19 Nisan 2011 Salı

Personal Taste


       Büyük bir hevesle başladığım Lee Min Ho dizisi. Sonuç: (Lee Min Ho hariç) hayal kırıklığı.
Lee Min Ho'yu kıvır kıvır saçları ile Boys Over Flowers'da izlerken hep bir ümit belki düzelir diye bekledim. Personal Tasteyi izlemeden önceleri bu resmi görüp vayy düz saç ne çok yakışmış diyenlerdenin yani :)) Evet Min Ho çok yakışıklıydı bunu göz ardı edemeyiz ama dizide başka birşey yoktu sanki.
      Yani demek istediğim ben dizide Lee Min Ho'dan başka beğenecek birşey bulamadım. Konusu çok alakasız saçma geldi. Başlerken sorun yoktu aslında ama ilerledikçe pek beni sarmadı.
      Personal Taste izlediğim 25 Kore drama içinde en adi olay ile başladı. Sana evini açmış, kalbini açmış arkadaşının sevgilisini çal. Bir de utanmadan düğününe kadar davet et, hiç birşey söyleme yetmezmiş gibi altta kalma birde arkadaşına kız. Ben böylesine yüzsüz insan görmedim.
      Personal Taste aynı zamanda izlediğim en alkolik dolu dizi.:D ilk bölümlerden herkes kafayı buldu. :D


      Ben çok ilişki gördüm Kore Dramalarda. Aşkın arasına ya kötü kadınlar girdi ya kötü adamlar… Ya anneler bozdu sevenlerin aklını, yada büyükbabalar mani oldu birlikteliklere... Kızın erkek kılığına girdiği çok hikaye gördüm. Bir erkeğe aşık olduğunu zannedenlerin gay olduğuna inandığını gördüm. Gaylikte çok işlendi dizilerde. Ama ben hiçbir dizide bir kadın ile bir adamın arasına giren bir gay görmedim. :D Bu ilk ve son olur inşallah... O kadar karizmatik bir mağaza müdürünün durumu yedi öldürdü beni. Dizinin başlarında ev projesindeki sorunun nedeni sanıyordum ki adam kızın annesini falan seviyor herhalde diye. Ama adamın kişisel tercihini öğrenince şok geçirdim ve hemen fikrim değişti sanırım babasını seviyor diye düşünmeye başladım...:D Ama sonrasında ev projesinin altından bambaşka bir hikaye çıktı. Gelin görün ki ben hayal kırıklığına uğramıştım artık... Babasını sevmeliydi bence, daha heyecanlı olurdu hahaha:D
      Huyumdur; dizide bir iki bölüm izledikten sonra oyuncular hakkında küçük bir araştırma yaparım. (Neyime lazımsa... merak işte:D ) Gözüme Kim Nam Gil 'in konuk olduğu ilişmişti ve çok sevinmiştim. Sonrasında unutmuşum diziyi izlerken hangi bölümde konuk olduğunu. Oturmuş izliyorum gecenin körü, bakalım ne hayinlik peşinde Park Gae In 'in uyuz arkadaşı Kim In Hee diye. Arkada oturan bir adam ilişti gözüme. Kahve içiyor... Kim Nam Gil değil mi ooo? ^o^ Saman alevi gibi birden parlayan mutluğuluğum anında suya düştü. O ne biçim konukluk. Resmini duvara assalarda daha fazla konuk oyuncu görünürdü eminim.
      Diziyi çok yerdim şu ana kadar. O yüzden Park Gae In 'in gereğinden abartılı saflığından or salaklığından, Lee Min Ho ile Son Ye Jin'in hiç uyuşmadığından, hiç bahsetmiyorum.
      Ama herşeyin bir iyi yanı bir kötü yan vardır değil mi? Güldüğüm eğlendiğim sahnelerde oldu.
Örneğin; 6. Bölümde Park Gae In ile Jeon Jin Ho'nun mutlu aile tablosunu pozu vermek zorunda oldukları sahne. Gae In 'in arkadaşı Lee Min Ho'ya sevgili dolu bakmasını söylüyor. Sonrada daha çok sarhoş gibi bakıyorsun diye uyarmıştı. Ama bence Min Ho sarhoştan çok sapık gibi bakıyordu yan gözle. Çok gülmüştüm orada.

Daha sonra forograf çekimlerine devam ederlerken çok şekerlerdi aslında.
      Kamera arkasında çok eğlenceliydi dizinin. Çok ciddi sahnelerde Lee Min Ho' nun kendini tutamayışı, Kim Ji Suk' un kamera açısından çıkmaya çalışırken ki komik görüntüsü...
      Ve dizinin OST'ları çok güzeldi. 4 Minute ön yargı ile yaklaştığım gruplardandı. Personal Taste OSTları sayesinde azda olsa ön yargım kırıldı diyebilirim.:) Dropping Rain şarkısına zaten bayıldım. Sözlerde oldukça güzel. Hatırladığım kadarı ile şöyledi:
            "Yağmur yağdığı için her şey yolundaydı,
              Gözyaşlarını göremediğim için herşey yolundaydı,
              Herşey yolunda olduğu için seni geri alamadım.
              Seni sevdiğim için seni geri alamazdım.
              Yağmur kalbimdeki tüm acı hatıraları silmek için yağıyordu.
              Kalbim ağladığı için yağmur yağıyordu."
Çeviren arkadaşların emeklerine sağlık:))
      Personal Taste ile ilgili son eleştirimi de yapıp yazımı noktalıyorum.:) Personal Taste'yi şu ana kadar izlediğim tüm diziler içinde en saçma repliği sahip dizi ilan ediyorum. Repliğimiz ise şu 'Game Over'mnida. Her ne kadar senoryaya uygun olsa da o kadar saçma ve komikti ki... Ben çok güldüm. Game over'ı anladıkta nida'sına ne gerek var canım. Bir kerede kibar olmayı versin değil mi karakterimiz. Zaten o sahnede çok da kibar görünmüyordu. Koreliler İngilizce telaffuz konusunda bizden de acayip ne diyim.:))



Adı: 개인의 취향 / Kaeinui Chwihyang (Kişisel Zevk)
Bilinen Adları: Kae In's Taste / Personal Taste / Personal Preference
Tür: Romance, comedy
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 31.03.2010 - 20.05.2010
Yayınlandığı Günler: Çarşamba & Perşembe 21:45

Oyuncular:
  • Son Ye Jin / Park Kae In


  • Lee Min Ho / Jeon Jin Ho
  • Kim Ji Suk / Han Chang Ryul


  • Wang Ji Hye / Kim In Hee

 













Soundtrack: Personal Preference OST
1. İnanamıyorum - Younha
2. Yağmur Düşüyor - Kim Tae Woo
3. Kalbime Dokundu - SeeYa
4. Kanatlar - Kim Tae Woo
5. Sevişme - 4minute
6. Bir Aptal Gibi - 2AM
7. 왕벌들의 비행
8. Garip Hissediyorum
9. 왕벌들의 비행 (Inst.) - Piyano versiyon
10. Bir Aptal Gibi(Inst.)
11. Sevişme (Inst.) - Gitar versiyon
12. Kanatlar (Inst.)
13. Kalbime Dokundu (Inst.)
14. Yağmur Düşüyor (Inst.) - Violin versiyon
15. İnanamıyorum (Inst.) - Piano versiyon


altıncı

41 yorum:

  1. Soundtrack: Personal Preference OST
    nedemek acaba??? ..d

    YanıtlaSil
  2. benim bir arkadaşım önerdi bu diziyi ve ben yazı okumayı fazla sevmiyorum acaba kısa özetlermisiniz??

    YanıtlaSil
  3. OST: Orjinal Sound Track kelimelerinin kısaltılmış hali. Yani dizide kullanılan, diziye özel yapılan şarkı ve müzikleri ifade ediyor.


    Park Gae In adındaki başrol kızın maddi sıkıntı nedeniyle yanlış anlamalar sonucu gay sandığı Jin Ho'u kiracı olarak evine alması genel konusu.

    YanıtlaSil
  4. kadın yaşlı görünüyor dimi kankalar

    YanıtlaSil
  5. bu dizinin yanlış anlamaları ve ilginç konularına ragmen güzeldi eglenceliydi..

    YanıtlaSil
  6. ya ben bi türlü sevemedim son ye jin'i

    YanıtlaSil
  7. İnsan izleye izleye seviyor herkesi bir şekilde. Yada göz aşınalığından eskisinden daha olumlu bakıyor. Burada değilse başka yerde sevebilme ihtimaliniz var bence.:)

    YanıtlaSil
  8. Bu dizi gerçekten çok güzel lee min ho oppam ve so ye jin de unnim sayılır <3 çooook tatlılar yaaa :D

    YanıtlaSil
  9. ya üye olamıyorum yardım edermisiniz

    YanıtlaSil
  10. Sağ tarafta takip yazan bölümden "Bu siteye katılın" ı tıklayın. Açılan pencerede üyeliğinizin bulunduğu sitelerden birinin üzerine tıklayın. Girişinizi yaptıktan sonra üye olabilmeniz gerekli.:))

    YanıtlaSil
  11. yazının aksine çok eğlenceli bir diziydi.. ilk bölümler skıcı olsada bayanın lee min ho'ya "beni gerçek bir kadın yap" dedikten sonraki bölümler izlenmeye değer ;) çok çok çok güzel dizi tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  12. Lee Min Ho oppamı ilk izlediğim dizi <3 bir de tarihi dizi var sanırım oppamın ama ben tarihi dizileri sevmiyorum sıkılıyorum goong'da My princess'de acayip sıkılmıştım :/

    YanıtlaSil
  13. Goong ile My Princess tarihi dizi değil ki. Sadece kraliyet ailesinin devam ettiği var sayıyorlar, The King 2 Hearts gibi.:))
    Lee Min Ho'nun o dizisi tarihi dönemde geçiyor diye biliyorum. Dae Jang Geum, Queen Seon Duk, Yi San, Dong Yi gibi.:))

    YanıtlaSil
  14. Evet, tarihi dizi değiller ama hafif öyle bir havası bile olsa sıkılıyorum :/ Arkadaşlarım tarihi dizi izlerken çok ağlıyorlar (kötü karakterlerde dahi) The King 2 Hearts'da Kuzey-Güney hikayesi de ele alındığı için izledim pişman değilim

    YanıtlaSil
  15. Ben tarihi dizi sevdiğim için öyle hissetmedim herhalde.:)) İzlediğim çoğu diziden memnunum The King 2 Hearts dahil.:))

    YanıtlaSil
  16. offff uzun zamandır okuduğum bir yazıya bu kadar gülmemiştim resmen game over nidaa deyişine o kadar gıcık olmuştum ki uzun bi zaman gitmedi aklımdan :D tabi bide gayim deyişi vardıı

    YanıtlaSil
  17. Benimde uzunca bir süre hafızamda yer etti. Her Personal Taste denildiğin aklıma gelen ilk şey "Gameoverimnida." :D

    YanıtlaSil
  18. Evet, beni de güldürmüştü o sahnedeki İngilizce telaffuzun Koreleceşmesi :)
    Komikti yaa, eğlenceliydi dizi.
    Zaten ilk 10'a girecek kadar etkileyi değil ama, izlediğime pişman etmeyecek kadar sevimli bir diziydi. Daha dün bitirdim ve bugün bloga yazdım.
    Yorumlarını bekliyorum :)

    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/09/kore-dizisi-personal-taste.html

    YanıtlaSil
  19. 8.bölümün başında çalan müziği bilen var mı ostlara baktım yoktu :(

    YanıtlaSil
  20. Ben çok beğendim açıkçası.. Açıp izleyip izleyip gülüyorum((: Cinsel tercihlere değinmesi açısından da farklı buldum.. Her şeye rağmen yine de o evlilik teklifi vay be dedirtecek kadar güzeldi sanki((:

    YanıtlaSil
  21. merhaba bn bişey sorucaktımda bilen varmı acaba komik sahnelerde hohoho diyen bi müzik var bilen varmı ismini acaba ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç gündür arıyordum sonunda buldum

      https://m.youtube.com/watch?v=h4Zdce-lC5w

      Sil
  22. Neyini bu kadar yerdiniz anlamadım.Son Ye Jin Kore'nin en iyi oyuncularından. Lee Min Ho da iyi bir oyunculuğa adım atmıştı.Konusu gayet oturaklıydı ve sonuna kadar zevkle izledim.Ye Jin,Min Ho'dan büyük olmasına rağmen 'yakışmıyorlardı' diye bir şey söylenemez çünkü gayet de sevimli duruyorlardı.Dizi bahsettiğiniz kadar berbat değil.Finali de havada kalan dizilerden değil.Yan oyunculara da ne olduğu belli.Repliklerin hepsine bayıldım bunun için bir çok caps bile çıkar yani. :) Gameovermida'ya gelince..Ouuw hayır orası fenaydı ama benim favori çiftim oldukları için her türlü güzel yani.Kötü bir dizi değil bu yazıyı okuyan arkadaşlar şüpheye kapılmasın zevkler değişebilir ki zaten çoğu kişi diziyi beğeniyor. ~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin zevkleri farklıdır, benim tarzım değil, ben hayal kırıklığına uğramışım sadece. "Sizlerde izlemeyin, çok kötü" gibi birşeyde söylemedim, sadece kendi düşüncelerimi paylaştım. Siz neden bu kadar tepkilendiniz bu yazıya bende onu anlamadım.:) Son Ye Jin iyi olabilir, Lee Min Ho iyi olabilir ama bir dizi herşeyi ile bütün olmalı diye düşünüyorum kaliteli olabilmek için. Sadece oyuncu kalitesi ile iş çözülmüyor. Bana hitap etmemiş demek ki birşeyler...:))

      Sil
  23. biraz önyargılı bi yorumum olucak cünki diziyi izlemedim fragmanına bi kaç şeylerini izledim Son Ye Jin bi kaç filmini izlemiştim ve beğenmiştim ama Le min ho yla kimyaları tutmadı bnce Son YE Jin bana biraz yapmacık geldi daha samimi olabilrdi .. . kısacası yakısmamslar

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar size şiddetle tavsiye edebileceğim diziler
    to the beautiful you
    playful kiss
    boys over flowers
    heartstrings
    you are beautiful
    personal taste
    flower boy next door
    arkadaşlar ben bu sırayla izledim hepsi çok hariha

    YanıtlaSil
  25. senin bu yazını okuduğumdan biraz tereddütlü başladım diziye. ilk birkaç bölüm pek de heyecan uyandırmadı. ama sonradan çok tatlı geldi bu çift bana. çoğunluk pek yakıştırmamış ama ben yakıştırdım da ayrıca. evet ablamız biraz büyük durmuş ama yine de çok şirindi bence. ve şunu söyleyeyim boys over flowers'da lee min ho çok da dikkatimi çekmemişti ama burdaaaa!!!... sonuç olarak diziyi konu olarak senaryo olarak çok iyi bulmasam da jin ho'nun park kae in'e aşık oluşunu, karşı karşıya gelince heyecanlanmalarını, aralarındaki diyalogları sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayrıca depression of the director melodisine bayıldım.

      Sil
    2. Zevkler ve renkler... o dönem izlediğimde beğenmemiştim diziyi. Benim aksime beğenen çok. Bazen sorun bende mi diye düşünüyorum. Belkide tekrar izlemeliyim.:))

      Sil
    3. bazen ben de senin gibi düşünüyorum. bazı filmleri, dizileri sanırım yanlış zamanda yanlış ruh halinde izleyince yanlış algılayabiliyorum:)) ama hafızayı resetleyip önyargısız bir şekilde tekrar izleme imkanı da yok.

      Sil
    4. Doğru söylüyorsun, imkansız gerçekten.:)

      Sil
  26. Son ye jin ve lee min ho oppam hariç dizide iyi oynayan kimse yoktu. Ama ben yinede bu diziyi çok severek izledim.

    YanıtlaSil
  27. kaçıncı bölümde gay olmadığı anlaşılıyo

    YanıtlaSil
  28. Ya ben de bu diziyle love rain arasinda kaldim. Love rain de de jang geun suk oynuyor. Acaba hangisini izlesem yorumu olan varsa yazabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Love Rain izleyemedim henüz ama çok medhini duydum. Bu dizide mutlaka izlenmeli dediğim dizilerden biri değil. Hatta izlenmesede olur bence. :)

      Sil
  29. Arkadaslar size dizi onermek istedim nedense icimden geldi��. Benim ilk izledigim kore dizisi you are beautifuldu cok iyiydi.
    You are beautiful
    Secret garden cok guzel kesinlikle pisman olmazsiniz.
    Playfull kiss cocuk ne cektirdi be��
    Ve daha iki gun once bitirdigim weightlifting fairy bu diziyi de oneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You're Beautiful ilk göz ağrılarımdan bende çok severim. Defalarca izledim hatta suyunu çıkarıp atlaya zıplaya, yetmedi Japoncasını bile izledim. Tayvan versiyonunu izleme niyetimde hala mevcut.
      Güzel diziler önermişsin. Severek izlediklerim hepsi. Teşekkür ederiz.:)

      Sil
  30. Dizide müdür choi çıktığında bi müzik çalıyor bulamadım bir türlü deli olucam bilen var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diziyi 8 yıl önce izlediğim için hatırlayamıyorum ama full ost albümü dinlemek yardımcı olabilir belki :)

      Sil