11 Mart 2014 Salı

Vampire Knight

          Bir anime ile daha karşınızdayım sevgili çingular...

          Uzun zaman önce izlemem gereken ama çok kanlı sebeplerden dolayı izlemeyi ertelidiğim fenomen olmuş yapımlardan biri ile karşınızdayım bu kez.

          Vampire Knight 2004 - 2013 yılları arasında yayınlanmış aynı isimli mangasından uyarlanma 2008 yılı yapımlı 2 sezondan oluşan bir anime bilmeyenlerine. Fantastik hikayelerin en popüler olanlarından biri vampirlerin etrafından dönen süprizlerle dolu bir hikaye.

          Anime sever herkesin izlediği, bildiği, sevdiği bir yapım. Benim bu kadar geç izleme sebebim ise az önce de dediğim gibi çok kanlı olması. Kan görmeye dayanamam da. Buna rağmen insanı içine çeken şaşırtıcı bir hikayesi var yapımın. İzleyenlerin neden bu kadar sevdiğinin ve şiddetle tavsiye ettiğinin bilinicine varmış oldum izlediğimde. Özel yapımlardan biri kesinlikle.

          Herşeyden önce Zero can, acıların çocuğu, buna rağmen güçlü, sadık, güvenilir... Ne olduğunu anlayamadığımız Kaname'nin aksine her halinden sevilesilik akıyor veledin. Onun için bile izlenemeye değer bir yapım diyebilirim ki ikinci sezon final sahnesi ile yarım kalan ve merak uyandıran aşk hikayeleriyle gel beni oku diyen bir mangası var. Ama okuyacak bir ben yok malesef. Çünkü vaktim yok. Yinede okuyanlardan bilgilerini sakınmamalarını rica ediyorum.:))



          Sadece Zero'yu değil hepsini sevdim aslında anime karakterlerinin. Karanlık ve korkutucu yanına rağmen ne idüğü belirsiz Kaname'yi bile sevdim. Vampirlerin hepsi yiğit adamlardı baya Türkçe...:D Onlar sevilmez mi hepsi can. Tüm şımarıklıklarına kendini beğenmişliklerine rağmen, bağlılıkları, insandan daha insani davranışları, doğru olanı yapmak uğruna kendi ailelerine karşı gelmeleri... İnsana insandan daha güzel örnek oluyorlardı resmen.:))

Yani izleyin...:))

11 yorum:

  1. hala animenin devamını umutla bekliyorum.
    Çok hoş bir yazıydı:))

    YanıtlaSil
  2. Favori animem ama ne yazıkki 4 yıldan beri yeni sezonu çıkmayan ve büyük ihtimallede çıkmayacak olan anime :(
    Mangasini kesinlikle okumalisin hatta 3 tanesi turkceye cevirildi kitap olarak ve devamida gelecekmis
    mangasi ile anime biraz farkli mesela final sahnesi kaname ile yukinin gidisi animede 2 dakikayken mangada 3 bölümde anlatıldı .
    Devamindaki olaylar cok süper ama sonunu beni yıktı (söyleyip spoiler versemmi bilemedim :D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler almayayım mümkünse...:)) Sonu yıktıysa bende yıkılırım kesin, tahmin bile ettim birşeyler. İyisi mi okumayayım ben mangasının. Aklımda güzel kalsın:)
      Benimde umudum yok 3. sezonda. Ama olsa ne güzel olur.:/

      Sil
  3. off keşke devamı gelse ya :(( zeroya, kanameye, yuukiye nolduuu çok merak ediyorum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende merak ediyorum ama 3, sezon olmaz bu saatten sonra gibi geliyor bana.:/

      Sil
  4. Fenomen olmuş yapıtları izlemeyi ertelemek~~
    çok tanıdık geldi:) Bun hiç duymamıştım ya neyse:) Belki ben de izlerim bir gün, belki:)

    YanıtlaSil
  5. Bu arada yandaki ankete oy vereyim dedim de hiç birini izlememiş olduğumu gördüm :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2013 benimde izleme konusunda çok verimsiz olduğum bir yıl oldu.:)

      Sil