6 Ağustos 2012 Pazartesi

KPop - The Ultimate Audition


          You're Beautiful ve Dream High karışımı diye her yerde adı geçen diziyi izlemek bana da nasip oldu. İlk sevgili çingum Işık'dan duymuştum diziyi. You're Beautiful'un bendeki yeri sonucu diziyi daha duyar duymaz izlemek istedim ve en nihayetim kısmet oldu da.
          Özel kanallardan biri olan Channel A'da yayınlanan dizi 16 bölüm planlanırken, reytinglere kurban gitmiş ve 14 bölümde bitirilme kararı alınmış. Tabi benim gözümde hoş bir diziye yapılan sinir bozucu bir darbe oldu bu olay. Sonuçta mükemmel olmasa da hoş biri diziydi bence.:))
           You're Beautiful gibi olmasının sebebi oğlan kılığına girmiş bir kızı var yine. Ne kadar sıradan alışılmış birşey olsada seviyorum ben bu kılık değiştirip oğlanların arasına dalan kız mevzusunu. Olaylar bile her zaman aynı sırada gitsede seviyorum işte. İzlemeyenler bile şuan tahmin ediyordur olacakları. Kız ile başrolü paylaşan oğlumuz kendini bir süre gay sanacak, dizi sonuna doğru kızımızın kız olduğu ortaya çıkacak, diğer arkadaşlarının güvenini kaybedecek, millet bir afallayacak, "Yaa ben onunla tuvalete girmiştim, soyunmuştum karşısında" gibi pişmanlık cümleleri kendi aralarında savrulacak, ayrıca bir grup olduğunu düşünürsek kamu oyunun da güvenini kaybedecek ve bir yığın antifan olacak gibi tahminlerde bulunmak zor değil. Ve nitelim aynen de böyle oluyor.:)) Kendinin gay olduğunda şüphelenen zavallı şahıs ilk duyduğunda, sevinse mi üzülse mi bilemiyor. Bir kızıyor falan her başına gelen dizi karakteri gibi. Arkadaşları ihanete uğradık diye dövünüyor vs. vs.:)
          Dream High'a benzemesinin sebebi ise çıkış yapabilmek için birbiriyle ve üstleri yarışan şarkıcı adaylarının hikayesi olması. Ancak Dream High kadar başarılı bir prodüksiyona sahip değildi dizi. Dream High'daki gibi Kpop üyeleri cirit atsada dizinin kadrosununda gereken promosyon yapılamamış bana göre. Örneğin dizinin OST Albümleri bence çok zayıf. İki şarkı ile OST albüm mü olur diye sorguluyor insan. Dream High, Boys Over Flowers gibi dizilerin OST'lar sayesinde büyük promosyonlar yaptı halbuki. Ben oturduğum yerden bunu görüyorum da, bu adamlar neden burnunun uçlarını göremiyorlar anlamış değilim. Tüm bunları özel kanalın beceriksizliğine bağlıyorum. Hıhh.:D
         
           Neyse gelelim biz Kpop gruplarının ve oyuncuların harmanlanarak oluşturulan kadroya.:))
     * Dizinin başrolü, olayların etrafında döndüğü adam yani oğlumuz -zira kendisi 1991 doğumlu, benimle aynı yaşta olsa da yolun çok başında daha adam olmak için.:)- Park Yoohwan. Kendini beğenmiş, geçinmesi zor Hallyusu. Yüzü çok tanıdık geliyor değil mi? Kendisi bizim şebelek Yoochun'umuzun kardeşi. Ben kardeşi yani Yoohwan'ı  izlerken sürekli aklımda Yoochun yanıp söndü. Çok benziyor abisine. İzledikçe daha fazla Yoochun görüyorsunuz yüzünde yada ben öyle gördüm bilemeyeceğim.:) Bunun sebebi Rooftop Prince'ten bir dizi sonra izlemem de olabilir tabiki.:))
     * Oğlanların içine dalan erkek fatmamız Go Eun Ah. Kendisi MBLAQ Mir'in ablasıymış. 1988 doğumlu.
     * Kwak Yong Hwan erkek fatmanın en yakın arrkadaşı, seyirci korkusundan kusan iğrenç insanı. (O kusma sahneleri çok iğrenç ilk bölümde yaa:D) 1987 doğumlu, KINO diye bir grubun üyesiymiş. İlk kez duyuyorum grubun adını.
     * Song Se Hyun, çaylakların lideri. Kaderin yani dizinin garip cilvesi tam burada karşımıza çıkıyor. Herkesin etrafından hyung hyung diye dolandığı bu oğlan aslında kadronun en küçüğü.:)) 1994 doğumlu.
     * Tagoon BoM üyesi, 1993 doğumlu.
     * Maeng Se Chang 1991 doğumlu, bir çok dizi de çocuk oyuncu olarak karşımıza çıksada BoM grubun bir üyesi aynı zamanda.
     * Kevin 1988 doğumlu, ZE:A üyesi.
     * Jo Yoon Woo, bizim Flower Boy Ramyun Shop'dan tanıdığımız yeni oyunculardan, 1991 doğumlu.
     * Jin Hyuk, 1987 doğumlu. Yeni oyuncunun ilk dizisi KPop - The Ultimate Audition.
     * Dizi de MBLAQ konu oyuncu olarak görünürken, Rooftop Prince OST'un severek dinlediğimiz Ali ise öğrencilerin eğitmeni rolündeydi.:)

          Dizinin en sevdiğim karakteri bağlı oldukları şirketin CEO'su Jang Hyun Suk'du. Adam başka bir dünyadan inmiş gibiydi. Hiç bir şeyi umursamaz babacan tavırları, olaylarla alakası olmayan yorumları ile 4. boyut dediğimiz cinstendi.:)) Her Kpop patronu böyle olsa sömürge cehennemi olmaktan biraz kurtulur belki sektör diye düşündürdü bana.:)

          Dizinin en anlam veremeyedim karakteri ise Takım Lideri Han Jung Eun. Kadın iyi mi kötü mü, cadı mı yoksa bir zavallı mı anlayan beri gelsin. Birbiri ile tutmayan tutarsız davranışları vardı.


          Dizinin çok özel yani bulunmamasına, içinde klaşeleri barındırıyor olmasına rağmen, iki sevilen hikayenin kendi tarzında işlenişi ben sevdim. Sevimli, orta şekerli hoş bir yapımdı. Benim için tek kusurlu yani finalin çok aceleye gelmesi ve bunun insana tokat gibi çarpması oldu. Finali yine yerin dibine geçiren bir dizi yani.:))

          Ancak, keşke şöyle bir senaryo ile çıksalar karşımıza bir kere de;
Erkek olduğunu sandığı zamanlarda hoşlanan başrol namjamız sorunsuz "Hadi ya, şaşkınım ama acayip mutluyum" diye boynuna atlasa mesala, terslik edeceğine. Kız kimsenin güveni kaybetmese mesela, hepsi tak diye bağrına bassın bi kerede. Sonuçta dizi değil mi bu? Öyle oluyorsa böyle de olsun, dimi ama?:))
Yada bir sefer de kız olduğu kimse çakmasın olmaz mı? Anlaşılmadan bitsin. Her türlü bed sonu yazıyorsunuz da bizi sinirden çıldırtıyorsunuz ya bir de böyle olsun, banane. Yani ben yazarların yaratıcılığını geliştirmesini istiyorum biraz.:))

Ne kadar sevimli görünüyor iki başrol değil mi?
Haklarında skandal var mı acaba?
Canım bizim Türk fanlar iyi hoşta, en önemli konulardan biri olan skandalları herkes görmezden geliyor.
Şöyle bir sayfa açılsa mesala uzak doğu skandal diye, ortalığı sallayan büyük küçük bütün skandalları bizde öğrensek diğer fanlar gibi. Ben İngilizce'den çakmıyorum diye niye bildiklerinizi kendinize saklıyorsunuz, yok mu öyle baba yiğit? :D


Adı: K-POP 최강 서바이벌 / K-POP Choikang Survival
Bilinen Adları: The Strongest K-POP Survival, KPop - The Ultimate Audition
Tür: Müzik, Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 14
Yayınlandığı Kanal: Channel A
Yayın Tarihleri: 19.03.2012 – 01.05.2012
Yayınlandığı Günler: Pazartesi – Salı 20:50

Oyuncular:
  • Park Yoo Hwan / Kang Woo Hyun 

  • Go Eun Ah / Ji Seung Yeon

  • Kwak Yong Hwan / Kwon Ji Woo

  • Song Se Hyun / Kim Hyun Seung

  • Tagoon / Park Ki Bum

  • Maeng Se Chang / Jang Tae Kwon 

  • Kevin / Kang Chang Min

  • Jo Yoon Woo / Han Dong Woo

  • Jin Hyuk / Yoon Jae Ah

  • Hong Kyung Min / CEO Jang Hyun Suk

  • Park Hyo Joo / Takım Lideri Han Jung Eun


OST:
Part 1 19.03.2012
1. 알고 있었어 I Already Knew - 미르 (엠블랙), 지오 / Mir (MBLAQ), G.O.
2. 알고 있었어 I Already Knew Inst.

Part 2 27.03.2012
1. 세상에 소리쳐봐 (Stand Up) - M2
2. 세상에 소리쳐봐 (Stand Up) - Inst.


 Bu dizi bana Facebook'daki bir oyunu hatırlattı bana.:D işte oyun.:))

15 yorum:

  1. Bende yeni izledim bu diziyi gercekten uzun sure sonra en hızlı izlediüim diziydi kendileri.Ama ne yazık ki sonu cok hızlı oldu ne oldu olmadı demeden bitti ben daha m2 junior ın cıkısını bekliyordum ama nafile boyle bitti ne oldugunu anlamadım. yanılmıyorsam reytigler cok düiükmüş bitirmek zorunda kalmışlar. boyle diziler bizde olsa izlenme rekoru kırar Allah'ıma

    YanıtlaSil
  2. Bu dizi MBC, SBS yada KBS'de olsaydı bence reytingleri daha yüksek promosyonu daha güçlü olurdu diye düşünüyorum. Reytingleri düşük olsa bile bir hafta daha yayınlamak neden bu kadar zor gelmiş anlamış değilim. 14 bölüm çekmişsin zaten 2 bölüm daha çek. 1 hafta daha az para kazan ölmezsin dimi.:D Kızgınım ben bu konuda da biraz.:)) Final gerçekten çok hızlıydı bir çok soru işareti ile bitti. Bir varmış, bir yokmuş oldu özetle.

    YanıtlaSil
  3. Her söylediğine katılıyorum bende ne kadar klişe olsa da seviyorum..Ben bu dizi 14 bölüme düşürülmüş ya sonunu heba etmişlerdir diye son 3 bölümünü seyretmedim fakat yorumların bana iyi geldi o yüzden son 3 bölümü seyredip bitirebileceğim nedense bu günlerde dizileri seyrediyorum seyrediyorum ama sonuna kadar gelemiyorum çok fazla dizi izledim bayıldığım bir dizi mi kalmadı yoksa çeviri gelmeden bazen bakıyorum ve bunu sonucun hiç seyredesim olmuyor oda benim aptallığım neyse bu son 2 aydır bir tane bile dizi bitiremedim hepsi son bölümleri seyredilmemiş olarak kaldı..Neyse eline sağlık keyifli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, Irmak.:))
    O sorun bende de olmaya bşladı bu ara. Son bölümlere gelince içimden izlemek gelmiyor. Sıkılıyorum. Bir kaç gün ara verip güç bela bitiriyorum. Finallerin yetersizliği bilinç altıma işledi sanırım. Sona yaklaşınca kaçası geliyor.:))

    YanıtlaSil
  5. süper ben izlemiştim ama yorumun cok güzeldi ben sonunu cok alakasız buldum ama 2 bolümün yayınlanmamasına cok uzuldum .dD

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim.:) Aceleye getirip batırdılar finali ne diyim, para göz herifler.:))

    YanıtlaSil
  7. katılıyorum sana bu arada sana bir film önerim var izlemeni tavsiye ediyorum belki izlemişsindirde heaven postman cok güzel ve duygusaldı..

    YanıtlaSil
  8. Hayır izlemedim, teşekkür ederim tavsiye için.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koreliler muthis dizi yapiyorlar ama final yapmayi bilmiyorlar bence.yazilerini cok begenerek okuyorum bana simdiye kadar izlediklerinden en sevdigini soyler misin ?

      Sil
  9. Teşekkür ederim. Final konusunda drama yazarlarının biraz beceriksiz ama katlanıyoruz el makhum.:))
    En sevdiğim o kadar çok dizi var ki hangisini söylesem bilemiyorum. Seçim yapmak çok zor benim için.:))

    YanıtlaSil
  10. Finalinden bir şey anlamadığım bir diziydi. Hayır takım liderine ne oldu? Patron duygularını açıkladı mı takım liderine yoksa bıraktı mı gitmesine m2 junior çıkış yaptı mı yapmadı mı? Kızın kız olduğu tüm kamu oyuna açıklandı hani sonuçlar? Aradan ne kadar zaman geçti ki bizim oğlan "neredeydin diye sormayacağım" dedi...
    Bu arada ben de çok benzettim bizim oğlanı miky'e :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin finali aceleye geldiğinden çok saçma bir halde karşımıza çıktı bende anlamış değilim hala.:)

      Sil
  11. Resimlerin altındaki isimler yanlış nasıl bir site bu

    YanıtlaSil
  12. Biraz garip bir sorum olacak ama 10. Bölümde 38:10 dakikalarında söyledikleri şarkıyı arıyorum. Yardım eder misiniz

    YanıtlaSil