20 Nisan 2015 Pazartesi

Kamisama Hajimemashita 2

           Yapımları haftalık izlemek kadar riskli birşey yoktur. Sıkılabilirsiniz, sabredemeyebilirsiniz, en kötüsü hayatın akışından vakit bulamayıp izlemeyi unutabilirsiniz. Ama bazı yapımlar vardır sanki hayatınıza bir ışık tutuverir, izlerken herşeyi unutturup sizi içine alıverir. Daha fazla olsun daha fazla izliyim isterseniz, izlediğiniz sahneleri izlemek sizi sıkmaz, aksine her seferinde aynı tadı yaşatır.

          İşte Kamisama Hajimemashita böyle bir yapım. Çizen, tasarlayan, düşleyen, mangasını animeye çeviren, sesiyle can veren herkese minnet duygusu uyandıran bir yapım. İzlerken sizi içine alan, tekrar tekrar izlettiren, duygularını sanki içinizde yaşıyormuşçasına şeffat bir şekilde yansıtıp işleyen çok başarılı bir yapım.

          İkincisinin başladığını tesadüfen gördüğümde kendimi izlemekten alamadım. İlk bölümü izler izlemez ilk sezonu tekrar izledim. Yine aynı tadı alarak izledim üstelik. "Ahh özlemişim" dedim bir de üstüne. Her hafta yayınlanan yeni bölümü iple çekişime inat biraz daha sabır diyerek bir önceki haftanın bölümünü tekrar izleyip yeni bölüme geçtiğim, buna rağmen hiç sıkılmadığım şahane birşey benim için.

           Özellikle ikinci sezonun duyguları insanın içine yansıtışı adeta yaşatışı aynı zamanda çok eğlenceli sahneleri ile kendisinden kopmanıza izin vermeyişi... Bir sezon daha olsa ne güzel olur...

         Üçüncü sezon da neymiş 3-5-10 sezon yapsalar izlerim. Her hafta değil her gün izlerim. Tekrarlarını bile severek izleyen beni yeni bölümler için ölürüm ölürüm.:D

          Siz hala izlemediniz mi? Çok büyük kayıplardasınız. Hemen izleyin, Tomoe'yi, Nanamiyi tanımalısınız. Başa karakterler kadar yan karakterini seveceğinizin garantisini de veriyorum üstelik.;)



          Final bölümünü izlemeye kıyamadım sırf onlardan kopmak istemediğimden. O yüzden biraz geciktirdim araya 2 hafta belki de daha fazlası girdi. Aklımın deli gibi dolu olduğu, taşmak ne kelime kusmak üzere olduğu manyak günler geçirmiş olduğum halde üstelik; final beni içine aldı, kalbimden geçti ve sanki hiç kopmamışız hissi verdi.

           Tomoenin kararsız sinirli mutsuz ve utanç yüzüyle hıhlayışı ile biten can animem manganda da görüşmek istiyorum ama 3. sezon senin asıl layığın.:))




Bu anime için daha neler söyleyip neler paylaşmak istiyorum
ama gerek yok içimde kalsın.
İzledikçe nasıl olsa o duygular tekrar tekrar çıkacak içimden...:)

Yinede şunları söylemeden geçmemeliyim sanırım. ;)

Bir erkek sevdi mi tomoe gibi sevmeli, 
her seferinde kırıp kızı öküzlüğünü yapsa da
 işte öyle sevmeli sevdiğini öyle sahiplenmeli. 
Yedisinden yirmi dördüne onu düşünmeli, 
onsuz hiç birşey yapamamalı. 
Bir kız sevdimi Namami gibi çok sevse de 
bilmeli güvenilmeyeceğini kimseye, bilmeli yanlız olduğunu, 
bilmeli kimseye sırtını dayayamıyacağını,
 bilmeli... 
Kalbi onu bırakmak istemese de 
eğer sevdiği onu istemiyorsa
 onun mutluluğu için kendi mutsuzluğuna inat 
onu özgür bırakabilmeli.

9 yorum:

  1. http://bulanikbeynindunyasi.blogspot.com/2015/09/mim8-random-play.html mimledim seniiii!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada yazı çok güzel olmuş :) Ben bu yazıyı görünce izlemiştim Kamisama Hajimemashita yı :D Ellerine sağlık :)

      Sil
    2. Mim için tekrar teşekkür ederim canım.
      Yazıyı beğenmene ve çok sevgili animeciğimi tatlı mı tatlı nanamiyi, karizma ve kibirli aşkı kabul etmez yaralı Tomoe yi, diğer sevilesilik abidesi tüm karakterlerini sende benim kadar sevmişsindir tahmin edebiliyorum.:D

      Sil
    3. Hem de nasıl sevdim, her karakteri sevdim animedeki :) iki sezon için ayrı ayrı yazı yazdım bir de :)

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. ya ben 3 sezonu bulamadım yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  3. Nanami mangada öldümü veya akura ona ne yapti ? Cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  4. Benim bildiğim kadarıyla ölmedi. Gerçi tamamını okumadım manganın ama sonunu gördüm sadece. Üçüncü sezon yapılmadı animenin ama ovalar ile final verildi. Izlemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil