12 Ocak 2019 Cumartesi

Risky Romance -Spoiler-

Sıradaki yazımızı benim gibi Risky Romance sevenlere ithaf ediyorum.
 

Şuradaki yazımda  spoilerle geri döneceğim demiştim ve sonunda sözümü tutuyorum sevgili çingular.



Adı: 사생결단 로맨스 / Sasaenggyeoldan Romaenseu Tür: Romantik, komedi, medikal, dram
Bölüm Sayısı: 32 (16)
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 23/07/2018 -/ 17/09/2018
Yayınlandığı Günler: Pazartesi-Salı 22:00 (Yarım saatlik 2 bölüm arka arkaya)

Oyuncular:
  • Ji Hyun Woo / Han Seung Joo
  • Lee Si Young / Joo In Ah
  • Kim Jin Yup / Cha Jae Hwan
  • Yoon Joo Hee / Joo Se Ra

OST:

1. More and More 더더더 (Daha fazla) - NC.A
2. Rainy Romance 빗길로맨스 (Yağışlı Romantizm) - Mi Kyo
3. Tremble 떨려와 (Titreme) - Monogram (모노그램)
4. I Will Not 그러지 않을래요 (Öyle Yapamam) - DK
5. I Will Love You 널 사랑할께 (Seni Seveceğim) - Punch
6. Don't Cross The Line 선 넘어오지마 (Çizgiyi çok geçme) - Lee Ba Da (이바다)
7. Romance - Jeff Bernat 
8. Sound of Love - Han Hee Jung (한희정)
9. That One Word 그 한마디 (O söz) - Hak Sun (학선), Young Eun (영은)


Öncelikle başrol karakterimizi tanıyalım.




          Risky Romance izlemeli yazımda da söylediğim gibi diziyi izlemekte en önemli faktör kesinlikle Ji Hyun Woo ssi'nin canlandırdığı Han Seung Joo karakteri. Oyuncu ile karakterin uyumu şahane. Sanki adam bu rol için doğmuş, öyle sevdim öyle beğendim ben. Gerçekten eğlenmek gülmek isteyen herkesin bu diziyi izlemesini tavsiye ediyorum. Hala izlemediği halde buraya gelip bu yazıyı okuyan varsa okumaktan vazgeçip gidip diziyi izleyin derim. Sonra gelin burada beğendiğimiz beğenmediğimiz yerlerini konuşalım. 16 bölüm su gibi akıp geçiyor zaten bu adama gülerken.


          Joo In Ha karakteri her dizide gördüğümüz masum saf temiz iyi karakterlerden biri. An geliyor mal mal bakışları da oluyor ama izleyiciyi saflığı da salaklığı da rahatsız etmiyor.(beni etmedi yani.) Kaldı ki Lee Si Young ssi'nin sinsi gıcık karakterleri canlandırdığı günleri düşünürsek, saf masum kız rolünü de becermiş başarılı bir oyuncu olarak değerlendirebiliriz. Gerçekten aşırı derecede iyi ve anlayışlı bir karakter. O kadar da olmasın diyeceksiniz belki ama dünyanın böyle insanlara ihtiyacı var hissini uyandırdı bende.

          Düşüncelerine göre saç modeli değişen ikinci adam Cha Jae Hwan. Dizinin fantastik boyutu yok elbette. Bu sadece benim dikkatimi çeken saçma bir ayrıntı. Çocuk yıllardır abisinin gölgesi altında ezilmek zorunda kalmanın verdiği, mahcubiyetinin verdiği baskı ile dayanamayıp kötü düşüncelere giriştiği bölümlerde, sahnelerde saç modeli üsteki gibi geriye doğru taranmış olurken, saf masum iyi adam olduğu sahnelerde alttaki gibi salaş bir görünümü oluyordu. Görsellikle bilincimizi uyarmaya çalıştılar herhalde; şimdi kötü adam şimdi iyi adam...


Yazdığı adama makyajsız görünen
her kadın o çığlığı atardı ama.
Bu karakteri anladığım tek yer de
burasıydı.
          Dizinin asıl kötüsü, biz onu sevmeye çalıştıkça o inatla kötülük yapıp bizi kendinden soğutmaya başaran kötü kadını, son ana kadar kötü kadın (kıtkaci nampın yon) Joo Se Ra. Güzel kadının bu kadar kötü olmasına, kıskanç olmasına anlam veremeyen dizi karakterleri gibi izleyici pek anlam veremedi bence. Klasik ikinci kadın işte diyip geçtiğiniz varlık. Ortalığı karıştıracak insanlar her diziye lazım ne yapalım.
            Neyse ki son sahnede illallah ettiren kötülüğü bitti de... Ama son sahne yani düşünün. Kadın son bölüm bile kötülük peşindeydi.


          Hastanemizde iki branş arasında pek çok çift vardı. Ama hepsinden ayrı kendi dünyalarında diğer dünyalar tarafından asla akla hayale gelmeyecek bir çiftti iki branşın yöneticileri.
         Dizinin asıl kötüsü olduğu son bölümler ortaya çıkan çıkarcı doktorun; son dakikalarda mevki korkusu ile yaptıkları o kadar anlamsız ve gereksizdi. Yani yazar sırf olsun diye yazmış karakteri. Diziye biraz gizem katayım diye başlarda yazdığı kısımları bu adamla üstün kör sonuçlandırmaya çalışmış ve çok amatörce olmuş senaryonun bu kısmı bence. Adamın zimmetine para geçirdiğini bile bile senelerce hastaneden onu kovmayan başhekim bir yandan, kimse ona bulaşmadığı halde elindeki tek koz olan videoyu ortaya çıkarması başka bir yandan saçmalık bence... (Diziyi hep övecek değiliz ya.😏)

- Ağır Spoiler - 
Muhteşem üçlü...

Bir yanlış anlama sebebi ile adres karışınca, aslında mağdur olan kızımıza kötü davranarak daha da mağdur eden öcü Han Seung Joo gün gelip bu davranışından pişman da olacak hissi ile izlettirdi bu sahneleri bize.
Önce kaybol dediği kadına eziyet intikam için çeşitli planlar yapan bir Han Seonsaeng var sırada.
Ve işte ilk güvenilmenin getirdiği umut, yalnız olduğu dünyasında yanındayım diyen birinin verdiği güç;
 aşkın ilk tohumları...
Çok klasik bir sahne bizlerle. Yıllardır bu sahneyi görsek bilsek de ben bu diziye çok yakıştırdım. Özellikle Doktor Han'ın ne kadar hoşuna gittiğini saklamaya çalıştığı yüz ifadeleri...

Kahkahalarımızı ortaya çıkaran bir başka romantik komik sahne...


Kızın tepkisi...


Ne yaptım ben be şaşkınlığındaki Doktor Han'ın tepkisi...

Kahvaltı da ne kahvaltı ama kalpli yumurtalar falan... hahaha...

Tam da bu sahne de kızımızdan oğlumuza BTS'den Boy In Luv şarkısı armağan ediyoruz...
we ne mamıl hındının geonde...
Ve sonunda;
Doktor Han'dan kişiliğine yakışır tatlı mı tatlı bir itiraf gelir...Yüreğimiz erir...

           O kadar nefret ile aşağılanma ile karşılaşan saf masum karakterimiz o kadar da mal değildir canım, şüphe eder tabi ki...



        Onlar birbirlerinden şüphe ededursun bize de gülmek için şahane sahneler çıksın.

Gülmek demişken başa sarıp sarıp izlediğim, en komik olarak seçtiğim sahne ile buluşturmak istiyorum sizleri sevgili çingular...



Doktor Han'ın yanlış anlamalar ustası olduğuna mı gülelim, kendi hafızasını eli ile başara sarmasına mı gülelim, sevimli tavırlarına mı vurulalım, yoksa çığlığı duyar duymaz ki abartılı tepkisi ve ağlar tondaki "O kadın kim?" yalvarışına mı gülelim bilemediğimiz sahne...


Romantik komedimizin en gereksiz romantik sahnesi olarak da bunu seçiyorum. Playfull Kiss dizisinin şemsiye sahnesini hatırlatan bu sahne, neyse ki ondan farklı ama çok gereksiz bence.:D Hastam benim diye etrafta dolanan Joo In Ha'ın hastasını yağmur altında bırakması da ayrı bir ironik saçmalık...:D

Kötü insanın layığı işte budur intikam bile bir değer biçimi... öyle adilere değer vermeye ne gerek var diyor Doktor...
Bu da dizimizin sosyal mesajların biri...

İkinci adamımızın tatlı kıskançlığını paylaşmazsak olmaz.
          Her zaman gelinlerinin tarafını tutan, oğlumuzun çatlak da bir ailesi vardı, annesi mi demeliyim yada...🤭  Hatta gün geldi Han Seung Jo, sevdiğini ikna etmek için ailesini bile kullandı joker kart olarak In Ah'ya. O bölümlerde bir o kadar eğlenceli ve komikti.



Şuradaki saçma konuşma ve Doktor Han'ın totosunu kontrolü

Han Seung Jo'nun komiklikleri saymakla bitmez ama şu uyku numarası yapmak için havadaki duruşu...
Bende denemek istiyorum.
Riskli Romantizm adını dizinin sonunda; %5'den az şansı olan riskli ameliyata giren Doktor Han klişe olsa da  romantik bir sözle vurgulamış oluyor.

          Son dakikaya kadar hüzün dram olayına kıl olsam da bu dizide gözüme çok da batmadı bu durum. Vardı ama batmadı. Belki ben diziyi sevdiğimden, belki gereğinden fazla uzun tutmadıklarından, belki de son ana kadar merak edilen birşeyler barındırdığından senaryo. Bilemiyorum karar sizin.
Ama benim için en önemli etken zaman nasıl geçiyor izlerken anlamamış olmam bence.:D
LAKİN;
final sahnesinde evlenme teklifi bekliyordum, olmadı Ne demek kuru bir sarang; han sonsengnimin aşkına yakışır bir final miydi yani.
         Bide sürekli birbirlerinden bir şey saklamaya çalışmaları ama sürekli birinin gidip yumurtlaması da ayrıca saçmaydı son bölüm.
YİNE DE;

Seviyorum diziyi.

Bunlarda bonus olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder