20 Şubat 2021 Cumartesi

All About My Wife


Orijinal adı: 내 아내 의 모든 것 (Nae anei modın got) / Karım Hakkında Herşey
Bilinen Adı: All About My Wife
Yönetmen: Min Kyu Dong
Senaryo: Heo Sung Hye, Min Kyu Dong
Süre: 121 dakika
Tür: Romantik, Komedi 
Vizyon Tarihi: 17 Mayıs 2012

Oyuncular:
  • Im Soo Jung / Yeon Jung In
  • Lee Sun Kyun / Lee Doo Hyun
  • Ryu Sung Ryong / Jang Sung Ki


Konusu;

            Sevimli bulunan bir tanışma ile hızlı ilerleyen ilişkileri evlilikle devam eden Lee Doo Hyun hata yaptığını düşünerek huysuz karısından ayrılmak istemektedir. Ama bir türlü bu isteğini dile getirmeyi  beceremez. Karısının kendisinden ayrılmasını sağlamak için; kadınların peşinden koştuğu çapkın komşusunda eşini baştan çıkarmasını ister.



Film sinemada güzel bir gişe başarısı yakalamış. Oyuncularda gördüğünüz gibi başarılı sevilen, gerçekten oyuncu budur diyebileceğimiz kişiler. Im Soo Jung ssi En İyi Kadın Oyuncu ödülü almış bu film ile. Yine Ryu Sung Ryong ssi de En İyi Yardımcı Oyuncu ödülü almış bu film ile. 

Peki filmi izleyelim mi? Sen beğendin mi? diye sorarsanız, tercihi size bırakırım.

Çünkü ben çok da beğenemedim. Bu oyunculardan daha iyi bir film beklerdim belki de. Büyük ihtimalle sorun bende; herkese kendini beğendirip gişede büyük bir başarı kazandığını düşünürsek filmin...

Neden beğenmediğime gelince tahmin edilir bir senaryo bence herşeyden önce. Dikkat spoiler!
Boşanmak için başkasının karısını baştan çıkarmasını isteyen adam elbette ki pişman olup karısını kıskanacaktır. Ünlü kazanovanın oyun oynarken kadına aşık olması çok standart bir romantik komedi hilesi değil mi zaten? Kocasının soğuk davrandığı, başkasından ilgi gören kadının sonunda kafasının karışması da gayet beklenen bir adım değil mi?

Ama asıl gereksiz bulduğum kısım evli çiftin yatak sahneleriydi. Göstermek zorunda mısınız? Kore sinemasına bu yüzden mesafeliyim. Tv'de herşey gösterilemiyor ama sinema filmleri inatla bu tarz sahneler içeriyor. Son zamanda Bollywood da böyle. O zaman ne anlamı kalıyor Hollywood filmleri yerine onları izlemenin. 


Kesinlikle katılıyorum. Film asıl elle tutulur yanı Im Soo Jung ssi'nin canlandırdığı Yeon Jung In karakteri. Dünyaya bakış açısı herkesin düşündüğü gibi belki de ama cesaret edip onun yaptığı gibi dile getirip o yolda yürüyebilen az. En İyi kadın oyuncu ödülü aldığına şaşmamalı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder