13 Temmuz 2012 Cuma

Suju 6. Albüm: Sexy, Free & Single

          Kendimi gerçekten yaşlı hissediyorum artık. Hani Kore'de 선배 seonbae durumu var ya, işte kendimi o seonbae 'den hissediyorum, Suju sağ olsun. İlk çıkışı 2005 yılında yapan Super Junior 7 yıldır Kpop sektörünün en temel taşlarından biri oldu artık. Suju bile seonbae olmuşken artık, benim seonbae gibi hissetmem kaçılmaz oldu bu durumda.
         Ben Super Junior ile ilk karşılaştığımda 2010 yılı başlarıydı. 2009'da Sorry Sorry her yeri kavurmuş, çeşitli versiyonlar etrafa saçılmıştı. Bizim tanıştığımız o yıl 4. albüm Bonamana piyasaya çıktı. Kaç kez dinledim bilmiyorum çıkış parçasını. Albümü ise bir o kadar hatmetmişliğim var.:)) Güzel albümdür her şarkıyı severim neredeyse...
         Sonra geçen yaz SuJu 5. albüm müjdesi verdi. Albüm çıktı, beğenenler oldu, eleştirenler oldu ama sevdik dinledik sonuçta. Hatta ben büyük bir heyecanla takip etmiş, şu dandik yazımda düşüncelerimi bile paylaşmıştım kendimi tutamayıp.
          Şimdi ise Super Junior üyeleri başka bir albümle bizlerle. Onlar mı hızlı, zamanda mı hızlı, ben mi yavaşım bilmiyorum ama bu kadar çok albüm Suju'yu seonbae yaparken, bu kadar albüm gören bizlerde seonbae olduk en nihayetinde. :)) Neyse biz halimizden memnunuz gelsin albümler... Seviyorum ben Super Junior'ı ve şarkılarını...
          O zaman 6. Albümü hakkındaki duygularımı da aktarayım şuralara. (Zaten şu yazıyı yazma amacım bu da, bakalım uzadıkça ne kadar saçmalarım diye kontrol ediyorum kendimi.:))


          Bilen biliyor zor bir yıl geçirdiğim için Suju'nun albüm çıkardığımdan bile son dakika haberim oldu. Çift çift üyelerin fotoğrafları yayınlanmıştı. Ben hepsini bir anda gördüğüm için diğer ELF arkadaşlar gibi merak ve heyecan duygularına kapılmadım. Mitolojik tarzı öznel konseptleri olan üyelere küçük çocuk ve günümüzün en popülerinden oppacı ergen edası (Oppacı ergen demişken, oppalarından daha popüler oldular vallahi. Başımı nereye çevirsem onlarla ilgili yazı görüyorum.!?)
ile bakarsam şunları söylerim:
* Leeteuk oppa Mr.Simple'daki meçli ajummadan kokoş ajummaya geçiş yapmış:D
* Siwon da aynı falcılara benzememiş mi?
* Kangin boya küpüne düşmüş diye özetlenen makyaj yapmayı beceremeyen ve yüzüne gözüne bulaştıran balo maduru hissi uyandırırken...;
* Donghae sen ne masum ne sevimli bir namjasın yerim se.... öhöm ne diyordum.:))
* Yesung'un kafasına kuşlar yuva yapmış.
* Shindong'a boynuzları ile ilgi ilgili sıradan belden aşağı espriler yapardım Türk aklımla ama çok mitolojik olmuşsun diyip geçelim.
* Sungmin.... Sungmin ablaaaa... Bilmeyen kız der ama. Donghae ile Eunhyuk'un konsepti Romeo-Juliet miş ama bu konsepte Sungmin'de uygun olurdu bence.:))
* Hepiniz fark etmişsinizdir ki en normal Eunhyuk. :))
          Ben youtube'da teaser' yayınlandıktan birgün sonra öğrendim Suju'nun albüm yaptığını. O da sağ olsun Uzaktan Al Haberi sayesinde öğrendim, yoksa daha geç kalacaktım. Teşekkürlerimi bir borç bilirim.:))
Ve hemen koştum teasera.:))




          Bir kaç gün içinde çıkış şarkımızın klibi de bizlerle buluştu.




          Klip hakkında söyleyecek birşeyim yok. Bildiğiniz Suju kliplerinden. Kendilerini tekrar ettiklerini falan ima etmiyorum bence Suju'nun tarzı bu ve ben bu tarzı seviyorum. Napsınlar yani yeni çıkış yapanlar gibi  mik mik haraketler yaptıkları klipler mi yapsınlar. İstemem koca adam oldular bu yolda devam .:))
Yalnız klibi ilk izlerken Kangin'ın sırası geldiğinde "Aaa Kanginnn... " tepkileri ile yüzüme bir gülümseme oturdu, özlemişiz yahu Kangin'i.
          Şarkının sözlerine gelirsek türkçe altyazısı mevcut. İyi ki Korece'm çok iyi değil. Yoksa sözlerle ilgili saatlerce nutuk çekebilirdim. Ama çeviriyi ben yapmadığım için susuyorum. Çok özel sözleri olduğundan demiyorum ama Seksi, özgür ve bekar iyi bir adamım demeleri yetmezmiş gibi üyelerin sola söylediği kısımların gruba ve üyeler paylaştırımını beğendim. Misal Kangin'in sözleri...:)

Neyse çingular gelelim biz albümün diğer şarkılara.

2. From U
         Leeteuk oppanın şarkının başında ve sonunda geceleri radyoda şarkının üzerine şiir okuyan radyocular gibi olması her duyduğumda gülesimi getiriyor. He ne kadar şarkıyı ELF'mize adadık,sizi seviyorum gibi hoş sözler söylesede ilk duyduğum da bu kim bee falan olmuştum ben. Onun haricinde şarkıyı beğendim, baby-lady ne kadar klasik kafiye olayı da olsa sevdim şarkıyı. Zaten ELF'mize diyince sözleri de bir başka seviyorsunuz canım.:)) (Şarkının Türkçe altyazılı halini Youtube'da bulabilirsiniz.:))

3. Gulliver
           Gulliver'in gezileri kılıklı şarkımız ne yalan söyliyim bir tuhaf geldi bana. Çok da merak ediyorum ne anlatıyor şarkı, oturup çevişresim geldi. Bildiğimiz Gulliver'den bahsediyor olmaz değil mi?


4. Someday
          Slow hoş bir aşk şarkısı. İlk dinlediğimde sözlerinin güçlü olduğunu düşünmüştüm ki gerçekten öyleymiş.:)) Sevdim şarkıyı. Ama Suju dinlemin en eğlenceli yanlarından birini daha hatırladım bu şarkıda: Şarkıları ilk kez dinlerken hangisinin sesi diye tahmin etmek... Evet ben bir psikopatım, eğlencem bu. :D
(Şarkının Türkçe altyazılı halini Youtube'da bulabilirsiniz.:))

5. Now ve 6. Rockstar
          İki hareketli şarkı. Super Junior bunlara güzel koreografi yapar bence.:))


7. Bittersweet
          Kyuhyun'un o billur sesi ile başlayan ve biten bu güzel şarkıyı Yesung, Ryeowook, Sungmin 'in eşiliği ile birlikte severek dinledim. Yine sözlerini güçlü olduğunu düşündüğüm bir şarkı. Kıman kıman diye yalvarışlarından bu sonuca vardım.:))

8. Butterfly
          Bir açıdan bana 2NE1 şarkıları hatırlattı. Sevdim ben.:))

9. Daydream
          Hoş slow bir şarkı daha. Bunu da sevdim.:)

10. A Good Bye
          Hoş slow bir şarkıyken biraz hızlanıyor gibi bir his bırakıyor dinlerken... Biraz hızlandığındandır belki.:D
Ama ben bu şarkıyı nereden hatırlıyorum. Çok tanıdık geldi.:))

          Şimdilik albümüz 10 şarkıdan oluşuyor. Ama bu böyle kalmaz biliyoruz ki. Birkaç şarkı daha eklenir yakında ve bir albüm daha hortlatır Sujumuz. Ben bütün şarkıları sevdim. Bilmiyorum neden ama dinledikçe seviyorum. Suju dinlemeyi seviyorum.:))

         Bu arada yeni bir anket başlattım. Suju'nun en sevdiğiniz albümü? Sadece albümleri aldım, Single'ları bu işe karıştırırsam altından kalkamayız diye düşündüm. Malum 13 kişi ve 7 yıl...
Yoksa bende biliyorum 6 albümle sınırlı değil Super Junior...:))

5 yorum:

  1. Suju 6. Albüm: Sexy, Free & Single sabah akşam ilk kez bir albümün cıkmasını bekledim.Normalde bende sen gibi çıktıktan sonra haberim olurdu.Ama bu sene ELF lim tuttu:) Üyeler hakkındaki yorumlarını okurken çok eglendim ama Kyuhyun'un hakkında bişi dememissin bence en normaller arasında oda var.Artık o yüzündeki on kat beyaz pudrayla nasıl normalse :D:D Ama ne yapayım seviyorum keratayı her halide normal geliyor bana:D Albüme gel gelelim begendim ve severek dinliyorum :) From U şarkısında yaptıları dansa bayıldım izlerken hep güldügümü fark ettim:D Now ve Rockstar şarkılarına dedigin gibi çok koreograf yaparlar çok eglencez bece:D anaketine gelince çok kararsızım karar vermek için bütün albümleri baştan sona dinlicem :):)

    YanıtlaSil
  2. Bende Mr. Simple yatıp kalkıp beklemiştim. Ama Sexy, Free & Single 'dan son dakika haberim oldu. O heyecan güzeldir. Bende tekrar yaşamak isterdim aslında.:)) 7. Albüme artık.:)
    Kyuhyun'u unutmuşum. "Artık o yüzündeki on kat beyaz pudrayla nasıl normalse :D:D" hehe evet en normali bu kadar oluyor işte. :))
    Aslında bana Kyuhyun en normal hali ile bile grubun en acayip insanlarından biri geliyor. Ben korkuyorum biraz Kyuhyun'dan. Biri beni Suju ile tanıştırsa en çok Kyuhyun ve Heechul'dan çekinirdim herhalde. Ama hepsini çok seviyorum ben yinede.:))
    En çok From U şarkısını sevdim. İlk dinleyişte sevdim. Sahne performansları da çok güzel seninde dediğin gibi.:))

    YanıtlaSil
  3. :) İnşallah :) bu hızla gıderlerse 7.de görürüz...
    Kyuhyun ilk başlarda banada çok acayip gelmişti.Soguk tavırları, hyunglarına davranışları benide korkutmuştu ama sonra ondan vazgecemez oldum:D:D Ama hepsinin yeri ayrıdır belki biraz Kyuhyunun fazla:D:D Heechuldan bende cekiniyorum daha cözemedim cünkü onu cözümleyemedigim içinmidir onada bir zafim var :D:D

    YanıtlaSil
  4. Ben Heechul'u da çözdüm. Zaten çözdüğüm için çekiniyorum ikisinden de. Özellikle Heechul'u daha çok çözmüşlüğüm var. (Bu nasıl cümle ise artık:D) Nasıl anlatsam bilemiyorum ama özgüveni yüksek insanlar. Evet her üyede özgüven var ama bunların ki başka. Mesela bir yanlışlık yapsan suratına tokat gibi yapıştırılar.Kötü niyetten değil. Doğru olduğunu düşündüğünden. Heechul'un kendine ait doğruları vardır. Herkesten önce kendini dinler, dinleyemediği zamanlarda kendini dinlemek ister. Yani ben öyle tanıdım onu. Ama çok seviyorum kesinlikle. Heechul'u herkes sevemez hemen. Ama ben seviyorum.
    Yine uzattım. Söz Sujuya olunca saatler konuşabilirim gerçekten. Çok da kalabalıklar her üyeden bahsetsek günlerimiz alır sanırım.:))
    Hepsini seviyorum ben. Çünkü bize kendilerini yılardır çok güzel anlattılar. Yakalayanlara tabi. Mesele: Öyle oppa diye pembe bir dünya yaratmadan bakabilmek diye düşünüyorum ben.
    Ben onları kusurları ile seviyorum. Belki kusurlar olmasa yada bizden bunları saklasalar, sevmezdim.:))

    YanıtlaSil
  5. Katılıyorum sana.'' Mesele: Öyle oppa diye pembe bir dünya yaratmadan bakabilmek diye düşünüyorum ben.'' bu sözünde çok dogru..:):)abartmadan dozajında yaşamalıyız bazı şeyleri...

    YanıtlaSil