8 Kasım 2011 Salı

Çirkin ve Aptal Sindirella'nın Kıskanılası Üvey Ablası

          Listemde bir yığın dizi adı var. İstiyorum ki 2011 dizilerini bitireyim ödül törenlerine kadar kanalların ama mümkün mü :D Bazıları çok güzel diye kıyamıyorum, bazıları kötü diye vakit harcamak istemiyorum. Bu aptal kısır döngü içinde sıkışıp kalıyorum her zaman. Dream High ile başlayan 2PM inceleme sevdasından vazgeçip dizi izleyeyim artık dedim. Ama işte yine bu kısır döngü çıktı karşıma. 2PM incelemesi için izlediğim bir programda Taecyeon ile Geun Young scandalı olduğunu öğrendim. Kissiler bilmem ne havada ucuyor. Yani ben yarım Korecem ile sadece kissleri anlayabiliyorum:D Ben bu çıkmazdayken hep listemin bir köşeninde yazan Cinderella Sister ilişti gözüme ve tüm bunlar geldi aklıma. İzlenilecek dizi bulunmuştu yani.
          Yine dön dolaş 2PM olmuştu ama "İyi ki olmuş." dedim ilk 4 bölümü izleyince, çok iyiydi çünkü o dört bölüm. Dizi izlemeyeceksiniz bile o ilk dört bölümü mini drama tadında izleyebilirsiniz. Sonrasında işler biraz acayipleşiyor çünkü. Bir kere bakmayın siz başrollerin arasında Taecyeon'un olduğuna kendisi misafir başrol. Ya görüyoruz yüzünü yada görmüyoruz. Arada şoförlük yapıyor yanlızca zaten. Anladığım o kisslerin hepside ankissmiş. Kiss miss yok, Taecyeon yok ki zaten arada bir görünüyor ne kissi:D Aralarındaki skandalın sebebi ise birgün içmeye gitmişler sanırım, onun için sorguya çekiyorlarmış çocuğu. :))
          Dizi konusu için Sindirella'nın modern döneme uyarlanmış hali deniyor ama bir Aşk-ı Memnu vak'asına dönmüş. Modernleşirken büyük değişimlere uğramış yani. Bir kere Sinderella masalında hepimiz biliriz ki en zeki, en güzel, en yetenekli, en dört dörtlük kız Sinderella'nın kendisidir. Burada ise Sindirella salağın aptalın geri zekalının en önde koşturanı, bayrak tutanı. Bir kız bu kadar mı itici olur ya. Ağzını yaya yaya 5 yaşında çocuklarda gibi konuşması üstelik bu aptal durumu çevresindekilerin sevimli bulması beni sinire gark etti. Çirkinde bu kız üstelik. Yüzü gözü hep bir şiş zaten. Estetik var dimi bunda. Fışkırıyor yani. Ben anlamam estetikli mi değil mi ama bu kızda var yani belli. Ben bile anladım. Ona rağmen çirkin ya. Estetik yaptıran güzel olmak için yaptırmıyor mu? Bu kız dahada çirkinleşmiş bence:)) Aptalda üstellik, yeteneksizde, anca baba parası yesin, gece gündüz içsin. "Babamın şarabını hemen anlarım." diye hava atsın. Aman ne büyük marifet, hıh:D Ay birde reklam yıldızı oldu bu çirkin, yetmedi fanları bile oldu. Suyunu çıkardılar yani dizinin.:)
          Kıza olan kinimi kusuşumdan anlamışsınızdır ki bu kızdan hiç hoşlanmadım. O kadar acı çekti mesala yinede sempati dahi duyamadım kıza. Çok iticiydi çünkü bana göre.
          Sinderalla'nın üvey ablasını oynayan Moon Geun Young'a normalde bayıldığımı söyleyemem aslında. Ama burda bir sevdim bu kızı, bir sevdim anlatamam. Oyunculuğunu beğendim, karakterini beğendim. Hatta bu kız ne güzelmiş bile dedim. Salak estetik harikası Sinderalla'nın yanında kızın güzelliği fışkırdığı için, böyle düşünmeyen olamaz zaten.:))
          Dizinin türü dram. Bu yüzden her 2 dramdan birinde olduğu gibi zengin bir adamın gayri meşru oğlu da erkek başrolümüzdü.
          Aşk dörtgeni(!)(Hangi dörtgen şoför Taec'i saymaya gerek yok aslında) haricinde anne-babanında dizide yeri çok büyüktü. Sırf para uğruna kendi kızını itekleyip dışlayan cadaloz kalpsiz anne ve melaike bir baba. Babalarını çok sevdim.
          Yinede tüm bunları dışarıda tutuyorum ben. İzlediğim o dört bölümden ibaret benim için dizi yanlızca. Aslında bir 10 -12. bölümlere kadar yine iyiydi ama baba ölünce yine tempo düştü, çok aşağılara düştü. Zaten tüm dramaların kaderi bu değil mi? Son 4 bölüm, son 6 bölüm dizinin temposu kayıyor, konusu cayıyor, yazar sapıtıyor. Son bölümlerde çoğu dizi aynı tekrarlara düşüyor. Yada hepsimi desem:))
          Buna rağmen Kim Gab Soo (baba) ve Moon Geun Young (abla) sonuna kadara aldıkları ödülleri hak ediyorlar fikrimce.:)) Bir onları sevdim gerisi yalan, aslında Hong Ki Hun karakterini de başta seviyordum ama bozdular gül gibi çocuğu yazarlar:)) Taecyeon'u sevsem ne olur dizide ne kadar gördük ki:))

Adı: 신데렐라 언니 / Cinderella Unni
Bilinen Adları: Cinderella's Sister / Cinderella's Stepsister / A Modern Story of Revenge
Tür: Romantik, Melodram
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri: 31.03.2010 – 03.06.2010
Yayınlandığı Günler: Çarşamba – Perşembe 21:55

Oyuncular:

  • Moon Geun Young / Song Eun Jo - Goo Eun Jo

  • Chun Jung Myung / Hong Ki Hoon

  • Seo Woo / Goo Hyo Sun

  • Taecyeon / Han Jung Woo

  • Lee Mi Sook / Song Kang Sook

  • Kim Gab Soo / Goo Dae Sung


OST:
01. It Has To Be You – Yesung (SuJu)
02. Calling Out – F(x)’s Luna and Krystal
03. Smile Again – Lee Yoon Jong
04. 너 였다고 ( neo yeot-tta-go) – JM
05. Help Me My Love – Pink Toniq
06. Cinderella’s Sister Opening (Inst.)
07. 미소지으면
08. 보사노바
09. 그때 그 자리에
10. 사랑한다면
11. 뒷동산
12. Minor Waltz
13. 느리게 걷기
14. 후회
15. 모정
16. 내 사랑을 구해줘! Rock version – Pink Toniq
17. Turn Around – Joo


(Bu arada artık şarkıların isimlerini Türkçeleştiremiyorum:( Abuk subuk çevirleride olsa Google Çeviri kullanıyordum ama bir kaç haftadır açılmıyor lanet sayfa kimbilir neresine yasak oturttular yine:S)

14 yorum:

  1. bir şey sorabilir miyim? bu asagıdakı poster gibi seyde olan 2. resimdeki dizi hangisi gong yoo ya benzettişim adamın oldugu hani!!

    YanıtlaSil
  2. Gong Yoo'nun Hello My Teacher dizisi...:)

    YanıtlaSil
  3. diziden aklımda kalan en güzel sahne ilk bölümün 53. dakikası Moon Geun Youngun uçuşan saçları Seo Woonun hayaranlık şaşkınlık arası bakışları kaç kere izledim bilmem.Moon Geun hayranı olarak güzel bir diziydi diyebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Dizinin ilk dört bölümünün bende yeri çok büyüktür. O dört bölüm bir başka güzeldi.:)

    YanıtlaSil
  5. Taecyeon ile Geun Young skandalı da nedir sevgili adminnnn?? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende doğru düzgün öğrenemedim o hikayeyi. Ama çok önemli birşey değilmiş sanırım. Bir akşam birlikte içmeye mi gitmişler ne, öyle birşey...:))

      Sil
    2. Zaten sürekli içiyorlar... :)

      Şu an bu dizinin 9. Bölümünü bitirdim.. Ciddi manada bu kız çok iyi.. Moon Geun Young.. Onun için başlamıştım diziye zaten.. Ağlama sahneleri çok iyi.. Marry dizisinde de dikkatimi çekmişti ağlayışları, oldukça sahici.. Bu dizide sanırım 8. Bölümde görebildik o gülüşünü biraz da olsa.. :) Saçları hep uzun kalsaymış. :) Son bölümlerde uzar ümidindeyim.. :)

      Sil
    3. Burada bir başka güzel oyunculuğu Moon Geun Young'un.:)

      Bencede uzun saç daha çok yakışıyor.:))

      Sil
    4. Admin kusura bakma.. :D
      Diziyi izledikçe birileriyle paylaşasım geliyor hislerimi.. Etkilerimi.. Lâkin kore dizisi izlemeyen, bilmeyen, tanımayan anlayamaz.. Bilenlerde az olunca.. Bu da sen olunca sana sarıyorum, affola.. :))
      Tamam sustum bi müddet dinlen sonra yine ağrıtırım başını :))

      Sil
    5. Böyle olumsuz düşünme lütfen.
      Benimde bu blogu açmamdaki amaç benim dilimden anlayan, benim anlattıklarımdan sıkılmayan, saçma bulmayan insanlarla hissettiklerimi, dizilerin bende oluşturduğu etkileri paylaşmaktı.
      Başımı ağrıttığını düşünme lütfen ben halimden memnunum.:))
      Yalnız biraz hafızam zayıf olduğu için eski izlediklerimin bazı kısımlarını unutuyorum.Beklediğin cevapları vermiyorsam eğer kusara bakma, bunaklığıma ver.:))

      Sil
    6. Yo, hayır, estağfirullah.. :)

      Böyle düşündüğünü biliyordum, işte bu sebepten burdayım... :)

      Sil
    7. Bu arada Moon Geun Young'un 2013 dizisi varmış, bugün öğrendim.. Jung Yi, The Goddess of Fire adında.. Tarihi bir dizi.. Kim Bum'la oynuyor.. İlgililerine duyurulur :)

      Sil
    8. Benim haberin var diziden. :))
      İzlemesemde hangi kanal hangi diziyi yayınlıyor, kimler oynuyor, takipteyim KBS,SBS,MBC için.:) Sanırım bazı şeyleri fazla abartıyorum ben, utanarak söylüyor ki. :$

      Ben diziyi şimdilik izlemeyi düşünmüyorum. Ama ne zaman bir diziyi izlemem ben desem izlerken bulurum kendimi bu da dipnot olsun.:)

      Sil
    9. Haberin olduğundan emindim :)) Dipnotundan da haberim var, önceki yorumlarından.. :))

      Ve yakında o dizi hakkında yazını yayınlayacağından da eminim :))

      Bekliyoruz efendim... :)

      Sil