13 Temmuz 2013 Cumartesi

Şimdi Haberler...

          Merhaba sevgili çingular... Nasıl gidiyor Koreciklerle hayat? Ramazanımız mübarek olsun inşallah.:))

          Bilirsiniz arada gözüme çarpan haberleri paylaşırım blocuğumdan sizlerle. Yine gözüme çarpan bir kaç gelişmeden haberdar etmek isterim sizleri. Kore Haber Bülteni'ne hoşgeldiniz.:))

Not:Haber kaynaklarımız Facabook'tur bilginize...:)

  • Kore'ye Açılan Kapılar

          - Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun düzenlediği bir yarışma çarptı gözüme geçenlerde Facebook sayfasında. 50 Soruluk bir bilgi yarışması düzenliyorlarmış. Ama cevaplar İngilizce yada Korece verilecekmiş. O yüzden ben katılamayacağım malesef yarışmaya ama diline güvenen çingularıma denmelerini tavsiye ederim. Benim gibi diline güvenemeyen kendini mahrum hisseden çingularıma ise güzel bir haberim var. Soruların çıkacağı kitap pdf olarak site veriliyor. Hem de Türkçe... Ben oturdum inceledim, Kore'yi özetleyen küçük bir sanal kitap... Hemen indirin derim sizlere de...:))

LİNK

          - Kore'ye açılan bir diğer kapı ise MBC tarafında. Azbucuk Korece ile ilgilenenler kameraları hazırlıyor ve hem diğer yeteneklerini hem dil yetenekleri ortaya koyup MBC'nin yeni programı "어서오세요(Osooseyo)" - Hoşgeldin programı için 2 dakikalık video hazırlayıp yarışmaya katılıyorlar. Özgüven ve Korece'nin birleştiği her bünyenin yarışmaya katılmasına tavsiye ederim zira ucunda 4 haftalık bir Kore ziyareti var, daha ne olsun. SNSD ve Super Junior imzalı albümleri ise diğer teşvik unsurları. Bende yarışmaya katılmayı çok isterdim ama özgüven sıfır malesef. :D Anyonghaseyo, Çonın Kübraimnida. Çonın simul dul saramnida. deyip mal mal bakarım ekrana. Adamlar napsınlar beni, gözlüklü suratıma bakacaklarda ne olacak.:D Hadi olmadı saatlerce Siwon'a olan beğenimden mi bahsetsem yada günlerimi Kore ile nasıl geçiyorum diye şizofrenliğimi mi ortaya koysam... Sonra beni Kore yerine Bakırköy'e tahahhütlü posta...:D

Enes Kaya'yı biliyorsunuzdur mutlaka. İşte programa önderlik edecek kişi kendileri.

LİNK1 ve LİNK2


  • Yine Skandalar

          - Gün geçmiyor ki magazin dünyasında skandallar bitsin. Koreli ünlüler sıra sıra asker yolcusu olsa yada olacaklarını duyursalar da gün ve gün, askeriyede bul yıl başka bir ünlü skandalı ortaya çıktı. Kim Tae Hee ile Rain'in -bana göre- askeriyenin itibarını zedeleyen sık sık görüşmeleri haberinden sonra askeriyenin başını bu sefer Se7en ve Mighty Mouth Sangchu derde sokmuş gibi. İkili diğer ünlü askerler ile bir gece performans dönüşünden sonra gruptan ayrılıp bir masaj soluna gittileri skandalı ile hayranlarını kaybetme noktasına gelmişler. Bu öyle sadece masaj salonu değil tahmin edersiniz ki, masaj bittikten sonra seksüel aktivitelerin gerçekleştiği salonlardan biri imiş. Olay hakkındaki yorumlarsa içler acısı diye düşünüyorum, zira yermek yerine övenler var yazık...

          - Asıl merak edilen ise Se7en'in sevgilisi Park Han Byul'un durumu. Kendisi kameralar gülümseyip bir şey olmamış gibi davranıyormuş ama dışı seni, içi beni yakar diyor özetle netizenler. Güzelim kızın ne hale soktu Se7en piii... 

          - Bunun üzerine bir aşk dedikodu yer aldı basında, çıtır şarkıcı 20'lik Roy Kim ile 30'a merdiven dayamış Park Soo Jin hakkında. Şirketleri haberi yalanlamış olsa da, Kore nezitenleri askeriyenin skandalını kapatmak için bu skandalın öne sürüldüğünü düşünüyormuş. Yorum sizin...

  • K-pop:
          - Rain demişken, kendilerini sonunda terhis olabildi askerden. Hayırlı olsun. Rain'in Türk fans sayfasının adminlerinden (sanırım) bir arkadaşımızda canlı canlı karşılamaya gitmiş Rain'i. Tebrik etmek istiyorum onu buradan, gıpta ettim, takdir ettim, gurur duydum resmen.:))

           - Kpop'da bir ilk gerçekleştirip evlenen Wonder Girls Sunye 7 aylık hamile hali ile kocacığının memleketine giderken, Lee Hyori de evliler kervanına katılacağını açıklamış, tebrik ediyoruz.

          - Can oppamız Kim Hyun Joong 2 yıl aradan sonra nihayet Kore de geri dönüş yapacakmış. 22 Temmuzu bekliyoruz. (Hyun Joong ile Lee Hyori haberleri niye arka arkaya geldi ya...:D) Onun dışında o bu şu geri dönüş yapmış, yapıyormuş, yapacakmış, oralar hiç girmiyorum.:)) 

           - Sıradaki haberimiz ise en gözde grubum Super Junior hakkında. Bazı ELF'lere sıcak hava çarpmış olsa gerek ki Super Junior M'in iki Çinli üyesi Zhou Mi ve Henry'yi konserde görmek istemiyorlarmış. Hatta anket bile düzenlemişler, katılmasınlar diye gösterilere. Yuh diyorum kısaca. Ne zararları var adamların size. Eunhyukcuğum ise kendi çapında, bir koruma açıklaması yapmaya çalışmış ama girişi pek oturtamamış.Yine de vermek istediği mesajı biz anladık. :)
"Umarım bu mesajım Koreli ve yabancı tüm ELF'lere ulaşır. Zhou Mi ve Henry Super Junior üyeleri değil, Super Junior-M üyeleri. Bu nedenle SuJu albümlerine katılmadılar, Super Show 5 turunun posterlerinde onlar yoktu. Fakat Super Junior üyeleri tarafından onlar bir aile gibi görülüyor, üyelerin ve hayranların kaynaştığı sahnelere onların da katılmasıyla daha eğlenceli bir ortam oluşacağını düşündük. Sadece Super Junior üyelerini değil, Henry ve Zhou Mi'yi de destekleyin lütfen." (K-Pop Turkey/터키 Facebook sayfasından alıntıdır.)

Ey güneşin çarptığı aklını şaşıran ELFcikler; Leeteuk dönünce yüzünüze bakmaz, çok kızar bakın size benden söylemesi.:))

           - Super Junior Super Show ile yıllardır konser turları düzenleyen SuJu'muz 79 konserde 1 milyon izleyici ulaşmışlar. Oysaki 100 konserde 1 milyon hedefliyorlarmış. Eee canı gönülde tebrikler... gelin bir öpeyim...özellikle Siwon... öhööö ne diyordum evet konser...

          - Ahhhh konser demişken, Music Bank İstanbul herşeyi ile kesinlemişken, Super Junior'ın da geleceği kabak gibi oradayken, biletler satışa sunulmuşken böhü.... herşey gözümün önünde olurken ben mahrum mahrum, mahsun mahsun bakıyorum sadece gelişmelere... Gidemiyorum Siwoncuğumu görmeye... Siwoncum benden bir Marmaracık kadar uzaktayken, resmen ayaklarıma kadar gelmişken, haritadan bakıldığında yarım parmaktan bile daha az uzağımdayken ben onu görmeye gidemiyorum. Ben onu göremeyeceğim. (Gerçi gitsemde göremem ki, benim gözlerim uzağı görmüyor, babam karşıda dursa tanımam da. Neyse, konumuza dönelim.) Onunla aynı ortamda olamayacağım yani böhü....Zaten yaşlanmışım artık bir Siwon göremeden mi göçeceğiz şu dünyadan böhü...Ben göremeyeceğime göre, giden çingularım sizde bakmayın Siwoncuğuma, bir sürü yakışıklı var, çevirin gözlerinizi hemen Siwon'un üzerinden bakayım.:D

Neyse gördüğünüz gibi oruç başıma vurdu, hemen toparlayıp haber bültenine geri dönüyoruz.

  • Diziler:
          - İlk dizi haberimiz Daehanminguk'tan.(Ne kadar ilginç...:D) Lee Min Ho ssi Faith'ten sonra nihayet yeni bir diziyle ekran karşına geçiyor. Dizin Ekim'de SBS'de yayınlanması  planlanırken, başrol'u Park Shin Hye ile paylaşıyorlar (malesef.) Benim için malesef, çünkü Park Shin Hye'ye bayılmadığımı bilirsiniz.:)) İlk başlarda onlara Yong Hwa'nın eşlik edileceği söyleniyordu ama sonradan nedenini bilmiyorum projeden adı kaldırıldı. Dizi sırf Lee Min Ho uğruna izleme isteme girmiş bulunmakta şimdiden. İnşallah tadından yenilmez güzel bir dizi olur.

          - Diğer dizi haberimiz ise Hong kardeşlerden... Temmuz sonu, ağustos başı gibi SBS ekranlarında yerini alacak Master's Sun isimli'nin başrollerini So Ji Sub, Gong Hyo Jin, Seo In Guk paylaşıyor. Honglar eşittir komedi olduğu için gözümüzde, So Ji Sub ismi ile birleşince çok büyük bir merak ve beklenti uyandırıyor açıkçası. Dizinin türü korku, fantastik, komedi, romantik olarak sıralıyor ki bu da daha da izleme istediği uyandırıyor. Bakalım güzel dizi olur inşallah ki ben çok ümitliyim.:D

  • Türk Meydası ve Çakma Kore Yapımları:
           - Tabiri caize se ki caiz yani bence Türk ekranlarını çakma Kore dizileri yahut filmleri sarmaya başladı. MiSa'dan sonra şimdi de BOF çakması bir dizi çıktı Kanal D'de. İkisini de izlemedim ve izlemeyi düşünmüyorum ama fragmanlarını görüyorum. Ne perhiz ne lahana turşusu oldum en özet hali ile.

          - TRT'nin Osmanlı Tokadı dizisini de bana nedense Rooftop Prince'i hatırlattı. Gerçi oturup onu da izleme fırsatı da bulamadım ya henüz ama ondan rahatsız olmadım.

          - Kore dizileri ile alakası olmamasına rağmen, Kore Dizileri tadınca çok tatlı iki dizi yakaladım televizyon da, 6 Mantı ve Babam Sınıfta Kaldı. İçlerindeki sıcaklığı ve eğlenceliyi sevdim. Şimdilik iyi gidiyorlar, izlemek isterseniz denemeye değer derim ben 'K'.:))

          - Son olarak Evim Sensin'den sonra Only You'nun da Türk versiyonu çekilecekmiş. Peh... diyorum sadece. Rahat bırakın Kore'yi yahu...:) Koreliler Japonlar'dan versiyon alıyorlar biz Koreliler'den... Araplar bizden alsa, vay dünyanın haline...:))) Amerika yavrum sen avcunu yala....:P


  • 'K'ore Günlükleri son durum:
          - 'K'ore Günlükleri yeni yüzüyle sizlerle... Ama kimse de fark etmedi yani sağ olun. hıhh... Güncellemede güncelleme dersiniz, tema güncelledim ya işte...:D İnsan en azından bir olmamış der yahu....:D
Tek fark eden Ayşe Nehir çinguma; kendisine vaad ettiğim madalya gifi yerine Siwon ssi ile bir çiçek vermeyi uygun bulduk.:))

 Gerçi bir günlük bir tatil hediyesi düşünmüştüm ama;


Siwoncuğum skinship olayını pek sevdiğinden, gönlüm el vermedi bir türlü bu tatile. Siwon da üzüldü, kızdı, korktu vs. benden ama fayda etmedi, çiçeğe o da razı oldu sonunda.:)
(Not: Oruç başıma vursa da blogcumu terk etmeyin sakın...:D İftarda normale dönüyorum vallahi...:D)



          - Ve 'K'ore Günlükleri 200 takipçiye ulaştı 2,5 yılın sonunda. Hatta şuan 201 takipçimiz var. 200 ve 201. ye özel hoşgeldinizlerimi sunup, herkese tüm saçmalıklarımla katlandıklar teşekkür etmek istiyorum.İçimdem geldi...
 
          Ve böylece bir 'K'ore Günlükleri Haber Bülteni'nin daha sonuna geldik sevgili çingular. Bir sonraki güncelemede görüşmek dileğiyle... Sevgiliyle mutlu kalın, sevginizi elinizden çalmak isteyen hain insanların kafasını yarın, gitsin... ama Ramazan'dan sonra...:))

____________________________________________________________

İftar sonrası: Resmen delirmiş bir insan yazıyı yazmışım, 
paylaşıp paylaşmamak da emin değilim bazı kısımları... 
İnşallah 201 takipçi bir an da sıfırlanmaz bu yazıdan sonra....:))

36 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle buna cevap vereyim.:))

      Hediyeciğimizi beğendiğiysen :d, daha da önemlisi yüzüne bir gülümseme kondurabildiysem gerçekten çok mutlu olurum.
      Her ne kadar orucu bahane etsemde amacım okuyucularımı biraz da olsa gülümsetebilmek, hatta mümkünse kahkaha attırmak istiyorum ama bir Cem Yılmaz değilim malesef...:))

      Dilediğin şekilde hitap edebilirsin, unni de çingu da olmayı fazlası ile seviyorum çünkü.:)

      Yong Hwa'nın ayrıldığını duyunca bende çok üzüldüm. Park Shin Hye ile ikisini yanyana görmeyi seviyorum. Şirketler karakter konusunda anlaşamasın ilginç. Lee Min Ho'yu bırakıp da Yong Hwa'ya başrol veremezler diye düşünüyorum. Ayrıca ikinci adam olmak yakışıyor kendisine bence.:D Ayrıca Kdramalarda ikinci adamlar yeri gelir birinciden daha çok sevilir. Bilememişler işi bize sorsunlar bence.:D

      Bende SuJu'yu bir bütün gördüm sevdim, Zhou Mi ve Henry'yi çok bilmem ama "pehh gitsin bunlar, kış kış" da demedim hiç. Henry'nin Don't Don daki performansı şahanedir ama. Zhou Mi'nin şarkı yazmak gibi bir yeteneği vardı diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam... Adamlar boş değil ki rahatsız oluyor millet ilginç. "Hangeng oh gitti" diyenler mi var? Nerede onlar, sopayla kovalamaya geleceğim de...:D Ben çok üzüldüm hala üzülürüm, bir ümit tekrar Kore'ye gelir diye beklerim hala...

      Neredesin çok merak ettim bak şimdi... Sırlar her zaman meraklandırmıştır beni, en azından bölge adını paylaş benimle.:D

      Sil
  2. yaaaaaaaaaa ben uuupuzun bi yorum göndermiştim ama gözükmüyo neden gözükmüyo?!?!?!?!?! şimdi tekrardan da yazamam ki onu!! :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neyse aynısı olmasa da tekrardan yazmaya çalışıcam ve bu sefer bi yere kopyalicam :(

      hediyeme bayıldım sağolasın çingu :D siwon ssi sana da çiçek için teşekkürler :D ama yani aşk olsun nasıl vazgeçersin tatilimizden? :D :D gerçi bana çiçekler de yeter sonuçta madalya beklerken bunu gelmesi beklenmedikti, çok hoş oldu :D (bu arada söylemeden geçemicem giflerde çok tatlısın :D )

      şu türk fanları hiç bizaman anlamadım ve heralde gelecekte de anlayamicam :/ ben daha yeni bulmuşum grubu, ben bile herşeyiyle kabul ettim siz nasıl o gelmesin bu gelmesin dersiniz? siwon gelmesinde görün gününüzü :D tabi ben konsere gidemediğimden böyle rahat konuşabiliyorum :D ama yani ben bile şurda 3 gündür tanıyorum super junior'ı hangeng niye gitti, bu zhou mi ve henry niye asıl gruba alınmamış diye çığırıp durdum :D büyük ayıp etmişsiniz elf'ler aşk olsun :(

      bu arada evet music bank'a gidemiyorum doğal olarak :( tabi insanın üniversiteye hazırlanması gerekirken "anne baba ben bi korelilerin konserine istanbula gidip gelom" diyemiyor malesef :) artık başka bahara :D

      her ne kadar jung yong hwa'nın diziye katılmayacağını sen bana diziye katılacağını söyledikten hemen sonra öğrensemde hala bu haberi gördüğümde üzülüyorum :( keşke oynasaymışta bizde biraz daha fazla görebilseymişiz yong hwa'mızı :D fan moduna geçiş yaptım şu an :D

      ama yong hwa olmasada izlerim heralde diziyi... senin sayende ben de pek sevemiyorum park shin hye'yi ama yine de kızın dizileri güzel oluyo şimdi, yiğidi öldür hakkını yeme... :D hem lee min ho'yu da personal taste sağolsun sevdim :) gideri var yani dizinin :D benim de listeme eklendi :) eğer o sıralar vaktim olursa kesin izlerim :)

      heralde asıl mesajda da bunlardan bahsetmiştim, belki unuttuğum bişeyler vardır ama geçti artık :(

      neyse son olarak bu yazın çok hoşuma gitti :) belki uzun süredir yazmadığındandır belki de bana hediye verdiğin içindir bilemicem :) gerçi senin her yazını okumak bana keyif veriyor ellerine sağlık çingu yazılarını her zaman beklemekteyiz :)

      (şimdi bunu yazdıktan sonra asıl yazdığım birden ortaya çıkıyomuş ben iki kere yorum yapmış oluyomuşum! rezillik :D :D neyse artık yazdım gitti ikinci kere, hadi herkese hayırlı uğurlu olsun :D)

      Sil
    2. Hahah sen bunu yazdıktan sonra asıl yazdığın çıkıverdi birden ortaya ve sende iki kez yorum yapmış oldun böylece.:D Ama rezil olmadın üzülme:D

      Aklı yarım blogspot bazen yorumları spam olarak işaretliyor kafasına göre. Spam kutusuna gitmiş yani senin yorum, bende hemen gördüm kurtardım kendisini.:)

      "Siwon gelmesinde görün" dediğinde ağzından yel alsın diye bir alt yazı geçti içimden büyük putolarla ama sonradan hatıladım ki bende gidemiyorum. O zaman gelme Siwoncuğum, git sen dizi çek en iyisi dedim bir an. :D Allah'ım ne kötü bir insan oldum benn:D
      Ay Siwon o dönem cidden dizi çekermişte gelemezmiş, hahah ne gülerim.:D Gerçi Siwon "İstanbul geleceğim birgün" tarzında tweet atıyordu bir ara ama kısmet bu eylüle daha kaç ay var eh eh eh :D Neyse ben uzattıkça daha da kötüleşeceğim galiba. Susuyorum.:))

      Sil
    3. hehe ben de yorumun geri geldiğini görünce sildim iki yorum olmasın diye :D :D keşke silmeseymişim ama artık geçti :) bu arada bölge adını vereyim, çok merak ettiysen :D biz akdeniz diyoruz ama dışardan gelen dostlar (ben yurtlu bi okulda okuyorum da, başka şehirden gelen arkadaşlar var), biz buraya gelirken burayı güneydoğu anadolu sanarak gelmiştik, akdeniz olduğunu duyunca çok şaşırdık diyorlar :D yani ona göre düşün bence bulabilirsin şehrimi :)

      ve siwon, sen yine gelirsin canım istanbul'a yani sadece bu seferlik gelme... çingumla benim gelebileceğimiz bi konser olduğunda kapımız sana sonuna kadar açık yani :D ben de uzattıkça daha da kötüleşiyorum sanırım neyse bu konuyu burda bırakıyım en iyisi :D

      hehe, bi cem yılmaz değilsin :D ama sen de, (en azından beni) kahkahalarla güldürebiliyosun, özellikle bu yazında :D yazıya başlarken yanlışlıkla alta inmiştim ve siwon'u görünce bu çingu'da fırsat buldu mu heryere siwon koyuyo diyip kendi kendime gülümsemiştim sonra yavaş yavaş haberleri okuyup aşağıya indim ve bi baktım sayfanın değişikliğinden bahsediyosun kimse de farketmemiş diyosun!!! bi hayal kırıklığına uğradım ki anlatamam :D sonra baktım orda bi ayşe nehir kelimesi var... benim adım yani!!! :D sonra okumaya devam ettim ve gerçekten kahkahalarla güldüm gece gece :D özellikle siwon'un sinirlendiği gifler olsun, skinship olayı yüzünden tatil hediyesinden vazgeçmeniz olsun çok eğlenceliydi okuması :D ben senin saçmaladığın yazıları seviyorum özellikle zaten :D eğer oruçken böyle yazıyosan bence sen hep oruçluyken yaz yazılarını :D

      Sil
    4. Maraş mı, Hatay mı?:D Neyse tahmin konusunda pek iyi değilimdir ama merakım gitti. Teşekkür ederim.:)

      Silmeseydin keşke, benim yanıtım tek başına öksüz kalmış yukarıda.:/

      Nasılda günahımı almışsın bak, o Siwon orada senin için var halbuki...:))

      Sil
    5. hatay/ iskenderun :) ben de pişman oldum sildiğime ama ne yapalım geçti :)

      evet zaten benim için olduğunu öğreninceki sevincimi tahmin bile edemezsin :D

      ya şu SuJu'nun ufo konuşmalarına baktım da, ne kadar piskopat fan varmış, genelde ağzının payını vermiş üyeler (özellikle yesung ve kyuhyun) ama donghae, kendisine kocacım diyen kadına umarım hep böyle mutlu olursun demiş... :D yani tamam kibar olmak lazımda... donghae'cim yani saçmalayanları susturmak da lazım :D kyuhyun'un bütün mesajları da yat uyu'ydu nerdeyse :D çok eğlenceliydi okuması, keşke ben de ordan bişey yazıp cevap alabilseydim dedim :) ama heralde kullanmıyolar artık orayı :)

      Sil
    6. bu arada adımı ve profil resmimi değiştirdim :) ama yine ben aynı ayşe nehir'im :D yani kim bu kız diye düşünme bişeye yorum yaptığımda :D

      Sil
  3. Unni her sy iyi guzel de yahu ben blogun bu yeni tasarimini pek begenemedim ya, ama en azindan bi mobil sablonu olmus mobilden girince uzaklas yakinlas dondur cevir geri dondur yapmak zorunda kalmiyoruz neys bloglari mobilden takip eden biri olarak daha sadece bi defa gordugum masaustu sablpnu pek entetese etmiyo zaten beni :D

    su se7eni da goong s den beri sevemedim gitti zaten, simdi bi de onun yuzunden park han byulun sayfalarina kendini bilmezleri yorumlar yaptigini duydum "ona neden daha iyi davranmadin daha iyi kadinlik yapmadin","eger ona bakamayacaksan ver ben bakarim" tarzinda ve acayip sinirlendim (tamam ikinci yoruma biraz gulmus olabilirim.) park han byula da cok olup bitmem ama genc guzel kiz se7en in yedigi halt yuzunden neden onun ustune gidiyolar ki bu koreli netizenleru de hhic anlayamicam, ulan faniyim diye dolastiginiz adam striptiz kluplerine gitmis kendini tatmin emek icin hic etrafini dusunmemis bile siz gidip kiz arkadasina patlayin hayir kizcagiz zaten yeterince dertlidir bu olayin ustune.

    Bir de music bank olayi var benim durum daha beter, arkadasim iki tane gold bileti aldi hazirda bekliyor ama ulker arena desen zaten istanbulda oturuyirum gitmem hic problem degil ama izin icin yirtiniyorum bi haftadir :'(

    ayrica henry ve zhou mi ye laf edenleri saclarindan tutup tee burdan sunyanin obur ucuna surukleyip hayatta kalirlarsa da ac susuz birakip 20 gunun sonunda saclarini bogazlarina tikip bogmak istiyorum. Onlar hic henry-trap izlememiz sanirsam >.<

    neyse ne diyordum ohoo ne de uzun yorum yazmisim acabaspam yer mi, yemezse de bir cevap alir miyim ki? Hayir bunu okuyup cevaplamak yerine yeni bir yaziyla geri donus de yapabilirsin blog ortamlarina unnicim, her gun girip bakiyorum yeni yazi var mi diye bugun bunu gorunce havalara uctum sevincten! :D

    tamam tamam fazla uzattim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek kötü olduğu için tasarım kimse sesini çıkarmıyor :D Biraz böyle takılalım nasılsa ben bunu da değiştiririm gelecekte.:))

      Park Han Byul'a bu tarz yorumlar yapanlara Allah akıl fikir versin diyorum, başka birşey diyemeyeceğim. Kızın ne suçu var? Adamı askeriye komutanları zaptedememiş, kız ne yapsın kilometrelerce uzakta. Se7en kendi kendine sahip çıkaydı.

      İnşallah izin alırsın. Dibine kadar gelmişlerken gitmemek olmaz. :) Ama biletlerde çok pahalı geldi benim gözüme. O VIP'nın durumu nedir yahu hele...

      Uzun yorumları da uzun uzun cevap vermeyi de çok seviyorum ben. Güncelleme yapamyı seviyorum ama pek vaktim olmuyor bu ara yazmaya...:))

      Sil
    2. (mobilde olduğumdan adsızdım, şimdi özüme döndüm unni)

      tasarımın kötülüğü de değil aslında, o kapak resmi pek içime sinmedi, olsun sen rahat rahat kullanıyosan sorun yok ^^

      yok yok VIP 'e benim de gücüm yetmez zaten yetse de gönlüm elvermez ki o kadar parayı vereyim, sanki neredeyse 400'ü bayılıcam da nolucak donghae'yi çantama atıp eve mi kaçırıcam, fotoğraf çekilmesem de fotoshop yaparım olur biter (tamam tamam biraz koyuyor gidip siwon'un baklavaları üstten de olsa ellemek varken tribünden izlemek ama olsun 375'e cidden içim yanar)

      madem uzun yorumları seversin, elime iyi koz verdin unni, bundan sonra her yazına damlarım (ihiih)

      gerçekten severek takip ettiğim blogloardan birisin, kendi blogumu da senin yazılarını okuduktan sonra açmıştım zaten, demiştim söylenecek ne de çok şey varmış, niye içime atıp duruyorum. fighting!

      Sil
    3. "donghae'yi çantama atıp eve mi kaçırıcam," haha... bu cümşeye çok güldüm ama hemen ardından "siwon'un baklavaları üstten de olsa ellemek varken" cümlesini okuyunca içimde bir canavar uyandı ve böytt diye bir feryada geçti ama neyseki ben onu sakinleştirdim.:D Deme öyle şeyler unni'ye yüreğime inecek sonra.:D

      "söylenecek ne de çok şey varmış, niye içime atıp duruyorum. fighting!
      " çok güzel bir karar vermişsin. Benden de bir fighting.^^

      Sil
  4. Ben yeni yeni kore dizilerini izlemeye başladım :) Şimdi de bu blogu
    keşfettim :D Gerçekten güzel bir blog :)
    Yalnız bir şeyi merak ettim Park Shin Hye i neden sevmiyorsun? Ben Heartstrings i izledim ve orada çok sempatik biriydi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.:)
      Sevemiyorum, hareketleri çok yapmacık geliyor, kendini beğenmiş geliyor. Dizilerde bir sorunum yok, dizilerini seviyorum, oyunculuğu da kötü değil. Ama kızın kamera arkasındaki haraketlerinden hoşlanmıyorum. Kanım ısınmadı bir türlü...

      Sil
  5. bu konu benim konum Çakma dizi ve filmler şimdik bi kere Kültür denen bişy var kardeeşiim bize kültür şoku nie yaşatıosun abe bizimkileri diorum .d Hindistan ayrı bi kültür G.kore ayrı bi kültür geleenek görenek die bişy var sen şimdi uyarlama diosun ii ama uyarlamısoun kopyala yapıstır mantıgı yappıosun bırakın bu işleri devlet su işleri olmuo olmaaaz sırf bazı bi .d kesim var ayy bi film çıkmış cok gözelmiş die gidio sinemaya alıo bilet .d olay bundan ibaret :) bir aşk hikayesini ben izledim artık izlemiorum cünki tempo cok düştü bi kere Korkutun ablasını sırtna alması bana pek uygun gelmio biraz abuk kacıo nie korelilerin bi şeyi onlara ait bizde göre deil al senaryoyu bizim türk halkina kültürüne göre uyarla ama nerde .. .orjinalini izlemedim bu arada .. . a moment to remember a gelelim bi kere ordaki başroldeki kız coook güzel oynamıştı harikaydı ama Fahriye e. almış kızı taklit etmiş nie taklit ediosunki baska bi karakter yarat cokmu zor Hele Özcan D . e hiç hiç yaa ordaki adam nirdee sen nerde bi kere adamın yaşı küçük ve başroldekiler inanılmazz yakısıo .. . zaten Özcan D kendini oynamıs .. . Güneşi beklerken bi cok yerden altıntılar dolu bi dizi zaten su an heyycanlı ama bi iki bölüm sonra klasik türk gençlik dizisi olur çıkar yane kimin eli kimin cebinde şeklinde sonra adı ask olur ask bi kere masumiyettiir bunu da en iyi G.kore yapıo adamlar lise dizisi cekmeyi cok iyi bilio bnce .. Hana yori dango ve Bof kıyaslandıgında iki ayrı ülkeye dair bir benzeme olarak ben hiç bişy bulamadım Bof cok güzel bi uyarlama olmuştu sadece senaryo aynıydı senaryodan kastım hikaye :) ve bnce uyarlamada böyle olur .. . Adını feriha koydum fanatik izlerdim onu ama biraz dikkat edince bi Alacakaranlık esintisi hissedersin .. . Bu arada My name is Khan ı izledinmi bilmiorum o film cok güzeldir ve özgündür Mahsun k. bi film cekmişti New York'ta Beş Minare biraz bana My name is Khan ı hatırlatır .. . ayrıca güneşi beklerken de ki başroldeki adam adam diorum cünki liseyle pek bi alakası yok biraz o dizidede Aşka yükseliş İspanya yapımı bi film var ordaki adama cok benzettim hareketler tip olarak da benzettim .. . Ayrıca bunu demezsem catır catır catırdarım şimdi İss pyaar dizi senaryosu aman aman mnyak bi senaryo deildir entirka dozunda ve azdır ve ailecek izleyebilirsin oyuncular okdr ii ve enerji doludurki izlersin ama bizimkiler .. . senaryolar güzeldir bizim dizilerde ama izleyemezsin cünki samiyet yoktur ve herkes kendini oynar aslnda o yüzdende diziler tutmazz .. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o kadar da kotu bir sey degil uyarlama durumu. Ha esinlenmek ozenmek baska bir durum ama is uyarlamaya gelince gayet guzelleri de yapilmiyor mu? Sen de demissin iste, en basitinden canimiz cigerimiz Boys Over Flowers, aslen Hana Yori Dango'dan uyarlanmamis mi? Tamam HYD daha iyiydi diyen de cikabilir ama BOF'un da ne kadar kaliteli ooldugu gun gibi ortada, inkar edilemeyecek bir gercek kendisi. Hadi onu gectim. Bir Ask Hikayesi cidde o kadar kotu mu olmus? Bence gayet izlenilesi sariveriyor adami. Ya Gunesi Beklerken? Ya tamam simdi durust olayim Gunesi Beklerken uyarlama olarak bakincacok da iyi olmamis ama dizi olarak gayet guzel, yerli dizilerin biraz bu tarz yenilerine ihtiyaci var klasik dram dram nereye kadar? Eger drama sektorumuz uyarlaya uyarlaya gelisecekse varsin olsun ne kaybediyoruz ki?

      Ha New York'da Bes Minare tarzi esintiler hissettiren filmler olayi tamam ben de katiliyorum ozgun karakter varken neden uyarlamayi da bi kenara birakip sanki senin fikrinmis gibi ozenilmis bir film cekiyorsun?

      Neyse, yorum bana yapilmamis o yuzden farkindayim biraz uygunshz oldu araya girmem ama tutamadim valla, unni yorumu istersen sil valla hic alinmam ^^

      Sil
    2. Benim için güzel bi yorum olmuş :) uyarlamayı Bof kadar güzel yapıcaklarsa yapsınlar izlerim onda sorun yok ama yapmıolar yada yapamıolar daha fazla emek daha fazla kalite olması lazım iki haftada Bof un hikayesine benzer dizi cekiolar ne kdr özenilmiş olabilirki ben bunu diorum .. . Ayrıca Bir aşk hikayesini ben cok beğenmiştim ilk bölümlerini sadece sunu diorum biraz tempo düşmemiş mi biraz bizim klasik diziler gibi olmaya başlamadı mı bnce öyle oldu .. . Bu arada Bir aşk hikayesindeki oyuncular başroldekiler özellikle cok daha güzel olmuş bnce orjinalinden ama dizi süreleri biraz uzun olunca tadı kaçıo yada yeterli oynayamıolar o oynadıkları karekter diilde bi süre sonra kendilerini tekkrar ediolar bnce ben öyle düşünorum .. . Bide şu var biraz zaman geçse öyle cekseler cünki ben şimdi Güneşi beklerkende neler olucağını biliyorum beni şaşsırtmıcak bana enterasan gelmicek böyle bi durumda var .. .

      Sil
    3. bak oraya katılıyorum ne yalan söyleyeyim. Korkutumu ilk 7 bölüm falan dibim düşe düşe izliyodum sonra düşecek bir temposu bile kalmadı. 16'da bitiriverselerdi ne de güzel kalırdı aklımızda :(

      Sil
    4. Herşeye el atan biri olarak saydığınız isimlerden hiç birini izlemedim. Sadece fragmanlarını gördüm hepsini yani ne söylersem ön yargı ile salladığım yalanlar olur hepsi...:) AMA MiSa'nın uyarlanacağını duyduğum an dedim ki:"Eyvah... Bir Melodram, Türk televizyonuna göre uyarlanıyor hemde Fox'da... yandık..." Nasıl başladı nasıl gitti inanın ki bilmiyorum ama Fox'un elindeyse o dizi maymun olur. Yerin dibine girer, saçmalar. Çünkü; Fox dizinin başrolleri diziden ayrıldıktan sonra bile aynı diziye yeni bir başrol bulup devam ettiren bir kanal...Dizilerinden zengin silahlı aileleri barındırmayı seven bir kanal. Ki anlamış değilim Türk TVleri hasta böyle dizilere. Millette ne bulur izler anlamam. Ben oraya geçen her diziye acıyorum açıkçası. Şimdi yaz mevsimi olduğu kanal bir komedi dizilerine yöneldi ama ne fayda kış başlasın entrikalarla dolar tv.

      My Name Is Khan izlemek istediğim bir film olmasına rağmen, Kajol Shahrukh aşkına kıyıp izleyemediğim bir film Burcu.:) 5 Minare'yi de izlemedim gerçi. Ama konularını düşününce ne demek istediğini anladım.
      Kültür farkını bende Evim Sensin'de hissetmiştim. Bizim topluma uymayan bir kaç sahne vardı. Onu bize uydurabilirler diye düşünmüştüm ama kopyala-yapıştır olayında fazla ıslarlı olmuşlar. Mahsun da aynı şeyi yapar diye düşünüyorum ki medya ne över ne över. Halbuki övgüleri hak eden başkası olacak neyse, kendileri bilir, çok da umrumdu.:D

      Ve son olarak aman ne olur Iss Pyar Ko Kya Naam Doon'cuğumuza dokunmasınlar, bu aşkın adını ne koyalım dizisi, bu cinayetin, bu aldatmadın adını ne koyalım a dönüşür sonra maazallah:D

      Sil
    5. Biz izlemekten biteriz onlar bitirmez :) napacan mecbuuuurr böyle diziler .. Unutma beni ve deniz yıldızı gerccekten artık kabak tadı verdi dicem o olayıda aştı geçti diğer dizileri okdr kötü görmüorum artık haftalık dizilerin hepsinin yolu aynı yerden gecio .d Yane hepsi birbirinin aynı cok sıkılırsam izliceğim diziler .. . Shrk Kajol aşkı filmde daha farklı ama filmdede güzel bi aşk var bnce sonuda biraz buruk olsa da ii bitio izle bnce öyle düşünme :) Ayrıca G. koredeki romantizm bizim dizilerde oldum olası yok ordanda kaybedio .. kısacası biz kore dizileri izlemeye devam edelim :)

      Sil
    6. Kore'nin romantizi bizim yapımlarda yok dedik ya hemen ona da el atarlar tvler. Bir bakmışsın sonra sırtında sarhoş kızlar taşıyan oğlanlar sarmış tv'yi... evlerden ırak... :D

      Sil
    7. Bizdeki romantizmde ancak kızlar erkekleri taşır .d Romantizm mi bile taklit ederler ancak .. d

      Sil
  6. Hahahahha süper eğlenceli bir yazı olmuş kübra ablaa :D Her haberi öyle neşeli anlatmışsın ki hiçde deli saçması bişey olmamış :D Ama tabii Music Bank e gidememene üzüldüm T_T Bu yazıyıda ne kadar beklediğimi belirtmek isterim ! :D
    İnsallah çoook yakın bir zamanda yeni bir yazıyla görüşürüz :* ^___^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Hilalcim.:) Ramazanda pek ümitliydim yeni yazılar yazacağım diye ama vakit bulamıyorum şimdi de.:/
      Deli saçması oldu ama napalım biz böyle mutluyuz.:D

      Sil
  7. Haberler için teşekkürler yine çok güzel bir yazı olmuş.. :)Bu blogu bi kere keşfedenin bir daha bırakması mümkün mü ya..Sen ister oruçlu yaz ister iftardan sonra biz her zaman okuruz senin yazılarını :):) Ahh ahh bende aynen senin gibi mahrum mahrum, mahsun mahsun bakıyorum Music Bank gelişmelerine, bilet alanların heyecanlı yorumlarına..:(
    Min Ho'nun yeni dizisini heyecanla bekliyorum bende, Yong Hwa'da olacağı için ne çok sevinmiştim ama o dünya turu ve albüm çalışmalarına odaklanmak için diziden çekilmiş diye okudum Turkısh Boice'de :(( Ahh ahh vazgeçmeyeydi de göreydik ya o gül yüzünü 2. başrol olmasına da razıydım ben yine severdim onu..Bi de ost seslendirirdi romantik romantik kulaklarımızın pasını silerdi..:(Ben yine girdim fangirl moduna, zaten şu sıralar ne zaman görsem ya da şarkısını dinlesem hep o moddayım :))
    Master Sun'a So Ji Sub ve Seo In Guk için başlayacaktım zaten ama Hong kardeşlerin elinden çıkmasına da ayrı bi sevindim hani :)
    Uyarlama durumuna gelirsek farketti tabii yapımcılarda Kore yapımlarına ilgiyi hemen bi el atalım dediler zaten kitap uyarlamaları da eskisi gibi tutmuyor yeni bi yol oldu onlara da ama olmaz yani yapamazlar, bi MiSa, bi BOF olamazlar onların bize hissettirdiği aşkı dostluğu hissedemiyoruz bizim dizilerde hiç boşuna uğraşmasınlar...Kardeşim izlediği için az buçuk biliyorum Bir Aşk Hikayesi klasik Türk dizilerine benzemeye başlamış bile bence 16 bölümde bitmeyeceği için uzattıkça mahvedecekler diziyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16 da bitmeyeceği gün gibi ortadaydı daha ilk günden çünkü Fox gibi dizi uzatmaya hasta kanal bulmuş bir Kore nimeti bırakır mı hiç? Ben Fox'u pek sevmiyorum da yukarı yorumlardan birinde dediğim gibi "Fox dizinin başrolleri diziden ayrıldıktan sonra bile aynı diziye yeni bir başrol bulup devam ettiren bir kanal..." :)
      Bu fangirl modu bana da Siwon görünce oluyor. Ne olacak bizim halimiz bilmem.:D
      Yong Hwa'ya bende üzüldüm, kısmet önümüzdeki yıllara inşallah.:)

      Teşekkür ederim; inşallah her zaman okunabilecek bırakması mümkün olmayan bir blog olur burası.:))

      Sil
    2. Doğru ya Fox bu.. :) Başka Kore dizilerine de el atmazlar inşaallah ne diyelim..:)
      İnşaallah dört gözle bekliyorum Yong Hwa'mın dizi çekmesini :) diye yorumumu yazarken faceyi açtığımda bir haber (kesin olmamakla birlikte) :"Yong Hwa Ekim'de yayınlanacak KBS Pazartesi-Salı dizisi "Future Choice"da başrol olarak oynayabilir."Çok çok çok çok mutlu olduuuumm :))) İnşaallah gerçektir..

      Sil
    3. Haber kesinleşirse Park Shin Hye'nin dizisine rakip olacak o zaman:D İnşallah çeker ama bir dizi...:)

      Sil
  8. ahh suju ahh.. acaba musicbank dışında sujunun önümüzdeki senelerde gelme ihtimali olabilir mi ki?? heryere gittiler ss konserleri için, buraya da gelsinler madem, güya kardeş ülkeyiz.. şimdi gidemeyecek olunca tabi başka fırsatlar aramaya başladım kendime, belki ona bi şekil giderim diye, çok saçma ama bi defa dünya gözüyle şunları bi göreyim yaa..:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok saçma ama bende bir defa dünya gözüyle göreyim diye düşünüyorum hep, bu sefer kısmet olmayacak ama Allah büyük, bu daha başlangıç elbet tekrar gelecekler diye düşünüyorum ben daha doğrusu diyerek umutlandırıyorum kendimi, yoksa küçük emrah dinleyeme başlayacağım üzüntüden. Ben acıların...:))

      Sil
    2. evet yaa bende o durumlardayım aynen.. belki gelince çok beğenip bi daha gelmek isterler.. sadece kendim için deği bu sonuçta ülkeler arası ilişkiler açısından da süper olur bence.. bende umutlar tükenmez yaa her türlü şeyi düşünüyorum artık..:D

      Sil
    3. Hiç tükenmesin inşallah.:))
      Bence de tekrar gelecekler Türkiye'ye.:)

      Sil
    4. inşallah yaa..:)

      Sil
  9. Selam unni . Ben kac aydir blogunu taki0 ediyorum ama hic ismimle girmemistim hani "dizi yorumlarımda anonim bi sapik var" diye dusunuyosan o benim ♥♥ valla ben turklerin guzelim kore dizilerini alip uyarlamalarindan nefret ediyorumm gecen gun güneşi beklerken dizi sacmaliginin bi bolumune denk geldim dedim bu bana bisi andiriyo ama cozemedim yaziyi okuyunca anladım . Cok sinir oldum ~_~ kocaaman kocaaman opiyorumm unni ♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anonim çok canım ama hiç sapığımız olmadı şimdiye kadar:))
      İsminle giriş yapmana çok sevdindim, sapık olarak asla düşünmedim elbette ama adsız kullacılr ile cevaplaşırken kendimi havayla konuluyormuş gibi hissediyorum.:D

      Bizi sinir etmeye devam edecek bu yapımcılar gibi...:)

      Sil