4 Haziran 2019 Salı

Bir Kaç Film Önerisi:

          Bereket mağfiret ayı Ramazan da gelip geçti sevgili arkadaşlar. Hepinizin bayramı mübarek olsun. Ramazan Bayramı bu yıl 9 günlük tatil getirdi bizlere. Bu 9 günlük tatil de boş kalıp birşeyler mi izlesek diyenlere film öneri ile geldi bugün.
          'K'ore Günlükleri bugün Kore'den ayrılıyor ve K'nin Film Günlükleri'ne geçerek; Hint Yarımadası'na yolculuğa çıkıyor filmler ile sizler için...

Isn't Is Romantic:
          Youtube reklamları ile varlığından haberdar olduğum bir Netfilx filmi. Fragmanı sayesinde konusu dikkatimi çekti öncelikle filmin. Fantastik bir tarafı vardı ama en önemlisi Priyanka Chopra oynuyordu filmde. Priyanka Chopra çok sevdiğim ve başarılı bulduğum bir Hint oyuncudur. Kendisinin oyunculuğunu özlediğim için izlemek istedim filmi. Benim içinde biraz değişiklik olurdu hani. Amerikan filmlerini pek sevmiyorum da. Ön yargılıyım yani.:D
          Aşikar, basit tahmin edilebilir bir finale sahip olsa da eğlenceli çerezlik hoş bir yapımdı. Özgüvenin insan için ne kadar değerli olduğu mesajı yanında hikayenin ikinci bir farkındalık oluşturma özelliği vardır. Hayata dışarıdan baktığımızda çok net görebiliyorken, içeriden baktığımızda ne kadar aptal olabileceğimizi de anlatıyordu. Biz fark edene kadar doğru zamanı kaçırabileceğimizi de anlatıyordu. Ama çok kıyada köşede kalmış minik bir mesajı da vardı: Çocukları kendi hayal kırıklıklarınızla yetiştirmeyin. Hayatlarını manipüle edebilirsiniz. Gerçekleri anlatmak ile hayal kırıklıklarınız arasındaki farkı bilmelisiniz de diyordu. Yani her zaman anlamak isteyene çok şey anlatır filmler. Anlamak istemeyenler yada o an anlama potansiyeli olmayanlara saçmalık gibi görünür, sıradan gibi görünür... Herşey kişinin algılaması kadar bu dünyada.:D

          Bu arada Priyanka Chopra cidden Hintliymiş yani ne kadar esmer bir teni varmış. Yıllar sonra fark ettim beyazlarla fazla içli dışlı olunca. Yıllardır izlerim okul yıllarında nasıl ırkçılığa maruz kaldığını anlayamamıştım. Bence Priyanka normal diğerleri çok beyaz. 

JAGGA JASOOS (2017)

          Çok başarılı ve türüne az rastlanır bir film Casus Jagga.
Bir müzikal tadında, masalımsı ama bir o kadar aksiyonlu ve gerçekçi gizemli hikayelerin sahibi bir film. Baş rollerini Ranbir Kapoor ve Katrina Kaif'in üstlendiği film bir o kadar da eğlenceli ve komik. Afrika'nın doğal manzaraları ile süslenmiş bir görselliği de var aynı zaman.
Görselde yada ilk bakışta çocuklara hitap eden bir film imiş izlenimi verse de; daha ilk hikaye de büyüklerinde ilgisi çekip; dünyanın gerçeklerine komedi türünde kocaman bir başlık atan film.

          Merak ettiniz değil mi? Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.


SULTAN (2016)

          Benim için Aamir Khan'ın Dangal filminden sonra güreş hakkında yapılmış 2. en güzel film Sultan. Salman Khan'ın başrollünü üstlendiği film; hor görülen amaçsız bir insansın gururu uğruna elde ettiği başarısının; kibire yenildiğini anlatan güzel bir yapım. "Herşey sınırları dahilinde güzel ve anlamlıdır. Sınırları aşarsa insan güzellikler çirkinliğe, zaferler yenilgiye dönüşür. Yinede nefes alıyorsa insan savaşmaya devam etmelidir. Çünkü insanın asıl savaşı kendisi iledir." mesajlarını vermesi vazgeçtiğimiz hayallerimizi gerçekleştirmek için minik bir dürttü oluşturuyor.



VELAIYLLA PATTATHARI (2014)

         Bir Dhanush klasiği. Bilmeyenlere Dhanush klasiği nedir hemen anlatalım.
Dhanush'un filmlerinde hikaye aslında çok tanıdıktır. Ama ortasında öyle bir dönüm noktası olur ki; final gediğine öyle bir oturtulur ki; hiç bilmediğiniz, tahmin edemediğiniz, tadı damağınızda kalan bir güzellik çıkar ortaya.
         İşte Velaiylla Pattathari de o filmlerden biri. İkincisi; birincisi kadar sevilmese de, ben henüz ikincisini izlemesem de; sizin bu film izlemenizi şiddet ile tavsiye ederim.
         İşsiz ve şımarık bir adamın hayatın gerçekleri ile devleşmesini izlerken, duygusal çıkarımlar dizinin havasını bir tık daha renklendiriyor.


3 MOONU (2012)

Bir Tamil filmi.

          İzlediğim 2. filmi olmasına rağmen, beni Dhanush'a ikinci kez hayran bırakan; yukarıda bahsettiğim bir Dhanush Klasiği daha.
          Akıl sağlığımızın ne kadar değerli olduğu anlatan biraz geren, ama hüzünlendiren çok başarılı bir yapım.






ENAKKUL ORUVAN (2015)

Bir Telagu filmi.

          Gerçek mutluluk arayışında; hayal ile gerçek dünya arasında gidip gelen bir hikaye.
          Sonundaki vurucu gerçeklikle filmi yazan zekaya duyduğum hayranlığı hiç unutmayacağım. Mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim yapımlardan biri kendileri...



AKSHAY KUMAR

          Akshay Kumar; Bollywood da yıl bazında en çok film çeken aktörlerden biri. Bir dönem piyasa adamıydı Akshay Kumar. Çoğuna göre işi boş izlenilmesine gerek olmayan filmlerin adamıydı. Sevmeyeni çoktu bizim Bollyciler arasında.

          Ben her zaman çok sevmişimdir Akshay Kumar'ı. Herşeyden önce gülmeyi severim. Akshay beni güldürmeyi başaran yetenekli ve işinde ciddi bir oyuncu olmuştur her zaman.
Son dönemde sevmeyenlerine kendini sevdirecek öyle kaliteli ağır filmleri var ki; artık herkes gözüm kapalı tavsiye edebiliyorum kendisi.

RUSTOM;
 onlardan biri. Akshay Kumar'ın son dönemlerdeki biyografi filmleri çok başarılı. Aktörün ne kadar yetenekli olduğunu da bize kanıtlıyor. Özellikle Rustom tahmini zor senaryosu ile gurur verici bir biyografi filmi. Herkes mutlaka izlemeli.



Jolly LLB 2
           Sadece mahkeme de geçmesine rağmen verdiği mesajlar ile pişmanlıklar ile adaletin nasıl manipüle edilmeye çalışıldığı, açgözlülüğün masumların canını nasıl katlettiğini kendi tarzında anlatan, mekanların sınırlı yerlerde geçmesine rağmen hikayenin akıcı yapısıyla kaliteli bir yapım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder