriz kendisine. Ortak bir çok noktası da olsa gözle görülür farklılıkları da yok değil.

          Bazı yorumlarda gereksiz sahneleri kesilmiş ve daha güzel derli toplu olmuş denildiğini görmüştüm. Ama bana göre gerekli, eğlenceli bir kaç sahnede makasa kurban gitmiş gibiydi. Üstelik o kadar şey kesilip aptal finalin komple alınması daha da üzücüydü benim için.:))

          Buna rağmen, bildiğim bir hikaye olmasına rağmen, izlenebilen hoş bir yapımdı. İlk Japon versiyonu duyduğumda yine "Aman ben onu izlemem ya" demiştim ama gördüğünüz gibi sonunda gözüme patladı dizi. İzlediğime pişman değil. Dahası bir gün, dilinden pek hoşlanmasam da 2013 Tavyan versiyonunu da izleyeceğim sanırım.:D

          Japon versiyonun konuk oyuncusu Jang Geun Suk iken, Tavyan versiyonunda konuk Park Shin Hye. Tavyan versiyonunu izlememe en büyük sebep de Park Shin Hye olacak gibi. Nasıl konuk etmişler sırf meraktan. O da kalkıp Hwang Tae Kyung'a mı sarılıyor yoksa...:D

           Japon versiyonu izlememde ki en büyük etken ise Japon Gominam'dı. Kıza bayıldığımdan değil elbette.:) Hungry yazımda, kızım salaklıklarının Ikemen Desu Ne'den kaldığını düşündüğüm için tezimi doğrulamak adına izledim. Doğru tahmin etmişim.:D
Tipe bak yahu...
          You're Beautiful'un karakterleri çok özel, fenomen olmuş karakterler olduğunda gözlerim onların performansını özellikle Jeremy'nin performasını aramadı desem yalan olur. Japon Jeremycikte sevimliydi ama Hong Ki başka bir boyut kesinlikle...Music Bank'e gidenlerin canlı teyit ettiği gibi..:)

         Jang Geun Suk'u tanımama ve sevmeme sebep olan dizinin Japon Hwang Tae Kyung'su Katsuragi Ren çok hoş bir seçimdi. Ben kendisini çok beğendimve başarılı olduğu düşünüyorum oyuncu olarak bir şarkıcı olmasının yanında...(Sadece fiziksel düşünmeyin hemen.:D) Diğer dizilerine de şöyle bir göz atmayı düşünüyorum.:)

          Japon versiyonun Kore versiyona göre en çok hoşuma giden farkı hava alanındaki yıldızlı itirafıydı.:))
 

         Dizinin şarkıları Korece şarkılarının Japonca'ya çevrilmiş haliydi. Şarkılar çaldıkça ben Korece söylemeye devam ettim.:D Şarkıların fark attığı tek yer ise Ottokajo yerindeki Miss You şarkıydı. Ottokajo'yu pek sevmem ben. Çünkü o salak şarkı yüzünden hayatları darmaduman olmuştu bir anda olmuştu. Üstünden seneler geçtiği halde bitmek tükenmek bilmez bir ottokajo gıcıklığı.:) Ama Miss You şarkısının bunun aksine çok sevdim. Daha güzel... anatani anatani...:D
Adı: 美男ですね / Ikemen Desu Ne
Türü: Romantik, Komedi  
Bölüm Sayısı: 11  
Yayın Tarihleri: 15.07.2011 - 23.09.2011 (Cuma 22:00)
Yayınlandığı Kanal: TBS
Giriş Şarkısı Everybody Go - Kis-My-Ft2   

Oyuncular:

______________________________________________________
Bu dizi hakkında çok daha kaliteli yorumlarım vardı,
ama ben yazdım elektrikler kesildi,
yılmadım yine yazdım, yine elektrikler kesildi.
Olay bir kez daha tekrar edince bende yazmaktan vazgeçtim,
o yüzden üstünden aylar geçtikten sonra
 bugün hızlaca bahsedeyimde çıksın aradan dedim.
Sonuçta;
 öyle yada böyle elektrik değil, 
ben kazandım... hehe...

36 yorum:

  1. Selâm admin... :) Şu an ne izliyorsun merak ediyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vealeykümselam..:)
      Neler izlemiyorum ki.:)) Haftalık 4 dizi, birde eğlence programı takip ediyorum şuan. "Takiptekiyim" kutusunda sende görmüşsündür mutlaka isimlerini.:)
      İnşallah bugün Master's Sun'a da başlayacağım.

      Sil
    2. Oyy haftalık 4 dizi mii.. Yapma adminnnnn zamanına yazık ya Huu. :)

      Takipteyim kutusunu görmedim bakayım İnşaAllah...

      Ben şu an Secret Garden'ı izliyorum. Aslında 2013 yapımlarını izlemek isterim ama neler var bilmiyorum.. Secret Garden'ı da çok konuşulduğu için merakımdan başladım ama cidden güzelmiş..

      Master's Sun 'u izledim, güzel bir dizi.. Hoşuma gitti açıkçası.. Hele bir müziği var, dinlerim arada.. Sen izle sana da yollarım :) :)

      Ama cidden sadece senin tavsiye edeceğin birşey de izlemek istiyorummmmm, biliyorum sevmiyorsun sorulmasını amaa :)

      Sil
    3. Yok, yok böyle daha iyi, hatta zamandan tasarruf bile diyebilirim.:))
      Listem 100'ü geçtiği için dizi bitermek zor oluyor benim için artık. O yüzden haftalık dizi izlemek ilaç gibi...:D

      Takipteyim kutusu sağdan 3.kutu... Her zaman güncelliyorum.:)

      Secret Garden güzel ve çok popüler bir dizi. Secret Garden başarısı yüzünden 2012 yılı fantastik diziler yılı oldu adeta. Ben fantastik dizileri çok seviyorum. Mantık aramadan izlenebilen eğlenceli yapımlar oluyor genelde.İzlediğim fantastik dizilerin %90'ını tavsiye edebilirim bu yüzden.:)

      Tavsiye edebilmek için aklıma bir yığın isim geliyor, içinden seçip çıkaramıyorum. Ama şuan izlediğim dizilerden Marry Him If You Dare'ı tavsiye edebilirim sanırım. İleri de ne olur bilemem ama ben sevdim diziyi. İlk 4 bölüm yayınlandı zaten henüz. Gerçi çok özel bir yanı yok ama beklediğimin daha üstünde olmasından ötürü sevdim sanırım.:)

      Master's Sun dan çok umutluyum. Ne de olsa Hong kardeşlerin kaleminden çıkma. Ben Hongların bütün dizilerini izledim ve her saçmalıklarına rağmen hayranım kendilerine.:)) Özellikle haftalık izlemedim bu yüzden diziyi.:)

      Sil
    4. Evet cidden çok güzel bir dizi.. Yani her bölümde ayrı bir konu işlenmiş gibiydi.. Hani senin bir deyimin var ya, bir bölümden sonra tempo düşüyor, bu dizide olmuyor işte.. Bir de temposu hiç düşmeyen ve benim unutamadığım dizi var ki, Cheongdam-dong Alice.. :)

      Good Doctor varmış, onu çok tavsiye ediyorlar.. Neyse Secret Garden bitsin bakalım bi.. :)

      Teşekkür ederim admiiinnciğiimm :)

      Sil
    5. Good Doctor'un methini bende duydum, kısmet bakalım, izlerim diyemiyorum ama izlememde diyemiyorum ortasındayım.:)
      Master's Sun 5. bölümü bitirdim en son. Gerçekten süper... Tempo hep aynı, insanın izledikçe izleyesi geliyor ki ben aşırı bir korkak insanımdır, korktuğum halde doyamıyorum diziye...:)

      Sil
    6. Evet, her bölümde farklı bi macera var, tempo düşmüyor derken bunu kastetmiştim... :) Ama ben hiç korkmadım :D Yeni bir diziye başlarken yeni kişiler varsa eğer insan başta alışamıyor ama sonra da kopamıyor, nasıl birşeyse bu :)

      Sil
    7. Bu arada Master's Sun'da çok beğendiğim diğer karakterler güvenlik görevlisi ile şarkıcı kızdı.. :) Rollerinde harikalardı... Hep onların olduğu bölümleri bekledim desem abartmam :)

      Anlayamadığım bir şey ise neden Kore dizilerinde kızlar hep fakir ve pasaklı karakterler olarak yazılıyor.. :) Fakir olmaları değil aslında beni sinir eden, neden her defasında ''saçlarını yıkamıyor musun'' sözünü duyurtacak kadar pasaklı gösteriliyorlar :) İlk kez Secret Garden'de kıza söylenen ''saçların her gördüğümde pırıl pırıl'' cümlesini duydum :)))

      Sil
    8. Hehe... Her karakter o kadar pasaklı değil aslında. Ama klasikleşmiş durumlardan biridir bu pasaklılık. Kimisi erkek fatma olur, kimisi pasaklı, kimisi aşırı aptal vs. bu özelliklerin bir arada görüldüğü karakterlerde vardır. Ama herkes aşırı da hırslıdır da aslında. Pis de olsalar, aptal da olsalar 2-3 işte çalışan, çalışırken burnu kanayan karakterlerde vardır mutlaka... Her türün kendine has özellikleri var yani. O yüzden böyle hissediyoruz.:)

      Bir diğer bakış açım ise gerçek hayatta hep güzel, bakımlı, dişli kadınlar kazanır yakışıklı adamları gibi bir yargı var ya... aslında bakımsızlara sizde aşkı bulabilirsiniz, ümidinizi kaybetmeyinin bir göndermesi de olabilir.:))

      Özetle hepsi kalıplaşmış durumlar, bazıları beni bunaltsada bazı klasikleri seviyorum ben...:))

      Sil
    9. Evet çok haklısın, yine güzel anlatımınla konuya açıklık getirdin, sağol adminnn.. :)

      Zaten benim hoşuma gitmeyen kısmı sadece pis gösterilmek istenmeleriydi.. Diğer mevzular diziyi güzelleştiriyor... Verdiğin örnekte aklıma Jandi (bof) geldi... :)

      Ama hiçbir defa başroldeki erkekleri böyle gösterdiklerini görmedim... :)) Benim bahsettiğim buydu.. :)

      Master's Sun nasıl gidiyor admin :)

      Sil
    10. Bitti bile...:) Üç günde yedim başını, hem ayrılmak istemeyerek hemde hızlıca ya sonrasını merak ederek...
      Boş günlerime özellikle denk getirmeye çalıştım. Hong kardeşler benim en sevdiğim yazarlar olduğu için her yıl böyle yapıyorum da...:))
      Güzel kaliteli bir diziydi, tam da beklediğim gibi... En sevdiklerimin içinde yerini aldı o da.:))

      Sil
    11. Onların başka hangi dizisi var? :) Şu, hem sonrasını merak ettiğimden dolayı izlemek istemek hem de bitmesin diye yavaştan almak bende de oluyor.. :)

      Sil
    12. Bu etki ilk başlarda her dizi için vardı bende... Zamanla azaldı ama Hongların yazdığı dizilerde hala aynı etkiyi yaşıyorum.:)
      The Greatest Love, You're Beautiful, Big, My Girlfriend is a Gumiho, Hong Gil Dong, My Girl, Delightful Girl Choon Hyang, Couple of Fantasy diğer dizileri. Hepsini izledim, finalleri kötü olabilir ama içerik çok eğlendirici bana göre...:))

      Sil
    13. Hmm.. Tamam, sağol adminnnn, saranghe... :) Doğru mu yazdım bilmiyorum ama... :)

      Sil
    14. saranghae de olur saranghe de olur... ikisi de aynı şekilde okunuyor nasılsa...:))

      Sil
    15. Çok hoşuma gidiyor konuşma şekilleri ya :) Hele her soru sormalarındaki cümlenin sonunda ''so'' deyişleri :) Hatırımda yer eden şu var; Arasso :)) Bir de ne yapacağım cümlesinin korecesini yazamıyorum ama söyleyişleri çok hoşuma gidiyor... ne yapacağım ne yapacağım peşpeşe söylüyorlar ya :)) Bu arada admin, Good Doctor'u şiddetle tavsiye ediyorum.. Kuvvetli bi şiddetle :))

      Sil
    16. Soru eki değil o aslında. Zaman eki diyebiliyorum ben ama...:))
      ottoke, ottoke diye dolaşıyorlar ortalıkta sıkıştıkça.:D Bende çok sık kullanıyorum o kelimeyi. Seviyorum bende Korece, çok eğlenceli geliyor öğrenmesi. Oysa ilk duyduğumda "bu ne bee..." demiştim.:D Çok gördüm bu Good Doctor hakkında olumlu yorum. Sende tavsiye ediyorsan aldım listeme.:))

      Sil
    17. Ottoke ottoke :D :D Cheongdam Alice'de Park Si Hoo bambaşka bi anlam kazandırdı ''ne yapacağım ne yapacağım'' sevgime.. Heehehehe :D Aklıma geldikçe gülüyorum hala.. Resmen motora bağlamış gibi ilk hezesini kekeleyerek söylüyordu, acayip komikti ya.. :)

      Good Doctor, bence listenin en önüne al.. Çok başka bir dizi cidden.. Çok sürükleyici.. Her bölüm farklı bir heyecan.. Ve.. Neyse söylemiyim izle :D Onun gibi bulabilsem başka diziler..

      Sil
    18. Park Shi Hoo 'nu izlediğim en iyi performansıydı. Eğer skandala karışmasaydı, bu yıl çok güzel dizilerle karşımıza çıkabilirdi, yazık oldu emeklerine ve yeteneğine...

      Good Doctor a başlamak için bende ön sıralara almıştım ama onun yerine aniden işe başlayınca kaldı. Vaktim olduğunu izleyeceğim, methini çok duydum.:))

      Sil
    19. :) Yaaa, hayırlı olsun admin... Özel olmazsa mesleğin nedirrr :)

      Sil
    20. Teşekkür ederim.:) İşletme mezunuyum ben, belli bir mesleğim yok yani..:D ama son 8 yıldır muhasebe eğitimi aldım. Muhasebe diyebilirim sanırım. Ama muhasebe işi ile bu başladığım işin hiç alakası yok. Yani özetle; bende istemediği işte çalışanlar kervanının bir parçasıyım.:))

      Sil
    21. :) Ben de işletme mezunuyum.. Ne diyelim herşeyin hayırlısı.. :)

      Sil
  2. Sellaaammm
    yorumun çok güzel olmuş aldırma sen elektriğe :)
    meraklandım ben de izlemeyi düşünüyorummm.. hem You're Beautiful'u çok severim ben de japon versiyonunu çoookkk merak ediyorummm!!!
    JGS yerine Hwang Tae Kyung olan zatı da çoookkk beğendim yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam.:)
      Teşekkür ederim, elektriğe inat yazabildim sonunda.:)
      O zatı bende beğendim, bir geun suk olmamış belki ama çok hoş olmuş, yakışmış diziye.:)

      Sil
    2. yaaa öyle ahım şahım bir JGS hayranlığım yok sanırsam o yüzden çok beğendim beyefendiyi :)

      Sil
    3. O zaman izledikçe daha çok beğeneceksin gibi bir his var içimde.:))

      Sil
    4. Umarım öyle olur (:
      ama bu çocuğun kaşlar incecik be yaa bu ne böyylleeeee :/

      Sil
    5. Japonların öyle bir ince kaş sevdası var ama bende çözemedim. İzlediğim dizilerin neredeyse hepsine aynı kaşlar var, alıştım ben bu yüzden.:)

      Sil
    6. biliyorum ama ben de anlayamıyorum :/
      hatunlarınkinden daha ince :S

      Sil
  3. Blog güncellenmiiiş çooook güzel olmuş Kübra ablaaaa :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hilalcim, beğenmene çok sevindim.:))

      Sil
  4. ben tayvan versiyonunu izledim bi kaç bölüm, kısmet olmadı bitirmek ama baya eğlenceliydi :) açıkçası hwang tae kyung'dan neredeyse nefret eden ben, tayvan versiyonunda sıkı bir hwang tae kyung fanı oldum :) park shin hye'nin misafir oyuncu olduğunu bilmeden başlamıştım diziye, bir anda karşıma park shin hye çıkınca şaşırdım ve hoşuma gitti :)

    bir de tayvan versiyonu, direk kore versiyonunun aynısıydı, cümleler felan bile :D ama yine de izlettiriyordu kendini :) ancak hiç bişey o yong hwa'nın soğuk ama sevimli bakışlarını, hong ki'nin kendini gay sanarken, şaşkın şaşkın yüzünü tokatlamasının yerini tutmuyor :D

    fırsat bulursam ikemen desu ne'yi de izlemeyi planlıyorum tabi önce fabolous boys'u bitiririm :) ondan sonra aynı seneryayu üçüncü keç izlemek midemi bulandırmicak gibi olursa başlarım buna :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araya zaman girince bulandırmayacağını düşünüyorum. Bende biraz zaman geçsin Tavyan versiyonunu izleyeceğim sanırım. You're Beautiful benim için çok özel bir dizi. Versiyonlarından sakınırım sanmıştım ama versiyonlar bile "izle beni izle beni" diye çıldırıyor sanki...:))
      Sende beğendiğine göre Tavyan versiyonu izlemek için bir neden daha oldu.:))

      Sil
  5. Yorumun cok guzel.merak ettim hemen izliycem.bu arada blogu uzun suredir izlyorum severek))Azerbaycandan salamlar)

    YanıtlaSil