24 Aralık 2012 Pazartesi

I Love Lee Tae Ri

          Bu yıl her yerimizi fantastik diziler sardı, sarmalıdı. Bence bunda Secret Garden, 49 Days gibi dizilerinin başarılı olmasının da payı var ki her kanal bu yıl birden fazla fantastik dizi ile karşımıza çıktı. Fantastik dizi kuşağını bu yıl Rooftop Prince ile açan ben o günlerde listeme konusunu beğendiğim I Love Lee Tae Ri'yi de hemen almıştım.

          14 yaşındaki bir oğlan aşkını korumak için bir dilek diler ve dileği gerçekleşip bir anda 25 yaşındaki bedenine sahip olur. Ve kendinden 14 yaş büyük, yanlızlığın dibine vurmuş Lee Tae Ri ile bir aşk dörtgenin içinde kendini bulur. Ruh değişimi yerine benden değişimi olan fantstik bir dizi olduğunu hesaba katarak çok eğleneceğimi düşünmüştüm. Peki beklediğimi buldum mu? Üzülerek söylüyorum ki, hayır...

          TvN bu yıl güzel dizilerle karşımıza çıkarken I Love Lee Tae Ri benim gözümde sınıfta kaldı. İzlerken sıkıldım, senaryo çok klasik göründü gözüme, eğlenceli sahneler yok denecek kadar azdı. Yada benim izlediğim sıralar pek keyfim yoktu, bilemiyorum.

          Herşeyden önce SM resmen Ki Bum'a yazık etti bence. Başrol olduğu bir diziye sahip olana kadar yaşlanmış zavallım adeta.:D Suju'nun aktivitelerine Sorry Sorry albümünde beri katılmayan ve oyunculuğu için çalıştığı söylenen Ki Bum yıllardır patlayan bir dizide oynasın diye bekliyordum ama umudum suya düştü bu dizi ile. Ne ondan beklediğim performansı görebildim ne de diziden tahmin ettiğim hissi yakalayabildim. Bunda Park Ye Jin ile Ki Bum'un uyumu yakalayamamasının etkisi var tabiki. Yine de hala sevimli oğlumuz.^^ Ben hala başarılı olacağına inanıyorum.:))

          Park Ye Jin ssi'yi Queen Seon Duk ve My Princess'den hatırlayacaksınız mutlaka. Özellikle My Princess de elinden süpergesi alınmış bir cadıydı kendileri. Burada onun tam tersi bir halde iyilik meleği rolünde.
          Sunny Hill grubunu duymuş muydunuz? Hiç alakam yok gruplar derseniz eğer Greatest Love dizisinin Tugın Tugın OST'unu söyleyen grup olarak tanıtmak isterim kendilerini. Zira benimde tek alakam o şarkı grupla. :)) Buradan varken istediğim nokta ise grubun üyelerinden JUB'un dizinin kadrosunda yer alması. Fakat bu kıza iki kat sinir oldum ben izlerken. Öncelikle bencil, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, ortalık karıştırıcı klasik bir ikinci kadındı. İkincisi hiç sevmediğim kuzenlerimden birine benziyordu. :D
          Aşk dörtgeninin son elemanı Yang Jin Woo. İlk tanışıklığımız olduğu için yorum yok. Karakter olarak ise ne yaptığı belirsiz bir insancıktı. Bahsetmeye değmez.:))

          Dizinin benim için tek artısı Im Ho ssi idi. Kendisi çok sevdiğim ilk göz ağrılarımdandır. Hatta Ji Jin Hee ssi ile bir araya geldiklerinde tadından yemezler gözümde.:)) Özlemişim şebelek hallerini.


-Spoiler-
          Beğenmediysem de, kötülesem de sevdiğim bir kaç yer yok değil...:))
Resmen şok oldum. Beklemiyordum böyle bir tepki...:D

Çok sevimli kabul ediyorum. (Ki Bum'dan bahsediyorum.)

          Her dizinin olduğu gibi bu dizininde OST albümü var. Fena değil. Özellikle 2PM Junsu'nun sesinden dinlediğimiz Sevgim... Hoşçakal şarkısı albümün en iyi parçası denilebilir bence.:)) Neden? Çünkü ben bu sesi seviyorum.:))

         Özetle ben izlerken sıkıldım ve çok da özel bir şey yakalayamadım. Hatta küçük hayal kırıklığını bile yaşadım. İzleyip izlememek sizin boş vaktinize kalmış...



Adı: 아이러브 이태리 / Airobı Lee Tae Ri
Bilinen Adları:  I Love Lee Tae Ri, I Love Italy
Tür: Romantik, komedi, fantastik
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: TvN
Yayın Tarihleri: 25.05.2012 – 17.07.2012
Yayınlandığı Günler: Pazartesi ve Salı 23:00

Oyuncular:

  • Park Ye Jin / Lee Tae Ri

  • Kim Ki Bum / Geum Eun Dong - Min Soo

  • Yang Jin Woo / Choi Seung Jae

  • JUB / Ha Soon Shim


OST:

01.Yaparım – 써니힐(Sunny Hill)
02.Sevgim... Hoşçakal 사랑…안녕 – Jun. K(2PM 준수)
03.Biz sevmeliyiz 우리 사랑할까요 – Kim Ji Sook, Min Hoon Gi 김지숙(레인보우),민훈기
04.Tuhaf 이상해요 – Son Ho Young 손호영
05.Rhapsodie Italienne – Various Artists
06.Neo Sonic Chiot Courant – Various Artists
07.Swimming Pool – Various Artists
08.Valse Italienne Amoureux De Toi – Various Artists
09.Neo Sonic Un Chat Sur La Bicyclette Blue – Various Artists
10.Neo Sonic Italian Piece For Orchestra In C Minor – Various Artists
11.Neo Sonic La Nostalgie – Various Artists
12.Neo Sonic Je Suis Fou De Toi – Various Artists
13.Love Theme For Italy – Various Artists
14.Love Poem – Various Artists
15.Neo Sonic Beau Moment D`amour – Various Artists
16.Je T`aime l`Italie! – Various Artists
17.Do It (Piano Ver.) – Night & Day
18.사랑…안녕 (Orchstrale Ver.) – Night & Day
19.우리 사랑할까요 (Bossanova Ver.) – Night & Day
20.Clair De Lune – Various Artists


8 yorum:

  1. Nedense yeni diziler eskilerin hazzını vermiyor :(
    çoğunu yarı da bırakıyorum,ama bu aralar yeni bir diziye başlamak istiyorum :)
    dizi pek ilgimi çekmedi ama,neden çocuğu öptüğü kısmını takılmadım da değil hani :))

    YanıtlaSil
  2. Yazın izliyeceğim ilk dizilerden vaya da 15 tatilde :D
    Secret garden ve 49 days gerçekten izlediğim en güzel 2 dizi hemde en güzel. Burda da park yee jin' in baya bi dizisini izledim en beğendiklerim my princess kötü kadın, queen seon duk' daki masum kardeş. Umarım güzel bi dizidir. Emeğine sağlık :D ♥

    YanıtlaSil
  3. bu dizinin kötü olduğunu çok duydum malesef:(
    doğruymuş demekki

    YanıtlaSil
  4. Ben bu diziye bi ara değerlendirmiştim ve başlamamaya karar vermiştim faklat gözüm de kalmadı değil bu yazınla artık gözüm de kalmadı.Valla bir diziden beni kurtardın ama tabikide klasik kore Dizilerinin sevimli sahnelerinden varmış.Neyse Eline Sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Unni-ah bende birtek ben beğenmedim herhalde deyip duruyordum bir bölüm bile cok yavaş ilerledi yine sen dayanmışsın ben 2 bölümden sonra bıraktım....O Kibum Bu KiBum mu bende diyorum SuJu Daki Kibum nerelerde hiç gormedim... Sonuç olarak UNNİ-AH JANNNNGGGGGG!!!!!

    YanıtlaSil
  6. <parfümümün kokusu
    Yan karakterler genelde dizilerde kötülük peşinde olur ve başrol namja bu durum karşısında daha fazla sabredemez ve yumruğunu yapıştırır ya kötünün yüzüne; burada Ki Bum yumruk yerine öpücüğü yapıştırıyor dudaklara...:D

    <~Şevval~
    Teşekkür ederim.:) 49Days en kaliteli KDramalardan biri benim gözümde.:))

    <NABRUT
    Kötüden öte sıkıcıydı benim için.:)

    <Irmak Dakılır
    Teşekkür ederim.:) Ortalama bir dizi işte. Bana kalsa izlemeyen çok birşey kaybetmez.:))

    <Çatlak Agasshi
    Nasıl dayandım sen bana sor canım. Yarın bölüm izledim başka diziye geçtim yada şarkı dinledim. Sıkıntıdan patladım. Günlerce elimde süründü. Bitirene kadar canım çıktı adeta.:D O Ki Bum bu KiBum evet.:)) Şarkıcılık konusunda çok istekli yada yetenekli değil zaten. Suju ile çıkış yapmasının farklı sebepleri varmışta işler değişince şirkette onunda planları sekteye uğradı sanırım. Tam olarak hakim değilim konuya bende yanlış bilgilendirmede bulunmayayım.:))
    Sonuç olarak... NODU JANNNGG!:D

    YanıtlaSil
  7. bu dizileri nerdn bulup ızlıyorsn...

    YanıtlaSil
  8. Dizi izlemek için Yeppudaa ve KoreanTurk 'ü tercih ediyorum.:)

    YanıtlaSil