13 Mayıs 2013 Pazartesi

Jang Ok Jung Living In Love

          Evet, 'K'ore Günlükleri'nin sevgili takipçileri... Ne demiştim üç beş gün önce ben? "Bir Hint dizisi izliyorum bu ara, hemi de çok güzel. Gerçek aşkın belki de en güzel işlendiği hikayelerden biri...
          Ama gelin görün ki bir tutarsızlık almış başını bende gitmiş bugünlerde. Sizi 2 aylık yarim ile değil de, 3 günlük maceram ile tanıştıracağım bugün.... Karşınızda Jang Ok Jung Living In Love...

          2013 sezonu melodramlar ile başlasa da yerini yavaş yavaş tarihi dizilere bırakıyor bu ara. Ki bu tarihi diziler geçen yılların aksine oldukça kısa. Bu da izleyici çeken en önemli etkenlerden biri. Şahsen benim hepsine el atasım var şu an..:)) Bunun yanında asıl dikkatimi geçen başka birşey var ki o da 2013'ün uyumsuz çiftleri... İlk duyduğumda pehh diyip burun kıvırdığım çiftler biri de Yoo Ah In ve Kim Tae Hee çifti.


          İlk görüşte böyle düşünmüş olsam da, iki isimde oyunculukları ile o kadar güzel doldurmuşlar ki rolü - özellikle Yoo Ah In - göze batmadığını dahası hikayeye çok uyumlu olduğu anladım aralarındaki farkın.


İnsanlıktan önce sınıfınların geldiği bir dönemde ülkenin en üstündeki adamı ile en dipteki kadının aşk hikayesi. İki ayrı dünyanın aşka yenik düştüğü gerçek bir hikaye... Bu resim öyle güzel özetliyor ki bu durumu... bayıldım.:)
         
          Dizi Kral Sukjong'un ilk yıllarını anlatmakta. Çok yakından tanırız biz Kral Sukjong'u Dong Yi (2010) izleyenler. (Gerçi ben yarısına kadar izlemiştim ama.:)) Ji Jin Hee Sssim can vermiştir o zamanlar Kral'a, ki izlediğin en şebelek, en sevimli ve bir o kadar dengesiz kraldır kendileri. Zaten tarihte gizli gizli kralın dengesizliğinden bahsetmez mi? İşte o kralın genç yılları Yoo Ah In ssi'nin elinde şekilleniyor bu dizi ile.

          Yoo Ah In ssi'ye tarihi karakter olmak ayrı yakışıyor anladım ki. Fashion King kabusundan sonra beklediğim performansı gördüm Yoo Ah In'den. Kim seçti, kim yerleştirdi onu bu role bilmiyorum ama yüzyılın doğrusunu yapmış adeta. Sevgili Ji Jin Hee ssimden sonra o karakteri böyle doldurabileceğini hiç tahmin etmezdim. Ah In'in bakışları, ses tonu, imalaraı çok yerinde. Sanki yakışıyor gibi sahiplenmiş Sukjong'u. Tabiki arada küçük hatalar var Kim Tae Hee ile karşı karşıyken ama yine de iyi kurtardığını düşünüyorum ben.

          Yakışıklı, karizmatik, çekici, kibar, akıllı, yaramaz, hırçın, zengin, güç sahibi, otoriter, tüm hatunlarının hayalleri süsleyen kralımızın kalbini çalan tek bir kadın vardır ki o da Jang Ok Jung. Kim Tae Hee hayat veriyor bu kez karaktere. Kim Tae Hee'yi ilk kez tarihi bir dizi de görüyorum ki zaten ilk tarihi dizisi kendisinin. Başta garipsemiş olsam da güzelliği ve oyunculuk yeteneği ile hemen kabullendim kendisini.:) Jang Ok Jung'un kibirini, dik başlılığını, güzelliğini, bencilliğini, kendine güvenini hakkını vererek yansıtıyor Kim Tae Hee.


          Dizinin kadrosu tanıdık yüzlerle dolu. Onlardan biri de Kraliçe In Hyun rolü ile Hong Soo Hyun. Lie To Me izleyenler hemen hatırlayacaktır kendisi. Benim bildiğim Kraliçe InHyun's çok iyi kalpli, erdemli, çok tatlı, mazlum bir eşti. Ama Hong Soo Hyun ssi fettan bakışları ile benim bildiğim InHyun'dan farklı bir InHyun oluveriyor adeta.



          Dizinin en sevdiğim elemanların biri, tanıdığımız bir diğer yüz Lee Sang Yeob yani Nice Guy'daki mazlum avukatımız. Deli dolu tavırları, aşık bakışları ile tekrar kaybetmeye mahkum ikinci adamımız. Kendisine tarihi karakter olmak çok yakışmış. Çok başarılı buldum burada.


 
          Dizinin asıl ikinci adamı ama ortalarda hiç gözükmeyeni, (yani 10 bölüm yayınlandı, 10'un da da yok.) Jae Hee ssi tanıdığımız bir diğer yüz. 10 bölümden sonra ben dizide oynadığı ümidimi kestim ama SBS hala oynuyor diye idda ediyor göreceğiz ne olacak ileri de.



         KARA'nın  Han Seung Yeon ise dizinin bir başında görünmüş, bir daha da gözükmemiş diğer tanıdık yüzü... Dong Yi olacak kendisi ileri de alıverecek Jang Ok Jung'un aşkını elinden.:))

          Tanıdığım yüzler haricinde ilk kez tanıdığım yüzlerde mevcut. Onlardan biri Kral'ın ilk eşi Kraliçe InKyung karakteri. Hem karakter olarak hem de oyuncu olarak ilk kez karşılaşmış olsamda, oyuncuyu bilmem ama karakteri çok sevdim. Dürüst, kalbinden geçeni diline hemen vuran, masum, iyi yürekli ilk kraliçe InKyung... İyi kalpliliğin yanında yürek burkan hikayesi ise ağlatmaya en muhtemel sahnelerin içeriyor. Dünyada onun gibi nice aşkı ile toprak olmuş mazlum kadın var.:)

          Dizi heyecanlı akıcı senaryosu, oyuncuların karakterleri sahiplenişi gibi artılar ile gözüme girmeyi başardı. Bu taze çıtır çıtır Ah In'i aman diziyi diyecektim izleminizi tavsiye ederim. Zamanın nasıl geçtiği anlayamacaksınız bile o kadar hızlı akan bir hikaye.:)


- SPOİLER -
         * Diğer diziler gibi karakterlerin çocukluk dönemleri ile başlamak yerine ilk bölüm asıl kararkterlerle tanıştırılıyor seyirci. 2. bölüm de çocukluk dönemlerinden bahsedip hemen özüne dönüyor dizi. Bu da benim en beğendiğim özelliklerden biri. Klasik dizi girişinden kurtulmuş bir dizi olarak artı puan alması kaçılnılmazdı.
         * Bir diğer beğenimi kazan durum dizide iyi karakterlerin olmayışı. Diğer dizilerdeki her şeye göğüs gereken saf kan iyilerin yerine gerçek hayattaki insanlar gibi, insanın asıl doğası gibi her karakterin hem iyi hem kötü yanları var. Her birinin karşılaştıkları zorluklar ile iç dengelerini alt üst edip nasıl kötüleştiklerini göreceğiz ileri ki bölümlerde gibi.:)
          * Tarihi dizi olsa da, tarihi prosedüre, mantığa uymayan çok şey var dizide. Saygının diğer dizilere göre daha az ön planda olması, aşırı romantik sahneler gibi. Örneğin; koskoca Kral'ın sarayda başı boş gezmesi, o başı boşlukta Ok Jung ile karşılaşması, sonrası bir dizi romantik dakikalar... Hadi bunları görmezden geldim de; Kral koskaca sarayda, herkesin kralı izlediği bir sarayda, bir kadını öpecek ulu orta kimse görmeyecek, amcasından başka. Mantıklı mı sizce. Ben yemedim yani, yiyen varsa ehh midesiz... :) Romantizim yapacağız diye abartmışlar resmen.
          * Buna rağmen kralın terzihanede Ok Jung'un elini tutması çok sevimli, ama Ok Jung'u atın önünden kurtarması, üstüne bir de kafayı patlatması çok abartılı idi. Cidden böyle bir şey olmamıştır gerçekte herhalde.
          * Dizinin en çok beni kendine bağlayan kısmı Kraliçe InKyung idi. Masum, sadece aşkı bekleyen bir genç kız, ilk görüşte aşık olduğu kocası, ona duyduğu hasret, herkesin küçümsemelerime katlanarak terk edildiği küçük arka odasından mutluluğa kavulaşamadan gencecik yaşında göçüp gitti hayattan. Onun sahneleri, onun acısını göz yaşları olmadan izlemek ne mümkün...


          * Krala komplo kuracak her karakter kralı kaplana benzetiyor ve önemli betimlemeler de bulunuyorlardı. Yandaki sahneden sonra neden kaplan benzetmesi yediğini anladım kralın. Kaplan gibi atladı Kim Tae Hee'nin üzerine Yoo Ah In... Ben korktum bir an ne olur diye.:))




          Her Pazartesi - Salı SBS ekranlarına olan dizinin 24 bölümlük dizinin çevirisi de çok hızlı... Bence izleyin sizde...:))


2 Temmuz 2013 Tarihli Final Güncellemesi

          Dizi nihayet bitti. Aralarda çok sıkıldım ve dizinin temposu çok düştü. Az kaldı yarım kalan dizilerimden biri olacaktı. Ama kralın numaradan hastalandığı sahneden sonra dizi düşürdüğü kalitesini geri kazandı. Kim Tae Hee'nin düşen performansı bile o bölümler normale döndü. Kraliçe Inhyun'un hastalandığı ve Ok Jung ile konuşmasından itibaren bir göz yaşları sel olma moduna geçtik. Ve dizinin son dakikasına kadar bu mod ile izledim diziyi. Oyuncular gerçekten başarılıydı, beni ağlatabilecek kadar. İçime bir acı çöktü, yazık Kral Sukjong'a hayatı ne kadar acı doluymuş. Joseon'un en başarılı kralı olmuş ama nafile mutlu olamamış adam. Öldürmeyen acı güçlendirmiş olsa gerek dizide de sık sık söyledikleri gibi.
          Jang Ok Jung Living In Love aynı isimli bir kitaptan uyarlanma imiş. Finalde aynı kitaptaki gibi oldu. Kitabı nereden mi biliyorum. Korean Turk'e bir arkadaş yorumlara yazmış, öyle öğrendim.:)
          Diziyi henüz bitirmediyseniz ve benim sıkıldığım yerlerdeyseniz, azmedin ve bitirin derim. Çok güzel toparladılar, ben beğendim.:)) 
           Bu dizi bende Dong Yi bitirme istediği uyandırdı. Zira oradaki iyileri özledim.:)
          Ama Yoo Ah In ve Kim Tae Hee bir romantik komedide görmek istiyorum artık. İkisine de romantik komedi çok yakışıyor. Özellikle Ah In ssi  vazgeçsin artık şu melodramlardan, yüzünün güldüğü görelim şu çocuğun yahu...:)

8 yorum:

  1. listeme ekleyeceğim güzel bi şeye benziyor zaten izlemiyorum tarihi dizi ilk deneyimim olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihi olmasından çok romantizmi, merak uyandırıcı olması dikkatimi çekti benimde izlerken. Tavsiyemdir.:))

      Sil
  2. Dong Yi'yi izlediniz mi bilmiyorum ama, onunla bir karşılaştırma yapabilir misiniz? Açıkçası çok merak ettim ama Dong Yi'yi çok beğendiğim için aklmda öyle kalsın istiyorum, büyüsünü bozmak istemiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dong Yi yarısına kadar izledim. Yani benim bıraktığım yerde Ok Jung kötülüklerini yeni yapmaya başlamıştı. O yüzden doğru bir karşılaştırma yapamayacağım malesef. Ama izlediğim kadarıyla aynı benzer hikayeleri anlatsalar da, Dong Yi'de gösterilmeyen Ok Jung'un ilk yılları var. Dong Yi'de kral ilk karşılaştığı andan itibaren Dong Yi'ye ilgi duymaya başlıyor. Oysa onun öncesinde bir sürü sıkıntı ile sarayına aldığı köle kızı Ok Jung ile yaşadığı büyük aşk var, dizde buna pek değilmemişti benim izlediğim yere kadar. Bu dizi onu anlatıyor işte. Dong Yi'de Kraliçe InHyun en sevdiğim karakterlerden biriydi, ağır başlı, erdemli, iyilik meleği kraliçe. Ama burada Kraliçe'nim fettan bakışları farklı bir InHyun koyuyor ortaya. Henüz Dong Yi yok ortalarda mesala. Dizinin bir başında göründü, sonra kayboldu, ileri ki bölümlerde onunla karşılaşacak Jang Ok Jung izleyicisi ama eminim karşımıza bildiğimiz saf, temiz Choi Suk Bin'den çok daha farklı bir Suk Bin çıkacak karşımıza.:))

      Sil
    2. Vay vay, siz böyle deyince daha bir merak ettim, kesin izliyorum o zaman, çünkü Dong Yi'de dediğinz gibi Ok Jung'la alakalı şeyler pek anlatılmadı :) Geniş açıklamanız için teşekkür ederim ayrıca :)

      Sil
    3. Rica ederim, umarım hayal kırıklığı ile sonuçlanmaz da sizde beğenirsiniz.:)

      Sil
  3. yani sonu iyi mi kötümü finali izlemeye değer mi final benim için önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeye değer final gözünüzde nasıldır bilemiyorum. Bu yüzden beklentinize göre değişir. Ne finaller var ki kötü bitirse de diziyi izlemeye değer dedirtiyor insana.^^

      Sil