7 Mart 2019 Perşembe

Pad Man ve Akshay Kumar

          'K'ore Günlükleri olmaktan vazgeçelim bugünlük ve K'nin Günlükleri'ne geçelim mi sevgili takipçiler... K'nin film günlüklerinde bugün PadMan var.
         Zıtlıkların ülkesi Hindistan...
Bir tarafta zenginlik bir tarafta fakirlik ile başlayan herşeye ve tam tersine sahip ülke Hindistan ve bunu bize en güzel şekilde aktaran gerçek hayattan alınmış bir film... Pad Man.

          "Amerikan'nın Superman'i var, Batman'i var, Spiderman'i var. Hindistan'ın ise Padman'i var."
Filmden alıntı bir diyalog... en güzel şekli ile özetliyor filmi.
           Müstehcen olmakla, sapık olmakla, deli olmakla suçlanan bir adamın karısına verdiği değer, insanlığa, insan sağlığına verdiği muhteşem değer. İnsanlık hala ölmemiş be dedirtten bir insanlık öyküsü...

          Son yıllarda popüler hale gelen, toplumsal mesaj içerikli filmlerden biri ile karşımıza çıkan Akshay Kumar ve Anıl Kapoor'un tatlış kızı Sonaam Kapoor'un oynadığı bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim film severlere.
          Toplumsal mesaj deyince herkesin aklına Aamir Khan geliyor Bollywood' da.. Bir yanda Hollywood özentisi filmleri ile eski kalitesini kaybeden Hint filmleri varken bir yanda Aamir Khan gibi Akshay Kumar gibi toplumsal konulu filmleri ile Hint toplumunu bir adam ileriye götürebilecek adamlar da var.  İşte karşımıza yine bir Hindistan zıtlığı çıkıveriyor bu noktada. :)
          Akshay Kumar seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bir oyuncu biz Türk Bollycileri için. Ama ben izleyerek seven biri olarak diyorum ki kırın ön yargılarınızı ve Akshay Kumar izleyin. Rustom izleyin. PadMan izleyin. OMG izleyin.
          Gerçekten filmden anlıyorsanız, saçmalık gibi görünen OMG filminde bile muhteşem mesajlar göreceksiniz. Özellikle kendi toplumuna mesaj veren bir Hindu olduğunu düşünürsek büyük cesaret işi olduğunu göreceksiniz o filmin.

          Minik spoilerle biraz da PadMan filminden bahsedelim.
Hinduların kadını bir obje olarak, aşağı tabakadan bir varlık olarak görmelerinin iğrenç yüzüne de değinen bir film olma özelliği de taşıyor aynı zamanda.
         Eleştirisel olarak baktığımızda gerçek hayattan bir kesit olduğunu düşündüğümüzde adamın eşini hatalı bulmamak mümkün olmuyor. Evlilik eşlerin birbirine destek olup hayatlarını beraber idame ettirdikleri bir kurum. Eğer eşi adama destek olsaydı bence adam aşağılanmadan da bu işi başarabilirdi. Tıpkı Sonam Kapoor'un destek çıktığı gibi destek çıkmalıydı eşine, kaçıp gitmek yerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder