23 Ocak 2019 Çarşamba

My Secret Terrius



          2018'in çok konuşulan dizilerinden biri oldu My Secret Terrius. En büyük etken senaryodan çok oyunculardı diye düşünüyorum ben. Zira çoğumuz So Ji Sub için izledik, öyle ki dizi So Ji Sub ssi'ye MBC Drama 2018 Büyük Ödülü'nü kazandırdı.
          Kaçak bir ajan ile eşini aniden kaybeden bir annenin yollarının kesinleşmesinin anlatıldığı dram, gizem, komedi türlerini içinde barındıran bir dizi. Lakin komedisi o kadar tatlı ki dram ruhunuzu daraltmayacak kadar dozunda bir yapım.
          Dizi senaristi MBC 2018'in Yılın Yazarı ödülünü aldı aynı zamanda. Fakat ben çok da hak ettiğini düşünmüyorum açıkçası. Komedi olarak, aksiyon olarak başarılı bir yapımdı. Evet tahmin edilemez anları da oldu ama tahmin edilebilir, ben senaryoyum diyen pek çok yanı da vardı dizinin. Tabi ki ben çok severek izledim, So Ji Sub ssi için kesinlikle tavsiye ederim. Ama dediğim gibi bu dizide So Ji Sub gibi bir aktör oynamasaydı bu kadar sever miydim bilmiyorum. Çünkü biz Master's Sun'dan beri So Ji Sub ssi'yi böyle bir rolde görmeyi bekliyorduk; tüm ciddiyetiyle oynayabileceği komedi sahnelerinde. Çünkü o ciddiyete komedi ayrı yakışıyor kesinlikle. Reklam filmi çeker gibi olan çocukları servisten alma sahnelerinin bir başka güzelliği vardı hatta. Parodik yönleri ile dizi kendini bize sevdirdi diyebilirim kısaca.
           So Ji Sub ssi'ye eşlik eden Jung In Sun ssi'yi de ben gayet başarılı buldum. Kocasını aniden kaybeden 2 çocuk annesi bir kadını, zorlukların ortasında kalmış bir anneyi gayet güzel canlandırdı. Rolü yakıştırmış kendisine bence. Tabi kendisi Laughter in Waikiki dizisinde de bir anneymiş, benzer rolü kabul ettiği için biraz eleştirildi ama benim için sorun yok.
         Dizimiz romantizm olmadan da dizi yapılabileceğini gösteren tatlış dizilerden aynı zamanda. Başroller arasında bariz bir aşk işlenmiyor, romantizm işlenmiyor. Derinden oluşan anlamlı bağları var dizimizin.
         Diziyi başlar başlamaz sevmemizde büyük etken olan ikizleri de unutmamak gerek.
Ajanlara taş çıkaran King Castle sakinleri de yine diziyi sevmemizdeki en önemli yapı taşlarından biri. Yani demem o ki hikayeden çok karakterlerin sağlamlılığı ile başarıya ulaşan bir yapım.
         
 Öyleyse biz izleyen çingularımla spoilere doğru bir yolculuk yaparken, 
izlemeyen çingularımızı dizimizi izlemeye gönderiyoruz.

-Spoiler-

İşte bir anne.
Güçlü olmak zorunda çocukları da onunla beraber güçlü olabilir ancak.
Dizinin en beğendiğim repliği kesinlikle buydu.
         Dizinin en eğlenceli sahneleri ortaya Jun-Jun sayesinde çıktı desek abartmış olmayız. Çok tatlılardı, ajussileri ile aralarındaki zamanla gelişen bağ da çok tatlıydı. So Ji Sub ssi'ye baba olmak ne çok yakışır bu dizi ile öğrenmiş olduk.





            Dizinin tek komedisi Jun-Jun kardeşler değildi. Bir de ne olduğunu çözmememiz uzunca bir süremizi olan garip CEO'su vardı dizimizin. O kadar çok eğlendirdi ki bizi ciddi sahnelerin havasından da yeri geldi o çıkardı bizi. Gerçi dizinin sonunda yüreğimizi parçalayıp drama da bağladı bizi biraz ama. Yazar çok güzel toparladı sonra dağılan yüreklerimizi.


CEO'nun eğlenceli korkaklığına sadece bir kaç örnek:


          Romantizm olmayan dizimizde koruma iç güdüsünün oluşturduğu bağın dışarıdan anlaşılan ve kıskanılan yanlış anlaşılmaları da oldukça eğlenceliydi.

Hatta yeri geldi bu eğlence iki başrol namjamıza bromance'lı anlar da yaşattı.

          Ama asıl bromance'sı yazar bu sahnelere bu karaktere saklamıştı. Çok güldük...

         Dizinin en önemli ekibi King Castle ekibiydi. Ajanlardan daha ajanlardı, annelerin ajummaların gücünü kanıtlayan şahane bir ekipti. Ellerini attıkları her olayı çözen, hafiye ajummalar ve o ajummaların arasına karışmış bir ajussi... Ve o ajussinin adeta yüreğimden çekip aldığı replik geliyor.



 Ve geldik reklam yıldızımız So Ji Sub karizmasına;


Ta kendisi So Ji Sub 


Gerçekten de gereğinden fazla yakışıklıydı bu dizi de sanki 🤭

ve ne kadar bakarsak kesinlikle sıkılmadık, hatta dizi bittiğinde üzüldük. Her hafta bu karizmayı görmeye fazlası ile alışmıştık çünkü.
         Lakin bu karizmatik adam bir o kadar da komikti bizim için. En çok kahkaha attığım dönüp dönüp izlediğim sahneler oldu bu sahneler.



  
James Bond ve Bon ssi aslında biraz çakma tarafı da varmış dizinin ama bu ayrıntıyı biz fark etmiyoruz. Yazar gözümüze sokuyor. Böylece kendini de biraz eleştirerek biraz da parodi katmaya çalıştığını anlatıyor bize.
          Ve sıra geldi dizimizin en romantik sahnesine. Romantizm yok mu demiştik, yapmayın So Ji Sub ssi olacak, bu kadar karizmatik olacak, romantizm olmayacak. Yazık olur o diziye. :D



Bu da  korkak bir ajanın rezilliği; romantizmle alakası yok biliyorum, biliyorum.:D


           Dizinin gerçeklik olgularıyla örtüşmeyen pek çok mantık hatası oluşmaya başladı dizi ilerledikçe. Yine de oyuncu kalitesinden, karakterlerin sağlamlığından severek izledik.
Ama;
           Dizinin en güzel kısmı kesinlikle final kısmıydı. Yazar çok tahmin edebilir onca sahneden sonra tüm yazarlık becerilerini son sahneyi yazmak için kulanmış gibiydi adeta. Final sahnesine bayıldım ben. Mutlu sonla seyirciyi memnun etme işinde çok başarılı oldu final, görev icabı evlilik yüzükler derken... Klasik  bir mutlu sondu belki ama diziye çok yakışmış bir sondu. Tüm saçmalıklar, anlamsızlıklar yok oldu gitti gözümde. "İkinci  sezon yapsalar da izlesek","Her yıl yeni sezon yapsalar da izlesek," diye düşündüm bir an...
           Yine de asla unutmayacağım; düz yolda koşarken birden o acil durumda takımları çeken Ajan Kim Bon'un 8. bölüm sonunda artistik silah kuşanma sahnesini. So Ji Sub gibi kazık gibi hiç birşey yapmadan dursa bile havalı olan adama çok abartılı olmuştu. Onun oyunculuğuna lafım yok kesinlikle. Ama montaj çok abartılı göstermiş hareketlerini havalıdan çok.
Yine de kötü montaj bile So Ji Sub ssi'nin oyunculuğunu gölgeleyemez biz de asla...


Adı: 내 뒤에 테리우스 / Nae Dwie Teriuseu (Arkamdaki Terrius)
Tür: Gizem, aksiyon, dram, komedi
Bölüm Sayısı: 16 (32)
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 27/09/2018 - 15/11/2018
Yayınlandığı Günler: Çarşamba - Perşembe 22:00

Oyuncular:
  • So Ji Sub - Kim Bon / Terrius / Wang Jung Nam
  • Jung In Sun - Go Ae Rin / Alice
  • Son Ho Joon - Jin Yong Tae / Jung In Soo / Wang Mi Nam
  • Im Se Mi - Yoo Ji Yun
  • Sung Joo - Ra Do Woo
  • Kim Gun Woo - Cha Joon Soo 
  • Ok Ye Rin - Cha Joon Hee
OST:

1. Heart is Beating Just Like That 그렇게 가슴은 뛴다 (Böyle kalbim atıyor) - Gaho (가호)
2. Dazzling 눈부셔 (Göz kamaştırıcı) - Suran (수란)
3. One Day (Bir Gün) - Kim Min Seung (김민승)
4. Shout In The Sky 하늘에 외치다 (Gökyüzüne kaykırdım) - Ham Eun Jung
5. When Will See It? 언제쯤 보일까 (Ne zaman göreceğim) - Yang Da Il (양다일)
6. My Sunshine 나의 태양 (Benim Güneşim) - MINOS (마이노스), Savina & Drones (사비나앤드론즈)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder