5 Eylül 2021 Pazar

Flower The Evil

Bugün 2020'nin başarılı dizilerinden biri Flower The Evil ile birlikteyiz sevgili çingular. 


         Dizi ilk olarak dikkatimi çok iyi reytingler aldığında çekti. Herkes beklenmedik ve sürükleyici bir hikaye olduğundan bahsediyordu. Ama diziyi asıl izlememe sebep; Lee Joon Ki'nin dizinin son bölümünü okuduğunda gözlerinin dolduğunu söylemesiydi. Lee Joon Ki'yi yürekten üzen bu senaryo nedir diye merak ettim. Üstelik Lee Joon Ki gibi yetenekli bir aktörü izlemeyeli de uzun zaman olmuştu benim için. 
         Gerçekten bahsedildiği gibi akıcı, heyecan dorukta, gizem dolu bir senaryoydu. Gizemin yanında yürek dağlayan bir yanı vardı. Ama hepsinden önemlisi mükemmel bir Lee Joon Ki oyunculuğu vardı her sahnede. Her bölüm ayrı takdir ettim kendisini. Tam da ondan beklediğim performansı koymuştu ortaya. Karakterini ekrana çok güzel yansıttı. Bir çok oyuncunun harcı değildir bu başarı söylemek isterim ki. Zaten kendisi bu performansı ile ödülünü de aldı.
          Tabi ki diğer oyuncularda başarılı performansı ile diziye kalite kattılar elbette. Ama Kim Ji Hoon ssi 'de kariyerdeki en akıllıcı adımlardan birini atmış bence bu dizideki rolünü kabul ederek. Daha önce onu izlemediğim bir türde karakteri canlandırarak heyecanlı bir risk almış oldu kendi için. :)

         Damdan düşer gibi oyuncularımızı da övdüğüme göre dizinin konusundan ve verdiği mesajlardan bahsedelim o zaman. 

           Talihsiz iki kardeşin hikayesi aslında Flower the Evil. Gerilim dizisi olmasının yanında aslında bir psikoloji hikayesi aynı zamanda. Talihsiz ve hata yapan yaptıkça daha da dibe batan insanların kesişen kaderleri diye biliriz kısaca dizi için. 
          Babaları psikopat bir seri katil olan iki kardeşin yaşadığı kabus bir yanda, canlarının yıllar sonra tekrar tehlikeye girmesi bir diğer yanda... hikayemiz hayatlarını yeniden dağıtmak için evriliyor.
          Hikaye özünde çocukluk yıllarında psikolojik bir bozukluk olarak duygusuzluk teşhisi konulan bir adamın makus talihini anlatıyor. Senaristi bu noktada tebrik etmek istiyorum. Hastayı, hastalığı çok güzel anlatmış, işlemiş lakin en büyük alkış girişte de bahsettiğim gibi Lee Joon Ki ssi'nin. Nasıl güzel ekrana yansıtmış, nasılda o karakter olmuş. 
           Böyle bir durumdan mustarip olduğu yetmezmiş gibi bir de cinayet şüphesi ve seri katil babasının ortağı olduğu konusunda suçlanan bu adam; kaderin cilvesi ile evli bir çocuk babası olduğu bir hayata sahip olur. Tabi ki eşinden bunu saklayarak farklı bir kimlikte yaşadığı bir hayattır bu. Saklanan bir şeyler olduğunda olayların ortaya dökülüp her şeyin tepe taklak olmasını da an meselesidir her zaman. Böylece anında kendimizi olaylar silsilesinin içinde buluruz. 

           Böyle anlatınca sanki senaryo dramatik olsun diye fazla zorlanmış gibi geliyor ancak hikaye senaryo içine o kadar güzel yedirilmiş ki; tüm bu belalar topluluğu niye bu adamın başına geldi diye sorgulamıyorsunuz - en azından bir noktaya kadar-. Kaderin acımasız çarkı ilmek ilmek gerçekçi olarak işlenmiş.-En azından bir noktaya kadar.-
           Tabi ki bu bir insan kaleminden çıkma ve üstelik Kdrama olduğu için bir noktada yine hatalar yapıp abartarak bunalmanıza da sebep olabiliyor sonlara doğru dizi. Bu yüzden ben son 4 bölüm yarım bırakmak zorunda kaldım diziyi. Sonra Lee Joon Ki'nin gözlerine yaşlar dolduran ne varmış merakım galip geldi ve bitsin artık zavallı Hyun Soo'nun acısı düşüncemle finale geldim.
          İyi ki geldim. Gerçekten çok başarılı dolu dolu bir final vardı son yarım saat. Benimde gözlerim iki çeşme oldu. Birden fazla yürek yakan sahne vardı.

- Dikkat Spoiler-

          Hele babasına koşup sarılan kız, onu hatırlayan baba, o özlem koptuğum yerdi.
Allah kimseyi babasından annesinden evladından ayırmasın.

          Baek Hee Song'un babasına da çok üzüldüm. Birine gerçekten değer vermek önemsemek çok tehlikeli olabiliyor. Sonunda kötülük çiçekleri açtıracak kadar...
          Dizi de bu finaliyle neden adının Kötülük Çiçeği olduğu anlatmış oluyordu ki bu da senaryoyu fazlası ile sanatsallaştırdı gözümde. 

           Hazır spoiler demişken son olarak Ji Won karakterinden de bahsedelim. Bölüm bölüm izlediğimizde kah sevdik kah kızdık ona ama hikayenin bütününe bakınca harika bir eş olduğu ortadaydı. İlk duyduğuna inanmayıp içindeki küçükcük güven kırıntısıyla, umuduyla işlerin, gerçeğin peşine düşen sevgisi gerçekten günümüz evlilikleri ile karşılaştırıldığı çok özel geldi bana. Her zaman kocasının yanında; polislik bilinci gereği de doğrulu ile yanında olan tavrı bence her yiğidin harcı değil, takdir edelim. 
          Ne var ki 9. bölüm Ji Won'un kocasına söylediği her söz benim kalbimi deldi geçti. Kocasının ki nasıl delinmesin. O zaman kızmıştım kendisine işte. Ama daha sonra o da fark etti ki; kimseye inanmayan güvenmeyen yıllarca eziyetten eziyete sürüklenen, travmadan travmaya fırlatılan bu adam birine güvenmiş hayatını birleştirmiş. Yetmemiş el üstünde tutmuş, değer vermese bunları yapacak insan var mı sanki. Sadece hasta olduğu için farkına varamadığı durumlar söz konusu. Sevginin ne demek olduğunu bilmeyip adlandıramadığı için sevmiyorum diyor yazık. Oysa ablasını da seviyor ki suçu üstüne alıyor. İçinde sevgi olmayan duygusuz biri asla değil.
           Yani aslında anladık ki Hyun Soo duygusuz bir psikopat değil. Sadece annesini kaybetmenin verdiği acıyla büyük bir üzüntü yaşayan masum bir çocuk. Bu noktada dünyanın genel geçer kurallarından bir kez daha nefret ettim. İnsanların gerçekten içi görünemiyor olsa da; topluma kazandırmak yerine ön yargılar ile yaftalamak neden? Kime göre neye göre olduğu belli olmayan ortalamalar, nasıl öylesi doğrudur diye kabul görüyor, anlamıyorum. İnsanlığın tarih boyu en büyük hatası halbuki standartlara oturmaya çalışmak kudretli çeşitliliği...
5 elma kırmızı ise altıncın yeşil olmasını niye hazmedemiyor insanlar. Yada onunda kırmızı olması için neden yardımcı olmak yerine tatsız kelimler ile damgalayıp dışlıyorlar farklı olanları gerçekten anlamıyorum hiç bir zaman. 

Dizimizin; kötülük çiçeklerinin karanlığını etrafa yaydığı zamanları yumuşatmak için
"koyun can kasap et derdinde" tarzı eğlenceli anları da vardı.🤭

Adı: 악의 꽃 / Agui Kkot (Kötülük Çiçeği)
Tür: Melodram, Gerilim, Gizem
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: TvN
Yayınlandığı Tarihler: 29/07/2020 - 23/09/2020
Yayınlandığı Günler: Çarşamba - Perşembe 22:50

Oyuncular:
  • Lee Joon Ki / Baek Hee Sung - Do Hyun Soo
  • Moon Chae Won / Cha Ji Won
  • Jang Hee Jin / Do Hae Soo
  • Seo Hyun Woo / Kim Moo Jin 
  • Kim Ji Hoon / Baek Hee Sung 

OST:
1. Psycho - DOKO (도코)
2. In My Heart - Im Yun (임연)
3. Feel You - Shin Yong Jae
4. Title of Flower of Evil Title of 악의 꽃 -Kim Jun Suk (김준석)
5. Flower of Evil 악의 꽃 - Kim Jun Suk (김준석)
6.My Savior 나의 구원자 - Jung Se Rin
7. Switched Destiny 뒤바뀐 운명 - Kim Jun Suk (김준석)
8. Secret Creeping On 엄습해 오는 비밀 - Kim Jun Suk (김준석)
9. Swamp of Lies 거짓의 늪 - Joo In Ro (주인로)
10. Truth That Must Remain Hidden 아무도 몰라야 하는 진실 - Lee Yoon Ji
11. The Specter of The Past 되살아난 과거 - Seo Ye Rin
12. Psychopath 사이코패스 - Jung Hye Bin (정혜빈)
13. Painful Crash 고통스러운 충돌 - Joo In Ro (주인로)
14. Father’s Trap 아버지의 덫 - Shim Hee Jin
15. Distorted Dedication 거짓된 헌신 - Kim Jun Suk (김준석)
16. Upcoming Shadow 다가오는 그림자 - Yoo So Hyun (유소현)
17. Unexpected Danger 통제불능의 변수 - Park Hye Min
18. Someone To Remember 기억해야 할 사람 - Jung Se Rin
19. Cherry Blossom Kiss 벚꽃 키스 - Kang Mi Mi (강미미)
20. The Secret of The Family 가족의 비밀 - Seo Ye Rin
21. Son of A Serial Killer 연쇄살인마의 아들 - Jung Hye Bin (정혜빈)
22. Dark Fog 검은 안개 - Kang Mo Ah (강모아)
23. The Identity of An Accomplice 공범의 정체 - Jung Hye Bin (정혜빈)
24. The Other Side of The Emotions 악의 평범성 - Joo In Ro (주인로)
25. Shadow Love 그림자 사랑 - Jung Se Rin
26. Hard Relationship 인연이라는 이름으로 - Yoo So Hyun (유소현)
27. The Mediocrity of Evil 감정의 저편 - Joo In Ro (주인로)
28. A Covert Suggestion 은밀한 제안 - Lee Yoon Ji
29. Ominous Sign 불길한 조짐 - Kang Min Goo (강민구)
30. Hidden Criminal 숨겨진 범인 - Shim Hee Jin
31. Misery 꽃의 비극 -  Park Hye Min
32. A Sting Operation 작전 수사 - Seo Ye Rin
33. Coming Intuition 떠오르는 직감 - Kang Min Goo (강민구)
34. Dangerous Crime 발각 위기 - Kang Mi Mi (강미미)
35. You And Me Under Flowers And Snow 꽃, 눈 아래 너와 나 - Jung Se Rin
36. Two Faced Man 두 얼굴의 남자 - Kang Mi Mi (강미미)
37. Fake Smile 가짜 웃음 - Seo Ye Rin
38. Eternal Love 지켜주는 사랑 - Kang Mi Mi (강미미)
39. Truth That They′ll Be Faced 마주하게 될 진실 - Yoo So Hyun (유소현)
40. Only You Need To Trust Me 너만 날 믿어주면 돼 - Jung Hye Bin (정혜빈)
41. Killing Approach 살 (殺)의 발자국 - Park Hye Min
42. Voice of A Criminal 범인의 목소리 - Seo Ye Rin
43. A Cold Investigation 냉철한 수사 - Shim Hee Jin
44. Evil Deeds 악업 (惡業) - Kang Mo Ah (강모아)
45. Us Then 그때의 우리 - Kang Mi Mi (강미미)

2 yorum:

  1. Moon Chae Won ve Joon Ki sevdiğim iki oyuncu. Diziyi de oyunculukları da çok beğenmiştim. :)

    YanıtlaSil