26 Ocak 2013 Cumartesi

Big

 

          Bir Hong kardeşler klasiği Big... Önceleri yazdıklarıma sabredebiliyorsanız -ki yazdıklarıma sabır göstermek pek mümkün değil, çok uzunlar çünkü...:)) - Hong kardeşler sevgimden haberdarsınızdır. Hong Jung Eun ve Hong Mi Ran'ın kafa patlatıp yazdığı her diziyi severek izlemişdir. Tüm klasikleşmiş hareketlerine rağmen, finali bir türlü bağlayamamalarına rağmen öyle güzel espriler patlatırlar ki herşeyi görmezden gelir bulursunuz kendinizi. You're Beautiful, Sassy Girl, My Girl, My Girlfriend is a Gmiho, Fantastic Couple, The Greatest Love, Hong Gil Dong onlarında kaleminden çıkma şahane eserlerdir bana göre.
          2012'de bakalım önümüzü nasıl bir lezzet sunacaklar merakı ile beklerken ben çifte mutluluk gönderdiler içime. Dizinin başrolü Gong Yoo oynayacaktı. Hepimiz heves ettik sevindik, bekledik başlasın... Meraktan çatlarız dedik, bitsin öyle izleriz dedik kimimiz ve bitti öyle izledik.
          Herşey güzeldi. Mantıksız da olsa güzeldi, sonunda herşeyi bozulacağını bilsek de güzeldi, Gong Yoo harikaydı, uyumlar güzeldi, senaryo hoş, replikler yine olağanüstüydü, OSTi'ler kaliteliydi ama final herşeyi yerle bir etti. Hongların yazdığı en kötü, en kötü finaldi. Resmen bağlayamamışlar, eskiden dandikte olsa bağlarlarmış bir şekilde ama o dandikliğinde dandikliğini bulmuşlar Big finali ile...:)) Ağlasam mı kafalarına taş mı atsam bilemedim.:))

          Yine de ben izlenmeye değer görüyorum. Gong Yoo'nun şahane ötesi performası için, Hongların akıcı- bol eğlenceli senaryosu için izlenmeli en azından. Gülmek istiyorsun bu dizi sizi bekliyor...:))
          Ve bitti... Elimde haftalardır sürünüyor Big, ama içimden yazmak gelmiyor bir türlü. En iyisi kısa olsun, öz olsun ve bir kaç replik ile bitsin bu işkence...:D

-Spoiler-

Mutluluğun resmi...



Hongların senaryolarını tarihi öğelerle şenlendirmelerini ayrıca seviyorum...:)





 
          Honglar yine en gözümüzü dolduran romantik sahnelerledizilerini süslerken aşkın değerinden bahsetmişler bir kez daha benim sevdiğim tarzda. 
          Aşk insanın aklıyla olan birşey değil kalbiyle olandır... Aşk inadına mantığın olmadığı yere çöreklenmeyi sevendir. Her seferinde mantıkla büyük bir savaşa girip galip olmayı seven...

          Ama birilerinin galip olduğu aşk; birilerin kaybıdır, birilerin yıkımıdır, birilerin yoksayılmadır, birilerin yanlızlığıdır...

          Aşk her zaman karşılıksızdır. Asla iki insan birbirini aynı derece sevemez, herkesin sevme seviyesi farklıdır. Ama aşk her zaman çok taraflıdır. İki insandan çok daha fazlasını yutar....

Yine de herşeye rağmen böylesine sevimli de olabiliyor aşk... :))




Adı: 빅 / Big 
Tür: Romantik, komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri:
04.06.2012 - 24.07.2012
Yayınlandığı Günler: Pazartesi - Salı 21:55

Oyuncular:
  • Gong Yoo / Seo Yoon Jae

  • Lee Min Jung / Kil Da Ran

  • Suzy / Jang Ma Ri

  • Jang Hee Jin / Lee Se Young

  • Shin Won Ho / Kang Kyung Joon



OST:
01. Çünkü Sensin 너라서 - Davichi 다비치
02. Seviyorsan 사랑이라면 - Noel 노을
03. Bir Kişi 한사람 - Huh Gak 허각
04. Çirkin İnsan 미운사람  Beast 비스트
05. Hey Sen - Venny 베니
06. Bazı Günler 어떤날 - Venny 베니
07. Ben çok tuhafım 내가 좀 이상해 - Kim Ha Na 김하나
08. Gözyaşları süzülüyor 눈물이 또 나요 - Park Sang Joon 박상준
09. Yine de seviyorum그래도 사랑해 - Suzy 수지(Miss A)
10. Çünkü Sensin 너라서 (Special Track) - Gong Yoo 공유

6 yorum:

  1. benim içinde big 13 bölümde biter:) sonrasını hatırlamak istemiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Sonu cidden berbattı ya :/ "Keşke bir suratını görseydik çocuğun" -.- en çok ona üzülürüm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonu çok anlamsız ve yarımdı. Haftaya devamı var izlenimi ile bitirmişler...

      Sil
  3. Meraba :) Kesinlikle sonu çok kötüydü. Çok anlamsızdı. yani ne oldu? Sonuç kimdi o? Tüm bu sorular kafamda dolaştı ki ben umutla beklemiştim.
    Çok güzel bir yazı bu arada ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.:) Sonu gerçekten kötü. Big dedikten bir dakika sonra bu cümle altyazı olarak geçiyor beynimden.:))

      Sil