6 Mayıs 2022 Cuma

The K2: Saçma Sahneler...

          The K2 en saçma sahneler diye anket yapsam hangisi kazanır acaba? Kusursuz final bölümü baştan sona saçmaydı ama gelin biz dizinin geneline bakalım. 

 
       
*Cıbıldak korumaların yıkanırken dövüş becerilerini göstermelerinden daha saçma bir sahne yoktu aslında. İt dalaşlarını daha mantıklı bir yerde de yapabilirlerdi bence. 

          *K2'nun hanımefendiyi kurtarması inanılmaz aşık olunası bir sahne... Öyle bir anda o kadar yakışıklı adama aşık olmayacak kadının tercihi erkekler değildir herhalde. Ekran karşısında biz bile aşık olduk. Lakin polisler önce K2'yu arabandan çıkarıyor -ki kurtarma prosedürü her zaman çocuk-yaşlı-kadın şeklinde ilerler neyse- Onu çıkardıkları an araba mini minicik bir alev alıyor. K2'ya oyundaymışçasına bir can yüklemesi, kadını araçtan çıkarıyor, yetmiyor bir de arkadan alevlerden fışkıran bir egzoz takımı adama çarpıyor falan. Daha nasıl abartırız diye düşünmelerine gerek var mıydı bilmiyorum ama hadi o Ji Chang Wook yakışıklılığı, çekiciliği uğruna katlanalım. 

          *Süper Koruma K2'muz yaşadığı travmadan ötürü insanları öldüremiyor, tetiği çekemiyor bu yüzden zaten hanımefendi ile anlaşmaya yapıyor değil mi, vakti geldiğinde biri onun yerine tetiği çeksin diye. Lakin silahlı çatışmalarda kaç tane adam vurdu ben sayamadım. Diyeceksiniz ki hayati yerlerine ateş etmedi ki. Olabilir o zaman baş düşmanı milletvekilinin de hayati yerine vurmasaydı yaralasaydı adam kan kaybından ölseydi çok mu zordu. Odada yalnızlardı.
Tamam tamam, dizi bu, tabi ki böyle olacak. Şimdi bende mantık arama işini abartmayayım değil mi, dizinin kendini abarttığı yerler gibi. 
         
           *Kimsenin kimseye güvenmemesi gereken, zaten de güvenmediği dizide herkesin bombalı odaya koşarak çıkması, çıkarılması dizinin en büyük saçmalığıydı bence. 

En başta da dediğim gibi saçma bir final vardı karşımızda. Yani bu KDrama senaristleri son bölüm beyinlerini kenara bırakıp mi final yazıyorlar anlamış değilim.
Gereksiz dram için yapılmış bir sürü saçmalık vardı mesela. Yaralı halde o kadar darbe aldıktan sonra ölmeyen süper baş kahramanımızı nasıl yüceltir de bir yanda tabi...

           *Jss in başı adam güvenlik kamerası odasındaki adamları saçma bir şekilde oyalarken; kahve silmek dosya toplamak 5 saniye ama adamların içeri sızmasına izin verecek kadar dakikalar alıyor hadi yiyelim.

           Ölümlerden dönüp ameliyatlardan yeni gözünü açmış K2'nun yanına bir de bomba getiriyorlar ya... Karakterdeki kara bahtı sorgulamaktan vazgeçtim artık...
          Je Ha'nın hasta yatağından kalkıp bellek almaya gitme saçmalığına başlamadan önce saçlarının şekillendirmesini de görmezden gelemedim. Ama o yakışıklılığa ses de edemedim işte. 🙈

          Ama yakışıklık için görmezden gelemediğim saçmalıklar tam da o sahneden sonra başladı.
          Yaralı baş kahramanımız kızı kurtarmak için adamların arasına daldı, sürekli kan kaybetmeye devam etti, üstüne binlerce darbe daha aldı, yetmedi bir de başından kan kaybetmeye başladı. Ama o da yetmedi, süper hızda araba kullanıp kızı bombadan kurtarmaya güvenlik şirketine gitti. Halbuki kahramanlık peşinde koşmak yerine bomba patlayacak diye telefon edip haber verse olmazdı dimi? İlk öğrendiği o an 38 dk vardı bombanın patlamasına, arayıp haber versene millete, deli dana gibi araba süreceğine...
Ama bunlarda yetmedi kızı kurtarmak için bir daha dövüştü. 

          Ayrıca güçlü olduğu kadar tek zeki de bu. Her yeri kamera olan binada sadece K2'nun aklına kameralardan kızı bulmak geliyor. Kızı kötü adamlardan kurtardıktan sonra nihayet bayılması normalken, uyandıktan sonra ancak bomba patlayacak demesi...Tüm bu olanların arasında diğer insanlara bomba patlayacak diye haber vermek için binlerce fırsatı varken yine de kahramanlık peşinde olmak dizi yapmak demekse...

          Bir an K2 bombanın yanına çıktığında ümitlendim, bombayı imha edecek diye. Baktı baktı, olmaz dedi bıraktı. 

           O kadar yara alıp sapa sağlam kalan ameliyattan yeni uyanmış adam sonunda bacağına yediği bir kurşun ile bir şey yapamaz hale geldi ya sonunda bravo senarist. İtiraf et hadi. Son bölüm tıkandın 3 yaşındaki yeğenine falan yazdırdın dimi bu sahneleri...

           Oysa başkan adayı cibiliyetsiz baba; karısını arayıp herkese belleğin kendisinde olduğu söylemese, ortalığı karıştırmasa olaylar büyümeyecek kimse ölmeyecek ama...

          Hadi hepsini geçtim. Yahu adam ömür boyu kadının yanında olmamışsın zaten. Çöp adam kadar bu Koreli kadınlar zayıflıkta. Kendini onunla patlatacağına kucakla binin hep birlikte asansöre. Diyet ödemek için ölmek kolay yasa deneyin kadına. Niye terk ediyorsunuz hepiniz. Ne gereksiz dram. 

           Tabi en baştan o hıyar üvey kardeşin bombayı kapatmasını beklemek yerine biz bu bombayı geldiği yerden asansörden dışarı atalım demek hiç yoktu zaten.

           * Kızın kendisini kurtaran ustanın annesini öldürdüğünü hatırlamasından sonra hesap sormak yerine direk adamdan kaçmasına ne demeli? Amacının annesini öldüreni bulmak olduğu söyleyen kız nereye kayboldu. Demek ki kendi canı; annesini, kimin-neden öldürdüğünden daha önemliymiş.
            Hatta tüm olaylar bittikten sonra Usta vicdanını rahatlatmak için mahkemeye bile çıkmadı. Halbuki gücünü kaybetmekten korkan herkes zaten öldü. Flaştaki gizli bilgilerde açıklandı. Ülke sarsıldı. Pekala annesinin de ustanın mahkemesi ile itibari temizlenebilir, adalet tam anlamıyla yerini bulabilirdi. Olmamış final kısaca. 

          Herşeyi, herşeyi geçtim ama bari finalde gerçek adını söyleseydiniz. Bir isim mi uyduramadınız ya adını da temizledi işte sonunda. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder