6 Şubat 2011 Pazar

Soo 2007



Orijinal adı: Soo
Bilinen Adı: Art of Revenge
Yönetmen: Yoichi Sai
Senaryo:: Joon-il Lee, Seung-hwan Lee
Süre: 122 dakika
Tür: aksiyon- drama- suç
Vizyon Tarihi: 22 Mart 2007
Oyuncular:
  • Ji Jin-Hee  / Tae Soo - Tae Jin
            




  • Kang Seong-Yeon / Yeo Hyeong-sa , Kang Mi-na
           





  • Mun Seong-Gun / Jeol Dae-ak - Ku Yang-won
          




  • Jo Kyeong-Hwan / Song-in ("Boss")




    
     Konusu:
    Tae Jin ile Tae Soo ikiz kardeşlerdir. Küçük yaşta başları bir çete ile belaya girince ayrı düşmek zorunda kalırlar. Yıllar sonra birbirini bulan kardeşler tam buluştukları sırada Tae Jin -beyni patlatılarak :s - öldürür. Tae Soo kardeşinin intikamını almak için kardeşi Tae Jin'in yerine geçer.
Kişisel yorumuma gelirsek;
    Ji Jin Hee hayranlığım gittikçe her geçen gün biraz daha büyüyordu. Ji Jin Hee ararken karşıma bu film çıktı. Ji Jin Hee'nin o zaman ki en son filmiydi. Hayranlık saplantısı işte izlemek istedim. Filmi indirdim. Bir de benim gibi Ji Jin Hee hayranı olan bir arkadaşıma verdim filmi. Ama gelin görün ki hiç izleme fırsatım olmadı. Ta ki bir gün filmi verdiğim arkadaşım " Canım Ji Jin Hee'nin filmini izliyorum şuan, güzel bişeye benziyor. Üstelik Ji Jin Hee'de yakışıklı görünüyor" dedi. Arkadaşım izlerken bende izliyim bari dedim ve açtım film. Ama izlemez olsaydım. Vahşet dolu. Hatta şiddetin dozunu kaçırmayı bırakın vahşetin dozunu kaçırmışlar. Ji Jin Hee kulak koparıyor, göz çıkarıyor. Hemde kendi elleriyle. Saçmalamışlar da yani biraz.Filmin sonunu izleyemedim zaten. İnsan bedenlerine hart diye inen kılıçlardan sonra foşt diye etrafı sıçrayan kan gölünden başka birşey değildi son. İçiniz benim gibi böyle şeyleri kaldırmıyorsa sakın izlemeyin. Ama derseniz ki ben severim şiddet olsun, göz çıkarsın, kulak koparsın o zaman izleyin kendiniz bilirsiniz ama ben pek tavsiye edemiyorum. İlk kore filmim bu olunca bir dönem kore filmlerine çok büyük bir ön yargı ile gezdim ortalarda çünkü ben.

6 yorum:

  1. ama yazdığım yorum silindiiğ :( Alacağın olsun blogspot :S
    dicektim ki sende benim gb kore sineması izlemeye böyle dramlardan mı başladın :D :D ben de açılışı old boy ile yaptım diye üzülüyordum kendime :D tamam harika film ama insanı depresyona sokuyor, o ilk şoku atlatmak çok uzun süre alıyor :D ama atlatmışsız en nihayetinde ki hala izliyoruz korelilerimizi :) Ji Jin Hee'yi hiç böyle bir filmde düşünemezdim, bu bakımdan da ilginç geldi, teşekkürler tanıtım için :)

    YanıtlaSil
  2. Malesef öyle oldu:D
    Dram tanımı bu filmin yanında güllük gülistanlık kalır.:)
    Sanki yırtıcı canlıların intikam savaşı konulu bir belgesel izlemiş gibiydim:D İzlediğime izleyeceğime bin pişman bir halde...
    Ama haklısın baya atlatmışız hemde. Üstlerine kaç yapım geldi geçti değil mi? :))

    YanıtlaSil
  3. :D :))))))))) belgeselleri severim ama ben gene de bir süre daha düşüniim öyle izleyeyim :D
    ahhaha evet atlattık cidden, bağışıklık bile kazandık bak, koreliler bile bu kadar dizi izlemiyordur :D
    bu arada izlediklerim sayfası yapmışsın çok mantıklı olmuş, önceden izleyip beğendiğin filmlere tek tek geriye dönüp tanıtımlarını mı yapıyorsun yoksa sıcağı sıcağına mı yazıyorsun... aradan zaman geçtikten sonra yazıyorsan valla bravo, benim öyle çok sevipte yaamadım bir dolu film var :) çok üzülüyorum onlara sanki haksızlık ediyormuşum gibi :)

    YanıtlaSil
  4. :D Evet, bağışıklığımız her geçen gün artışta hemde:))
    Aslında izleyip beğendiğimden çok; abartmış bir şekilde izlediğim herşeyi yazıyorum. :D İlk başlarda önceden izlemiş olduğum filmleri yazıyordum ama şimdi liste tamamlandı:) İzledikçe yazıyorum artık. Tabi araya bir kaç gün giriyor izledikten sonra ama sıcağı sıcağına sayılır:))
    Bir kaç resme baktı mı hemen insanın aklına geliyor zaten. Üstelik film olduğu için ayrıntıya da girmiyorum. O yüzden benim için en kolay film tanıtımı:)) Bir çoğuna izleyin deyip geçmişliğim var hatta utanarak söylüyorum ki :))

    Ama tavsiye ederim. Önceden sevdiğin bir yapımı yazmak sanki eski anıları yad etmek gibi.:))

    YanıtlaSil
  5. bence heavens postman ı izle ve yazı yaz çok güzel bir film lütfen bekliyeceğim

    YanıtlaSil
  6. Listeye aldığım bir filmdi zaten.:) İzleyince yazacağım mutlaka.:))

    YanıtlaSil