22 Mayıs 2013 Çarşamba

Gu Family Book

          Bu hafta sizleri SBS 'in pazartesi salı kuşağının yani Jang Ok Jung Living In Love 'ın rakibi MBC'nin Gu Family Book 'u ile tanıştırmaya geldim sevgili çingular....



          2012 yılına damgasını vuran fantastik dizi yığılmasından sonra bu yılın ilk dikkat geçen fantastik dizisi MBC'nin Gu Family Book dizisi oldu. Baş rollerini Lee Seung Ki ve Bae Suzy'nin paylaştığı tarihi, fantastik dizi akıcı, heyecanlandıran senaryosu ile yüksek reyting oranları almaya devam ediyor her hafta. Şu ana kadar 14 bölümü yayınlanan dizi SBS'in Jang Ok Jung dizisi ile aynı saati ve aynı bölüm sayılarını paylaşıyor.:)


          Dizinin konusu aslında bize çok tanıdık ve dahası bizim -en azından benim- çok sevdiğim konulardan biri. Kore'nin ve diğer Uzak Doğu Ülkeleri'nin en bilindik efsanelerinden biri Dokuz Kuyruklu Tilki, yani Gumiho hakkında.:)) Gumiho ve Lee Seung Ki kelimeleri yanyana iken herkesin aklından geçeni biliyorum. Ama bu kez Gumiho, Seung Ki can'ın kendisi. Yarı insan, yarı Gumiho olan Choi Kang Chi ve dramını kimi zaman göz yaşları, kimi zaman sinirden sımsıkı olan yumruklarınız ile ama her daim büyük bir merakla izliyorsunuz.

           Gözümüzün önünde bir nesil değişiyor sevgili çingular... Farkında olmadan zaman neler görütüp neler getiriyor... Dizinin kadrosu genç isimlerle dolu. Genç olmalarını rağmen tanıdık yüzler hepsi....

          Lee Seung Ki ile Suzy 'nin başrol paylaşacağını duyduğumda, çok da uyumlu bir çift gibi görünmemişlerdi gözümde. Seung Ki neyse de Suzy'nin bu rol için fazla toy olduğunu düşünmüştüm. Ama izlerken herhangi bir uyumsuzluk yada yetersizlik hissetmedim. Çok başarılı olmasa da Suzy'de oyunculuk konusunda yavaş yavaş başarılı bir ilerleme kaydediyor... :)

          Lee Seung Ki'ye diyecek lafım yok zaten. The King 2 Hearts izledikten sonra Lee Seung Ki ssi'nin artık piştiğine, olduğuna karar vermiştim ben. Gumiho olmanın da başarı ile altından kalktığını inanıyorum. Özellikle ağlaması gereken sahnelerde çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Öyle içi ağlıyor ki benim bile gözlerim doluyor bir anda.:) Ee benim gözümde bir oyuncu ağlayabiliyor, ağlarken ağlatabiliyorsa oyuncu olmuştur demektir. :)
          Çok da sıkı çalıştığını öğrendim Lee Seung Ki'nin. Öyle ki 4. bölümde elinde yararlandığı halde çekimlere devam etmiş, vücudunda morluk olduğu halde aksiyon sahnelerini kendi çekmek konusunda her zaman ısrarcı  imiş. Ama aksiyon sahnelerde pek de havalı görünüyorlar canım. Bencede kendisi çekmeye devam etsin.:))

           Dizinin bir diğer tanıdık yüzü Lee Yoo Bi. Nice Guy izleyenler hemen hatırlayacaktır kendisini. Gumiho'nun annesinin kaderine çok benzer bir kadere sahip bir karakter olarak karşımıza çıksa da Park Chung Jo... ondan çok daha hırslı ve bana göre daha kötü bir kaderi var.

          23 yaşındaki oyuncuda dikkatimi geçen iki ayrıntı var. Biri yaşından küçük göstermesi, öyle ki Suzy ile el ele koştukları bir sahnede Suzy ablası- o kardeşi gibi görünüyordu ki, Suzy ondan 4 yaş küçük...:) Bir diğer yarıntı ise Dae Jang Geum ile tanıyıp sevdiğim Kyun Mi Ri 'nin kızı olması...:)


        Yoo Yeon Suk ssi ile ilk tanışıklığımız. Kendisinin rol aldığı pek çok dizi olsa da tanışmak bu güne kısmet imiş.:) Park Chung Jo'nun abisi Park Tae Seo... Dağılan ailenin ardından yediği hipnoz ile hayatı double kararan tek taraflı aşık, hata üstüne hata yaptığını düşünüp kahrolan zavallı Tae Seo...



          Lie To Me ve Shut Up Flower Boy Band dizileri ile sevdiğimiz 1990'lı Sung Joon ssi. Gizliden gizliye sevdiği, ancak buna hakkı olmadığını düşündüğü agassi'ni her daim korumak isteyen Gun...


          Tahmin edin bakalım bu şebek gülüşlü sevimlilik abidesi kim? Choi Jin Hyuk ssi'yi Panda and Hedgehog izleyenler hemen tanıyacaktır. Ya da It's Okay, Daddy's Girl dizini izleyenler... (Ben henüz izlemeden ama izlemeye karar verdim kendisinin başrol olduğunu öğrendiğimde.:)) Hiç olmadı Pasta'yı izlediyseniz mutfağın yakışıklı şeflerinden biri olduğunu hatırlatmak isterim kendisinin.:))

           Dizinin benim için en önemli noktaların biri olduğunu düşündüğüm bir karakteri canlandırıyor Choi Jin Hyuk  ssi... Melez Gumiho'muzun babası hakiki Gumiho olur kendileri.:)) Saf, temiz insanoğlunda bile olmayan iyi niyeti ile aşk için hayatını değiştirmeyi göze alan ama sonunda hiç birşeye sahip olamayıp herşeyini kaybeden, yüreciklerimizi dağlayan bir karakter Gu Wol Ryung...

          Diziyi ilk bölümden sevmeme sebep olan Gu Wol Ryung bana göre dizinin kırılma noktaların biri ve ileri ki bölümde de bir kırılma noktası oluşturacak ümidi ile izliyorum her bölüm.:))


          Bir başka tanıdık yüz ise Playful Kiss 'in oğlunu evlatlıkdan red edip, gelinini nüfusuna geçirecek sandığımız can kaynanası Jung Hye Young ssi. Giseng evinin soğuk bakışlı baş gisengini canlandırıyor bu kez.
          Bir diğer tanıdık yüz ise Sungkyunkwan Scandal'ın iyilik meleği kralı Jo Sung Ha ssi. Garip bir kaderin başını kılıcı ile geçen savaş sanatları ustası... Aynı zamanda Dam Yeo Wool (Suzy) 'un babası.



         Ve dizinin ümüğü sıkılası kötüsü, çırk kötüsü, merhametsizi, vicdansızı, sapığı; gözünü para bürümüş, güç bürümüş pisliği; masum insanlara iftarlar atıp aileler dağıtan, canlarından eden, namuslarına göz diken şerefsizi Jo Kwan Woong... Kendisi izlerken iğrenecek, sinire gark olacak, bir an önce geberse de imtikamızı alsak diye dualara bürüneceksin. O kadar kötü biri işte. Bu herifin karşısında Gumihocuklarıma canavar diyen diller utansın bence dizide.:))

          Adi-pislik (eh ne hareket ettim behh...:D ) Jo Kwan Woong karakterine Daisy filmi ile tanıştığım Lee Sung Jae ssi can veriyor. Karakterden nefret etsemde Lee Sung Jae ssi başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Özellikle garip sesler çıkarması sinirden çizgilere gark olan suratımı yumuşatıyor hafiften.:))



          2013'in en iyi dizilerin biri olduğuna ve olmaya da devam edeceğini düşündüğüm bir dizi Gu Family Book. Heyecanlı ve akıcı senaryosu sayesinde zamanın nasıl geçtiğini hissettirmeyen bir dizi. Efekler ve aksiyon sahneleri, güzel manzaraları ile göz zevkinizi de hitap ediyor adeta. Ben izleyin derim pişman olamacaksınız. Özellikle benim gibi romantik komedilerin standartlarından sıkılanlar için, her melodramın kasvetine dayanamayanlar için ilaç niyetinde bir dizi. Ben severek izliyorum. Çevirisi de çok hızlı üstelik, hala ne bekliyorsunuz gidin başlayın hemen.:))

- SPOiLER -



          * Şu çifte bayıldığımı söylemezsem gözüm açık gidebilir.:) Özellikle Gu Wol Ryung o kadar tatlı ki... resmen yazık oldu çocuğa. Kadir kıymet bilmez karısı ise sinirimi bozmadı desem yalan olur hani. Gumiho'da olsa canavarda olsa, kurtardı kızım seni, sevdi seni, sahiplendi, nasıl ihanet edersin kalleş...:( Yine de Choi Jin Hyuk ve Lee Yeon Hee hoş bir çift olmuşlar bana göre. Doyamadık kendilerine... KDrama sektöründe pek mümkün değil ama inşallah ileride bu ikisini tekrar bir arada görmek nasip olur. :))

          * Baba gumihonun hikayesi kalbimi büzüp, göz yaşlarımın şıpırdamasına neden oldu. Sevdiği kadın ona ihanet ettiği halde, kalbimi söküp kendini kurtaramadı kıyamam. Aşk böyle birşey işte...

          * Choi Kang Chi'nin gumiho olduğunu öğrendikten sonra Cheon Jo'nun aptal tepkisine karşılık Dam Yeo Wool sahiplenişi, çok sevimli ve bir o kadar da samimiydi. Kimlerin gerçekten sevdiği ortada gibi... :)

          * Dizinin göz yaşlarımı şıpırdatan bir diğer sahnesi YüzYıl Hanı'nın sahibi  Park Moo Sol'un öldüğü sahneydi. Çok iyi kalpli bir adamın ailesinin önünde ölümü, son sözleri, sevgisi, Kang Chi ile aralarındaki özel bağ... ağlamamak mümkün değil....:))

          * 12. bölüm çok heyecanlı bir yerde kaldı. Japonlar ile gelen gizemli kadın kim? Baba Gumiho uyanınca neler olacak? Malum kendisinin cezası 1000 yıllık kötü olmak. Oğlunu tanıyacak mı? İntikamlarını alabilecekler mi? Dahası bu şerefsiz ne zaman ölecek... Merakla beklemekteyim.:))

33 yorum:

  1. Tam da bunun üzerine bir yazı yazacaktım ki senin yazınla karşılaştım bak :)) Ben de iki gündür izliyorum diziyi fakat müptelası oldum anacım bi oturuşta 4 bölüm devirdim. Bu ne ekşındır annemm..Normalde tarihi dizi izlemiyordum, zaten bu da ilk tarihi dizi deneyimim iyi ki böyle güzel bi diziyle başlamışım bak :))Jang Ok Jung Living In Love'ı da izliycem bi ara sen de önermiştin zati :)) Aslında diziyi Lee Seung Gi için izlemeye başlamıştım ama sonra keşke dedim, keşke Wol Ryung'un aşkını devam ettirselerdi kadın biraz daha çekseydi, pişman olsaydı falan. Ben de çok ağladım hele 2.bölümde ciğerim yandı resmen. Daha 8. bölümdeyim bakalım neler olacak?? Gidip izleyeyim en iyisi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun son cümlelerini "dimi dimi" nidaları ile okudum.:D Bencede kadın biraz daha çekeydi iyi olacaktı. Pişman olduğunu vurgulasalardı keşke. Oysa kadın ne yaptı birde çocuğunu öldürmeye kalktı. Aptal kadın, canavar olduğu kadar senin yavrun, vicdansız... 2. bölümün altında yazan yorumlarda çok ağladım ilk iki bölümdür yazıyordu. Bende dedik ki "peh insanlar ne kadar kolay ağlıyor." Ama izleyince pişman oldum öyle dediğime, ağlamamak mümkün değil Wol Ryung'a.:( Çok heyecanlı bir dizi bende 13-14 ün alt yazısı çıksa da izlesem diye bekliyorum bir an önce.:) Nasıl yeni bölümleri bekleyeceğiz her hafta bilmem.:/

      Sil
  2. Tek kelimeyle süper bir dizi bencede ve bende suzy den pek iyi bir performans beklemiyodum şaşırttı beni :D Dizi süper başladı , ilk 3 bölümde baba gumihoya bayıldım şımarık halleri beni benden aldı , adam gumiho olunca bile yakışıklı geldi daha ne diyeyim :D Yalnız seung gi nin yeşil gözleride fena değil :D Ben şuan 10. bölümdeyim ve artık ay bu bolümde kang chi suzy e aşık olsun diyerek izliyorum :D 2 gumiho dizisi arasında bu dizi ilkini solladı diyebilirim ki ilk gumiho benim k-dramayı sevme nedenlerimdendir . Kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lee Seung Ki ve gumihoları bizi bizden almaya devam edecek anlaşan.:) Lee Seung Ki oyunculuk kadar proje seçme konusunda da başarılı tebrik etmek istiyorum kendisi.:) Hep böyle devam eder inşallah. Her yıl güzel dizilerini izlemeye çok alıştım çünkü ben.:D
      12 çok heyecanlı bir yerde bitiriyor bu arada Hilalcim. Benden söylemesi.:))

      Sil
    2. O zaman hemeeeen 12 ye başlıyorum :D Allahım ya chung jo ya sinir oldum , aynı seung gi nin annesi gibi davrandı . Hemeeen gidip izliyorum bu arada teşekkür etmeyi unutmuşum . Bu güzel yazıcıkları bizimle buluşturduğun için çoook teşekkür ederim ablacıım ^_____^

      Sil
    3. Canım benim, ben teşekkür ederim yorumların için. Yorumlar aldıkça daha çok yazma isteğim oluyor sayenizde benimde.:))
      Chung Jo'yu sorma... bende çok sinir oldum kendisine. Çocuk seni kurtarmış, senin verdiğim tepkiye bak. Zaten ben onun sevdiğine de inanmıyorum Kang Chi'yi.:)

      Sil
  3. İşte benim bu dizi hakkındaki düşüncelerimin yazıya dökülmüş hali :) Yine harika bi yazı olmuş ellerinize, yüreğinize sağlık :) Bende her hafta merakla beklesemde iyi ki haftalık izliyorum yoksa o adamın kötülükleri ve sapıklıklarını bir anda kaldırmak zor olurdu benim için...Dizi çok daha heyecanlı bir hal aldı ya Kang Chi Yeo Wool'e aşık olduğunu anlamaya başladı ama o Yeo Wool'ün babası varya offf offf aşklarına engel olmaya çalışıyor neymiş Park Moo Sol'le sözleşmişlermiş Tae Soo'yla evlenecekmiş..:S Tamam anlıyorum çocuğun babasını öldürdü (ya da öyle sanıyor), kızını korumaya çalışıyor ama banane ya çekilsin aralarından..:)) Şu bölüme kadar aşık olsun diye beklemişiz bi keyfini sürelim yani ama di mi :))
    Her ne kadar diziyi Seung Gi için izlemeye başlasam da benimde ilk bölümden sevmemin sebebi baba Gumiho'ydu..Ahhh nasıl sevdi kızı yaa ama bizim o aşık, sevimli, yakışıklı baba Gumiho'muz gitti yerine insanları öldüren, ruhları emen, pis pis sırıtan şeytan Gumiho geldi :( (Gerçi o haliyle bile karizma adam ya :D:D) Kang Chi ve Yeo Wool kadar acaba baba Gumiho Seo Hwa'yı tanıyacak mı, ne zaman karşılaşacaklar, neler olacak çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. - Bunu söylediğime bende inanamıyorum ama - o pis pis sırıtışı bile tatlı ya baba Gumiho'nun. :D Seo Hwa'nın tepsinini de Wol Ryung'un tepkisini de çok merak ediyorum. O sapık kötününde nasıl gebereceğini çok merak ediyorum. Hatta bunun için bekliyorum diyebilirim.:D
      O adamın sapıklıklarına bende katlanamazdım herhalde. Haftalık izlemek için en büyük neden o kesinlikle. Bende pişman değilim.
      Tae Soo biliyor, Kang Chi'nin Yeo Wool'e aşık olduğunu o bozacak evliliği bence. Kızın babası istediği kadar engellemeye çalışsın kaderi. Mümkün değil, hıh.:D
      Teşekkür ederim, aynı düşünceleri paylaştığımıza sevindim.:)

      Sil
    2. İnşallah ilerde birgün başrolde de görürüz baba Gumiho'yu. :)
      Bende o adamın ölmesini bekliyorum ama sanırım 10 bölüm daha bekleyeceğiz...Cidden katlanılacak gibi değil ya Seo Hwa'ya yaptıklarını Chung Jo'ya da yapıyor..Chung Jo'ya çok kızdım Kang Chi'ye öyle davrandığı için ama o adama "sonuna kadar hayatta kalıp kalbinizi deşip sizi öldürmeyi düşünüyorum" dedi ya aferin kız dedim :D
      Evet bende öyle düşünüyorum ya Tae Soo bozar, Kang Chi'nin dostluğu onun için çok değerli..
      Rica ederim, bu bloğu okurken çok eğleniyorum asıl ben teşekkür ederim bu güzel yazılar için :))

      Sil
    3. :))
      İnşallah görürüz, en çok istediğim şeylerden biri. Özellikle Seo Hwa ile ikisini şöyle güzel bir romantik komedi de izlemek çok isterim.:)
      Chungjo benide sinir etti o tavrı ile. Sonra pişman oldu ama yapmadan düşünecekti bence hıh.:D "kalbinizi deşip sizi öldürmeyi düşünüyorum" dediği an acayip sevindim, yüreğim parladı sanki.:D deşsin, deşsin az bile o adiye. Adamın ölmesi aynı zamanda dizinin bitmesi olacak ne yazık ki. Ölse dert ölmese dert, bilemedim ne olsun istiyorum bende.:))

      Sil
    4. Evet çok iyi olur :))
      Bence de artık çok geç :D Kesinlikle ya az bile..:Bende o adam bi an önce ölsün diye bakıyorum ama bittikten sonra da özleyeceğim bu diziyi, Kang Chi ve Yeo Wool'ün tatlı çekişmelerini, Gon'un Yeo Wool'ü kıskanmalarını, baba Gumiho'yu, Amirali ve o okuldaki yaşlı hoca var ya Gong Dal o da çok komik..Hepsini özleyeceğim..:))

      Sil
    5. Vee dizimiz bitti..O pislik herif öldü sonundaaa..:D:D Chung Jo dediğini yaptı..Ama bu Korelilerin reenkarnasyon olayına itirazım var yaa nasıl bir saçmalıktır o böyle bitirilir mi 23 bölüm çok güzel giden dizi..Ben ne güzel Kang Chi insan olacak, Gong Dal usta yerine onu düşünüyor, kehanet bi şekilde ortadan kalkar, Yeo Wool ile birlikte okulda mutlu mesut yaşarlar diye hayal etmiştim ama izlediğimiz şu sona bakın :/:/ Koreli senaristler son bölümlerde dizileri mahvetmeyi nasıl başarıyorlar acaba?

      Sil
  4. Merak uyandırdı yazın :) Vee şimdi alışılmışın dışında bi şey duyacaksın zaten tarihi dizileri pek severim :)

    YanıtlaSil
  5. Kore çok harika bir yereğitim sistemi dil i filmleri harika

    YanıtlaSil
  6. Bittiğine hala inanamıyorum :( Açıkçası yarım kalmış gibi hissediyorum şu anda seung gi oppanın yeteneği harika :))
    Arşivimde yer almayı başaran ilk dizi :D

    YanıtlaSil
  7. düşüncelrnı dstkliyorum admin bnm beğendiğim diziler arasında ilk sırayı kaptı bile bitmesine üzüldüğüm dizilerden bir bittiğindn beri 2. Sezonu cıksın fiye dua ediyofrum...E çok hoşuma giden oyuncu kadrosuydu .:)

    YanıtlaSil
  8. Bende çok m.ettim şimdi ilk fırsatta izliycem :)

    YanıtlaSil
  9. 2. sezonu olacak mı ? dizinin sonundaki fragman noluyo bilgilendirirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  10. Bu dizi evlat acısı gibi oturdu bana yaşama sevincimi kaybettim bir ara öyle kötü oldu sonu böyle bitmemeliydi.Dizinin devamını çok isterim ama sırf yeni bölüm diye dizi saçmalığa gidebilir en azından benim gibi hissedenleri görünce biraz daha ferahladım en çok ağladığım 1.dizi oldu...

    YanıtlaSil
  11. İlk defa bir yorum bırakıyorum buraya. Arada sırada takip ediyorum kendi kendime konuşuyorum yazılar hakkında ama hiç yorum yapma girişiminde bulunmamıştım. Ama bunun hakkında yapmak istedim. Ne güzel diziydi diye hep aklıma geliyor ne yalan söyleyeyim hatta arada bir rastgele bir bölüm açıp izliyorum bile :) Baya bir ağlatmıştı beni son bölümü ama çok da gülmüştüm izlerken hala da ostlarını dinliyorum. Ve söylemeden edemeyeceğim blogun gerçekten çok eğlenceli yazılarını okurken yüzümde hep şapşal bir gülümseme oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, her zaman beklerim yorumlarını... Bu ara çok uzak kaldım blogdan ama yorumları görmek beni çok mutlu ediyor. Eğlendirebiliyorsam ne mutlu bana.:)) Ben hala final bölümünü izleyemedim dizinin utanarak söylüyorum ki...:/

      Sil
  12. ben tamamını bitirdim gerçekten çok güzel tabi yeo sulun kehaneti gerçekleşiyor oğlan insana dönüşemiyor ama gelecekte 403 yıl sonra kang chi zengin herkes geçmişteki gibi ama gelecekte yeniden tıpatıpları yani hırsz yine hırsız ama şu hırsız çetesi sayesinde kızla karşılaşıyor tam kapkaçcıdan kızın hocasına benzeyen kadını kurtarırken yanlış anlaşılıyor arkadan ses "eller yukarı" dönüyo bakıyo yeo wul diyo kız beni tanyomusun diyo geçmişteki dialogun aynısı geçiyor tanıyor olabilirimde olmayabilirimde hilalli şeftali ağacı altında ha buarada seo hwa ihanetini telafi ediyor şeytana tam dönüşmesin diye kendini hançerliyor wolryung da onunla sonsuz uyku yaşıyor sooooooooooooooooooonn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanliz 403 degil 422 yil sonra kang chi zengin olluyor

      Sil
    2. yeo wool lu buluyor

      ama boyle bir dizi izle medim

      kolay kolay aglamayan ben agladim ya birçoçuk gibi agladim

      Sil
    3. yeo wool lu buluyor

      ama boyle bir dizi izle medim

      kolay kolay aglamayan ben agladim ya birçoçuk gibi agladim

      Sil
    4. yanliz 403 degil 422 yil sonra kang chi zengin olluyor

      Sil
  13. gu family book benim en sevdiğim dizilerden biri. Normalde tarihi filmlerden nefret ederim bu filmide sırf Lee seung gi oppam için izledim ve bu filme bayıldım filmi bitirdiğim halde tekrar ve tekrar izliyorum :)) bu film hakkında güzel yorumlar oldukça çok mutlu oluyorum :D ve ben ayrıca büyük bir lee seung gi ve suzy hayranıyım bende bir sürü posterleri var vs. evet suzy yaşı küçük olabilir ama bence yaşına göre rol yeteneği çok güzel.ve gün geçtikçe daha da geliştireceğine inanıyorum.çok güzel bir yazı yazmışsın çok teşekkürler :)) ( bana romantik-komedi kore dizisi önerir misiniz ? :D )

    YanıtlaSil